Nu vreau sa facem flame ci sa discutam civilizat, si astept pareri doar din partea celor care eventual au ambele console sau au vazut acelasi joc pe ambele console. Ideea este ca m-am saturat de review-urile de pe net platite de MS si Sony, si vreau o comparatie reala.

Este mit, adevar sau marketing faptul ca pe xbox 360 grafica este vizibil mai buna decat pe Playstation 3? Exista de fapt vre-o diferenta sesizabila?

Cred ca Xbox are si un pic de AA. In rest tine de cat de pretentios esti si cat de sensibil ti-e ochiul.

Pana acuma nu am vazut diferente, la partea grafica, atat de mari incat sa fie un factor decisiv in alegerea uneia dintre ele. Ce ar trebui sa te intereseze ar fi colectia de jocuri si eventual modul in care iti sta controllerul in mana. Ar putea fi o mica diferenta de framerate, dar cam atat.

Din punct de vedere tehnic, PS3 e mult mai avantaj la putere de procesare si grafica…daca pana acum nu ati vazut multe jocuri care sa faca diferenta, cu timpul o sa apara, si nu neaparat asta, dar pot spune cert ca ps3 va continua sa existe muult timp de acum incolo,in conditiile in care se va face pasul la urmatoarea generatie de console.

Practic ati vazut ce sa intamplat cu XBOX 1…R.I.P cenusa sa ii fie usoara, si PS2 se vinde si acum ca paina calda, jocuri sunt in continuare, inca se dezvolta.

Eu asa vad situatia, daca vrei sa ai o consola care sa te tina vreo 10 de ani acum incolo iti iei PS3,daca vrei o consola pentru 2 ani iti iei XBOX 360.

Faptul ca se vinde si acum PS2-ul nu inseamna ca si renteaza. Diferenta dintre PS2 si PS3/Xbox360 este colosala (mai ales pe HDTV). Parerea mea este ca odata cu urm generatie de console PS2 va fi si el RIP, iar PS3/Xbox360 ii vor lua locul.

Singurul motiv pt care Xbox360 nu va avea aceeasi viata cu PS3 ar fi numai decizia Microsoft de a se concentra exclusiv pe Xbox720 (sau cum s-o chema).

Eu cred ca Xbox360 si PS3 vor avea cam acceasi longevitate.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Pai e si normal. In momentul in care apare next genul, fie el de la Microsoft sau Sony, celalalt va pierde enorm daca nu va lansa la scurt timp contracandidatul. Putem sa ne uitam la ce s-a intampla cu X360 si PS3: X360 a aparut primul, si pana a aparut PS3 multi deja stateau bine pe platforma Microsoft si nu au simtit nevoia sa se mute pentru cateva exclusivitati.

Jocurile comune platformelor o sa arate cam la fel, pentru ca nu e facut fiecare de la zero, cu texturi, modele diferite etc. Au o parte comuna si asta o sa se vada. Poate PS3-ul o sa fie amazing la exclusivitatile viitoare (si am mari asteptari de la God of War). Dar in momentul in care Microsoft scoate altceva, PS4 nu va fi departe.

Hmmm, nush exact cum e pe PS3, insa pe Xbox360 eu nu am vazut AA. Este adevarat ca din cauza distantei de la care ma joc totul pare silky smooth, dar daca ma uit f atent la marginile obiectelor se vad clar canturi.

Overall Xbox360 este castigatorul. La aparitia PS3-ul, Xbox360 era clar mai better looking, iar anul trecut diferentele aproape au disparut, PS3-ul fiind fie la fel sau poate un pic mai slab decat Xbox360.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Salutare.

Dupa cum se vede si in semnatura detin ambele console si le-am cumparat cam in aceeasi perioada…

Comparand head to head anumite jocuri pot spune ca da, xbox 360 ofera o grafica mai buna fata de ps3 dar asta nu inseamna ca sunt diferente mari, pentru unii nici nu conteaza.

Modul de randare al xbox-ului este diferit si trebuie tinut cont si de faptul ca jocurile multiplatform au ca platforma principala de dezvoltare xbox 360, urmand a fi portate pe PS3 si eventual pe PC.

Pe xbox 360 sunt culorile mai vii, filtrele aplicate nu sunt atat de deranjante (uneori) ca la PS3, si mai e si acel slightly visible antialiasing.

Pe de alta parte, pe PS3 sunt exemple concrete ca se poate, de curand am cumparat Killzone 2 care e exclusiv PS3 si vreau sa spun ca arata demential.

Sa nu discutam despre longevitate, hai sa ne gandim ca ambele au ceva timp in teren si cu siguranta PS3 nu va putea tine pasul cu urmatorul xbox care va aparea, deja incepem sa vorbim despre efecte DX10 si credeti-ma pe cuvant ca lucrez in domeniu si ambele console sunt limitate dpdv al placii video, pana aici s-a cam putut insa nu va faceti sperante desarte ca PS3-ul va tine inca 5 ani ca nu e adevarat.\

Am tras aceste concluzii comparand head to head jocuri ca GTA4, COD4, COD5, Far cry 2, Assasin’s creed, grid…si multe altele.

Nu sunt fanboy al unei anumite console pentru ca nu am de ce intru-cat la detin pe ambele de multa vreme, si dupa cum am mai spus ambele au puncte forte si sunt 2 console excelente.

Sper sa gasiti ceva constructiv in ceea ce am scris aici bazandu-ma pe comparatii facute personal mutand TV_ul de pe AV4 pe AV5.

Nu este diferenta intre console la jocuri! Cel putin nu notabila. Daca te uiti foooooaaarte atent poate se vede ceva dar la un joc e la ps3 la altu e pt BOX360, deci per total nu e domle, nu e!

X360 este si va fi in 95% din cazuri peste PS3 cand vine vorba de un joc ce vine pe ambele platforme deoarece un ATi X1950 cu 48 de shadere si arhitectura unificata vor fi mereu peste o placa Nvidia 7900.

Intr-adevar din imagini se vede destul de bine diferenta de calitate dintre Xbox360 si PS3, in favoarea Xboxu-ului.

Oarecum fortata totusi comparatia ta, avand la baza inrudirea hardware-ului consolelor cu cel al PC-ului, sunt mai multe variabile de luat in calcul. By the way, X1900 n-a mirosit in viata lui arhitectura unificata, avea inca procesoare separate de shader si vertex, seria 8 de la nvidia a scos streamprocesing-ul pe piata.

2K a adus un argument tehnic in favoarea a ceea ce subliniam eu.

Oricum Xenos a fost GPU-ul ce a beneficiat de prima arhitectura unificata acesta fiind lansat inainte de X2K sau nvidia seria 8,pentru mai multe informatii cauta ATi Xenos.

Eu cred ca ar trebui sa va concentrati mai mult ce si cum sa va faceti timp sa va jucati, decat sa va chinuiti sa demonstrati niste teorii care nu intereseaza pe nimeni – spre deosebire de PC pe consola nu faci decat sa te joci – un joc poate fii distractiv (sau best seller) fie ca are o grafica buna, fie ca nu (vezi tetris ..) eu sper ca romanii sa treaca pestre frustrarile 3dmark si sa revenim la esenta, pentru ca ne-am indepartat prea mult, conteaza feelingul pe care ti-l „provoaca” un joc nu felul cum arata pe televizor.

Uitati’va la Wii care are o grafica cel putin depasita, la nivel de PS2 si vinde foarte mult, are un target casual care (mai ales la petreceri) se distreaza EXCESIV fara sa isi puna problema ca „arata” naspa sau nu are cine stie ce grafica CGI alike.

Eu sper din suflet ca discutiile VS vor disparea din inimile gamerilor.

