IBM Romania a organizat „Smart Clouds for Smarter Businesses”, un eveniment ce a anuntat tehnologiile IBM Cloud Computing de ultima generatie si solutiile unice si inteligente propuse de companie clientilor sai.

Cloud Computing poate pune la dispozitie modalitati convenabile de acces la serviciile de calcul, independent de un hardware sau de o locatie fizica. Astfel, utilizatorii sunt absolviti de procese precum stocarea informatiilor pe calculator sau pe alte dispozitive mobile, putand accesa informatiile rapid si usor de oriunde prin intermediul internetului. Cu ajutorul cloud computing, clientii nu trebuie sa downloadeze sau sa intaleze software specific pe calculator, eliberandu-si astfel memoria si reducandu-si costurile energetice.

Incepand cu anul 2007, IBM si-a redefinit scopul si a dorit ca modelul cloud sa fie viabil pentru clientii enterprise si guvernamentali – clienti ce nu pot face compromisuri in ceea ce priveste securitatea, conformitatea sau disponibilitatea. Nici o alta tehnologie nu a pus accentul pe securitate in acelasi mod in care a facut-o dezvoltarea mediului cloud computing. Un numar tot mai mare de companii exploreaza folosirea mediului cloud computing pentru a livra servicii. Cloud computing permite o flexibilitate mai mare si potentialul de a transforma produsele si serviciile.

Una dintre noile initiative in cadrul IBM se concentreaza asupra imbunatatirii securitatii tehnologiei cloud computing pentru mediul de business. Prin intermediul noilor servicii de panificare si evaluare a securitatii cloud, serviciilor de management care ajuta clientii sa securizeze tehnologiile cloud si introducerii unor inovatii tehnologice din partea laboratoarelor de cercetare, IBM ajuta utilizatorii si furnizorii de cloud computing sa rezolve provocarile de securitate.

Expertii IBM in securitate cloud colaboreaza indeaproape cu fiecare client pentru a rezolva fiecare problema si pentru a oferi servicii corespunzatoare. Acest proces presupune evaluarea sistemului de securitate si implementarile cloud existente, precum si recomandarea diferitelor strategii de securitate.

singura companie ce poate oferi solutii cloud computing scalabile si sigure pentru retele eterogene.

sa dezvolte serviciile cloud intr-un business profitabil. Oferind aceste noi servicii si inovatii,

clientii creeaza rapid medii virtuale de testare personalizate pentru fiecare echipa de dezvoltare si testare. Serviciul ofera echipelor de testare abilitatea sa efectueze teste mai elaborate pentru fiecare aplicatie, fara sa isi faca griji pentru disponibilitatea datelor si a serviciilor, deoarece serviciul nu depinde de sistemele de stocare.

intruneste instrumente de automatizare si testare a performantelor pentru a reduce timpul de testare cu pana la 50%. Solutia ofera testare flexibila, bazata pe utilitate ce furnizeaza testarea on-demand a performantelor si servicii de testare a performantelor robuste, la scara larga pentru companii prin intermediul serviciului Public Cloud.

IBM anunta o versiune technical preview a solutiei IBM Retional Load Testing pentru IBM Cloud, ce permite echipelor de testare ce folosesc IBM Rational Performance Tester sa asigure automat agenti de testare virtuali si sa genereze utilizatori virtuali pentru IBM Smart Business Development and Test pentru IBM Cloud, ce in final vor reduce costurile de infrastructura, software si setarea testelor.

noua solutie administreaza automatizarea si planificarea implementarilor software in mediul cloud si alte medii, beneficiind de instrumentele software IBM Rational si IBM Tivoli existente. Creata pentru companii ce trebuie sa implementeze aplicatii intr-o maniera consistenta, suita de aplicatii software suporta intreg ciclul de implementare incepand de la descoperirea mediului de programare, planificarea implementarii pana la automatizarea si administrarea implementarii.

IBM Infrastructure Strategy and Design Services pentru Cloud Computing foloseste instrumente de analiza calitativa si cantitativa riguroase pentru a ajuta clientii sa defineasca o strategie cloud computing bazata pe valori. Aceasta solutie ofera o strategie cloud computing ce ajuta la alinierea la acelasi standard pentru IT sii pentru mediul de afaceri; identifica activitati care se potrivesc cel mai bine pentru mediul cloud computing, ajutand la obtinerea beneficiilor optime de pe urma investitiilor in cloud computiing; dezvolta un plan ce ajuta la o implementare cat mai omogena.

