E OK sa fie stins si aprins sa zicem odata la 30 minute, sau nu e sanatos sa tot fie stins/aprins? De exemplu e stiut ca unui hard disk nu-i prea convin astfel de cicluri stingere/aprindere deoarece ajunge la o anumita temperatura normala de operare si ideal ar fi acolo sa ramana. In acelasi timp insa stiu ca cu cat e aprins mai putin, cu atat va tine mai mult. De asemenea trebuie sa avem grija sa nu stea aprins si sa afiseze aceasi imagine pe timp indelungat, altfel exista riscul de a imprima acea imagine [temporar].

Eu am un kvm switchbox si alternez intre 2 sisteme. Buba e ca pe sistemul principal am monitorul cuplat atat la mufa analoaga cat si la cea digitala. Cea analoaga insa trece prin switchbox. Celalalt sistem nu are DVI si nici switchbox-ul. Am un buton pe monitor care-mi permite sa schimb intre Analog si DVI si de fiecare data cand vreau sa trec pe sistemul celalalt, trebuie sa schimb in analog. Exista vreun risc sau acest mod de operare, schimbat din cand in cand [odata la cateva zile], e ok?

In afara de evitarea temperaturilor extreme si prafului, ce-ar mai fi? Stiu ca suna a topic de novice crispat, dar dupa cum spuneam cand e lucrul tau altfel il ingrijesti

BTW, monitorul este absolut superb. 19 inci, 5 milisecunde, se comporta fix ca un CRT. Dau scroll pe pagini si imaginea ramane clara. Monitorul se poate ajusta si up-down, nu numai unghiul si poate fi rotit 90 de grade. E super

Astfel, Mac-ul meu a primit vechiul meu CRT de 19 inci si … OS X has never been sexier.

Cum e recomandabil sa fie curatat LCD-ul? E OK cu solutie de geamuri, cum spalam vechiul CRT? Eu il curat pe al meu cu niste servetele umede micute ambalate fiecare intr-un ambalas albastru (poate suna familiar). Ele cica sunt pt monitoare, camere foto, ochelari, etc)

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Din cate am auzit LCD-urile trbuie sterse cu piei de caprioara, asa mi-a zis cineva de la un magazin, dar n-am incercat niciodata.

Oricum la stersul ecranului mai este un lucru la care trebuie atentie, si anume atunci cand dai cu o solutie si stergi ramane urme pe ecran, in directia cum ai dat cu servetelul sau cu ce stergi si este bine ca exact dupa sa dai si cu un servetel uscat, si trebuie sters bine in toate directile nu numai intr-o directie, si cat mai fin. Si in legatura cu ecranul eu am un LCD de aproape 2 ani, si display-ul a fost bruscat destul de mult si n-are nimic, nu-mi dau seama cum la alti a crapat.

Mie mi-a fost frica sa sterg cu servetele d’alea. Oricum, se gasesc in carrefour si costa vreo 60 de mii.

johhny_T, urme nu raman daca stergi cu solutie speciala de geamuri. Ma refer la orice obiecte din sticla (geam/oglinda/CRT). La LCD nush ca nu am incercat…inca

Viezure, LCD-ul meu nu a patit nimic si l-am sters de mai multe ori cu din alea. Si ca sa nu apas prea tare pe urmele mai persistente am dat de f multe ori. Frica mi-e sa nu se zgarie cumva. Dar inca nu s-a zgariat.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

johhny_T, urme nu raman daca stergi cu solutie speciala de geamuri. Ma refer la orice obiecte din sticla (geam/oglinda/CRT). La LCD nush ca nu am incercat…inca

, am sters cu pronto si cu multe alte soluti si raman urme,doar daca nu stergi bine. Pe sticla nu raman urme, cum e la crt. Dar LCD-ul nu e din sticla, nu stiu cum se cheama materialul folosit.

1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

LCD-ul meu (930BF) e maestru la primit palme si picioare. E tot timpul plin de ketchup .pentru ca modul meu prefeat de a manca pizza e la comp privind South Park si ulei atunci cand am cartofi prajiti.

Atunci cand se intareste ketchupul si ma incomodeaza la citirea unui text ceva, dau usor cu unghia si il razui. Prima data imi placea sa dau cu pumnul in el fiind obisnuit cu CRT dar am observat ca face valurele care (desi frumoase) nu cred ca-i fac foarte bine.

Pardon? piele decaprioara?

Lol, voi chiar aveti grija de monitoare. Al meu e slaughtered fata de cum le ingrijiti voi.