Wii se vinde bine pentru ca e relativ ieftin si ocupa un spectru larg din piata in mare parte datorita controller-ului sau insa colectia de jocuri e cel putin „modesta”.

Tetris a aparut in o vreme in care grafica 3D pentru end-urser era un subiect taboo asa ca e normal sa fie un joc foarte popular pentru vremea sa asemeni super mario insa crezi ca in ziua de astazi daca oricare dintre cele 2 jocuri ar apare sub forma lor originala pe piata ar fi la fel de bine primite?Hai sa fim seriosi grafica si modul in care ruleaza un joc sunt puncte foarte importante ultimul tinand si de gameplay iar la aceste lucruri X360 e peste PS3,ca sunt francize exclusive pentru PS3 care arata si au un gameplay demential (sunt si pentru X360) nu neg dar pentru majoritatea jocurilor multiplatform X360 e peste PS3.

Comparatiile sunt mereu bine venite atunci cand exista 2 produse ce se adreseaza aceluiasi target (doar persoanele brainwashed si cu un neuron cumpara fara a se intereseze asupra produsului achizitionat,desigur aici depinde si de pretul acestuia) ca sunt anumiti fanboy care iau lucrurile prea in serios e o alta treaba cat despre partea cu frustrari 3dmark chiar nu are nici o legatura cu discutia actuala desigur faptul ca sunt unii frustrati pentru ca nu stiu sa opereze un PC sau sa ruleze 3dmark….

Desigur cel mai bun lucru ar fi sa le detii pe ambele sau pe toate 3 dar strict intre cele 2 (la asta se refera si topicul) X360 castiga.

Ma uit la jocuri gen Lumines, Patapone, Loco Roco .. etc unde grafica tinde spre ZERO fiind foarte simplista si totusi succesul acestor jocuri este enrom similar cu cel al unor productii gen God of War care stoarce si ultimele resurse ale unei console.

PS: eu consider ca nu conteaza daca Xbox 360 > PS3 sau PS3 > xbox 360 sau Wii mai tare ca toate la un loc – conteaza ca atunci cand ne jucam o productie (pe oricare dintre acestea) sa ne distram.

Acum poate ca Wii e mai scump insa la inceput stiu sigur ca era cea mai ieftina consola dintre cele 3,si a fost asa pentru o perioada destul de lunga,pana si pachetul core X360 era mai scump,acum ma uitam prin preturi si au scazut destul de mult.

Multe din jocurile mentionate de tine sunt considerabil mai ieftine (50%) decat jocuri AAA gen God of War => sunt disponibile pentru o audienta mai mare si intradevar sunt si simpliste fapt ce contribuie la accesibilitate.

Oricum noi vb de PS3 si X360 a caror colectie de jocuri sunt adresate gamerilor medii/inraiti si nu novicilor cum sunt 80% din cele disponibile pentru Wii,si in aceasta categorie jocurile AAA cu cele mai multle poligoane si efecte speciale + explozii imense ce te lasa cu retina arsa sunt cele ce conteaza cel mai mult.

– deci Wii e la mijloc intre Xbox 360 Arcade si PS3 ca si pret – si in ~ 3 ani si ceva de la aparitie nu si-a redus pretul pentru ca se vinde, spre deosebire de celelalte 2 console care … nu prea (cred ca Xbox 360 + PS3 abea depasesc cu putin vanzarile Wii, adica pentru fiecare Xbox 360 sau PS3 vandut exista un Wii.

Lumines, si Loco Roco -> full price 60 $ (sau 45 EU pentru europa) la fel ca si God of War Chains of Olympus (sa nu creada cineva ca se face comparatia cu God of war pentru PS2.

Eu totusi sunt convins ca ambele console sunt un succes (altfel pateau ca Dreamcast care a fost „marginalizat” in era Gamecube, Playstation 2 si Xbox – de catre developeri) – eu vad ca apar jocuri multiplatform care includ si PS3 si Xbox 360 – ceea ce inseamna o PIATA de desfacere.

, ,Patapon si Lumines daca vei cauta costa tot 20$ si este dupa cum spuneam cu 50% mai ieftin si pe buna dreptate decat God Of War.

Vezi tu acele detalii hardware pe care nu le intelegi sau poate le intelegi fac toata diferenta,programarea te ajuta pana la un punct hardware-ul impune limita,PS3 poate folosi resursele procesorului Cell pentru shading lucru ce ar mai lua din greutatea din spatele GPU-ului dar e foarte greu de programat,vezi ca se plang majoritatea developerilor in legatura cu asta.

Stiu ca X360 are 1 an de programare in plus ceea ce reprezinta un plus,daca vei folosi functia search vei mai vedea alte posturi ale mele in care am spus asta insa fara un hardware capabil si pentru care sa fie facil sa programezi nu poti face mare lucru…

Despre partea cu Wii stiu ca se vinde foarte bine,mai bine decat ambele console era si un clasament cu numarul unitatilor vandute din fiecare consola de aceea se gaseste inca greu pe piata Wii dar daca vei citi eu nu am negat asta ba chiar am spus ca deoarece se adreseaza unui spectru larg de public se bucura de un mare succes insa pentru un gamer ce face parte din target-ul X360/PS3 titlurile de pe Wii sunt o distractie de scurta durata,Halo/Resistance/Killzone/Mass Effect fiind titlurile heavy weight.

Primo -> Tu cum calculezi preturile ? nu te iei dupa preturile de launch ? … aloo sa fim consecvent (cel putin eu am fost) – ti-am dat link spre pentru ca singurul care l-am gasit in timp util, daca ma chinui iti gasesc si eu GoW la 20 $ (poate si mai jos avand in vedere ca eu am dat cam 19 lire sterline la LAUNCH pe acest joc … )

Secondo -> Nu ma intereseaza sincer ce are consola inauntru, am depasit demult vremurile cand puneam pret pe puterea grafica – de aceea eu ma joc FOARTE multe jocuri retro … faptul ca o consola se programeaza usor sau greu e doar o chestiune de perceptie – eu nu blamez PS 3 ul sau Xbox 360 ul – spun CLAR ca grafica nu CONTEAZA daca esti capabil (nu e o remarca personala) sa privesti in ansamblu lucrurile – atata vreme cat jocul e FUN nu ma intereseaza cum arata pe ecran.

Terto -> Wii ul a fost adus ca si argument in discutie de mine, pentru a sublinia ca succesul economic nu vine datorita graficii pe steroizi, daca ma uit in orice top de vanzari de jocuri nu vad nici macar 1 (unul) joc cu grafica „next-gen” – majoritatea sunt jocuri cu grafica medie insa care au in spate poveste, gameplay etc.

. Ce a inteles foarte bine Nintendo este ca marea majoritatea gamerilor nu sunt hardcore, ci casual care prefera reprize scurte de pe urma carora sa obtina maxim de satisfactie, nu jocuri complexe (gen RPG, MMO sau strategii) care consuma luni, chiar ani pentru a ajunge la o finalitate (totusi asta e o alta discutie, nu prea are legatura cu grafica) si asta se reflecta in vanzari etc.

Man link-ul dat de tine se refera la patapon used,adica gen SH,eu am dat pretul la jocurile noi pe unul din cele mai populare site-uri de vanzare a jocurilor din US.Nu stiu cat au fost jocurile initial pentru ca nu m-au interesat la momentul respectiv.

dark_one, nu prea poti compara Wii cu XBOX360 sau PS3. E ca si cum ai compara un ATV cu un Audi sa zicem. Consolele astea se adreseaza unui public diferit. Eu de exemplu nu inteleg ce e asa de fun sa ma scalambai in fata TV-ul ca un apucat, la un joc care arata ca acum 10 ani; iar tu nu intekegi de ce mie imi place Gear of Wars (de exemplu) care e practic un film interactiv.

