In oras s-a deschis un nou local pentru amatorii de home made food… greceasca si pentru cei carora le e dor de verile din Grecia, mai ales in mijlocul iernii. Se numeste Kouzina, se afla pe strada Benjamin Franklin nr. 5 (langa Ateneu) si are in meniu doar delicatese cu arome elene. De altfel in Kouzina totul este grecesc de la designul spatiului pana la muzica de ambient si cuvintele de neinteles, dar familiare, schimbate intre bucatari si proprietar.
In Kouzina predomina culorile calde ale tarii mediteraneene si-ti atrag privirile rafturile pline de mirodenii specifice. Iar de veghe peste toate, pe un perete, sta ochiul albastru, amuleta ce aduce noroc, omniprezenta in Turcia si Grecia.
Kouzina a fost deschis mai mult ca un take away concept pentru ca inauntru nu sunt decat cateva scaune. Am avut totusi norocul de a gasi un loc liber si am luat pranzul inauntru. Am vrut sa comand initial ardei copt cu smantana, dar mi s-a explicat (cu o unda de dojana in glas) ca in Grecia ardeiul nu se mananca de fapt cu smantana, poate doar cu feta…
De fapt, cred ca orice din meniu poate fi comandat cu feta, in afara de prajituri. Ca sa nu mai gresesc am comandat in cele din urma pui la cuptor cu mirodenii si cartofi copti (19 lei portia), felii de paine coapta si aromata (3 lei) si alaturi de acestea mi-au fost aduse condimente proaspete. Data fiind ospitalitatea grecilor, mi s-a oferit si un pahar cu apa din partea casei. „In fiecare zi”, mi-a spus proprietara care servea clientii, „avem un alt meniu, cu specialitati proaspete gatite in ziua respectiva”. N-am mai stat sa iau si desertul, desi prajiturile aratau absolut delicios, dar am stat suficient cat sa-mi amintesc de ce in fiecare vara toate drumurile duc in Grecia.

Citeste articolul pe: Ziarul Financiar

Toate drumurile duc in Grecia

In oras s-a deschis un nou local pentru amatorii de home made food… greceasca si pentru cei carora le e dor de verile din Grecia, mai ales in mijlocul iernii. Se numeste Kouzina, se afla pe strada Benjamin Franklin nr. 5 (langa Ateneu) si are in meniu doar delicatese cu arome elene. De altfel in Kouzina totul este grecesc de la designul spatiului pana la muzica de ambient si cuvintele de neinteles, dar familiare, schimbate intre bucatari si proprietar.
In Kouzina predomina culorile calde ale tarii mediteraneene si-ti atrag privirile rafturile pline de mirodenii specifice. Iar de veghe peste toate, pe un perete, sta ochiul albastru, amuleta ce aduce noroc, omniprezenta in Turcia si Grecia.
Kouzina a fost deschis mai mult ca un take away concept pentru ca inauntru nu sunt decat cateva scaune. Am avut totusi norocul de a gasi un loc liber si am luat pranzul inauntru. Am vrut sa comand initial ardei copt cu smantana, dar mi s-a explicat (cu o unda de dojana in glas) ca in Grecia ardeiul nu se mananca de fapt cu smantana, poate doar cu feta…
De fapt, cred ca orice din meniu poate fi comandat cu feta, in afara de prajituri. Ca sa nu mai gresesc am comandat in cele din urma pui la cuptor cu mirodenii si cartofi copti (19 lei portia), felii de paine coapta si aromata (3 lei) si alaturi de acestea mi-au fost aduse condimente proaspete. Data fiind ospitalitatea grecilor, mi s-a oferit si un pahar cu apa din partea casei. „In fiecare zi”, mi-a spus proprietara care servea clientii, „avem un alt meniu, cu specialitati proaspete gatite in ziua respectiva”. N-am mai stat sa iau si desertul, desi prajiturile aratau absolut delicios, dar am stat suficient cat sa-mi amintesc de ce in fiecare vara toate drumurile duc in Grecia.

Citeste articolul pe: Ziarul Financiar

Postat de pe data de 31 dec., 2009 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 654 ori.

Publica un raspuns