…banuiesc ca nu e simplu sa fii Secretarul de Stat al USA. Toate tarile se uita in gura ta, toti asteapta sa le cunosti in detaliu situatia, conflictele cu vecinii, disputele din politica interna, etc. Dar seceretarul de stat al USA e si el om. Hillary Clinton, ma credeti sau nu, e si ea om:) Vorbeste generalitati, ca sa nu taca, intrebata fiind de catre un reporter al Vocii Americii despre situatia din Moldova si intalnirea cu premierul Vlad Filat.

VOA: One of the more moving events, I thought, at the State Department a week ago, was your meeting with the prime minster of  Moldova. His comments about how grateful he was to become an MCC [Millennium Challenge Corporation] member and how proud he was about democratic reform. Is there something that the United States and/or other allies do about the territorial issue in Moldova that really has been an impediment to that country’s progress?

H. CLINTON: I discussed this at length with the prime minister. Moldova is struggling to consolidate democracy to improve its economy, it is eligible for Millennium Challenge compact because it is still a poor country in need of a lot of help.  Certainly the border disputes with Romania, the continuance of Russian troops on Moldovan territory are matters of concern.  But we want to assist Moldova in improving the lives of its people and hopefully over time the problems that it faces can be addressed.

Poate ma-nsel, dar senzatia mea este ca reporterul se referea strict la problema Transnitriana, iar madam Clinton, folosindu-si bruma de informatii despre regiune, a dat usurel cu bata-n balta. Stropita pe ochi, s-a sters gratios. Dispute pentru frontiera dintre Romania si Moldova?!? Ay-ay, Hillary, Hillary – mana pe carte!

Rusinat putintel, reporterul Vocii Americii a schimbat subiectul. Puteti citi intregul interviu aici:

PS In cadrul acordului Provocarile Mileniului, SUA ofera Moldovei un ajutor nerambursabil de 260 de milioane de dolari. Adicatelea, cam cat a oferit si Basescu – 100 de milioane de euro.

PPS Nu-mi interpetrati gresit intentiile. Va rog.

Probabil ca CLINTON a ascultat si parerea comunistilor din R. MOLDOVA care au mintit-o!!!!!!!!!! si de aceea doamna a spus asa.

Mi imi vine sa rid cind vad pufarezi care-si dau cu parerea in astfel de situatii fara sa aiba niciun fel de chemare sau pregatire.Baiatul asta crede ca relatiile internationale sunt un fel de sezatoare moldoveneasca unde fiecare tipureste tot ce-i trece prin tartacuta in momentul ala si trec vorbele prin ei ca rahatul prin gisca.

Clinton stie foarte bine ce vorbeste pentru ca odata Voronin a reclamat de nenumartae ori Romania ca nu recunoaste Gubernia pentru ca nu vrea sa semneze nici tratat de baza nici de frontiera si mai mult ca sigur ca si Filat a miorlait ceva lui Clinton acum cind a fost la Washington.

In diplomatie si in special cind vorbim de Departamentul de Stat al SUA ,regula e daca n-ai ceea ce se cheama „VOCABULAR” (wording)pe o anumita problema si/sau tara bagi o fraza „neutra” spre ex din cele cu „puntea Est-Vest” dar de data asta Clinton avea „wording” pe Maldavania pentru ca fraza e orice dar nu neutra.

Trebuie sa fii putin tembel dar si complet ignorant ca sa afirmi ca un sef al departamentului de Stat vorbeste ca la gura focului si-un pahar de tuica …Dealtfel expresia „da cu bita-n balta” pare sa fie in genneral expresia favorita a diletantilor pe saitul asta..

Singurul aspect care este cu adevarat deschis dezbaterii ,in ce priveste declaratia lui Clinton este acela ce priveste destinatarul REAL al declaratiei…

Inclin sa cred totusi ca destinatarul este Lupu si PDM-ul pentru ca stind totusi si rumegind problema ar fi destul de urit ca destinatarul declaratiei sa fie Filat ..parca nu pare fi atit de tembel sa faca asa o gafa urita sa pirasca Romania la fel ca Voronin…

Un argument in plus este si declaratia dura a lui Basescu vis a vis de Ribentropp-Moltov.Basescu stia ca subiectul frontiera a fost atins la intrevederea Filat-Clinton.Inca nu-mi este foarte clar IN CE FEL a fost atins dar ne vom lamuri destul de repede..

