GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd a lansat cea mai noua generatie de placi de baza pentru cea de-a 2-a generatie de procesoare Intel Core (Sandy Bridge). Noua serie de placi de baza este construita cu chipset-urile Intel P67 si H67 Express si ofera caracteristici de top pentru distribuirea maxima de energie pentru CPU.

Seria 6 de placi de baza de la GIGABYTE suporta memorii DDR3 in dual channel pentru performante rapide ale memoriei de 2200MHz si mai sus cu ajutorul controllerului integrat de memorie din a 2-a generatie de procesoare Intel Core. In plus, aceste procesoare suporta tehnologia Intel Turbo Boost 2.0, care este capabila sa opreasca alimentarea cu energie a nucleelor inactive si sa redistribuie dinamic energia catre nucleele active pentru a creste semnificativ performantele si, in acelasi timp, pentru a mentine o eficienta energetica crescuta. Tehnologii cheie GIGABYTE oferite pentru aceste placi de baza includ un design de top in industrie cu 24 de faze de alimentare, un regulator VRD 12 (Voltage Regulator Down) aprobat de Intel prin controllerul Intersil PWM, Dual CPU Power, Driver MOSFETs (o noua adaugare la tehnologia de top Ultra Durable 3 de la GIGABYTE), tehnologia proprietara DualBIOS 3TB+ HDD, 10 porturi USB 3.0 (un total de 18 porturi USB cu cele 8 porturi USB 2.0), suport 3-Way SLI/CrossFireX, 3x USB Power, On/Off Charge si multe altele.

O gama larga de placi de baza din seria 6 de la GIGABYTE a fost disponibila la lansare cu 10 modele ATX si 7 modele Micro-ATX. Ele vor urma schema normala de denumire de la GIGABYTE de la P67A-UD7 pana la H67M-D2. In mod notabil, exista trei modele care se adreseaza pietei SMB (Small and Medium Business), B65M-D2, B65M-D2 si Q67M-S2H. Modele suplimentare sunt planificate a fi lansate in primele doua trimestre ale anului, estimand ca vor fi peste 40 de modele GIGABYTE cu socket 1155 disponibile pana la mijlocul anului 2011.    

a comentat Tim Handley, Deputy Director al Departamentului de Marketing pentru Placi de Baza de la GIGABYTE.

“De aceea avem in plan sa oferim aproape 50 de modele diferite pana la mijlocul acestui an. Suntem incantati sa incorporam multe dintre caracteristicile high-end pe placile de baza mainstream si entry level, cum ar fi designul Max CPU Power VRM care a fost introdus pentru prima data pe modelul X58A-UD9, pentru a da astfel produselor noastre un avantaj competitiv serios pe piata. Suntem mai mult decat pregatiti pentru Sandy Bridge, il asteptam cu nerabdare!”

Seria de placi de baza GIGABYTE 6 foloseste un design cu specificatiile celui mai nou Voltage Regulator Down (VRD 12) de la Intel prin controllerul Intersil PWM aprobat de Intel ce ofera SerialVID (SVID) pentru a transfera informatiile legate de power management intre procesor si controllerul ce reguleaza tensiunea. Astfel se permite un control al semnalelor mai robust si mai eficient intre CPU si PWM controller pentru a avea o platforma mai eficienta energetic.

Seria de placi de baza GIGABYTE 6 cu un design unic de alimentare pentru CPU promite sa ofere performanta si stabilitate de prima clasa pentru sistem. Avand pana la 24 de faze de alimentare, Dual CPU Power si Power Phase Boost cu Comutare multitreapta, tehnologia de top pentru distribuirea de energie pentru CPU va fi curand disponibila pe placile de baza performance si chiar pe modelele mainstream in loc sa fie disponibila doar pe modelele extreme, asa cum a fost in trecut.

Tehnologia proprietara GIGABYTE Dual CPU Power permite ca fazele de alimentare CPU VRM sa fie impartite egal in doua seturi de motoare de alimentare ce opereaza in tandem. Astfel se permite ca setul 1 sa se odihneasca in timp ce setul 2 este activ, spre deosebire de designul traditional de alimentare unde toate fazele de putere sunt active permanent. Astfel, GIGABYTE Dual CPU Power injumatateste munca efectuata de fiecare set de faze de alimentare pentru a creste in mod semnificativ durabilitatea si fiabilitatea placii de baza.