IBM Smart Business Desktop pentru IBM Cloud ofera un serviciu administrat complet, bazat pe plata acelor servicii care sunt folosite. Acest serviciu furnizeaza virtualizare desktop ca o cheltuiala operationala. Extinzand ciclul de refresh al calculatoarelor pesonale, se pot folosi echipamente de mostenire ce furnizeaza cele mai actualizate aplicatii catre utilizatori de pretutindeni, fara sa fie nevoie de imbunatatirea echipamentelor hardware sau costuri suplimentare.

Acest serviciu permite virtualizare desktop bazata pe un abonament lunar, nu exista plati in avans sau alte cheltuieli; imbunatateste securitatea datelor si mareste productivitatea utilizatorului final prin intermediul unui acces si management centralizat al aplicatiilor si al datelor; foloseste cele mai bune solutii hardware, software si servicii IBM pentru a imbunatati accesul si pentru a reduce costul si complexitatea mediului desktop.

IBM Smart Business Storage Cloud ofera o solutie de stocare virtualizata creata pentru a sprijini eforturile de optimizare a stocarii. Aceasta solutie usureaza provocarile de stocare a datelor permitand implementarea rapida a unui sistem de stocare scalabil si global ce ofera flexibilitate in aplicare si optiuni de management. IBM Smart Business Storage Cloud furnizeaza stocare virtualizata pentru a permite consolidarea sistemelor de stocare si a serverelor, o platforma unificata de management ce reduce necesitatile de stocare si costurile.

IBM Storage cloud ajuta clientii sa implementeze solutii de stocare cloud de inalta performanta, scalabile, flexibile si foarte sigure pentru a simplifica infrastructura si pentru a reduce costurile cu pana la 50%, oferind posibilitatea de plata esalonata pe o perioada de 5 pana la 18 luni.

IBM CloudBurst reprezinta un appliance hardware si software implementand un anumit set de imagini virtuale ce automatizeaza implementarea serviciilor IT si monitorizeaza resursele, managementul costurilor si disponibilitatea serviciilor in mediul cloud.

IBM CloudBurst folosit si pe sisteme Power poate accelera si simplifica semnificativ implementarea mediului cloud computing, oferind astfel un grad inalt de integrare, flexibilitate, optimizare a resurselor, funizand in acelasi timp o experienta de utilizare imbunatatita.

IBM Cloud Service Provider este un set cuprinzator de echipamente hardware, aplicatii software si servicii ce ajuta furnizorii sa livreze solutii cloud computing. Aceasta platforma include cele mai avansate tehnologii si capabilitati de securitate si management al serviciilor pentru a asigura fiabilitatea sistemelor.

Providers sa isi transforme solutiile pentru a livra noi servicii in cadrul retelelor existente si sa obtina noi surse de venit. Platforma poate fi folosita pentru a oferi solutii „as-a-service” cum sunt aplicatii de colaborare, servicii de management al relatiilor cu clientii, servicii de stocare a datelor, servicii de back-up si recuperare a datelor si aplicatii specifice domeniului de activitate al utilizatorului.

Demonstrandu-si angajamentul fata de platforma SPARC, Oracle a extins aceasta platforma anuntand sistemul special proiectat Oracle Exalogic Elastic Cloud T3-1B cu Solaris pe arhitectura SPARC si a innoit intreaga sa linie de servere SPARC.

Fujitsu a anuntat stabilirea de catre companie a unui nou standard de securitate pentru mediile private si trusted cloud ce include un set complet de masuri aditionale – eliminand astfel un blocaj importat ce nu a permis pana acum o accelerare a adoptarii de servicii cloud de catre corporatii….

Fujitsu a anuntat stabilirea de noi standarde pentru serviciile cloud prin Platforma sa Globala pentru Servicii Cloud – Global Cloud Platform – si introducerea Dynamic Cloud, un nou set de servicii preintegrate si configurate care simplifica migratia catre servicii cloud private sau hibrid.

Reducerea costurilor din contact centere prin implementarea Saas (Software as a service) reprezinta o realitate pentru 90% din companiile internationale in 2011. DNA Solutions incurajeaza optimizarea operationala si propune pachete de solutii inovatoare si economice.

Microsoft Corp. a lansat oficial Microsoft Partner Network, programul de parteneriat ce aduce partenerilor locali noi beneficii, printre care acces la cele mai noi produse Microsoft, resurse de training si suportul de care au nevoie pentru a deveni mai competitivi pe o piata tot mai dinamica….

Desi titlul pare dramatic, ceea ce urmeaza sa va spun nu este chiar asa de pesimist. Colegii de la NetworkWorld din SUA s-au gandit la o trecere in revista a tehnologiilor, produselor si serviciilor (lansate nu neaparat in acest an) care, din…

Citeste articolul pe: Computer World

Tehnologii IBM Cloud Computing pentru afaceri mai inteligente

IBM Romania a organizat „Smart Clouds for Smarter Businesses”, un eveniment ce a anuntat tehnologiile IBM Cloud Computing de ultima generatie si solutiile unice si inteligente propuse de companie clientilor sai.