Odata am dat peste el si a picat pe tastatura, nu-l sterg veci de praf or somethin’ si nu cred ca mi-a trecut vreodata prin cap sa nu-l las prea mult sa afiseze prea mult aceasi imagine. La mine, nici o treaba

si inca functioneaza foarte bine, singura chestie care ma deranjeaza ii ca cam luceste si trebuie sa stau cu jaluzelele inchise…

E un HP vs19b de 19″. Btw, n-as putea trece la unu’ mai mic nici intr-o mie de ani, poate la unu mai mare dar mai mic in nici un caz. E de-a dreptul cluastrofobic unul de 15″ de exemplu. Timp de raspuns, nu stiu cat are dar e execelent pentru mine. Tot ce am putut afla de e ca are un fast response time.

. Nici eu nu sunt genu care sa tin monitorul in husa sa-l ingrijesc zi de zi, dar macar sa-l sterg de praf o data pe luna si sa am grija sa nu-l trantesc peste tastatura

pot. Oricum cele mai mari pericole la care trebuie sa ai grija sunt socurile de curent si contactul cu lichidele, in rest celalte sunt minore..

Un LCD n-are nici o problema daca afiseaza aceeasi imagine timp indelungat. Probleme au CRT-urile insa este vorba de luni bune de zile (poate chiar ani) in care afiseaza non-stop aceeasi imagine. Deci in cazul home-userilor nu este nici un risc din punctul asta de vedere.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Un LCD n-are nici o problema daca afiseaza aceeasi imagine timp indelungat.

Eu stiam ca se poate imprima imaginea pe monitor daca e tinuta timp indelungat fara refresh…

Eu am doua LCD-uri unul normal de 19″ si unul wide screen tot de 19″… odata cu venirea celui wide screen am primit ca bonus o solutie de curatat monitorul impreuna cu o carpa f. moale.

! Brilliant Gel se numeste si costa cam 300mii de la emag

.. daca intr-adevar tineti la monitoarele voastre e recomandat sa o incercati.

?!…

Ca fapt divers, aveam un PC care era server pentru net si avea un monitor de 15 inch cu aceeasi imagine de cand bunica. Cand i-am schimbat desktopul (reinstal de win) am vazut ca ramasese imprimata imaginea anterioara. Asta dupa cam 6 luni, fara stand by sau restarturi. Nu cred ca se pune problema la un monitor actual de asa ceva. Eu curat monitorul cu materialul folosit pentru stergerea ochelarilor, gen piele de caprioara sau altceva asemanator recomandat de cei de la optice (daca e cazul il umezesc putin), nu am avut nici o problema pana acum.

P.S: Tratamentul aplicat de Gigel monitorului sau nu-l recomand nici dusmanilor mei (in numar de 2, ca mai multi nu am reusit sa-mi fac). Un monitor nu are vina pentru informatiile afisate

, ci doar pentru calitatea imaginii, nu e sac de box, nu va riposta in veci si ce folos daca il pocnesc sau murdaresc, nu cred ca se simte mai bine, ba chiar va incepe sa vada „pixeli verzi”…

***** Tutunul ucide. Daca nu ai observat efectele, vezi

aici.

Un miliard de oameni vor muri pana la sfarsitul acestui secol din cauza fumatului = 1 din 2 fumatori.

Cate un om la fiecare 6 secunde… 5. 4. 3. 2. 1.

de la astia am produsul Screen 99.

este perfect pentru televizoare, lcd-uri, suprafete de tratat antistatic. e o spuma care nu conduce curentul electric, deci nu e problema daca dai din abundenta pe carcase, laptop-uri etc. se sterge usor, fara sa se apese, cu o laveta foarte moale. folosesc produsul cam de 3 ani, cu succes pe diferite monitoare si mai nou pe LCD-ul de 19 pe care il am. de asemenea, curata tastatura si mouse-ul negre la perfectie.

se gaseste prin zona metro, magazine de echipamente electronice (ma refer la buticurile cu rezistente, condensatori, difuzoare si piese electronice). ultimul tub il am de multa vreme. parca era ceva de genul la 15 ron.

de la ei am mai folosit produsul Label Off. stiti cum arata scotch-ul ala lat, maro de impachetat? stiti cum arata unul de-ala lipit pe sticla sau metal emailat/cromat si lasat acolo luni de zile? mucegaiul ala de lipici ramane aderent la suprafata, daca reusesti sa dai jos scotch-ul, dai, de fapt, doar banda de plastic intaritoare care devine transparenta. mazga aia vine jos la fix cu acest produs. offtopic, dar vroiam sa subliniez ca sunt produse de calitate.