Prin incorporarea de MOSFETs si driver IC in conformitate cu specificatiile Intel Driver-MOSFET, seria de placi de baza GIGABYTE 6 permite un transfer mai mare de energie si o eficienta crescuta la frecvente mai mari de comutare pentru a satisface nevoile de energie ale procesoarelor moderne. Driver-MOSFETs ajuta, de asemenea, la reducerea cantitatii de piese necesare pentru VRM obtinand astfel o zona CPU mai aerisita.

GIGABYTE DualBIOS este o tehnologie patentata ce recupereaza automat datele din BIOS cand BIOS-ul principal s-a defectat. Prin folosirea a doua cip-uri fizice BIOS ROM integrate onboard, GIGABYTE DualBIOS permite o recuperare rapida si usoara dupa coruperea sau defectarea BIOS-ului datorita virusilor sau unui update incorect de BIOS. In plus, GIGABYTE DualBIOS suporta acum boot de pe hard-disk-uri de 3 TB sau mai mari fara a fi nevoie de partitionare si ofera astfel siguranta folosirii de unitati de stocare de mare volum cu un singur drive.

Seria 6 de placi de baza de la GIGABYTE, cu cea mai buna distribuire de energie pentru CPU din industrie, este alegerea corecta pentru a 2-a generatie de procesoare Intel Core (socket LGA1155). Aceste procesoare introduc noua microarhitectura Sandy Bridge cu instructiuni Intel AVX, tehnologii optimizate Turbo Boost si Hyper-Threading ce promit salturi imense in performantele obtinute in aplicatiile ce folosesc intensiv virgula mobila. Seria 6 de placi de baza de la GIGABYTE ofera o crestere suplimentara a performantelor prin deblocarea procesorului cu ajutorul utilitarului prietenos de overclocking GIGABYTE EasyTune 6, deblocare facuta din mers in mediul Windows.

Seria 6 de placi de baza de la GIGABYTE 6 suporta tehnologiile multi grafica CrossFireX sau SLI ce permit utilizatorilor sa isi transforme PC-ul intr-un puternic computer de gaming pentru a se bucura de o experienta 3D incredibila in jocuri. Alternativ, utilizatorii ce au mai putine cerinte pentru performantele grafice pot beneficia de noua grafica Intel HD Graphics 2000/3000 ce este integrata in procesor (doar anumite placi de baza ce folosesc chipsetul Intel H67 Express suporta aceasta optiune grafica. Va rugam sa consultati site-ul GIGABYTE pentru mai multe informatii). Intel HD Graphics 2000/3000 contine Intel Advanced Vector Extensions (AVX) si Intel Quick Sync Video ce permit utilizatorilor sa editeze sau sa converteasca filme si poze rapid si eficient. Noua grafica Intel HD foloseste, de asemenea, tehnologia Intel Clear Video HD ce ofera utilizatorilor redare de fisiere Full HD 1080p Blu-ray pe anumite placi de baza GIGABYTE din seria H67 cu interfete multiple de afisare cum ar fi DVI, HDMI, D-sub si Display Port.

Avand mai multe porturi USB 3.0 (pana la 10 pe P67A-UD7), seria 6 de placi de baza de la GIGABYTE ofera conectivitate extrem de rapida pentru drive-urile de backup portabile de tip flash sau externe (pana la de 10x viteza unui USB 2.0). Pentru a beneficia de o crestere semnificativa de performante pentru activitatile zilnice, configurati PC-ul cu hard-disk-uri SATA 6 Gbps pentru drive-ul sistemului de operare si pentru aplicatii. Impreuna cu SATA 6 Gbps, tehnologia GIGABYTE XHD ofera o crestere a performantelor de pana la 4x (in mod teoretic) fata de SATA 3 Gbps cu ajutorul unui utilitar simplu si intuitiv, ce permite utilizatorilor sa booteze sistemul si sa lanseze aplicatiile mai rapid decat au crezut vreodata ca este posibil.