4. Stalinus teoretic si practic este posibil orice inclusiv ca madam clinton sa nu se fi pregatit suficient:)….nu este primul caz in istorie….noi stim mai bine ca oricine ca astfel de gafe au mai avut loc cand budapesta era declarata capitala romaniei sau cand petre roman a fost intampinat de catre regele spaniei ca si presedinte al romaniei(el fiind doar premier)…daca americanii aveau ceva obiectii de facut romaniei cred ca o faceau in alt mod nu prin filat(nu ca nu este un om de valoare) ci gaseau alte canale mult mai potrivite:)

@ Stalinus,”trebuie sa fii putin tembel dar si complet ignorant” ca sa-i incriminezi lui Filat asemenea lucruri,fara a prezenta dovezi.

Cum de are timp sa stea toata ziua pe „unimedia” asa un „SPECIALIST” in materie de relatii internationale si nu numai,ca tine?Nu te angajeaza nimeni,sau esti specialist doar pe „site”-ul acesta?

Eu nu cred ca Filat a spus asa ceva…cum sa spuna ca R.Moldova are dispute teritoriale cu Romania?…cred ca pur si simplu H.Clinton a incurcat borcanele…se mai intampla….

releu, mihai@td, mugur ro: voi credeti ca Secretarul de Stat american vorbeste-n vant ori l-a luat gura pe dinainte precum tovarasii de la maskva ori kisinev.

Sa va intre bine in cap ca de pe pozitia pe care se afla secretarul de stat cantareste si „tinteste” acolo unde doreste. Prin urmare a spus-o in cunostinta de cauza.

Fie a dorit ca aceste vorbe sa fie bine interceptatea colo unde trebuie, fie avem de a face cu un Voronin II in persoana lui Filat.

Daca stau bine si ma gandesc D-nul Filat se odihneste bine in week-end. Nu are ce comenta. De ce oare?

Tare mi-e ca marinelu’ s-a inselat PROSTESTE a doua oara. Ce sa-i faci, asa e cand ai de a face cu gubernii ratacite.

@ Stalinus,”trebuie sa fii putin tembel dar si complet ignorant” ca sa-i incriminezi lui Filat asemenea lucruri,fara a prezenta dovezi.

Ce dovezi vrei? Vrei transcriptul discutiei telefonice a Primului Ministru Filat cu H Clinton ori PARA lui Filat catre Departamentul de Stat American?

Ce dovezi? A spus-o cat se poate de raspicat cucoana. Dovezile le poti afla la Moscova.

mihai@td:”H. CLINTON: I discussed this at length with the prime minister. Moldova is struggling to consolidate democracy to improve its economy, it is eligible for Millennium Challenge compact because it is still a poor country in need of a lot of help. Certainly the border disputes with Romania, the continuance of Russian troops on Moldovan territory are matters of concern. „..

N-am timp si nici chef sa traduc pentru toti tembelii…daca nu intelegi cere cuiva sa-ti traduca cimpanzeu maldavan prost si fudul..

Prin urmare a comis-o la Bucuresti , Clinton se refera la ACEASTA problema ,iar tembelul de mai sus vrea dovezi.

Cea mai clara dovada ca esti prost bai , prost si fudul ……d-aia n-o sa ajungeti nicaieri …

Daca Filat a spus asa ceva…pai e o mare greseala…inseamna ca joaca la doua capete,Basescu poate afla repede daca intr-adevar a fost ridicata o astfel de problema in fata americanilor,Romania este in relatii bune cu SUA deci se poate afla,sper sa n-ai dreptate Stalinus…

@ Stalinus – adevărul e undeva la mijloc. „Băiatul ăsta” se numeşte Alin Fumurescu şi predă filosofie politică la Universitatea din Bloomigton, Indiana. E adevărat că are el nişte probleme psihologice, umblă prin jungla amazoniană, testează pe propria piele toate otrăvurile indigenilor şi face alpinism, căutându-şi moartea „unde-a dus mutu’ iapa” – sau Chivu, dacă preferi 🙂 – dar asta nu înseamnă că nu vorbeşte prostii.