86. niciodata nu ma bag in fata coloanei la semafor. pur si simplu am o alta viziune asupra trasei ideale.

Un LCD n-are nici o problema daca afiseaza aceeasi imagine timp indelungat.

Si anume la al meu Fujitsu-Siemens ScaleoView W19-1, de la titlebar’ul aplicatiilor, si fiindca sta aprins in permanenta, s-au decolorat doua dungi. Postez doua poze, dar se observa mai bine live.

Cat despre curatat, periodic il sterg de praf, cu un „Pronto pamatuf” si am grija sa nu ajunga amprente sau alte chestii pe el. Daca totusi se intampla, umezesc o carpa moale cu solutie Pronto de curatat televizoare si alte astfel de povesti (antistatica) – nu dau direct pe el – si curat

Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu stiu ce fac.

Un LCD n-are nici o problema daca afiseaza aceeasi imagine timp indelungat.

Si anume la al meu Fujitsu-Siemens ScaleoView W19-1, de la titlebar’ul aplicatiilor, si fiindca sta aprins in permanenta, s-au decolorat doua dungi. Postez doua poze, dar se observa mai bine live.

Eu merg pe mana lui KodiaK la faza asta, LCD-urile n-au cum sa aiba aceleasi probleme ca CRT-urile. S-a mai discutat mai demult, nici CRT-urile actuale nu mai intampina problema asta(decat cum s-a mai zis, pe timp indelungat), daramite LCD-urile. La tine s-ar putea sa fie o alta problema…

r4zv4n, daca bucata aia de ecran statea pe culoare intunecata, nu crezi ca era cazul sa fie mereu intunecata? oricum, era de asteptat sa miroasa ceva la el, dupa pretul la care l-ai luat

ps. nici eu nu cred ca se deterioreaza daca afiseaza acelasi lucru.

86. niciodata nu ma bag in fata coloanei la semafor. pur si simplu am o alta viziune asupra trasei ideale.

], da, ce sa zic.. il am in fata.. i-am facut si poze.. dar „o vorba” e mult mai de valoare..

Sau bine, dc nu ai vazut tu, nu exista, evident..

Muad’Dib, este vorba despre titlebar, care este degradeul de la bleumarin la bleu deschis. Sub el ai un rand de pixeli gri inchis si unul gri deschis. Acele doua randuri se observa.

Dunga aceea de deasupra textului „Firefox” apare fix acolo unde vin cele doua randuri de pixeli despre care spuneam, cand fereastra este maximizata.

Personal, coincidenta mi se pare prea mare ca sa fie vorba de altceva.

EDIT: nu vazusem si reply-ul lui Muad’Dib cand am postat; am adaugat raspuns.

Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu stiu ce fac.

Eu nu zic ca minti sau ca ti se pare, pur si simplu spun ca motivele pot fi altele. Cristalele lichide nu au efectul asta de „memorie” pe care-l aveau tuburile CRT de prin anii ’80. Problema ta trebuie sa fie cauzata de altceva.

A se vedea edit’ul de mai sus, pt inca o poza.

Si mai am si un CRT Belinea, de prin 2002-2003 (trebuie sa verific), care atunci cand calculatorul este inchis, afiseaza un mesaj de genul „NO SIGNAL INPUT” pe centru, pe un fundal verde. Ala e pe calc maica-mii si nu i-am dat prea mare atentie, pana am observat ca acea imagine persista si cand afiseaza altceva (de exemplu, in MS Word, aplicatia cea mai folosita pe acel calc, se observa foarte clar pe fundal alb acel dreptunghi, colorat roz).

Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu stiu ce fac.

razvan, la CRT-uri este acel efect de memorie pt ca exista un tun de electroni care „scupia electroni” pe un strat de fosfor. In momentul in care electroni aceeia se lovesc non-stop de aceeasi zona de pe styratul acela de fosfor atunci apare efectul de memorie. La LCD nu are cum sa apara pt ca aici este vorba de o tehnologie total diferita.

Cel mai probabil alta este problema LCD-ului tau. Oricum din poze nu prea am inteles la ce dungi de referi.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Fratilor va imbatati cu apa rece si cu hipnoza lui KodiaK(no offence Kod) . R4zv4n are dreptate, LCD-urile AU! efect de memorie. Uitati aici, nu va mai luati dupa vorbe din targ.