ASUS anunta cu mandrie castigarea a opt premii in cadrul programului “CES 2011 Innovations, Design and Engineering Awards”. Cele opt produse laureate in patru categorii de concurs reprezinta computere, electronice consumer si componente PC. Rezultatele evidentiaza designul deosebit si…

Panasonic Corporation va oferi incepand din aceasta primavara, deocamdata pe piata americana, VIERA Connect, un nou serviciu Internet in-the-cloud, primul de acest gen din lume. Serviciul va fi promovat ca platforma deschisa pentru a facilita dezvoltarea de aplicatii si extinderea serviciilor…

Sony Ericsson a lansat noul telefon Xperia arc ce are la baza cele mai performante tehnologii Sony de redare a imaginilor si ruleaza pe ultima versiune a platformei Android – 2.3. Xperia arc este primul model dintr-o generatie noua de telefoane Xperia care vor fi lansate in 2011.

Samsung Electronics Co. Ltd., unul dintre liderii pietei de telefoane mobile, a anuntat inregistrarea unei cifre de 10 milioane de smartphone-uri Galaxy S comercializate, care utilizeaza sistemul de operare Android. Acest eveniment important are loc la mai putin de sapte luni de la evenimentul de…

Inregistrandu-se vanzari de peste un milion de computere pe zi, Intel Corporation a introdus pe piata a doua generatie a familiei sale de procesoare Intel Core, familie care va schimba lumea jocurilor. Prezentarea a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa la Consumer Electronics Show….

Desi titlul pare dramatic, ceea ce urmeaza sa va spun nu este chiar asa de pesimist. Colegii de la NetworkWorld din SUA s-au gandit la o trecere in revista a tehnologiilor, produselor si serviciilor (lansate nu neaparat in acest an) care, din…

Citeste articolul pe: Computer World

Noua Serie 6 de placi de baza de la GIGABYTE

GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd a lansat cea mai noua generatie de placi de baza pentru cea de-a 2-a generatie de procesoare Intel Core (Sandy Bridge). Noua serie de placi de baza este construita cu chipset-urile Intel P67 si H67 Express si ofera caracteristici de top pentru distribuirea maxima de energie pentru CPU.

Seria 6 de placi de baza de la GIGABYTE suporta memorii DDR3 in dual channel pentru performante rapide ale memoriei de 2200MHz si mai sus cu ajutorul controllerului integrat de memorie din a 2-a generatie de procesoare Intel Core. In plus, aceste procesoare suporta tehnologia Intel Turbo Boost 2.0, care este capabila sa opreasca alimentarea cu energie a nucleelor inactive si sa redistribuie dinamic energia catre nucleele active pentru a creste semnificativ performantele si, in acelasi timp, pentru a mentine o eficienta energetica crescuta. Tehnologii cheie GIGABYTE oferite pentru aceste placi de baza includ un design de top in industrie cu 24 de faze de alimentare, un regulator VRD 12 (Voltage Regulator Down) aprobat de Intel prin controllerul Intersil PWM, Dual CPU Power, Driver MOSFETs (o noua adaugare la tehnologia de top Ultra Durable 3 de la GIGABYTE), tehnologia proprietara DualBIOS 3TB+ HDD, 10 porturi USB 3.0 (un total de 18 porturi USB cu cele 8 porturi USB 2.0), suport 3-Way SLI/CrossFireX, 3x USB Power, On/Off Charge si multe altele.

O gama larga de placi de baza din seria 6 de la GIGABYTE a fost disponibila la lansare cu 10 modele ATX si 7 modele Micro-ATX. Ele vor urma schema normala de denumire de la GIGABYTE de la P67A-UD7 pana la H67M-D2. In mod notabil, exista trei modele care se adreseaza pietei SMB (Small and Medium Business), B65M-D2, B65M-D2 si Q67M-S2H. Modele suplimentare sunt planificate a fi lansate in primele doua trimestre ale anului, estimand ca vor fi peste 40 de modele GIGABYTE cu socket 1155 disponibile pana la mijlocul anului 2011.    

a comentat Tim Handley, Deputy Director al Departamentului de Marketing pentru Placi de Baza de la GIGABYTE.

