IBM a anuntat lansarea unui nou software care imbina cele mai avansate capabilitati de business analytics si de optimizare pentru forta de munca, aflata intr-o continua schimbare. Pentru prima data, noua aplicatie software imbina capabilitati de social networking si de colaborare pentru forta de munca in dezvoltare, ce se asteapta sa ajunga la 1,19 miliarde de persoane pana in 2013.

Odata cu acest anunt, IBM introduce publicului larg capabilitatile de business analytics printr-o abordare care satisface nevoia oamenilor de acces la tehnologie oferind suport pentru dispozitive mobile si capabilitati integrate de social networking pentru un proces decizional mai rapid.

Noul software se prezinta sub o forma interactiva, avand capabilitati extinse de analiza ce ofera imagini si materiale video integrate pentru a indruma utilizatorii. Acestia pot obtine instantaneu informatii utile prin intermediul analizei datorita formatului usor de folosit si usor de accesat de pe dispozitive mobile. Aceste capabilitati noi vor avea un impact semnificativ asupra modalitatii in care utilizatorii vor interactiona cu echipele lor, cu partenerii si clientii de pe glob.

Influentata de numarul mare de tranzactii de pe dispozitive mobile, cu o crestere estimata pana la de 40 de ori mai mare pana in anul 2015, cresterea volumului de date accelereaza oportunitatile IT in domeniul business analytics si al optimizarii. Imbinat cu cresterea fara precedent a fortei de munca mobile, aceasta explozie a volumului de date prezinta companiilor oportunitati de adoptare a unor noi politici de angajare si de a obtine informatii utile pentru a interactiona mai bine cu clientii. Un studiu IBM recent, la care au participat 1.900 de directori financiari, a aratat ca organizatiile ce detin sisteme de analiza au inregistrat o crestere de 33% a veniturilor si o crestere cu 32% a recuperarii investitiei.

un nou software ce reuneste capabilitatile instrumentelor de social collaboration si de business analytics astfel incat utilizatorii sa aiba acces in timp real la informatii prin intermediul unei interfete usor de utilizat – online sau pe dispozitive mobile cum ar fi iPad, iPhone si Blackberry.

un nou software destinat bazelor de date ce ajuta companiile sa imbine datele – din trecut, prezent si viitor, oferind o imbunatatire cu pana la 40% a performantelor.

un nou software ce redefineste modalitatea in care organizatiile folosesc datele oferind integrarea acestora intr-o maniera rapida si precisa, dar si abilitatea de a analiza integritatea datelor inainte de a fi utilizate.

Odata cu lansarea Cognos 10, IBM ofera cel mai semnificativ produs in domeniul analytics de la achizitionarea Cognos, una dintre cele mai mari achizitii din istoria IBM. Pentru prima data, noul software imbina instrumente de social collaboration cu software Lotus Connections si business analytics cu software Cognos intr-o aplicatie unificata ce ofera capabilitati intuitive de navigare si interfata de utilizare simplificata. Acest lucru inlatura necesitatea de a schimba ferestrele aplicatiei pentru a avea acces la informatia corecta. Aplicatia software suporta toate etapele unui proces de business, de la analiza procesului pana la luarea deciziei.

Noul software ofera utilizatorilor o solutie integrata de acces la informatii din arhiva cu actualizari in timp real astfel incat utilizatorul sa aiba acces la o privire de ansamblu asupra companiei. Utilizatorii pot beneficia de informatii ce pot fi prezentate sub forma unor date in timp real sau sub forma unor analize predictive. Capabilitatile de social networking integrate, impreuna cu capabilitatile de analiza permit utilizatorilor sa interactioneze in timp real in cadrul unor comunitati, bloguri sau pagini web. Acest lucru va imbunatati schimbul de idei si informatii ce apare in procesul decizional, idei si informatii ce, in mod normal, se pierd la procesare manuala, in mesaje e-mail sau notite. Utilizatorii pot initia activitati, isi pot impartasi experienta, pot posta mesaje, fisiere, linkuri, pot initia discutii si isi pot exprima opiniile – in timp real pentru a rezulta un proces decizional mai rapid si mai exact.