Sa zici ca grafica nu conteza la un joc e la fel de deplasat ca si at cand zici ca grafica este totul la un joc.

Un joc bun cu grafica slaba este in aceeasi oala cu un joc prost cu grafica buna.

Si ca tot vorbeati de preturi, comparatia de pret se face cu preturile actuale. Faptul ca XBOX360 si PS3 erau overpriced la lansare nu ma intereseaza catusi de putin. Ce conteaza sunt preturile din prezent.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

KodiaK – pe bune acum, compari masinile, care au o gama extrem de diversificata cu consolele care sunt doar de 2 tipuri – home consoles (adica cele conectabile la TV) si portable consoles (cele portabile) – eu am comparat Wii ul cu Xbox 360/PS3 STRICT pe partea grafica … Wii ul este dumbed down si totusi are succes nebun, si nu are legatura cu pretul (pentru ca WII ul in momentul de fata este mai scump decat Xbox 360 arcade) – eu totusi cred ca tu nu intelegi ca aici discutam despre GRAFICA si iar incerci sa demonstrezi ca un joc hardcore (precum Gears of War 1 / 2) este mai „special” decat un joc la fel de hardcore precum Metroid 3 ceea ce nu este adevarat ambele jocuri au succes similar. Vis-a-vis de grafica gresesti amarnic si tocmai asta discutam si cu 2k – nu GRAFICA face jocul, ci gameplay ul/story ul – grafica e un element auxiliar (ca si sunetul) pana si controlul este mai important ca grafica si incercam fiecare sa aducem argumente pertinente. Vis-a-vis de preturi la console n-are rost sa discutam – te asigur ca esti intr’o erroare MAJORA (PS3 ave costuri de productie cand s-a lansat undeva la 800 $ abea anul 2008 – daca nu ma insel – s-a ajuns cu costul de productie pe la 400 $ la fel si Xbox 360 .. avea costuri de productie MULT peste pretul de piata, singura consola OVERPRICED, care avea un cost de productie redus era WII ul, va dati seama ca Wii ul acum este MULTTT overpriced, deoarece costurile de productie scad odata cu perfectionarea tehnologiei de productie .. etc)

Comparatia cu masinile nu este asa de deplasata. ATV-ul, ca si Wii-ul este FUN, dar cam atat.

Depinde f mult genul jocului cand vorbesti de grafica. Un joc gen gears of war/resident evil5/sau orice alt joc serios, ar fi mult mai nasol daca ar avea grafica obosita de pe Wii. Pt un joc gen luxor/boom boom rocket/guitar hero, grafica este mult mai putin importanta.

Dar este gresit sa faci generalizarea care ai facut-o tu; adica grafica fiind un element auxiliar.

Un joc bun are totul bun: grafica/sunet/gameplay/copntrol/story. Deja daca marginalizezi un singur aspect ciuntesti jocul.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

1. Gta 4

2. Gta 4

3. World of Guu (joc simplist – pe wii virtual console chiar)

4. Little big planet (as putea spune ca e tot simplist, elementele importante fiind de fizica nu de grafica .. e totusi discutabil)

5. Bioshock

6. Gears of War 2

7. Super Smash Browl (joc cu grafica inferioara celor de pe locurile 1-2,5,6) pentru ca e pe wii

8. Shin Megami tensei 4 (joc cu grafica de PS2 – …. nicidecum fotorealista)

9. Metal gear solid 4

10. Fallout 3

Mai are rost sa discutam ? daca e sa o luam comparativ scorul e undeva 5 (pentru ca gta 4 e de 2 ori) la 4 (pentru ca elimin LBP … doar ca sa nu zica lumea ca sunt carcotas) … eu cred ca elementele care fac bun un joc sunt in primul rand gameplay ul si povestea, in al 2 lea rand controlerul si in al 3 lea rand grafica si sunetul – e doar parerea mea.

Sa ne amintim insa de la ce am pornit – grafica PS3 sau Xbox 360 … eu consider ca diferenta intre cele 2 platforme e MINIMA – si doar un adevarat maniac poate simti diferenta, un user normal nu va simti nici un fel de diferenta si doar o chestiune de orgoliu pentru unii care doresc sa iasa cumva in evidenta cum ca ei cand se joaca primesc o imagine mai buna.

Sorry,verificasem link-ul si am scris post-ul de pe telefon si vazusem chestia cu used asa ca am crezut ca te referi la jocul used mai ales cand era la pretul respectiv,oricum foarte apropiata diferenta de pret pentru jocul used si cel nou fata de alte magazine unde e mai mare.

Restul discutiei poate continua la nesfarsit fiecare avem mentalitati diferite si ne putem sustine opiniile cu argumente solide.

Ultima oara modificat de 2K pe 11 Mar 2009 14:11, modificat de 2 ori in total.

Nu inteleg ce ai vrut sa zici. Ce-i cu jocurile alea? ce fel de top e ala? bazat pe ce? Note, reviews, vanzari?

Este bine ca e numai parerea ta, pt ca daca asa gandeau si producatorii de jocuri at era vai si amar de noi…

Ia Gears of War2, sau Bioshock, sau GTAIV, si imagineazatgi-le cu o grafica de world of guu…Cat succes crezi ca ar mai fi avut? Daca e sa ma iau dupa ce ai zis mai sus impactul asupra succesului ar trebui sa fie minim. Din pacate realitatea este total diferita. Oricare din jocurile enumerate de mine, ar fi fost un esec total daca producatorii ar fi gandit ca tine.

Omiti un mic amanunt f important. Jocurile astea cu gtrafica de 2 lei, dar succes f mare au deobicei un gameplay inovativ, ceva nou pe piata, de aia au succes. Nu poti sa faci un FPS de succes (care are un gameplay vechi decand lumea), ignorand grafica.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Eu ma uit la Counter Strike 1.6 care are grafica veche de foarte multi ani … ma rog nu conteaza.

PS: n-am zis ca grafica nu cotneaza DELOC – am zis doar ca grafica e mai putin importanta decat alte elemente cum ar fi Gameplay, story sau control – si este cel putin la fel de importanta ca si sunetul. (despre care nu se cearta nimeni … )

Da…daca un joc nu arata bine nici nu ma obosesc sa citesc despre ce ofera ca gameplay/poveste etc…

Alt lucru important de subliniat este ca pentru mine (ca si pt multi altii), jucatul nu inseamna distractie…

Nu pot sa spun ca atunci cand ma apuc de jucat vreau sa ma distrez…daca vreau sa ma distrez ma duc la o comedie, ies in parc cu nepotu al’ mic, ies in trafic in bucuresti vad eu…dar in nici un caz nu ma joc ca sa ma distrez..

Jucatul pentru mine nu face decat sa imi scurteze viata, sa imi omoare celule nervoase si sa ma imbatraneasca cu cate 2 luni de fiecare data cand joc un multiplyer la COD5, fifa sau la GOW2…

Astea se intampla pentru ca jucatul nu reprezinta o distractie ci ceva mult mai serios, de aici si partea grafica ce conteaza enorm…

Pai avand in vedere ca pt tine jucatul inseamna/insemna jobul tau…at inteleg de ce nu te joci ca sa te distrezi. Dar pe restul lumii insa (care nu face asta for a living) jucatul jocurilor la PC/consola/whatever ii bine dispune. O fac pt ca le face placere, nu pt ca trebuie

La grafica sunt de acord cu tine. Inainte sa iau un joc ma uit la screenshoate…daca imi plac iau jocul daca nu imi plac nu il iau. Poate sunt mai exigent ca unii, dar pt mine grafica este pe acelai loc cu gameplayul, controlul si povestea.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Nu va suparati pe mine – dar din cauza oamenilor exigenti ca voi, producatorii au luat-o in directia opusa, trantind grafica peste grafica si lasand gameplay/poveste in plan secundar. Ideal ar fi sa se acorde aceeasi importanta fiecarui element, insa e clar ca ceva va trece pe primul loc si restul vor fi si ele acolo. Personal prefer ceva cu o grafica decenta, chiar putin urata, dar care sa-mi spuna o poveste frumoasa sau sa aduca un gameplay inovator.