Dar asta nu inseamna ca de acum trebuie sa ne ferim de LCD-uri.

Amprentele, XSamsung apar inevitabil pe un LCD-ul meu. Mai vine un amic si imi arata nush ce cu degetu, mai sterg si eu cate un strop de ceva/fir de praf cu degetu ca mi-e lene sa dau cu carpa

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Problema cu imprimarea imaginii afisate un timp foarte indelungat nu este la LCD – uri ci la „plasme”, care nu apare decat la cele cu diagonala foarte mare (peste 106 cm.). LCD -urile au alte probleme, dar numai asta nu.

Eu il sterg pe al meu cu solutie de curatat gemuri si carpa din bumbac.

Si eu imi cer scuze, desi eram foarte convins ca am dreptate, se pare ca m-am inselat. Intr-un fel imi pare rau ca m-am inselat, ca in cazul asta r4zv4n are monitorul iremediabil defectat(ma rog, daca e chiar deranjant, inca nu mi s-a parut asta din poze). Nu ma asteptam la chestia asta, dar macar m-a facut sa realizez ca nicio tehnologie nu e perfecta. Sorry de contradictie fara argumente!

Ah, pai da.. v-a trebuit articol pana sa ma credeti, ca eu oi fi picat in cap..

Exact de aceeasi mentalitate m-am lovit zilele trecute, cand discutam cu un prieten care are alta problema: „ce am eu e cel mai bun, nu conteaza ce zice altcineva”, iar el e fan Nokia.

Cu alte cuvinte, cand i-am explicat ca Sony Ericsson K800i face poze mai bune decat Nokia N73, lucru demonstrat in numeroase articole comparative pe net, cu poze identice facute de cele doua aparate si puse side-by-side, reactia a fost: „da’ ce ma intereseaza nene ca sunt articolele alea pe net ?? daca-ti spun eu ca e mai bun !!”

Ah, si inca o chestie, in legatura cu apasatul cu degetul pe suprafata LCD’ului: nu sunt asa fragile cum par si nici nu se sparg.

Eu, cel putin, am avut experienta de a lovi un LCD Sony de 15″ cu baza palmei, intr-un moment de nervi intinsi la maxim (pe atunci aveam o prietena care ma exaspera), de a zburat vreun metru in spate, s-a lovit de-o biblioteca si a cazut cu fata-n jos. Singura lui problema a fost la partea de alimentare, unde s-a dezlipit nu’s ce componenta. Nici o treaba n-a avut panelul.

Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu stiu ce fac.

Astfel, Mac-ul meu a primit vechiul meu CRT de 19 inci si… OS X has never been sexier.

Dac-ai sti cat de invidios sunt…

Eu, cel putin, am avut experienta de a lovi un LCD Sony de 15″ cu baza palmei, intr-un moment de nervi intinsi la maxim (pe atunci aveam o prietena care ma exaspera), de a zburat vreun metru in spate, s-a lovit de-o biblioteca si a cazut cu fata-n jos. Singura lui problema a fost la partea de alimentare, unde s-a dezlipit nu’s ce componenta. Nici o treaba n-a avut panelul.

(singura femeie care ma ducea la acte de violenta). Acum sunt ok, n-am mai lovit nici un obiect de niste ani

Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu stiu ce fac.

Intr-un articol legat de display’ul de la laptop, producatorul recomnanda sol de alcool izopropilic diluat 50%.Eu l-am sters cu alcool izopropilic nediluat si nu a patit nimic atat monitorul cat si laptopul care are ecran lucios.

Fenomenul de „burn-in” al imaginii in LCD-uri este cat se poate de real, am avut cazuri destule pe mana cat sa ma convinga de asta. E ceva mai mult sau mai putin temporar, in mod normal dupa o operare normala ar trebui sa-si revina. Screensaver-ul meu este ceva colorat animat care ruleaza pe tot ecranul si care se activeaza dupa 5 minute. De asemenea, am pus monitorul sa se stinga dupa 25 minute. De curatat am solutii. Apa chioara si o carpa moale facuta special pentru asa ceva.

asta daca nu le stropiti cu ketchup sau mustar cum zicea cineva mai sus…mda…

ontopic,am un scaleo de la commando si n-am nici un fel de problema cu el,il sterg cu servetele din alea din selgros,unul umed si unul uscat.