“De aceea avem in plan sa oferim aproape 50 de modele diferite pana la mijlocul acestui an. Suntem incantati sa incorporam multe dintre caracteristicile high-end pe placile de baza mainstream si entry level, cum ar fi designul Max CPU Power VRM care a fost introdus pentru prima data pe modelul X58A-UD9, pentru a da astfel produselor noastre un avantaj competitiv serios pe piata. Suntem mai mult decat pregatiti pentru Sandy Bridge, il asteptam cu nerabdare!”

Seria de placi de baza GIGABYTE 6 foloseste un design cu specificatiile celui mai nou Voltage Regulator Down (VRD 12) de la Intel prin controllerul Intersil PWM aprobat de Intel ce ofera SerialVID (SVID) pentru a transfera informatiile legate de power management intre procesor si controllerul ce reguleaza tensiunea. Astfel se permite un control al semnalelor mai robust si mai eficient intre CPU si PWM controller pentru a avea o platforma mai eficienta energetic.

Seria de placi de baza GIGABYTE 6 cu un design unic de alimentare pentru CPU promite sa ofere performanta si stabilitate de prima clasa pentru sistem. Avand pana la 24 de faze de alimentare, Dual CPU Power si Power Phase Boost cu Comutare multitreapta, tehnologia de top pentru distribuirea de energie pentru CPU va fi curand disponibila pe placile de baza performance si chiar pe modelele mainstream in loc sa fie disponibila doar pe modelele extreme, asa cum a fost in trecut.

Tehnologia proprietara GIGABYTE Dual CPU Power permite ca fazele de alimentare CPU VRM sa fie impartite egal in doua seturi de motoare de alimentare ce opereaza in tandem. Astfel se permite ca setul 1 sa se odihneasca in timp ce setul 2 este activ, spre deosebire de designul traditional de alimentare unde toate fazele de putere sunt active permanent. Astfel, GIGABYTE Dual CPU Power injumatateste munca efectuata de fiecare set de faze de alimentare pentru a creste in mod semnificativ durabilitatea si fiabilitatea placii de baza.

Prin incorporarea de MOSFETs si driver IC in conformitate cu specificatiile Intel Driver-MOSFET, seria de placi de baza GIGABYTE 6 permite un transfer mai mare de energie si o eficienta crescuta la frecvente mai mari de comutare pentru a satisface nevoile de energie ale procesoarelor moderne. Driver-MOSFETs ajuta, de asemenea, la reducerea cantitatii de piese necesare pentru VRM obtinand astfel o zona CPU mai aerisita.

GIGABYTE DualBIOS este o tehnologie patentata ce recupereaza automat datele din BIOS cand BIOS-ul principal s-a defectat. Prin folosirea a doua cip-uri fizice BIOS ROM integrate onboard, GIGABYTE DualBIOS permite o recuperare rapida si usoara dupa coruperea sau defectarea BIOS-ului datorita virusilor sau unui update incorect de BIOS. In plus, GIGABYTE DualBIOS suporta acum boot de pe hard-disk-uri de 3 TB sau mai mari fara a fi nevoie de partitionare si ofera astfel siguranta folosirii de unitati de stocare de mare volum cu un singur drive.

Seria 6 de placi de baza de la GIGABYTE, cu cea mai buna distribuire de energie pentru CPU din industrie, este alegerea corecta pentru a 2-a generatie de procesoare Intel Core (socket LGA1155). Aceste procesoare introduc noua microarhitectura Sandy Bridge cu instructiuni Intel AVX, tehnologii optimizate Turbo Boost si Hyper-Threading ce promit salturi imense in performantele obtinute in aplicatiile ce folosesc intensiv virgula mobila. Seria 6 de placi de baza de la GIGABYTE ofera o crestere suplimentara a performantelor prin deblocarea procesorului cu ajutorul utilitarului prietenos de overclocking GIGABYTE EasyTune 6, deblocare facuta din mers in mediul Windows.