Vezi tu, acum 20 de ani, cand 256 de culori si 640×480 erau state of the art la un joc, nu a venit nici un gamer exigent sa urle ca el vrea grafica fotorealista sau mai stiu eu ce. Pe masura ce industria jocurilor a inceput sa se dezvolte, au aparut din ce in ce mau multe jocuri, si deci concurenta a devenit mai acerba. Asa ca fiecare a incercat sa se impuna pe piata cum a putut. Cum cel mai simplu e sa faci un ambalaj shiny, unele firme au ales calea aceasta, sprijiniti si de producatorii hardware care au deschis cutia pandorei prin 3Dfx cu al sau faimos Voodoo1.

Deci draga Phorkias, nu noi, gamerii care vrem ca un joc sa fie la inaltime din TOATE punctele de vedere suntem de vina pentru toate jocurile proaste dar aratoase din prezent.

Faptul ca odata cu timpul noua ne-au crescut pretentiile este un lucru perfect normal si de astepat…se numeste evolutie. Altfel ne jucam si azi super mario si pac man…ca doar nu crezi ca evolua numai gamplayul la jocuri

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Pai avand in vedere ca pt tine jucatul inseamna/insemna jobul tau…

A fost nu mai e…dar oricum ma refeream la gaming strict dpdv al gamerului de acasa…

Deci draga Phorkias, nu noi, gamerii care vrem ca un joc sa fie la inaltime din TOATE punctele de vedere suntem de vina pentru toate jocurile proaste dar aratoase din prezent.

Faptul ca odata cu timpul noua ne-au crescut pretentiile este un lucru perfect normal si de astepat…se numeste evolutie. Altfel ne jucam si azi super mario si pac man…ca doar nu crezi ca evolua numai gamplayul la jocuri

Si gamerii au vina lor, asa cum o au si producatorii. Practic s-a creat un cerc vicios, si nu mai stie cine unde sa arunce vina. E ca si televiziunea noastra de tot rahatul – facem emisiuni vai de fundul lor pentru ca asta cere publicul, in timp ce publicul spune ca se uita la emisiunile obosite de pe la tv pentru ca asta li se ofere. La fel, ma astept ca daca intrebi un producator de ce au investit asa mult in grafica si asa putin in restul elementelor va spune pentru ca asta cere piata. Si multe dintre posturile de pe forumul asta i-ar confirma afirmatia.

Nu ma intelege gresit – sunt de acord ca grafica ar trebuie sa fie la inaltime. Insa nu sunt de acord ca un joc cu mega grafica si poveste semi-inexistenta sa primeasca nota mai mare decat un joc cu o povestea care te bantuie ani buni, dar cu o grafica putin mai stearsa.

BTW – stii unul dintre motivele pentru care imi plac mie consolele – pentru ca sunt limitate din punct de vedere tehnologic: nu poti sa le schimbi placa video procesor etc. La un moment dat o sa se atinga potentialul maxim al graficii si vor fi obligati sa scoata alte metode cu care sa atraga clienti.

BTW – stii unul dintre motivele pentru care imi plac mie consolele – pentru ca sunt limitate din punct de vedere tehnologic: nu poti sa le schimbi placa video procesor etc. La un moment dat o sa se atinga potentialul maxim al graficii si vor fi obligati sa scoata alte metode cu care sa atraga clienti.

Pana spre finalul vietii unei console, pe masura ce producatorii se obisnuiesc cu hardware-ul ei, grafica este continuu imbunatatita de la un titlu la altul, iar cand deja din varii motive s-a ajuns la o limita (cum ai pomenit tu de partea video), se schimba generatia de console. Cu alte cuvinte, grafica evolueaza mereu pana ce consola este schimbata cu alta de generatie noua unde cursa pentru fotorealism continua.

Pana la urma, tot consolele, cele mult iubite, au fost vinovate de decaderea masiva a calitatii jocurilor din ultimii ani – sau daca vrei ia-o ca o stagnare daca termenul de involutie ti se pare crud. Un produs ce produce miliarde de verzisori anual (nu uita ca a depasit in incasari si industria cinematografica), devine rapid invadat de mediocritate in cel mai fericit caz. Jucatorii ocazionali cumpara toate rahaturile ambalate frumos, scoase in fata de un site ori altul in niste review-uri „incurajate” spre note mari. Cercul vicios exista, insa independent de grafica, ci de gameplay-ul dumb down pentru avarage Joe care isi prinde degetele in controler la primul semn de interactiune solicitant din partea jocului.

PS: Poate ar fii mai bine daca un moderator ar muta posturile astea la topicul cu grafica.

Jucatorii ocazionali cumpara toate rahaturile ambalate frumos, scoase in fata de un site ori altul in niste review-uri „incurajate” spre note mari. Cercul vicios exista, insa independent de grafica, ci de gameplay-ul dumb down pentru avarage Joe care isi prinde degetele in controler la primul semn de interactiune solicitant din partea jocului.

Fallout 3 si Oblivion (vanilla) sunt doua jocuri mediocre in cel mai fericit caz -ultimul fara moduri este foarte slab. Fear 2 a ajuns pe piata slab pus la punct, cu mult lipsuri, esuand sa impresioneze cum o facuse predecesorul sau la aparitie. Povestea lui Far Cry 2 o stie toata lumea, venind de la acelasi UBI, adica acelasi tata ca si Assassins Creed, nici nu ma mira. Din punct de vedere al gameplay-ului, Mass Effect nu se ridica prea sus, daramite sa aduca noi standarde, insa a reusit sa se impuna printr-o poveste destul de bine pusa la punct. Cam pe acelasi drum ii calca si seria Call of Duty, unde incet-incet, vom ajunge sa tinem doar apasat o tasta si un buton al mouse-ului. Liniaritatea omoara toata experienta. Seria NFS e legendara prin rebuturile ce apar din an in an…

Anyway, mai sunt si jocuri bune cum ar fi GTA 4, franciza ce a evoluat intr-adevar cu fiecare titlu ajuns pe piata si incasarile de sute de milioane puncteaza exact aspectul respectiv. Ar mai fi Stalker, atata doar ca el nu a ajuns inca si pe console -iar lista se poate mari si cu alte titluri ce nu-mi vin acum in minte.

Ce vreau sa aduc in fata, este capacitatea unui joc oarecare, de a se vinde chiar foarte bine in climatul „consolistic”, in ciuda mediocritatii sale, iar daca incasarile sunt suficiente, va urma chiar si o continuare.

calin-banc din punctul meu de vedere si cu tot respectul cuvenit „caci am cazut de acord caci ne deranjezi caci” esti gamer de PC si ai destule topicuri acolo unde sa blamezi consolele.

Daca ai impresia ca afacerile se fac din mila te priveste. Apropos, aici discutam de grafica vs. gameplay, nicidecum PC vs. consola. Ia-o mai moale, stim care ti-e idolul de moment. Peace.

Citeste articolul pe: XtremPC

Grafica pe PS3 si XBOX 360 – mit / marketing sau realitate?