Citeste articolul pe: XtremPC

Cum sa ne ingrijim LCD-urile

E OK sa fie stins si aprins sa zicem odata la 30 minute, sau nu e sanatos sa tot fie stins/aprins? De exemplu e stiut ca unui hard disk nu-i prea convin astfel de cicluri stingere/aprindere deoarece ajunge la o anumita temperatura normala de operare si ideal ar fi acolo sa ramana. In acelasi timp insa stiu ca cu cat e aprins mai putin, cu atat va tine mai mult. De asemenea trebuie sa avem grija sa nu stea aprins si sa afiseze aceasi imagine pe timp indelungat, altfel exista riscul de a imprima acea imagine [temporar].

Eu am un kvm switchbox si alternez intre 2 sisteme. Buba e ca pe sistemul principal am monitorul cuplat atat la mufa analoaga cat si la cea digitala. Cea analoaga insa trece prin switchbox. Celalalt sistem nu are DVI si nici switchbox-ul. Am un buton pe monitor care-mi permite sa schimb intre Analog si DVI si de fiecare data cand vreau sa trec pe sistemul celalalt, trebuie sa schimb in analog. Exista vreun risc sau acest mod de operare, schimbat din cand in cand [odata la cateva zile], e ok?

In afara de evitarea temperaturilor extreme si prafului, ce-ar mai fi? Stiu ca suna a topic de novice crispat, dar dupa cum spuneam cand e lucrul tau altfel il ingrijesti

BTW, monitorul este absolut superb. 19 inci, 5 milisecunde, se comporta fix ca un CRT. Dau scroll pe pagini si imaginea ramane clara. Monitorul se poate ajusta si up-down, nu numai unghiul si poate fi rotit 90 de grade. E super

Astfel, Mac-ul meu a primit vechiul meu CRT de 19 inci si … OS X has never been sexier.

Cum e recomandabil sa fie curatat LCD-ul? E OK cu solutie de geamuri, cum spalam vechiul CRT? Eu il curat pe al meu cu niste servetele umede micute ambalate fiecare intr-un ambalas albastru (poate suna familiar). Ele cica sunt pt monitoare, camere foto, ochelari, etc)

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Din cate am auzit LCD-urile trbuie sterse cu piei de caprioara, asa mi-a zis cineva de la un magazin, dar n-am incercat niciodata.

Oricum la stersul ecranului mai este un lucru la care trebuie atentie, si anume atunci cand dai cu o solutie si stergi ramane urme pe ecran, in directia cum ai dat cu servetelul sau cu ce stergi si este bine ca exact dupa sa dai si cu un servetel uscat, si trebuie sters bine in toate directile nu numai intr-o directie, si cat mai fin. Si in legatura cu ecranul eu am un LCD de aproape 2 ani, si display-ul a fost bruscat destul de mult si n-are nimic, nu-mi dau seama cum la alti a crapat.

Mie mi-a fost frica sa sterg cu servetele d’alea. Oricum, se gasesc in carrefour si costa vreo 60 de mii.

johhny_T, urme nu raman daca stergi cu solutie speciala de geamuri. Ma refer la orice obiecte din sticla (geam/oglinda/CRT). La LCD nush ca nu am incercat…inca

Viezure, LCD-ul meu nu a patit nimic si l-am sters de mai multe ori cu din alea. Si ca sa nu apas prea tare pe urmele mai persistente am dat de f multe ori. Frica mi-e sa nu se zgarie cumva. Dar inca nu s-a zgariat.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

johhny_T, urme nu raman daca stergi cu solutie speciala de geamuri. Ma refer la orice obiecte din sticla (geam/oglinda/CRT). La LCD nush ca nu am incercat…inca

, am sters cu pronto si cu multe alte soluti si raman urme,doar daca nu stergi bine. Pe sticla nu raman urme, cum e la crt. Dar LCD-ul nu e din sticla, nu stiu cum se cheama materialul folosit.

1 out of 3 people who start smoking will eventually die. The other two apparently become immortal.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

LCD-ul meu (930BF) e maestru la primit palme si picioare. E tot timpul plin de ketchup .pentru ca modul meu prefeat de a manca pizza e la comp privind South Park si ulei atunci cand am cartofi prajiti.

Atunci cand se intareste ketchupul si ma incomodeaza la citirea unui text ceva, dau usor cu unghia si il razui. Prima data imi placea sa dau cu pumnul in el fiind obisnuit cu CRT dar am observat ca face valurele care (desi frumoase) nu cred ca-i fac foarte bine.

Pardon? piele decaprioara?

Lol, voi chiar aveti grija de monitoare. Al meu e slaughtered fata de cum le ingrijiti voi.

