Aproximativ 60% dintre internautii care au cont pe Facebook iau in considerare stergerea contului de pe reteaua de socializare din cauza motivelor legate de securitate, conform unui raport al companiei Sophos.
Facebook, cea mai populara retea sociala din lume, ar putea pierde jumatate dintre membri sai care sunt tot mai ingrijorati ca informatiile personale nu sunt protejate pe site. Printre plangerile lor se numara faptul ca cybercriminalii si pedofilii creeaza profiluri false, prietenii reali ii fac vulnerabili fara sa stie, informatiile personale sunt impartite cu terte parti si ca reclamele de pe site contin malware.
In urma unui sondaj efectuat de compania de Sophos, mai mult de jumatate (60%) dintre respondenti au declarat ca vor renunta la contul lor de Facebook, 16% incheind deja socotelile cu celebra retea sociala.
Cum poti sa iti stergi contul de Facebook
Regulamentul de confidentialitate al Facebook are 5.830 de cuvinte, in timp ce Constitutia SUA are 4.543 de cuvinte, au descoperit cei de la „New York Times”. In ultimele luni, Facebook a facut mai multe modificari la acest regulament prin care mai multe informatii ale utilizatorilor sunt facute publice, lucru care a starnit multe controverse. Astfel, utilizatorii trebuie sa umble la mai multe setari ale contului pentru ca informatiile lor sa nu fie impartite cu necunoscuti. Facebook ofera utilizatorilor un control deplin asupra contului lor, insa pentru a controla fiecare detaliu trebuie verificate intre 50 si 170 de setari.
Dezactivarea contului de Facebook
Dezactivarea contului si stergerea contului sunt doua lucruri total diferite. Atunci cand se decide dezactivarea contului de Facebook, utilizatorul devine invizibil pentru prietenii sai, iar datele personale nu sunt sterse, doar ca acestea nu vor mai putea fi accesate. Facebook salveaza profilul astfel incat daca te decizi sa il reactivezi in viitor, toti prietenii, fotografiile, jocurile si alte preferinte vor fi exact cum le-ai lasat.
Pentru a dezactiva contul trebuie sa accesezi „Account” apoi „Account Settings” si din lista care va aparea acceseaza ultima optiune „Deactivate” (Dezactivare).
Stergerea contului
Daca te-ai saturat de Farmville, de quiz-uri sau pur si simplu esti ingrijorat de problemele de confidentialitate, stergerea contului de Facebook este optiunea cea mai buna. La stergerea contului, Facebook te va anunta ca toate informatiile personale precum nume, adrese de e-mail, numere de telefon, ID de messenger vor disparea din baza de date. Cu toate acestea, fotografiile vor ramane stocate o perioada din motive tehnice, insa acestea vor fi complet inaccesibile altor utilizatorii Facebook.
Pentru a sterge contul de Facebook utilizatorii trebuie sa trimita un mesaj catre Facebook prin care sa solicite acest lucru. Pentru aceasta este nevoie ca utilizatorul sa se logheze in retea si sa scrie adresa urmatoare in browser http://www.facebook.com/help/?faq=12271.
Odata accesata aceasta adresa se va deschide o fereastra care explica diferenta dintre dezactivarea si stergerea unui cont. In partea de jos a textului exista un link care accesat dezvaluie mesajul „Delete my account”. Apasarea butonului „Submit” (Trimite), va duce la stergerea definitiva a contului.
Citeste si De ce nu e bine sa treci data de nastere in Facebook
Cum sa revii la viata reala: te „sinucizi” pe Facebook, Twitter si MySpace

Citeste articolul pe: Capital

250 de milioane de utilizatori Facebook ar putea renunta la conturile lor

Aproximativ 60% dintre internautii care au cont pe Facebook iau in considerare stergerea contului de pe reteaua de socializare din cauza motivelor legate de securitate, conform unui raport al companiei Sophos.
Facebook, cea mai populara retea sociala din lume, ar putea pierde jumatate dintre membri sai care sunt tot mai ingrijorati ca informatiile personale nu sunt protejate pe site. Printre plangerile lor se numara faptul ca cybercriminalii si pedofilii creeaza profiluri false, prietenii reali ii fac vulnerabili fara sa stie, informatiile personale sunt impartite cu terte parti si ca reclamele de pe site contin malware.
In urma unui sondaj efectuat de compania de Sophos, mai mult de jumatate (60%) dintre respondenti au declarat ca vor renunta la contul lor de Facebook, 16% incheind deja socotelile cu celebra retea sociala.
Cum poti sa iti stergi contul de Facebook
Regulamentul de confidentialitate al Facebook are 5.830 de cuvinte, in timp ce Constitutia SUA are 4.543 de cuvinte, au descoperit cei de la „New York Times”. In ultimele luni, Facebook a facut mai multe modificari la acest regulament prin care mai multe informatii ale utilizatorilor sunt facute publice, lucru care a starnit multe controverse. Astfel, utilizatorii trebuie sa umble la mai multe setari ale contului pentru ca informatiile lor sa nu fie impartite cu necunoscuti. Facebook ofera utilizatorilor un control deplin asupra contului lor, insa pentru a controla fiecare detaliu trebuie verificate intre 50 si 170 de setari.
Dezactivarea contului de Facebook
Dezactivarea contului si stergerea contului sunt doua lucruri total diferite. Atunci cand se decide dezactivarea contului de Facebook, utilizatorul devine invizibil pentru prietenii sai, iar datele personale nu sunt sterse, doar ca acestea nu vor mai putea fi accesate. Facebook salveaza profilul astfel incat daca te decizi sa il reactivezi in viitor, toti prietenii, fotografiile, jocurile si alte preferinte vor fi exact cum le-ai lasat.
Pentru a dezactiva contul trebuie sa accesezi „Account” apoi „Account Settings” si din lista care va aparea acceseaza ultima optiune „Deactivate” (Dezactivare).
Stergerea contului
Daca te-ai saturat de Farmville, de quiz-uri sau pur si simplu esti ingrijorat de problemele de confidentialitate, stergerea contului de Facebook este optiunea cea mai buna. La stergerea contului, Facebook te va anunta ca toate informatiile personale precum nume, adrese de e-mail, numere de telefon, ID de messenger vor disparea din baza de date. Cu toate acestea, fotografiile vor ramane stocate o perioada din motive tehnice, insa acestea vor fi complet inaccesibile altor utilizatorii Facebook.
Pentru a sterge contul de Facebook utilizatorii trebuie sa trimita un mesaj catre Facebook prin care sa solicite acest lucru. Pentru aceasta este nevoie ca utilizatorul sa se logheze in retea si sa scrie adresa urmatoare in browser http://www.facebook.com/help/?faq=12271.
Odata accesata aceasta adresa se va deschide o fereastra care explica diferenta dintre dezactivarea si stergerea unui cont. In partea de jos a textului exista un link care accesat dezvaluie mesajul „Delete my account”. Apasarea butonului „Submit” (Trimite), va duce la stergerea definitiva a contului.
Citeste si De ce nu e bine sa treci data de nastere in Facebook
Cum sa revii la viata reala: te „sinucizi” pe Facebook, Twitter si MySpace

Citeste articolul pe: Capital

Postat de pe data de 24 mai, 2010 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 166 ori.

Publica un raspuns