De exemplu, un manager regional de vanzari poate observa o crestere a vanzarilor la o pereche de pantofi si impreuna cu directorul magazinului si echipa de marketing poate stabili, in timp real, cauza si poate rezolva problemele legate de aprovizionare. Doctorii pot identifica tipare pentru tratarea unor pacienti ce prezinta aceleasi simptome, pot colabora cu alti doctori si pot stabili modalitati de prevenire si tratament a bolilor impreuna cu alti doctori, fara sa fie nevoiti sa paraseasca laboratoarele de cercetare. Un brand manager observa scaderea vanzarilor si trebuie sa discute aceasta problema cu directorul magazinului, cu departamentul de productie si cu echipa de marketing – in acelasi timp. Managerul poate realiza o retea decizionala la care sa se conecteze persoanele implicate pentru a avea acces la informatii si pentru a rezolva problemele aparute.

IBM prezinta DB2, noul software dedicat bazelor de date pentru System z, dezvoltat la laboratorul IBM din Silicon Valley, ce simplifica analiza datelor din trecut, prezent si viitor pentru un proces decizional mai rapid si mai exact. In mod normal, procesul de conectare, accesare si integrare a bazelor de date din surse diferite este lung si costisitor, dar noua aplicatie DB2 Time Travel Query permite accesul mai rapid la toate datele pentru a rezulta o analiza mai rapida.

Datorita cresterii explozive a datelor, este din ce in ce mai important pentru companii sa aiba sisteme performante si eficiente din punct de vedere al costurilor pentru managementul datelor. Noul software DB2 10 ofera o imbunatatire a performantelor cu 40% si o scalabilitate de 10 ori mai buna, ce permite dezvoltarea ulterioara a sistemului. Noul software foloseste mai eficient resursele de sistem si reduce costurile de administrare ale serverelor System z, printre care se numara si sistemul recent zEnterprise.

Noua versiune de InfoSphere Information Server 8.5 reprezinta sistemul central al companiilor, integrand toate resursele importante si administrand exactitatea si corectitudinea informatiilor. De exemplu, noile meniuri pop-up integreaza functii de verificare a corectitudinii datelor si informatiilor in aplicatiile de business astfel incat utilizatorii pot monitoriza acuratetea datelor inainte de a le folosi. In plus, noile capabilitati imbunatatesc modul in care datele sunt standardizate si imbinate, usurand integrarea diferitelor surse de informatii intr-o singura aplicatie. De exemplu, o companie ce isi desfasoara activitatea in mai multe tari poate integra cu usurinta datele referitoare la clienti de pe sisteme in mai multe limbi si asigura standardizarea informatiilor.

IBM prezinta un preview tehnologic asupra portofoliului InfoSphere Big Insights ce ruleaza in mediul comercial IBM Development & Test Cloud si lanseaza versiunea beta a software-ului destinat implementarii solutiilor la sediul clientului. Tehnologia open source dedicata analizei unui volum mare de date, dezvoltata de cercetatori si dezvoltatori software IBM, ruleaza pe o platforma Apache Hadoop, este integrata in portofoliul IBM Big Insights si ajuta companiile sa analizeze si sa vizualizeze cantitati de ordinul petabitilor de date structurate si nestructurate. Acest preview subliniaza beneficiile unui model bazat pe mediul cloud. Printre aceste beneficii se numara simplitatea instalarii, costuri reduse si adaptarea la infrastructura existenta. Existenta acestui software pe platforma IBM Cloud simplifica utilizarea solutiilor de analiza Big Data si pot determina modul in care companiile pot folosi solutiile in cadrul proceselor de business inainte de a instala solutiile pe echipamentele proprii. Prin simpla introducere a datelor de test in mediul cloud, companiile pot avea acces la solutiile de analiza Big Data si pot observa beneficiile pe termen lung ale sistemelor Hadoop.