Odata am dat peste el si a picat pe tastatura, nu-l sterg veci de praf or somethin’ si nu cred ca mi-a trecut vreodata prin cap sa nu-l las prea mult sa afiseze prea mult aceasi imagine. La mine, nici o treaba

si inca functioneaza foarte bine, singura chestie care ma deranjeaza ii ca cam luceste si trebuie sa stau cu jaluzelele inchise…

E un HP vs19b de 19″. Btw, n-as putea trece la unu’ mai mic nici intr-o mie de ani, poate la unu mai mare dar mai mic in nici un caz. E de-a dreptul cluastrofobic unul de 15″ de exemplu. Timp de raspuns, nu stiu cat are dar e execelent pentru mine. Tot ce am putut afla de e ca are un fast response time.

. Nici eu nu sunt genu care sa tin monitorul in husa sa-l ingrijesc zi de zi, dar macar sa-l sterg de praf o data pe luna si sa am grija sa nu-l trantesc peste tastatura

pot. Oricum cele mai mari pericole la care trebuie sa ai grija sunt socurile de curent si contactul cu lichidele, in rest celalte sunt minore..

Un LCD n-are nici o problema daca afiseaza aceeasi imagine timp indelungat. Probleme au CRT-urile insa este vorba de luni bune de zile (poate chiar ani) in care afiseaza non-stop aceeasi imagine. Deci in cazul home-userilor nu este nici un risc din punctul asta de vedere.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Un LCD n-are nici o problema daca afiseaza aceeasi imagine timp indelungat.

Eu stiam ca se poate imprima imaginea pe monitor daca e tinuta timp indelungat fara refresh…

Eu am doua LCD-uri unul normal de 19″ si unul wide screen tot de 19″… odata cu venirea celui wide screen am primit ca bonus o solutie de curatat monitorul impreuna cu o carpa f. moale.

! Brilliant Gel se numeste si costa cam 300mii de la emag

.. daca intr-adevar tineti la monitoarele voastre e recomandat sa o incercati.

?!…

Ca fapt divers, aveam un PC care era server pentru net si avea un monitor de 15 inch cu aceeasi imagine de cand bunica. Cand i-am schimbat desktopul (reinstal de win) am vazut ca ramasese imprimata imaginea anterioara. Asta dupa cam 6 luni, fara stand by sau restarturi. Nu cred ca se pune problema la un monitor actual de asa ceva. Eu curat monitorul cu materialul folosit pentru stergerea ochelarilor, gen piele de caprioara sau altceva asemanator recomandat de cei de la optice (daca e cazul il umezesc putin), nu am avut nici o problema pana acum.

P.S: Tratamentul aplicat de Gigel monitorului sau nu-l recomand nici dusmanilor mei (in numar de 2, ca mai multi nu am reusit sa-mi fac). Un monitor nu are vina pentru informatiile afisate

, ci doar pentru calitatea imaginii, nu e sac de box, nu va riposta in veci si ce folos daca il pocnesc sau murdaresc, nu cred ca se simte mai bine, ba chiar va incepe sa vada „pixeli verzi”…

***** Tutunul ucide. Daca nu ai observat efectele, vezi

aici.

Un miliard de oameni vor muri pana la sfarsitul acestui secol din cauza fumatului = 1 din 2 fumatori.

Cate un om la fiecare 6 secunde… 5. 4. 3. 2. 1.

de la astia am produsul Screen 99.

este perfect pentru televizoare, lcd-uri, suprafete de tratat antistatic. e o spuma care nu conduce curentul electric, deci nu e problema daca dai din abundenta pe carcase, laptop-uri etc. se sterge usor, fara sa se apese, cu o laveta foarte moale. folosesc produsul cam de 3 ani, cu succes pe diferite monitoare si mai nou pe LCD-ul de 19 pe care il am. de asemenea, curata tastatura si mouse-ul negre la perfectie.

se gaseste prin zona metro, magazine de echipamente electronice (ma refer la buticurile cu rezistente, condensatori, difuzoare si piese electronice). ultimul tub il am de multa vreme. parca era ceva de genul la 15 ron.

de la ei am mai folosit produsul Label Off. stiti cum arata scotch-ul ala lat, maro de impachetat? stiti cum arata unul de-ala lipit pe sticla sau metal emailat/cromat si lasat acolo luni de zile? mucegaiul ala de lipici ramane aderent la suprafata, daca reusesti sa dai jos scotch-ul, dai, de fapt, doar banda de plastic intaritoare care devine transparenta. mazga aia vine jos la fix cu acest produs. offtopic, dar vroiam sa subliniez ca sunt produse de calitate.