Foarte probabil, lui Hillary Clinton i-a trecut în zbor pe la ureche problema tratatului de frontieră pe care România nu-l semnează cu R.Moldova şi a făcut în mintea ei, din proprie iniţiativă, o legătură inexistentă cu problemele din Transnistria, cu delimitarea frontierei între Ucraina şi Moldova, despre care s-a discutat în urmă cu vreo lună. La urma urmei, stânga Nistrului, dreapta Prutului, who gives a shit on the other side of the Atlantic? 🙂

Lancaster: Problema nu este atit ce a afirmat Clkinton cu exactitate ,principalul este ca ea a retinut ca R MOLDOVA ARE O PROBLEMMA cu Romania, si aspectul asta nu-i ramanea in cutiuta decit daca Fiulatzelul i-a gingurit ceva la intilnire.

Lancaster: Tie ti se pare ca acest comentariu (a lui Fumurescu asta) e comentariu de om avizat cit de cit ? imi pare rau dar e comentariul UNUI PROST! Ma indoiesc sincera ca asta preda cuiva ceva…Si asta ti-o spune unul careare in CV citeva scoli care sunt in clasamentele internationale pe niste pozitii care i-ar face pe cei de la Indiana sa plinga..

Cat de curand o sa se … lamureasca „probleama”. Asta nu-i ultimul cuvant al distinsei doamne, a domnului fost…saxofonist. Va mai trece apa multa pe Nistru pana se vor lamuri „problemurili”. Chestia e ca Basescu are destul de multi asi… in maneca. Nu si-a asumat-o el asa de simplu fara sa nu o rumege putin.

Leancaster: Cine stie cit de cit cum functioneaza Departamentul de stat al SUA stie cit rigurosi si chiar scortosi sunt acestia cu formularile pe care le concep.

In mod sigur Hilary Clinton a primit briefing-ul biroului Moldova(CSI)dimpreuna cu recomandarile respective .Eu cred ca informatiile respective plus cele din discutiile cu Filat erau cu mult prea proaspete astfel incit sansele ca Hillary Clinton sa gafeze erau extrem de reduse.

Tembel esti tu si infumurat pe deasupra.

P.S.Am remarcat nu odata la tine ca-ti place sa schimonosesti numele altor persoane(Leanca-fleanca,Filat-filatel etc.) sau denumirea Chisinaului.

Pai uite,omule cu multe scoli,cred ca degeaba ai ros pantalonii pe-acolo(daca ai fost,desigur).O persoana culta si erudita nu si-ar permite asemenea „iesiri”.

http://bux.to/?r=ame23

e pe bune si daca vrei sa te convingi si vrei sa faci bani intra si ai sa vezi,conteaza sa citesti cu atentie prima pag ca sa nu zici dupa aia ca nu da bani ACEST SITE CARE SA DOVEDIT A FI SERIOS DA CU ADEVARAT BANI CELOR CARE DORESC SA FACA BANI,IN DOVEZILE DE PLATAT DE PE PRIMA PAG O SA VEDETI CA SE CONFIRMA CE SPUN EU,DEALTFEL O SA ME GASITI SI PE MINE CU O DAVADA DE PLATA,CE ESTE IMPORTANT ESTE CA TREBUIE SA CITESTI CU ATENTIE TOT CE SCRIE PE PRIMA PAGINA SI BANII VOR VENI NU GRATIS CI LUCRAND….CELOR CARE NU AU INCREDERE I INVIT PE PRIMA PAG A ACESTUI SITE SA SE CONVINGA,,,AU FOST UNII CARE SPUNEAU CA NU SE DA BANI…SE DA DAR DACA NU RESPECTI REGULAMENTUL SITE-ULUI NU AI SA VEZI BANI…DE CE?PENTRU CA E FOARTE SIMPLU SA FACI BANI ,DAR UNII AU INCERCAT SA FENTEZE SITE-UL CU DIFERITE ADRESE FALSE SI SA SE MULTI PLICE CONTURILE SI IN CONSECINTA LI SAU ANULAT CONTUL…..DACA VREI SA FACI BANI SI ESTI SERIOS AI TOATE SANSELE

care se tot baga in seama fara sa aiba niciodata nimic de spus.