IBM continua sa extinda investitiile de miliarde de dolari in departamentele de business analytics si de optimizare. In ultimii 5 ani, IBM a investit peste 14 miliarde de dolari in 24 de achizitii ale unor companii de analiza. In prezent, peste 7.000 de consultanti IBM sunt dedicati departamentului de analiza.

Itella Information anunta semnarea acordului de parteneriat cu compania Indicom (www.indicom.biz) din Italia, companie specializata in managementul de documente. Prin acest parteneriat, in calitate de furnizor de top pentru externalizarea informatiilor si fluxurilor cu caracter financiar din…

Epicor Software Corporation, unul dintre principalii furnizori de solutii software de afaceri pentru pietele medii si companiile din clasamentul Global 1000, a anuntat recent incheierea unui parteneriat cu Hitachi Data Systems Corporation pentru a integra Hitachi IT Operations Analyzer si Epicor…

Oracle a achizitionat, in ultimii ani, peste 60 de companii, si-a extins portofoliul semnificativ si a investit considerabil in cercetare si dezvoltare. Anul acesta, compania a finalizat achizitia Sun Microsystems, detinand in prezent o categorie de produse ce acopera hardware de companii,…

Schneider Electric, lider global in managementul energiei, a livrat 6 statii universale de incarcare a masinilor electrice pentru echiparea retelei experimentale de alimentare Plug to Drive (incarci si conduci) Total Belgia.

Relational Romania are deosebita placere de a va invita sa participati la „Data – Driven Enterprise Summit” conferinta care incheie seria de evenimente „Informatica 9 World Tour”, desfasurata pe parcursul intregului an in diverse locatii ale lumii.

Citeste articolul pe: Computer World

IBM anunta noi solutii software pentru Information Management si Analytics care ajuta companiile sa obtina informatii mai rapid pentru rezultate de business mai inteligente

IBM a anuntat lansarea unui nou software care imbina cele mai avansate capabilitati de business analytics si de optimizare pentru forta de munca, aflata intr-o continua schimbare. Pentru prima data, noua aplicatie software imbina capabilitati de social networking si de colaborare pentru forta de munca in dezvoltare, ce se asteapta sa ajunga la 1,19 miliarde de persoane pana in 2013.

Odata cu acest anunt, IBM introduce publicului larg capabilitatile de business analytics printr-o abordare care satisface nevoia oamenilor de acces la tehnologie oferind suport pentru dispozitive mobile si capabilitati integrate de social networking pentru un proces decizional mai rapid.

Noul software se prezinta sub o forma interactiva, avand capabilitati extinse de analiza ce ofera imagini si materiale video integrate pentru a indruma utilizatorii. Acestia pot obtine instantaneu informatii utile prin intermediul analizei datorita formatului usor de folosit si usor de accesat de pe dispozitive mobile. Aceste capabilitati noi vor avea un impact semnificativ asupra modalitatii in care utilizatorii vor interactiona cu echipele lor, cu partenerii si clientii de pe glob.

Influentata de numarul mare de tranzactii de pe dispozitive mobile, cu o crestere estimata pana la de 40 de ori mai mare pana in anul 2015, cresterea volumului de date accelereaza oportunitatile IT in domeniul business analytics si al optimizarii. Imbinat cu cresterea fara precedent a fortei de munca mobile, aceasta explozie a volumului de date prezinta companiilor oportunitati de adoptare a unor noi politici de angajare si de a obtine informatii utile pentru a interactiona mai bine cu clientii. Un studiu IBM recent, la care au participat 1.900 de directori financiari, a aratat ca organizatiile ce detin sisteme de analiza au inregistrat o crestere de 33% a veniturilor si o crestere cu 32% a recuperarii investitiei.