86. niciodata nu ma bag in fata coloanei la semafor. pur si simplu am o alta viziune asupra trasei ideale.

Un LCD n-are nici o problema daca afiseaza aceeasi imagine timp indelungat.

Si anume la al meu Fujitsu-Siemens ScaleoView W19-1, de la titlebar’ul aplicatiilor, si fiindca sta aprins in permanenta, s-au decolorat doua dungi. Postez doua poze, dar se observa mai bine live.

Cat despre curatat, periodic il sterg de praf, cu un „Pronto pamatuf” si am grija sa nu ajunga amprente sau alte chestii pe el. Daca totusi se intampla, umezesc o carpa moale cu solutie Pronto de curatat televizoare si alte astfel de povesti (antistatica) – nu dau direct pe el – si curat

Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu stiu ce fac.

Un LCD n-are nici o problema daca afiseaza aceeasi imagine timp indelungat.

Si anume la al meu Fujitsu-Siemens ScaleoView W19-1, de la titlebar’ul aplicatiilor, si fiindca sta aprins in permanenta, s-au decolorat doua dungi. Postez doua poze, dar se observa mai bine live.

Eu merg pe mana lui KodiaK la faza asta, LCD-urile n-au cum sa aiba aceleasi probleme ca CRT-urile. S-a mai discutat mai demult, nici CRT-urile actuale nu mai intampina problema asta(decat cum s-a mai zis, pe timp indelungat), daramite LCD-urile. La tine s-ar putea sa fie o alta problema…

r4zv4n, daca bucata aia de ecran statea pe culoare intunecata, nu crezi ca era cazul sa fie mereu intunecata? oricum, era de asteptat sa miroasa ceva la el, dupa pretul la care l-ai luat

ps. nici eu nu cred ca se deterioreaza daca afiseaza acelasi lucru.

86. niciodata nu ma bag in fata coloanei la semafor. pur si simplu am o alta viziune asupra trasei ideale.

], da, ce sa zic.. il am in fata.. i-am facut si poze.. dar „o vorba” e mult mai de valoare..

Sau bine, dc nu ai vazut tu, nu exista, evident..

Muad’Dib, este vorba despre titlebar, care este degradeul de la bleumarin la bleu deschis. Sub el ai un rand de pixeli gri inchis si unul gri deschis. Acele doua randuri se observa.

Dunga aceea de deasupra textului „Firefox” apare fix acolo unde vin cele doua randuri de pixeli despre care spuneam, cand fereastra este maximizata.

Personal, coincidenta mi se pare prea mare ca sa fie vorba de altceva.

EDIT: nu vazusem si reply-ul lui Muad’Dib cand am postat; am adaugat raspuns.

Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu stiu ce fac.

Eu nu zic ca minti sau ca ti se pare, pur si simplu spun ca motivele pot fi altele. Cristalele lichide nu au efectul asta de „memorie” pe care-l aveau tuburile CRT de prin anii ’80. Problema ta trebuie sa fie cauzata de altceva.

A se vedea edit’ul de mai sus, pt inca o poza.

Si mai am si un CRT Belinea, de prin 2002-2003 (trebuie sa verific), care atunci cand calculatorul este inchis, afiseaza un mesaj de genul „NO SIGNAL INPUT” pe centru, pe un fundal verde. Ala e pe calc maica-mii si nu i-am dat prea mare atentie, pana am observat ca acea imagine persista si cand afiseaza altceva (de exemplu, in MS Word, aplicatia cea mai folosita pe acel calc, se observa foarte clar pe fundal alb acel dreptunghi, colorat roz).

Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu stiu ce fac.

razvan, la CRT-uri este acel efect de memorie pt ca exista un tun de electroni care „scupia electroni” pe un strat de fosfor. In momentul in care electroni aceeia se lovesc non-stop de aceeasi zona de pe styratul acela de fosfor atunci apare efectul de memorie. La LCD nu are cum sa apara pt ca aici este vorba de o tehnologie total diferita.

Cel mai probabil alta este problema LCD-ului tau. Oricum din poze nu prea am inteles la ce dungi de referi.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Fratilor va imbatati cu apa rece si cu hipnoza lui KodiaK(no offence Kod) . R4zv4n are dreptate, LCD-urile AU! efect de memorie. Uitati aici, nu va mai luati dupa vorbe din targ.