Nu vreau sa facem flame ci sa discutam civilizat, si astept pareri doar din partea celor care eventual au ambele console sau au vazut acelasi joc pe ambele console. Ideea este ca m-am saturat de review-urile de pe net platite de MS si Sony, si vreau o comparatie reala.

Este mit, adevar sau marketing faptul ca pe xbox 360 grafica este vizibil mai buna decat pe Playstation 3? Exista de fapt vre-o diferenta sesizabila?

Cred ca Xbox are si un pic de AA. In rest tine de cat de pretentios esti si cat de sensibil ti-e ochiul.

Pana acuma nu am vazut diferente, la partea grafica, atat de mari incat sa fie un factor decisiv in alegerea uneia dintre ele. Ce ar trebui sa te intereseze ar fi colectia de jocuri si eventual modul in care iti sta controllerul in mana. Ar putea fi o mica diferenta de framerate, dar cam atat.

Din punct de vedere tehnic, PS3 e mult mai avantaj la putere de procesare si grafica…daca pana acum nu ati vazut multe jocuri care sa faca diferenta, cu timpul o sa apara, si nu neaparat asta, dar pot spune cert ca ps3 va continua sa existe muult timp de acum incolo,in conditiile in care se va face pasul la urmatoarea generatie de console.

Practic ati vazut ce sa intamplat cu XBOX 1…R.I.P cenusa sa ii fie usoara, si PS2 se vinde si acum ca paina calda, jocuri sunt in continuare, inca se dezvolta.

Eu asa vad situatia, daca vrei sa ai o consola care sa te tina vreo 10 de ani acum incolo iti iei PS3,daca vrei o consola pentru 2 ani iti iei XBOX 360.

Faptul ca se vinde si acum PS2-ul nu inseamna ca si renteaza. Diferenta dintre PS2 si PS3/Xbox360 este colosala (mai ales pe HDTV). Parerea mea este ca odata cu urm generatie de console PS2 va fi si el RIP, iar PS3/Xbox360 ii vor lua locul.

Singurul motiv pt care Xbox360 nu va avea aceeasi viata cu PS3 ar fi numai decizia Microsoft de a se concentra exclusiv pe Xbox720 (sau cum s-o chema).

Eu cred ca Xbox360 si PS3 vor avea cam acceasi longevitate.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Pai e si normal. In momentul in care apare next genul, fie el de la Microsoft sau Sony, celalalt va pierde enorm daca nu va lansa la scurt timp contracandidatul. Putem sa ne uitam la ce s-a intampla cu X360 si PS3: X360 a aparut primul, si pana a aparut PS3 multi deja stateau bine pe platforma Microsoft si nu au simtit nevoia sa se mute pentru cateva exclusivitati.

Jocurile comune platformelor o sa arate cam la fel, pentru ca nu e facut fiecare de la zero, cu texturi, modele diferite etc. Au o parte comuna si asta o sa se vada. Poate PS3-ul o sa fie amazing la exclusivitatile viitoare (si am mari asteptari de la God of War). Dar in momentul in care Microsoft scoate altceva, PS4 nu va fi departe.

Hmmm, nush exact cum e pe PS3, insa pe Xbox360 eu nu am vazut AA. Este adevarat ca din cauza distantei de la care ma joc totul pare silky smooth, dar daca ma uit f atent la marginile obiectelor se vad clar canturi.

Overall Xbox360 este castigatorul. La aparitia PS3-ul, Xbox360 era clar mai better looking, iar anul trecut diferentele aproape au disparut, PS3-ul fiind fie la fel sau poate un pic mai slab decat Xbox360.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Salutare.

Dupa cum se vede si in semnatura detin ambele console si le-am cumparat cam in aceeasi perioada…

Comparand head to head anumite jocuri pot spune ca da, xbox 360 ofera o grafica mai buna fata de ps3 dar asta nu inseamna ca sunt diferente mari, pentru unii nici nu conteaza.

Modul de randare al xbox-ului este diferit si trebuie tinut cont si de faptul ca jocurile multiplatform au ca platforma principala de dezvoltare xbox 360, urmand a fi portate pe PS3 si eventual pe PC.

Pe xbox 360 sunt culorile mai vii, filtrele aplicate nu sunt atat de deranjante (uneori) ca la PS3, si mai e si acel slightly visible antialiasing.

Pe de alta parte, pe PS3 sunt exemple concrete ca se poate, de curand am cumparat Killzone 2 care e exclusiv PS3 si vreau sa spun ca arata demential.

Sa nu discutam despre longevitate, hai sa ne gandim ca ambele au ceva timp in teren si cu siguranta PS3 nu va putea tine pasul cu urmatorul xbox care va aparea, deja incepem sa vorbim despre efecte DX10 si credeti-ma pe cuvant ca lucrez in domeniu si ambele console sunt limitate dpdv al placii video, pana aici s-a cam putut insa nu va faceti sperante desarte ca PS3-ul va tine inca 5 ani ca nu e adevarat.\

Am tras aceste concluzii comparand head to head jocuri ca GTA4, COD4, COD5, Far cry 2, Assasin’s creed, grid…si multe altele.

Nu sunt fanboy al unei anumite console pentru ca nu am de ce intru-cat la detin pe ambele de multa vreme, si dupa cum am mai spus ambele au puncte forte si sunt 2 console excelente.

Sper sa gasiti ceva constructiv in ceea ce am scris aici bazandu-ma pe comparatii facute personal mutand TV_ul de pe AV4 pe AV5.

Nu este diferenta intre console la jocuri! Cel putin nu notabila. Daca te uiti foooooaaarte atent poate se vede ceva dar la un joc e la ps3 la altu e pt BOX360, deci per total nu e domle, nu e!

X360 este si va fi in 95% din cazuri peste PS3 cand vine vorba de un joc ce vine pe ambele platforme deoarece un ATi X1950 cu 48 de shadere si arhitectura unificata vor fi mereu peste o placa Nvidia 7900.

Intr-adevar din imagini se vede destul de bine diferenta de calitate dintre Xbox360 si PS3, in favoarea Xboxu-ului.

Oarecum fortata totusi comparatia ta, avand la baza inrudirea hardware-ului consolelor cu cel al PC-ului, sunt mai multe variabile de luat in calcul. By the way, X1900 n-a mirosit in viata lui arhitectura unificata, avea inca procesoare separate de shader si vertex, seria 8 de la nvidia a scos streamprocesing-ul pe piata.

2K a adus un argument tehnic in favoarea a ceea ce subliniam eu.

Oricum Xenos a fost GPU-ul ce a beneficiat de prima arhitectura unificata acesta fiind lansat inainte de X2K sau nvidia seria 8,pentru mai multe informatii cauta ATi Xenos.

Eu cred ca ar trebui sa va concentrati mai mult ce si cum sa va faceti timp sa va jucati, decat sa va chinuiti sa demonstrati niste teorii care nu intereseaza pe nimeni – spre deosebire de PC pe consola nu faci decat sa te joci – un joc poate fii distractiv (sau best seller) fie ca are o grafica buna, fie ca nu (vezi tetris ..) eu sper ca romanii sa treaca pestre frustrarile 3dmark si sa revenim la esenta, pentru ca ne-am indepartat prea mult, conteaza feelingul pe care ti-l „provoaca” un joc nu felul cum arata pe televizor.

Uitati’va la Wii care are o grafica cel putin depasita, la nivel de PS2 si vinde foarte mult, are un target casual care (mai ales la petreceri) se distreaza EXCESIV fara sa isi puna problema ca „arata” naspa sau nu are cine stie ce grafica CGI alike.

Eu sper din suflet ca discutiile VS vor disparea din inimile gamerilor.