un nou software ce reuneste capabilitatile instrumentelor de social collaboration si de business analytics astfel incat utilizatorii sa aiba acces in timp real la informatii prin intermediul unei interfete usor de utilizat – online sau pe dispozitive mobile cum ar fi iPad, iPhone si Blackberry.

un nou software destinat bazelor de date ce ajuta companiile sa imbine datele – din trecut, prezent si viitor, oferind o imbunatatire cu pana la 40% a performantelor.

un nou software ce redefineste modalitatea in care organizatiile folosesc datele oferind integrarea acestora intr-o maniera rapida si precisa, dar si abilitatea de a analiza integritatea datelor inainte de a fi utilizate.

Odata cu lansarea Cognos 10, IBM ofera cel mai semnificativ produs in domeniul analytics de la achizitionarea Cognos, una dintre cele mai mari achizitii din istoria IBM. Pentru prima data, noul software imbina instrumente de social collaboration cu software Lotus Connections si business analytics cu software Cognos intr-o aplicatie unificata ce ofera capabilitati intuitive de navigare si interfata de utilizare simplificata. Acest lucru inlatura necesitatea de a schimba ferestrele aplicatiei pentru a avea acces la informatia corecta. Aplicatia software suporta toate etapele unui proces de business, de la analiza procesului pana la luarea deciziei.

Noul software ofera utilizatorilor o solutie integrata de acces la informatii din arhiva cu actualizari in timp real astfel incat utilizatorul sa aiba acces la o privire de ansamblu asupra companiei. Utilizatorii pot beneficia de informatii ce pot fi prezentate sub forma unor date in timp real sau sub forma unor analize predictive. Capabilitatile de social networking integrate, impreuna cu capabilitatile de analiza permit utilizatorilor sa interactioneze in timp real in cadrul unor comunitati, bloguri sau pagini web. Acest lucru va imbunatati schimbul de idei si informatii ce apare in procesul decizional, idei si informatii ce, in mod normal, se pierd la procesare manuala, in mesaje e-mail sau notite. Utilizatorii pot initia activitati, isi pot impartasi experienta, pot posta mesaje, fisiere, linkuri, pot initia discutii si isi pot exprima opiniile – in timp real pentru a rezulta un proces decizional mai rapid si mai exact.

De exemplu, un manager regional de vanzari poate observa o crestere a vanzarilor la o pereche de pantofi si impreuna cu directorul magazinului si echipa de marketing poate stabili, in timp real, cauza si poate rezolva problemele legate de aprovizionare. Doctorii pot identifica tipare pentru tratarea unor pacienti ce prezinta aceleasi simptome, pot colabora cu alti doctori si pot stabili modalitati de prevenire si tratament a bolilor impreuna cu alti doctori, fara sa fie nevoiti sa paraseasca laboratoarele de cercetare. Un brand manager observa scaderea vanzarilor si trebuie sa discute aceasta problema cu directorul magazinului, cu departamentul de productie si cu echipa de marketing – in acelasi timp. Managerul poate realiza o retea decizionala la care sa se conecteze persoanele implicate pentru a avea acces la informatii si pentru a rezolva problemele aparute.

IBM prezinta DB2, noul software dedicat bazelor de date pentru System z, dezvoltat la laboratorul IBM din Silicon Valley, ce simplifica analiza datelor din trecut, prezent si viitor pentru un proces decizional mai rapid si mai exact. In mod normal, procesul de conectare, accesare si integrare a bazelor de date din surse diferite este lung si costisitor, dar noua aplicatie DB2 Time Travel Query permite accesul mai rapid la toate datele pentru a rezulta o analiza mai rapida.

Datorita cresterii explozive a datelor, este din ce in ce mai important pentru companii sa aiba sisteme performante si eficiente din punct de vedere al costurilor pentru managementul datelor. Noul software DB2 10 ofera o imbunatatire a performantelor cu 40% si o scalabilitate de 10 ori mai buna, ce permite dezvoltarea ulterioara a sistemului. Noul software foloseste mai eficient resursele de sistem si reduce costurile de administrare ale serverelor System z, printre care se numara si sistemul recent zEnterprise.