Dar asta nu inseamna ca de acum trebuie sa ne ferim de LCD-uri.

Amprentele, XSamsung apar inevitabil pe un LCD-ul meu. Mai vine un amic si imi arata nush ce cu degetu, mai sterg si eu cate un strop de ceva/fir de praf cu degetu ca mi-e lene sa dau cu carpa

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Problema cu imprimarea imaginii afisate un timp foarte indelungat nu este la LCD – uri ci la „plasme”, care nu apare decat la cele cu diagonala foarte mare (peste 106 cm.). LCD -urile au alte probleme, dar numai asta nu.

Eu il sterg pe al meu cu solutie de curatat gemuri si carpa din bumbac.

Si eu imi cer scuze, desi eram foarte convins ca am dreptate, se pare ca m-am inselat. Intr-un fel imi pare rau ca m-am inselat, ca in cazul asta r4zv4n are monitorul iremediabil defectat(ma rog, daca e chiar deranjant, inca nu mi s-a parut asta din poze). Nu ma asteptam la chestia asta, dar macar m-a facut sa realizez ca nicio tehnologie nu e perfecta. Sorry de contradictie fara argumente!

Ah, pai da.. v-a trebuit articol pana sa ma credeti, ca eu oi fi picat in cap..

Exact de aceeasi mentalitate m-am lovit zilele trecute, cand discutam cu un prieten care are alta problema: „ce am eu e cel mai bun, nu conteaza ce zice altcineva”, iar el e fan Nokia.

Cu alte cuvinte, cand i-am explicat ca Sony Ericsson K800i face poze mai bune decat Nokia N73, lucru demonstrat in numeroase articole comparative pe net, cu poze identice facute de cele doua aparate si puse side-by-side, reactia a fost: „da’ ce ma intereseaza nene ca sunt articolele alea pe net ?? daca-ti spun eu ca e mai bun !!”

Ah, si inca o chestie, in legatura cu apasatul cu degetul pe suprafata LCD’ului: nu sunt asa fragile cum par si nici nu se sparg.

Eu, cel putin, am avut experienta de a lovi un LCD Sony de 15″ cu baza palmei, intr-un moment de nervi intinsi la maxim (pe atunci aveam o prietena care ma exaspera), de a zburat vreun metru in spate, s-a lovit de-o biblioteca si a cazut cu fata-n jos. Singura lui problema a fost la partea de alimentare, unde s-a dezlipit nu’s ce componenta. Nici o treaba n-a avut panelul.

Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu stiu ce fac.

Astfel, Mac-ul meu a primit vechiul meu CRT de 19 inci si… OS X has never been sexier.

Dac-ai sti cat de invidios sunt…

Eu, cel putin, am avut experienta de a lovi un LCD Sony de 15″ cu baza palmei, intr-un moment de nervi intinsi la maxim (pe atunci aveam o prietena care ma exaspera), de a zburat vreun metru in spate, s-a lovit de-o biblioteca si a cazut cu fata-n jos. Singura lui problema a fost la partea de alimentare, unde s-a dezlipit nu’s ce componenta. Nici o treaba n-a avut panelul.

(singura femeie care ma ducea la acte de violenta). Acum sunt ok, n-am mai lovit nici un obiect de niste ani

Sunt foarte misterios. De multe ori nici eu nu stiu ce fac.

Intr-un articol legat de display’ul de la laptop, producatorul recomnanda sol de alcool izopropilic diluat 50%.Eu l-am sters cu alcool izopropilic nediluat si nu a patit nimic atat monitorul cat si laptopul care are ecran lucios.

Fenomenul de „burn-in” al imaginii in LCD-uri este cat se poate de real, am avut cazuri destule pe mana cat sa ma convinga de asta. E ceva mai mult sau mai putin temporar, in mod normal dupa o operare normala ar trebui sa-si revina. Screensaver-ul meu este ceva colorat animat care ruleaza pe tot ecranul si care se activeaza dupa 5 minute. De asemenea, am pus monitorul sa se stinga dupa 25 minute. De curatat am solutii. Apa chioara si o carpa moale facuta special pentru asa ceva.

asta daca nu le stropiti cu ketchup sau mustar cum zicea cineva mai sus…mda…

ontopic,am un scaleo de la commando si n-am nici un fel de problema cu el,il sterg cu servetele din alea din selgros,unul umed si unul uscat.

Citeste articolul pe: XtremPC

Postat de pe data de 31 ian., 2010 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 1,084 ori.

Publica un raspuns