Wii se vinde bine pentru ca e relativ ieftin si ocupa un spectru larg din piata in mare parte datorita controller-ului sau insa colectia de jocuri e cel putin „modesta”.

Tetris a aparut in o vreme in care grafica 3D pentru end-urser era un subiect taboo asa ca e normal sa fie un joc foarte popular pentru vremea sa asemeni super mario insa crezi ca in ziua de astazi daca oricare dintre cele 2 jocuri ar apare sub forma lor originala pe piata ar fi la fel de bine primite?Hai sa fim seriosi grafica si modul in care ruleaza un joc sunt puncte foarte importante ultimul tinand si de gameplay iar la aceste lucruri X360 e peste PS3,ca sunt francize exclusive pentru PS3 care arata si au un gameplay demential (sunt si pentru X360) nu neg dar pentru majoritatea jocurilor multiplatform X360 e peste PS3.

Comparatiile sunt mereu bine venite atunci cand exista 2 produse ce se adreseaza aceluiasi target (doar persoanele brainwashed si cu un neuron cumpara fara a se intereseze asupra produsului achizitionat,desigur aici depinde si de pretul acestuia) ca sunt anumiti fanboy care iau lucrurile prea in serios e o alta treaba cat despre partea cu frustrari 3dmark chiar nu are nici o legatura cu discutia actuala desigur faptul ca sunt unii frustrati pentru ca nu stiu sa opereze un PC sau sa ruleze 3dmark….

Desigur cel mai bun lucru ar fi sa le detii pe ambele sau pe toate 3 dar strict intre cele 2 (la asta se refera si topicul) X360 castiga.

Ma uit la jocuri gen Lumines, Patapone, Loco Roco .. etc unde grafica tinde spre ZERO fiind foarte simplista si totusi succesul acestor jocuri este enrom similar cu cel al unor productii gen God of War care stoarce si ultimele resurse ale unei console.

PS: eu consider ca nu conteaza daca Xbox 360 > PS3 sau PS3 > xbox 360 sau Wii mai tare ca toate la un loc – conteaza ca atunci cand ne jucam o productie (pe oricare dintre acestea) sa ne distram.

Acum poate ca Wii e mai scump insa la inceput stiu sigur ca era cea mai ieftina consola dintre cele 3,si a fost asa pentru o perioada destul de lunga,pana si pachetul core X360 era mai scump,acum ma uitam prin preturi si au scazut destul de mult.

Multe din jocurile mentionate de tine sunt considerabil mai ieftine (50%) decat jocuri AAA gen God of War => sunt disponibile pentru o audienta mai mare si intradevar sunt si simpliste fapt ce contribuie la accesibilitate.

Oricum noi vb de PS3 si X360 a caror colectie de jocuri sunt adresate gamerilor medii/inraiti si nu novicilor cum sunt 80% din cele disponibile pentru Wii,si in aceasta categorie jocurile AAA cu cele mai multle poligoane si efecte speciale + explozii imense ce te lasa cu retina arsa sunt cele ce conteaza cel mai mult.

– deci Wii e la mijloc intre Xbox 360 Arcade si PS3 ca si pret – si in ~ 3 ani si ceva de la aparitie nu si-a redus pretul pentru ca se vinde, spre deosebire de celelalte 2 console care … nu prea (cred ca Xbox 360 + PS3 abea depasesc cu putin vanzarile Wii, adica pentru fiecare Xbox 360 sau PS3 vandut exista un Wii.

Lumines, si Loco Roco -> full price 60 $ (sau 45 EU pentru europa) la fel ca si God of War Chains of Olympus (sa nu creada cineva ca se face comparatia cu God of war pentru PS2.

Eu totusi sunt convins ca ambele console sunt un succes (altfel pateau ca Dreamcast care a fost „marginalizat” in era Gamecube, Playstation 2 si Xbox – de catre developeri) – eu vad ca apar jocuri multiplatform care includ si PS3 si Xbox 360 – ceea ce inseamna o PIATA de desfacere.

, ,Patapon si Lumines daca vei cauta costa tot 20$ si este dupa cum spuneam cu 50% mai ieftin si pe buna dreptate decat God Of War.

Vezi tu acele detalii hardware pe care nu le intelegi sau poate le intelegi fac toata diferenta,programarea te ajuta pana la un punct hardware-ul impune limita,PS3 poate folosi resursele procesorului Cell pentru shading lucru ce ar mai lua din greutatea din spatele GPU-ului dar e foarte greu de programat,vezi ca se plang majoritatea developerilor in legatura cu asta.

Stiu ca X360 are 1 an de programare in plus ceea ce reprezinta un plus,daca vei folosi functia search vei mai vedea alte posturi ale mele in care am spus asta insa fara un hardware capabil si pentru care sa fie facil sa programezi nu poti face mare lucru…

Despre partea cu Wii stiu ca se vinde foarte bine,mai bine decat ambele console era si un clasament cu numarul unitatilor vandute din fiecare consola de aceea se gaseste inca greu pe piata Wii dar daca vei citi eu nu am negat asta ba chiar am spus ca deoarece se adreseaza unui spectru larg de public se bucura de un mare succes insa pentru un gamer ce face parte din target-ul X360/PS3 titlurile de pe Wii sunt o distractie de scurta durata,Halo/Resistance/Killzone/Mass Effect fiind titlurile heavy weight.

Primo -> Tu cum calculezi preturile ? nu te iei dupa preturile de launch ? … aloo sa fim consecvent (cel putin eu am fost) – ti-am dat link spre pentru ca singurul care l-am gasit in timp util, daca ma chinui iti gasesc si eu GoW la 20 $ (poate si mai jos avand in vedere ca eu am dat cam 19 lire sterline la LAUNCH pe acest joc … )

Secondo -> Nu ma intereseaza sincer ce are consola inauntru, am depasit demult vremurile cand puneam pret pe puterea grafica – de aceea eu ma joc FOARTE multe jocuri retro … faptul ca o consola se programeaza usor sau greu e doar o chestiune de perceptie – eu nu blamez PS 3 ul sau Xbox 360 ul – spun CLAR ca grafica nu CONTEAZA daca esti capabil (nu e o remarca personala) sa privesti in ansamblu lucrurile – atata vreme cat jocul e FUN nu ma intereseaza cum arata pe ecran.

Terto -> Wii ul a fost adus ca si argument in discutie de mine, pentru a sublinia ca succesul economic nu vine datorita graficii pe steroizi, daca ma uit in orice top de vanzari de jocuri nu vad nici macar 1 (unul) joc cu grafica „next-gen” – majoritatea sunt jocuri cu grafica medie insa care au in spate poveste, gameplay etc.

. Ce a inteles foarte bine Nintendo este ca marea majoritatea gamerilor nu sunt hardcore, ci casual care prefera reprize scurte de pe urma carora sa obtina maxim de satisfactie, nu jocuri complexe (gen RPG, MMO sau strategii) care consuma luni, chiar ani pentru a ajunge la o finalitate (totusi asta e o alta discutie, nu prea are legatura cu grafica) si asta se reflecta in vanzari etc.

Man link-ul dat de tine se refera la patapon used,adica gen SH,eu am dat pretul la jocurile noi pe unul din cele mai populare site-uri de vanzare a jocurilor din US.Nu stiu cat au fost jocurile initial pentru ca nu m-au interesat la momentul respectiv.

dark_one, nu prea poti compara Wii cu XBOX360 sau PS3. E ca si cum ai compara un ATV cu un Audi sa zicem. Consolele astea se adreseaza unui public diferit. Eu de exemplu nu inteleg ce e asa de fun sa ma scalambai in fata TV-ul ca un apucat, la un joc care arata ca acum 10 ani; iar tu nu intekegi de ce mie imi place Gear of Wars (de exemplu) care e practic un film interactiv.