23. Stalinus,” N-am avut niciodata pretentia ca eu detin adevarul suprem”

17. Stalinus, ora: 19:00; 31 ian 2010

Lancaster: Tie ti se pare ca acest comentariu (a lui Fumurescu asta) e comentariu de om avizat cit de cit ? imi pare rau dar e comentariul UNUI PROST! Ma indoiesc sincera ca asta preda cuiva ceva…Si asta ti-o spune unul careare in CV citeva scoli care sunt in clasamentele internationale pe niste pozitii care i-ar face pe cei de la Indiana sa plinga..

48. Stalinus, ora: 18:45; 30 ian 2010

mihai.romanul: baietica stai in banca ta ca mai ai multa pine de mancat ca sa ajungi tu sa-mi faci observatii.

STALINIUS : STII CA TE RESPECT , DAR DACA TE-AI REFERIT LA AME23 , O IMBULINEZI ! SINCER !..DACA E VORBA DE ALTCINEVA , IMI CER IERTARE , SI SA STII CA STIU SA DAU UN KIL DE CONIAC !

d-l Tudorel, astept si eu un raspuns de la matale in partea ailalta, stii tu care..

Postul meu nr 23 e destul de clar cui ii este adresat: acestui de mihai@td care nu poate stoarce din capatina lui de tarite decit ..borhot..

dupa cum vedeti apare o greseala de exprimare intre „acestui” si „de mihai@td” ..Acolo era un adjectiv care nu-i greu de ghicit…dar l-am sters…Devine obositor iar eu n-am de gind sa pierd vremea cu din astia..la care masura maxima a gindului e daca sa se scobeasca in nas sau mai bine in buric..

Acestui (folosesti aici adjectivul omis de tine mai sus)”de Stalinus” :iti faci impresii despre altii,judecand dupa propria persoana,probabil…

Nu e de mirare,vazand lipsa crasa de educatie,pe care o manifesti regulat pe „site” si „MODESTIA” afisata.

„Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, nu vede dispute privind frontiera cu Moldova, ci „o clasică superficialitate de tip american” şi, probabil, o „reţinere în baza de date de la Washington, a mesajelor transmise de fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin”.

Pentru Corlăţean, superficialitatea secretarului de stat american este şi problema Ministerului de Externe de la Bucureşti (MAE). „În acelaşi timp, observ că diplomaţia din România nu a reuşit să transmită Washingtonului un mesaj clar privind relaţia cu Moldova, un mesaj care să prevaleze. De aceea, voi cere Ministerului de Externe să aibă mai multe contacte cu Ambasada SUA la Bucureşti, să organizeze consultări, pentru a transmite astfel de mesaje. Văd o lipsă de eficacitate şi asta e o constatare obiectivă ”, spune Corlăţean, membru al PSD.”

P.S.Asa este,ii faci pe cei de la Indiana sa planga…

Oamenii de tipul lui Stalinus nu se reeduca, mai ales daca au participat la traducerea documentatiei pentru aderarea la UE si la mijlocirea vizitei lui Filat in SUA. El este detinatorul adevarului suprem, dar nu o va recunoaste niciodata – pentru ca este modest, dar si destept, si cu multe scoli de care altii nici nu au auzit. Ce mai…

Un lucru nicidecum nu-l pot intelege. Ce cauta acest tip pe forumul unor muritori de rand?

Chiar ma intrebam cind apare si celalalt prost perechea aluia de mai sus .X-ule incepusem sa-mi fac griji…

E foarte veridica „deslusirea” unui deputat de opozitie care critica ministerul de externe(guvernul).

Maldavani ca X si td sunt expresia vie a falimentului Guberniei Maldavania. Niste babuini fuduli agresivi si ignoranti…si foarte reprezentativi..

Fum iese , intodeauna , cind faci foc !, si oare ce foculet , a aprins , cineva , in vizita din USA?

Dupa parerea mea,SUA abordeaza corect problema. Disputa privind frontiera de stat intre Moldova si Romania,trebuie rezolvata odata cu retragerea armatei ruse din Transnistria.motivul de ingrijorare este perfect corelata cu declaratia lui Basescu, ca „nu va semna nici odata un tratat care sa redefineasca frontiera dintre Moldova si Romania” Am pute, desigur sa esim cu o declaratie, precum ca intre noi nu exista astfel de problema si ca totul e OK,dar cred ca inca n-a venit momentul,cel putin, pana cand rusii nu vor intelege ca aceste doua probleme sunt legate una de alta.