Cloud Computing poate pune la dispozitie modalitati convenabile de acces la serviciile de calcul, independent de un hardware sau de o locatie fizica. Astfel, utilizatorii sunt absolviti de procese precum stocarea informatiilor pe calculator sau pe alte dispozitive mobile, putand accesa informatiile rapid si usor de oriunde prin intermediul internetului. Cu ajutorul cloud computing, clientii nu trebuie sa downloadeze sau sa intaleze software specific pe calculator, eliberandu-si astfel memoria si reducandu-si costurile energetice.

Incepand cu anul 2007, IBM si-a redefinit scopul si a dorit ca modelul cloud sa fie viabil pentru clientii enterprise si guvernamentali – clienti ce nu pot face compromisuri in ceea ce priveste securitatea, conformitatea sau disponibilitatea. Nici o alta tehnologie nu a pus accentul pe securitate in acelasi mod in care a facut-o dezvoltarea mediului cloud computing. Un numar tot mai mare de companii exploreaza folosirea mediului cloud computing pentru a livra servicii. Cloud computing permite o flexibilitate mai mare si potentialul de a transforma produsele si serviciile.

Una dintre noile initiative in cadrul IBM se concentreaza asupra imbunatatirii securitatii tehnologiei cloud computing pentru mediul de business. Prin intermediul noilor servicii de panificare si evaluare a securitatii cloud, serviciilor de management care ajuta clientii sa securizeze tehnologiile cloud si introducerii unor inovatii tehnologice din partea laboratoarelor de cercetare, IBM ajuta utilizatorii si furnizorii de cloud computing sa rezolve provocarile de securitate.

Expertii IBM in securitate cloud colaboreaza indeaproape cu fiecare client pentru a rezolva fiecare problema si pentru a oferi servicii corespunzatoare. Acest proces presupune evaluarea sistemului de securitate si implementarile cloud existente, precum si recomandarea diferitelor strategii de securitate.

singura companie ce poate oferi solutii cloud computing scalabile si sigure pentru retele eterogene.

sa dezvolte serviciile cloud intr-un business profitabil. Oferind aceste noi servicii si inovatii,

clientii creeaza rapid medii virtuale de testare personalizate pentru fiecare echipa de dezvoltare si testare. Serviciul ofera echipelor de testare abilitatea sa efectueze teste mai elaborate pentru fiecare aplicatie, fara sa isi faca griji pentru disponibilitatea datelor si a serviciilor, deoarece serviciul nu depinde de sistemele de stocare.

intruneste instrumente de automatizare si testare a performantelor pentru a reduce timpul de testare cu pana la 50%. Solutia ofera testare flexibila, bazata pe utilitate ce furnizeaza testarea on-demand a performantelor si servicii de testare a performantelor robuste, la scara larga pentru companii prin intermediul serviciului Public Cloud.

IBM anunta o versiune technical preview a solutiei IBM Retional Load Testing pentru IBM Cloud, ce permite echipelor de testare ce folosesc IBM Rational Performance Tester sa asigure automat agenti de testare virtuali si sa genereze utilizatori virtuali pentru IBM Smart Business Development and Test pentru IBM Cloud, ce in final vor reduce costurile de infrastructura, software si setarea testelor.

noua solutie administreaza automatizarea si planificarea implementarilor software in mediul cloud si alte medii, beneficiind de instrumentele software IBM Rational si IBM Tivoli existente. Creata pentru companii ce trebuie sa implementeze aplicatii intr-o maniera consistenta, suita de aplicatii software suporta intreg ciclul de implementare incepand de la descoperirea mediului de programare, planificarea implementarii pana la automatizarea si administrarea implementarii.

IBM Infrastructure Strategy and Design Services pentru Cloud Computing foloseste instrumente de analiza calitativa si cantitativa riguroase pentru a ajuta clientii sa defineasca o strategie cloud computing bazata pe valori. Aceasta solutie ofera o strategie cloud computing ce ajuta la alinierea la acelasi standard pentru IT sii pentru mediul de afaceri; identifica activitati care se potrivesc cel mai bine pentru mediul cloud computing, ajutand la obtinerea beneficiilor optime de pe urma investitiilor in cloud computiing; dezvolta un plan ce ajuta la o implementare cat mai omogena.