Sa zici ca grafica nu conteza la un joc e la fel de deplasat ca si at cand zici ca grafica este totul la un joc.

Un joc bun cu grafica slaba este in aceeasi oala cu un joc prost cu grafica buna.

Si ca tot vorbeati de preturi, comparatia de pret se face cu preturile actuale. Faptul ca XBOX360 si PS3 erau overpriced la lansare nu ma intereseaza catusi de putin. Ce conteaza sunt preturile din prezent.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

KodiaK – pe bune acum, compari masinile, care au o gama extrem de diversificata cu consolele care sunt doar de 2 tipuri – home consoles (adica cele conectabile la TV) si portable consoles (cele portabile) – eu am comparat Wii ul cu Xbox 360/PS3 STRICT pe partea grafica … Wii ul este dumbed down si totusi are succes nebun, si nu are legatura cu pretul (pentru ca WII ul in momentul de fata este mai scump decat Xbox 360 arcade) – eu totusi cred ca tu nu intelegi ca aici discutam despre GRAFICA si iar incerci sa demonstrezi ca un joc hardcore (precum Gears of War 1 / 2) este mai „special” decat un joc la fel de hardcore precum Metroid 3 ceea ce nu este adevarat ambele jocuri au succes similar. Vis-a-vis de grafica gresesti amarnic si tocmai asta discutam si cu 2k – nu GRAFICA face jocul, ci gameplay ul/story ul – grafica e un element auxiliar (ca si sunetul) pana si controlul este mai important ca grafica si incercam fiecare sa aducem argumente pertinente. Vis-a-vis de preturi la console n-are rost sa discutam – te asigur ca esti intr’o erroare MAJORA (PS3 ave costuri de productie cand s-a lansat undeva la 800 $ abea anul 2008 – daca nu ma insel – s-a ajuns cu costul de productie pe la 400 $ la fel si Xbox 360 .. avea costuri de productie MULT peste pretul de piata, singura consola OVERPRICED, care avea un cost de productie redus era WII ul, va dati seama ca Wii ul acum este MULTTT overpriced, deoarece costurile de productie scad odata cu perfectionarea tehnologiei de productie .. etc)

Comparatia cu masinile nu este asa de deplasata. ATV-ul, ca si Wii-ul este FUN, dar cam atat.

Depinde f mult genul jocului cand vorbesti de grafica. Un joc gen gears of war/resident evil5/sau orice alt joc serios, ar fi mult mai nasol daca ar avea grafica obosita de pe Wii. Pt un joc gen luxor/boom boom rocket/guitar hero, grafica este mult mai putin importanta.

Dar este gresit sa faci generalizarea care ai facut-o tu; adica grafica fiind un element auxiliar.

Un joc bun are totul bun: grafica/sunet/gameplay/copntrol/story. Deja daca marginalizezi un singur aspect ciuntesti jocul.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

1. Gta 4

2. Gta 4

3. World of Guu (joc simplist – pe wii virtual console chiar)

4. Little big planet (as putea spune ca e tot simplist, elementele importante fiind de fizica nu de grafica .. e totusi discutabil)

5. Bioshock

6. Gears of War 2

7. Super Smash Browl (joc cu grafica inferioara celor de pe locurile 1-2,5,6) pentru ca e pe wii

8. Shin Megami tensei 4 (joc cu grafica de PS2 – …. nicidecum fotorealista)

9. Metal gear solid 4

10. Fallout 3

Mai are rost sa discutam ? daca e sa o luam comparativ scorul e undeva 5 (pentru ca gta 4 e de 2 ori) la 4 (pentru ca elimin LBP … doar ca sa nu zica lumea ca sunt carcotas) … eu cred ca elementele care fac bun un joc sunt in primul rand gameplay ul si povestea, in al 2 lea rand controlerul si in al 3 lea rand grafica si sunetul – e doar parerea mea.

Sa ne amintim insa de la ce am pornit – grafica PS3 sau Xbox 360 … eu consider ca diferenta intre cele 2 platforme e MINIMA – si doar un adevarat maniac poate simti diferenta, un user normal nu va simti nici un fel de diferenta si doar o chestiune de orgoliu pentru unii care doresc sa iasa cumva in evidenta cum ca ei cand se joaca primesc o imagine mai buna.

Sorry,verificasem link-ul si am scris post-ul de pe telefon si vazusem chestia cu used asa ca am crezut ca te referi la jocul used mai ales cand era la pretul respectiv,oricum foarte apropiata diferenta de pret pentru jocul used si cel nou fata de alte magazine unde e mai mare.

Restul discutiei poate continua la nesfarsit fiecare avem mentalitati diferite si ne putem sustine opiniile cu argumente solide.

Ultima oara modificat de 2K pe 11 Mar 2009 14:11, modificat de 2 ori in total.

Nu inteleg ce ai vrut sa zici. Ce-i cu jocurile alea? ce fel de top e ala? bazat pe ce? Note, reviews, vanzari?

Este bine ca e numai parerea ta, pt ca daca asa gandeau si producatorii de jocuri at era vai si amar de noi…

Ia Gears of War2, sau Bioshock, sau GTAIV, si imagineazatgi-le cu o grafica de world of guu…Cat succes crezi ca ar mai fi avut? Daca e sa ma iau dupa ce ai zis mai sus impactul asupra succesului ar trebui sa fie minim. Din pacate realitatea este total diferita. Oricare din jocurile enumerate de mine, ar fi fost un esec total daca producatorii ar fi gandit ca tine.

Omiti un mic amanunt f important. Jocurile astea cu gtrafica de 2 lei, dar succes f mare au deobicei un gameplay inovativ, ceva nou pe piata, de aia au succes. Nu poti sa faci un FPS de succes (care are un gameplay vechi decand lumea), ignorand grafica.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Eu ma uit la Counter Strike 1.6 care are grafica veche de foarte multi ani … ma rog nu conteaza.

PS: n-am zis ca grafica nu cotneaza DELOC – am zis doar ca grafica e mai putin importanta decat alte elemente cum ar fi Gameplay, story sau control – si este cel putin la fel de importanta ca si sunetul. (despre care nu se cearta nimeni … )

Da…daca un joc nu arata bine nici nu ma obosesc sa citesc despre ce ofera ca gameplay/poveste etc…

Alt lucru important de subliniat este ca pentru mine (ca si pt multi altii), jucatul nu inseamna distractie…

Nu pot sa spun ca atunci cand ma apuc de jucat vreau sa ma distrez…daca vreau sa ma distrez ma duc la o comedie, ies in parc cu nepotu al’ mic, ies in trafic in bucuresti vad eu…dar in nici un caz nu ma joc ca sa ma distrez..

Jucatul pentru mine nu face decat sa imi scurteze viata, sa imi omoare celule nervoase si sa ma imbatraneasca cu cate 2 luni de fiecare data cand joc un multiplyer la COD5, fifa sau la GOW2…

Astea se intampla pentru ca jucatul nu reprezinta o distractie ci ceva mult mai serios, de aici si partea grafica ce conteaza enorm…

Pai avand in vedere ca pt tine jucatul inseamna/insemna jobul tau…at inteleg de ce nu te joci ca sa te distrezi. Dar pe restul lumii insa (care nu face asta for a living) jucatul jocurilor la PC/consola/whatever ii bine dispune. O fac pt ca le face placere, nu pt ca trebuie

La grafica sunt de acord cu tine. Inainte sa iau un joc ma uit la screenshoate…daca imi plac iau jocul daca nu imi plac nu il iau. Poate sunt mai exigent ca unii, dar pt mine grafica este pe acelai loc cu gameplayul, controlul si povestea.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Nu va suparati pe mine – dar din cauza oamenilor exigenti ca voi, producatorii au luat-o in directia opusa, trantind grafica peste grafica si lasand gameplay/poveste in plan secundar. Ideal ar fi sa se acorde aceeasi importanta fiecarui element, insa e clar ca ceva va trece pe primul loc si restul vor fi si ele acolo. Personal prefer ceva cu o grafica decenta, chiar putin urata, dar care sa-mi spuna o poveste frumoasa sau sa aduca un gameplay inovator.