Nu poti cere unui stat, cum este Romania sa incheie un tratat de frontiera cu un stat, pe care tu insa-si nu-l respecti. Or, de acest tratat are mai mult nevoie Rusia de cat Moldova, pentru a cnsfinti peveci rupere, unui teritoriu romania si impartirea unui popor in doua, cum nu sar identifica el roman sau moldovian.

Sunt de acord cu cei care cred ca Hillary Clinton nu a exprimat in mod gresit pozitia SUA in chestiunea tratatului de frontiera, dar dupa cum am mai spus, tratatul de frontiera aduce in mod automat in primul plan chestiunea identitara. Nu poti trasa o frontiera prin mijlocul Moldovei fara a defini cine sunt si cine nu mai sunt moldoveni. Deoarece majoritatea moldovenilor se afla la vest de Prut, doreste guvernul de la Chisinau sa-si responsabilitatea re-denumirii tari si a etniei? Daca da, eu cred ca acum e momentul cel mai bun sa o faca, pentru ca trecerea timpului nu face decat sa amplifice problema.

41. Musat, ora: 17:37; 01 feb 2010

„Deoarece majoritatea moldovenilor se afla la vest de Prut, doreste guvernul de la Chisinau sa-si responsabilitatea re-denumirii tari si a etniei? Daca da, eu cred ca acum e momentul cel mai bun sa o faca, pentru ca trecerea timpului nu face decat sa amplifice problema.”

Ai dreptate, Muşat. Minusculul imperiu polietnic dintre dintre Prut şi Nistru trebuie să-şi redenumească ţara şi etnia încât să nu mai aibă legătură cu nimic românesc. De exemplu: Прут-Днестровского Республика. Populaţia actuală dintre Prut şi Nistru nu mai este moldovenească, adică românească, decât în extrem de mică măsură. Această populaţie este un amestec de corcituri de slavi, turco-găgăuzi, ţigani, evrei şi alte naţii străine de neamul romînesc al moldovenilor.

Şi să adopte rusa ca limbă de stat pentru că este cel mai mult vorbită. Astfel s-ar evita fricţiunile între România şi Pruto-Nistria, fricţiuni care se amplifică şi care vor exploda tragic mai devreme sau mai tîrziu.

Read the article on Unimedia

…Hillary Clinton despre disputele de frontiera dintre Moldova si Romania: „Madam Clinton a dat uşurel cu bâta-n baltă”

…banuiesc ca nu e simplu sa fii Secretarul de Stat al USA. Toate tarile se uita in gura ta, toti asteapta sa le cunosti in detaliu situatia, conflictele cu vecinii, disputele din politica interna, etc. Dar seceretarul de stat al USA e si el om. Hillary Clinton, ma credeti sau nu, e si ea om:) Vorbeste generalitati, ca sa nu taca, intrebata fiind de catre un reporter al Vocii Americii despre situatia din Moldova si intalnirea cu premierul Vlad Filat.

VOA: One of the more moving events, I thought, at the State Department a week ago, was your meeting with the prime minster of  Moldova. His comments about how grateful he was to become an MCC [Millennium Challenge Corporation] member and how proud he was about democratic reform. Is there something that the United States and/or other allies do about the territorial issue in Moldova that really has been an impediment to that country’s progress?

H. CLINTON: I discussed this at length with the prime minister. Moldova is struggling to consolidate democracy to improve its economy, it is eligible for Millennium Challenge compact because it is still a poor country in need of a lot of help.  Certainly the border disputes with Romania, the continuance of Russian troops on Moldovan territory are matters of concern.  But we want to assist Moldova in improving the lives of its people and hopefully over time the problems that it faces can be addressed.

Poate ma-nsel, dar senzatia mea este ca reporterul se referea strict la problema Transnitriana, iar madam Clinton, folosindu-si bruma de informatii despre regiune, a dat usurel cu bata-n balta. Stropita pe ochi, s-a sters gratios. Dispute pentru frontiera dintre Romania si Moldova?!? Ay-ay, Hillary, Hillary – mana pe carte!

Rusinat putintel, reporterul Vocii Americii a schimbat subiectul. Puteti citi intregul interviu aici:

PS In cadrul acordului Provocarile Mileniului, SUA ofera Moldovei un ajutor nerambursabil de 260 de milioane de dolari. Adicatelea, cam cat a oferit si Basescu – 100 de milioane de euro.

