Un producator scotian de whisky a prezentat joi ceea ce pretinde a fi cel mai vechi whisky single malt din lume, pastrat peste 70 de ani intr-un butoi de stejar, relateaza AFP.
Bautura alcoolica produsa de Gordon and MacPhail – Mortlach 70 – a avut parte de o petrecere de lansare la Edinburgh Castle, unde a fost adusa cu escorta militara, in cantec de cimpoaie.
„S-a maturizat timp de 70 de ani in butoi si acest lucru il face sa fie cel mai vechi whisky single malt din lume”, a spus un purtator de cuvant al Gordon and MacPhail.
Bautura a fost pusa la maturat in 15 octombrie 1938 de bunicul actualilor directori ai companiei, David si Michael Urquhart.
Din acest whisky vor fi imbuteliate 54 de sticle mari, la un pret de 11.000 de euro, si 162 sticle mici.
Alcoolul a fost imbuteliat in sticle de cristal in forma de lacrima, suflate manual, cu dop de argint.
Degustatorul Charles MacLean il descrie drept „un whiky delicat, proaspat, vital”.
„Este cel mai vechi butoi de whisky pe care il stiu. Alcoolul si lemnul au interactionat minunat in acest lung interval de timp”, spune el.

Citeste articolul pe: Hotnews

Cel mai vechi whisky single malt din lume, Mortlach 70, va fi vandut cu 11.000 de euro sticla

Un producator scotian de whisky a prezentat joi ceea ce pretinde a fi cel mai vechi whisky single malt din lume, pastrat peste 70 de ani intr-un butoi de stejar, relateaza AFP.
Bautura alcoolica produsa de Gordon and MacPhail – Mortlach 70 – a avut parte de o petrecere de lansare la Edinburgh Castle, unde a fost adusa cu escorta militara, in cantec de cimpoaie.
„S-a maturizat timp de 70 de ani in butoi si acest lucru il face sa fie cel mai vechi whisky single malt din lume”, a spus un purtator de cuvant al Gordon and MacPhail.
Bautura a fost pusa la maturat in 15 octombrie 1938 de bunicul actualilor directori ai companiei, David si Michael Urquhart.
Din acest whisky vor fi imbuteliate 54 de sticle mari, la un pret de 11.000 de euro, si 162 sticle mici.
Alcoolul a fost imbuteliat in sticle de cristal in forma de lacrima, suflate manual, cu dop de argint.
Degustatorul Charles MacLean il descrie drept „un whiky delicat, proaspat, vital”.
„Este cel mai vechi butoi de whisky pe care il stiu. Alcoolul si lemnul au interactionat minunat in acest lung interval de timp”, spune el.

Citeste articolul pe: Hotnews

Postat de pe data de 28 feb., 2010 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 95 ori.

Publica un raspuns