Vezi tu, acum 20 de ani, cand 256 de culori si 640×480 erau state of the art la un joc, nu a venit nici un gamer exigent sa urle ca el vrea grafica fotorealista sau mai stiu eu ce. Pe masura ce industria jocurilor a inceput sa se dezvolte, au aparut din ce in ce mau multe jocuri, si deci concurenta a devenit mai acerba. Asa ca fiecare a incercat sa se impuna pe piata cum a putut. Cum cel mai simplu e sa faci un ambalaj shiny, unele firme au ales calea aceasta, sprijiniti si de producatorii hardware care au deschis cutia pandorei prin 3Dfx cu al sau faimos Voodoo1.

Deci draga Phorkias, nu noi, gamerii care vrem ca un joc sa fie la inaltime din TOATE punctele de vedere suntem de vina pentru toate jocurile proaste dar aratoase din prezent.

Faptul ca odata cu timpul noua ne-au crescut pretentiile este un lucru perfect normal si de astepat…se numeste evolutie. Altfel ne jucam si azi super mario si pac man…ca doar nu crezi ca evolua numai gamplayul la jocuri

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Pai avand in vedere ca pt tine jucatul inseamna/insemna jobul tau…

A fost nu mai e…dar oricum ma refeream la gaming strict dpdv al gamerului de acasa…

Deci draga Phorkias, nu noi, gamerii care vrem ca un joc sa fie la inaltime din TOATE punctele de vedere suntem de vina pentru toate jocurile proaste dar aratoase din prezent.

Faptul ca odata cu timpul noua ne-au crescut pretentiile este un lucru perfect normal si de astepat…se numeste evolutie. Altfel ne jucam si azi super mario si pac man…ca doar nu crezi ca evolua numai gamplayul la jocuri

Si gamerii au vina lor, asa cum o au si producatorii. Practic s-a creat un cerc vicios, si nu mai stie cine unde sa arunce vina. E ca si televiziunea noastra de tot rahatul – facem emisiuni vai de fundul lor pentru ca asta cere publicul, in timp ce publicul spune ca se uita la emisiunile obosite de pe la tv pentru ca asta li se ofere. La fel, ma astept ca daca intrebi un producator de ce au investit asa mult in grafica si asa putin in restul elementelor va spune pentru ca asta cere piata. Si multe dintre posturile de pe forumul asta i-ar confirma afirmatia.

Nu ma intelege gresit – sunt de acord ca grafica ar trebuie sa fie la inaltime. Insa nu sunt de acord ca un joc cu mega grafica si poveste semi-inexistenta sa primeasca nota mai mare decat un joc cu o povestea care te bantuie ani buni, dar cu o grafica putin mai stearsa.

BTW – stii unul dintre motivele pentru care imi plac mie consolele – pentru ca sunt limitate din punct de vedere tehnologic: nu poti sa le schimbi placa video procesor etc. La un moment dat o sa se atinga potentialul maxim al graficii si vor fi obligati sa scoata alte metode cu care sa atraga clienti.

BTW – stii unul dintre motivele pentru care imi plac mie consolele – pentru ca sunt limitate din punct de vedere tehnologic: nu poti sa le schimbi placa video procesor etc. La un moment dat o sa se atinga potentialul maxim al graficii si vor fi obligati sa scoata alte metode cu care sa atraga clienti.

Pana spre finalul vietii unei console, pe masura ce producatorii se obisnuiesc cu hardware-ul ei, grafica este continuu imbunatatita de la un titlu la altul, iar cand deja din varii motive s-a ajuns la o limita (cum ai pomenit tu de partea video), se schimba generatia de console. Cu alte cuvinte, grafica evolueaza mereu pana ce consola este schimbata cu alta de generatie noua unde cursa pentru fotorealism continua.

Pana la urma, tot consolele, cele mult iubite, au fost vinovate de decaderea masiva a calitatii jocurilor din ultimii ani – sau daca vrei ia-o ca o stagnare daca termenul de involutie ti se pare crud. Un produs ce produce miliarde de verzisori anual (nu uita ca a depasit in incasari si industria cinematografica), devine rapid invadat de mediocritate in cel mai fericit caz. Jucatorii ocazionali cumpara toate rahaturile ambalate frumos, scoase in fata de un site ori altul in niste review-uri „incurajate” spre note mari. Cercul vicios exista, insa independent de grafica, ci de gameplay-ul dumb down pentru avarage Joe care isi prinde degetele in controler la primul semn de interactiune solicitant din partea jocului.

PS: Poate ar fii mai bine daca un moderator ar muta posturile astea la topicul cu grafica.

Jucatorii ocazionali cumpara toate rahaturile ambalate frumos, scoase in fata de un site ori altul in niste review-uri „incurajate” spre note mari. Cercul vicios exista, insa independent de grafica, ci de gameplay-ul dumb down pentru avarage Joe care isi prinde degetele in controler la primul semn de interactiune solicitant din partea jocului.

Fallout 3 si Oblivion (vanilla) sunt doua jocuri mediocre in cel mai fericit caz -ultimul fara moduri este foarte slab. Fear 2 a ajuns pe piata slab pus la punct, cu mult lipsuri, esuand sa impresioneze cum o facuse predecesorul sau la aparitie. Povestea lui Far Cry 2 o stie toata lumea, venind de la acelasi UBI, adica acelasi tata ca si Assassins Creed, nici nu ma mira. Din punct de vedere al gameplay-ului, Mass Effect nu se ridica prea sus, daramite sa aduca noi standarde, insa a reusit sa se impuna printr-o poveste destul de bine pusa la punct. Cam pe acelasi drum ii calca si seria Call of Duty, unde incet-incet, vom ajunge sa tinem doar apasat o tasta si un buton al mouse-ului. Liniaritatea omoara toata experienta. Seria NFS e legendara prin rebuturile ce apar din an in an…

Anyway, mai sunt si jocuri bune cum ar fi GTA 4, franciza ce a evoluat intr-adevar cu fiecare titlu ajuns pe piata si incasarile de sute de milioane puncteaza exact aspectul respectiv. Ar mai fi Stalker, atata doar ca el nu a ajuns inca si pe console -iar lista se poate mari si cu alte titluri ce nu-mi vin acum in minte.

Ce vreau sa aduc in fata, este capacitatea unui joc oarecare, de a se vinde chiar foarte bine in climatul „consolistic”, in ciuda mediocritatii sale, iar daca incasarile sunt suficiente, va urma chiar si o continuare.

calin-banc din punctul meu de vedere si cu tot respectul cuvenit „caci am cazut de acord caci ne deranjezi caci” esti gamer de PC si ai destule topicuri acolo unde sa blamezi consolele.

Daca ai impresia ca afacerile se fac din mila te priveste. Apropos, aici discutam de grafica vs. gameplay, nicidecum PC vs. consola. Ia-o mai moale, stim care ti-e idolul de moment. Peace.

Citeste articolul pe: XtremPC

Postat de pe data de 28 feb., 2010 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 910 ori.

Publica un raspuns