IBM Smart Business Desktop pentru IBM Cloud ofera un serviciu administrat complet, bazat pe plata acelor servicii care sunt folosite. Acest serviciu furnizeaza virtualizare desktop ca o cheltuiala operationala. Extinzand ciclul de refresh al calculatoarelor pesonale, se pot folosi echipamente de mostenire ce furnizeaza cele mai actualizate aplicatii catre utilizatori de pretutindeni, fara sa fie nevoie de imbunatatirea echipamentelor hardware sau costuri suplimentare.

Acest serviciu permite virtualizare desktop bazata pe un abonament lunar, nu exista plati in avans sau alte cheltuieli; imbunatateste securitatea datelor si mareste productivitatea utilizatorului final prin intermediul unui acces si management centralizat al aplicatiilor si al datelor; foloseste cele mai bune solutii hardware, software si servicii IBM pentru a imbunatati accesul si pentru a reduce costul si complexitatea mediului desktop.

IBM Smart Business Storage Cloud ofera o solutie de stocare virtualizata creata pentru a sprijini eforturile de optimizare a stocarii. Aceasta solutie usureaza provocarile de stocare a datelor permitand implementarea rapida a unui sistem de stocare scalabil si global ce ofera flexibilitate in aplicare si optiuni de management. IBM Smart Business Storage Cloud furnizeaza stocare virtualizata pentru a permite consolidarea sistemelor de stocare si a serverelor, o platforma unificata de management ce reduce necesitatile de stocare si costurile.

IBM Storage cloud ajuta clientii sa implementeze solutii de stocare cloud de inalta performanta, scalabile, flexibile si foarte sigure pentru a simplifica infrastructura si pentru a reduce costurile cu pana la 50%, oferind posibilitatea de plata esalonata pe o perioada de 5 pana la 18 luni.

IBM CloudBurst reprezinta un appliance hardware si software implementand un anumit set de imagini virtuale ce automatizeaza implementarea serviciilor IT si monitorizeaza resursele, managementul costurilor si disponibilitatea serviciilor in mediul cloud.

IBM CloudBurst folosit si pe sisteme Power poate accelera si simplifica semnificativ implementarea mediului cloud computing, oferind astfel un grad inalt de integrare, flexibilitate, optimizare a resurselor, funizand in acelasi timp o experienta de utilizare imbunatatita.

IBM Cloud Service Provider este un set cuprinzator de echipamente hardware, aplicatii software si servicii ce ajuta furnizorii sa livreze solutii cloud computing. Aceasta platforma include cele mai avansate tehnologii si capabilitati de securitate si management al serviciilor pentru a asigura fiabilitatea sistemelor.

Providers sa isi transforme solutiile pentru a livra noi servicii in cadrul retelelor existente si sa obtina noi surse de venit. Platforma poate fi folosita pentru a oferi solutii „as-a-service” cum sunt aplicatii de colaborare, servicii de management al relatiilor cu clientii, servicii de stocare a datelor, servicii de back-up si recuperare a datelor si aplicatii specifice domeniului de activitate al utilizatorului.

Demonstrandu-si angajamentul fata de platforma SPARC, Oracle a extins aceasta platforma anuntand sistemul special proiectat Oracle Exalogic Elastic Cloud T3-1B cu Solaris pe arhitectura SPARC si a innoit intreaga sa linie de servere SPARC.

Fujitsu a anuntat stabilirea de catre companie a unui nou standard de securitate pentru mediile private si trusted cloud ce include un set complet de masuri aditionale – eliminand astfel un blocaj importat ce nu a permis pana acum o accelerare a adoptarii de servicii cloud de catre corporatii….

Fujitsu a anuntat stabilirea de noi standarde pentru serviciile cloud prin Platforma sa Globala pentru Servicii Cloud – Global Cloud Platform – si introducerea Dynamic Cloud, un nou set de servicii preintegrate si configurate care simplifica migratia catre servicii cloud private sau hibrid.

Reducerea costurilor din contact centere prin implementarea Saas (Software as a service) reprezinta o realitate pentru 90% din companiile internationale in 2011. DNA Solutions incurajeaza optimizarea operationala si propune pachete de solutii inovatoare si economice.

Microsoft Corp. a lansat oficial Microsoft Partner Network, programul de parteneriat ce aduce partenerilor locali noi beneficii, printre care acces la cele mai noi produse Microsoft, resurse de training si suportul de care au nevoie pentru a deveni mai competitivi pe o piata tot mai dinamica….

Desi titlul pare dramatic, ceea ce urmeaza sa va spun nu este chiar asa de pesimist. Colegii de la NetworkWorld din SUA s-au gandit la o trecere in revista a tehnologiilor, produselor si serviciilor (lansate nu neaparat in acest an) care, din…

Citeste articolul pe: Computer World

Postat de pe data de 23 dec., 2010 in categoria Evenimente, IT, Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 975 ori.

Publica un raspuns