Seria 6 de placi de baza de la GIGABYTE 6 suporta tehnologiile multi grafica CrossFireX sau SLI ce permit utilizatorilor sa isi transforme PC-ul intr-un puternic computer de gaming pentru a se bucura de o experienta 3D incredibila in jocuri. Alternativ, utilizatorii ce au mai putine cerinte pentru performantele grafice pot beneficia de noua grafica Intel HD Graphics 2000/3000 ce este integrata in procesor (doar anumite placi de baza ce folosesc chipsetul Intel H67 Express suporta aceasta optiune grafica. Va rugam sa consultati site-ul GIGABYTE pentru mai multe informatii). Intel HD Graphics 2000/3000 contine Intel Advanced Vector Extensions (AVX) si Intel Quick Sync Video ce permit utilizatorilor sa editeze sau sa converteasca filme si poze rapid si eficient. Noua grafica Intel HD foloseste, de asemenea, tehnologia Intel Clear Video HD ce ofera utilizatorilor redare de fisiere Full HD 1080p Blu-ray pe anumite placi de baza GIGABYTE din seria H67 cu interfete multiple de afisare cum ar fi DVI, HDMI, D-sub si Display Port.

Avand mai multe porturi USB 3.0 (pana la 10 pe P67A-UD7), seria 6 de placi de baza de la GIGABYTE ofera conectivitate extrem de rapida pentru drive-urile de backup portabile de tip flash sau externe (pana la de 10x viteza unui USB 2.0). Pentru a beneficia de o crestere semnificativa de performante pentru activitatile zilnice, configurati PC-ul cu hard-disk-uri SATA 6 Gbps pentru drive-ul sistemului de operare si pentru aplicatii. Impreuna cu SATA 6 Gbps, tehnologia GIGABYTE XHD ofera o crestere a performantelor de pana la 4x (in mod teoretic) fata de SATA 3 Gbps cu ajutorul unui utilitar simplu si intuitiv, ce permite utilizatorilor sa booteze sistemul si sa lanseze aplicatiile mai rapid decat au crezut vreodata ca este posibil.

ASUS anunta cu mandrie castigarea a opt premii in cadrul programului “CES 2011 Innovations, Design and Engineering Awards”. Cele opt produse laureate in patru categorii de concurs reprezinta computere, electronice consumer si componente PC. Rezultatele evidentiaza designul deosebit si…

Panasonic Corporation va oferi incepand din aceasta primavara, deocamdata pe piata americana, VIERA Connect, un nou serviciu Internet in-the-cloud, primul de acest gen din lume. Serviciul va fi promovat ca platforma deschisa pentru a facilita dezvoltarea de aplicatii si extinderea serviciilor…

Sony Ericsson a lansat noul telefon Xperia arc ce are la baza cele mai performante tehnologii Sony de redare a imaginilor si ruleaza pe ultima versiune a platformei Android – 2.3. Xperia arc este primul model dintr-o generatie noua de telefoane Xperia care vor fi lansate in 2011.

Samsung Electronics Co. Ltd., unul dintre liderii pietei de telefoane mobile, a anuntat inregistrarea unei cifre de 10 milioane de smartphone-uri Galaxy S comercializate, care utilizeaza sistemul de operare Android. Acest eveniment important are loc la mai putin de sapte luni de la evenimentul de…

Inregistrandu-se vanzari de peste un milion de computere pe zi, Intel Corporation a introdus pe piata a doua generatie a familiei sale de procesoare Intel Core, familie care va schimba lumea jocurilor. Prezentarea a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa la Consumer Electronics Show….

Desi titlul pare dramatic, ceea ce urmeaza sa va spun nu este chiar asa de pesimist. Colegii de la NetworkWorld din SUA s-au gandit la o trecere in revista a tehnologiilor, produselor si serviciilor (lansate nu neaparat in acest an) care, din…

Citeste articolul pe: Computer World

Postat de pe data de 10 ian., 2011 in categoria IT, Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 527 ori.

Publica un raspuns