Noua versiune de InfoSphere Information Server 8.5 reprezinta sistemul central al companiilor, integrand toate resursele importante si administrand exactitatea si corectitudinea informatiilor. De exemplu, noile meniuri pop-up integreaza functii de verificare a corectitudinii datelor si informatiilor in aplicatiile de business astfel incat utilizatorii pot monitoriza acuratetea datelor inainte de a le folosi. In plus, noile capabilitati imbunatatesc modul in care datele sunt standardizate si imbinate, usurand integrarea diferitelor surse de informatii intr-o singura aplicatie. De exemplu, o companie ce isi desfasoara activitatea in mai multe tari poate integra cu usurinta datele referitoare la clienti de pe sisteme in mai multe limbi si asigura standardizarea informatiilor.

IBM prezinta un preview tehnologic asupra portofoliului InfoSphere Big Insights ce ruleaza in mediul comercial IBM Development & Test Cloud si lanseaza versiunea beta a software-ului destinat implementarii solutiilor la sediul clientului. Tehnologia open source dedicata analizei unui volum mare de date, dezvoltata de cercetatori si dezvoltatori software IBM, ruleaza pe o platforma Apache Hadoop, este integrata in portofoliul IBM Big Insights si ajuta companiile sa analizeze si sa vizualizeze cantitati de ordinul petabitilor de date structurate si nestructurate. Acest preview subliniaza beneficiile unui model bazat pe mediul cloud. Printre aceste beneficii se numara simplitatea instalarii, costuri reduse si adaptarea la infrastructura existenta. Existenta acestui software pe platforma IBM Cloud simplifica utilizarea solutiilor de analiza Big Data si pot determina modul in care companiile pot folosi solutiile in cadrul proceselor de business inainte de a instala solutiile pe echipamentele proprii. Prin simpla introducere a datelor de test in mediul cloud, companiile pot avea acces la solutiile de analiza Big Data si pot observa beneficiile pe termen lung ale sistemelor Hadoop.

IBM continua sa extinda investitiile de miliarde de dolari in departamentele de business analytics si de optimizare. In ultimii 5 ani, IBM a investit peste 14 miliarde de dolari in 24 de achizitii ale unor companii de analiza. In prezent, peste 7.000 de consultanti IBM sunt dedicati departamentului de analiza.

Itella Information anunta semnarea acordului de parteneriat cu compania Indicom (www.indicom.biz) din Italia, companie specializata in managementul de documente. Prin acest parteneriat, in calitate de furnizor de top pentru externalizarea informatiilor si fluxurilor cu caracter financiar din…

Epicor Software Corporation, unul dintre principalii furnizori de solutii software de afaceri pentru pietele medii si companiile din clasamentul Global 1000, a anuntat recent incheierea unui parteneriat cu Hitachi Data Systems Corporation pentru a integra Hitachi IT Operations Analyzer si Epicor…

Oracle a achizitionat, in ultimii ani, peste 60 de companii, si-a extins portofoliul semnificativ si a investit considerabil in cercetare si dezvoltare. Anul acesta, compania a finalizat achizitia Sun Microsystems, detinand in prezent o categorie de produse ce acopera hardware de companii,…

Schneider Electric, lider global in managementul energiei, a livrat 6 statii universale de incarcare a masinilor electrice pentru echiparea retelei experimentale de alimentare Plug to Drive (incarci si conduci) Total Belgia.

Relational Romania are deosebita placere de a va invita sa participati la „Data – Driven Enterprise Summit” conferinta care incheie seria de evenimente „Informatica 9 World Tour”, desfasurata pe parcursul intregului an in diverse locatii ale lumii.

Citeste articolul pe: Computer World

Postat de pe data de 11 nov., 2010 in categoria Evenimente, IT, Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 473 ori.

Publica un raspuns