PPS Nu-mi interpetrati gresit intentiile. Va rog.

Probabil ca CLINTON a ascultat si parerea comunistilor din R. MOLDOVA care au mintit-o!!!!!!!!!! si de aceea doamna a spus asa.

Mi imi vine sa rid cind vad pufarezi care-si dau cu parerea in astfel de situatii fara sa aiba niciun fel de chemare sau pregatire.Baiatul asta crede ca relatiile internationale sunt un fel de sezatoare moldoveneasca unde fiecare tipureste tot ce-i trece prin tartacuta in momentul ala si trec vorbele prin ei ca rahatul prin gisca.

Clinton stie foarte bine ce vorbeste pentru ca odata Voronin a reclamat de nenumartae ori Romania ca nu recunoaste Gubernia pentru ca nu vrea sa semneze nici tratat de baza nici de frontiera si mai mult ca sigur ca si Filat a miorlait ceva lui Clinton acum cind a fost la Washington.

In diplomatie si in special cind vorbim de Departamentul de Stat al SUA ,regula e daca n-ai ceea ce se cheama „VOCABULAR” (wording)pe o anumita problema si/sau tara bagi o fraza „neutra” spre ex din cele cu „puntea Est-Vest” dar de data asta Clinton avea „wording” pe Maldavania pentru ca fraza e orice dar nu neutra.

Trebuie sa fii putin tembel dar si complet ignorant ca sa afirmi ca un sef al departamentului de Stat vorbeste ca la gura focului si-un pahar de tuica …Dealtfel expresia „da cu bita-n balta” pare sa fie in genneral expresia favorita a diletantilor pe saitul asta..

Singurul aspect care este cu adevarat deschis dezbaterii ,in ce priveste declaratia lui Clinton este acela ce priveste destinatarul REAL al declaratiei…

Inclin sa cred totusi ca destinatarul este Lupu si PDM-ul pentru ca stind totusi si rumegind problema ar fi destul de urit ca destinatarul declaratiei sa fie Filat ..parca nu pare fi atit de tembel sa faca asa o gafa urita sa pirasca Romania la fel ca Voronin…

Un argument in plus este si declaratia dura a lui Basescu vis a vis de Ribentropp-Moltov.Basescu stia ca subiectul frontiera a fost atins la intrevederea Filat-Clinton.Inca nu-mi este foarte clar IN CE FEL a fost atins dar ne vom lamuri destul de repede..

4. Stalinus teoretic si practic este posibil orice inclusiv ca madam clinton sa nu se fi pregatit suficient:)….nu este primul caz in istorie….noi stim mai bine ca oricine ca astfel de gafe au mai avut loc cand budapesta era declarata capitala romaniei sau cand petre roman a fost intampinat de catre regele spaniei ca si presedinte al romaniei(el fiind doar premier)…daca americanii aveau ceva obiectii de facut romaniei cred ca o faceau in alt mod nu prin filat(nu ca nu este un om de valoare) ci gaseau alte canale mult mai potrivite:)

@ Stalinus,”trebuie sa fii putin tembel dar si complet ignorant” ca sa-i incriminezi lui Filat asemenea lucruri,fara a prezenta dovezi.

Cum de are timp sa stea toata ziua pe „unimedia” asa un „SPECIALIST” in materie de relatii internationale si nu numai,ca tine?Nu te angajeaza nimeni,sau esti specialist doar pe „site”-ul acesta?

Eu nu cred ca Filat a spus asa ceva…cum sa spuna ca R.Moldova are dispute teritoriale cu Romania?…cred ca pur si simplu H.Clinton a incurcat borcanele…se mai intampla….

releu, mihai@td, mugur ro: voi credeti ca Secretarul de Stat american vorbeste-n vant ori l-a luat gura pe dinainte precum tovarasii de la maskva ori kisinev.

Sa va intre bine in cap ca de pe pozitia pe care se afla secretarul de stat cantareste si „tinteste” acolo unde doreste. Prin urmare a spus-o in cunostinta de cauza.

Fie a dorit ca aceste vorbe sa fie bine interceptatea colo unde trebuie, fie avem de a face cu un Voronin II in persoana lui Filat.

Daca stau bine si ma gandesc D-nul Filat se odihneste bine in week-end. Nu are ce comenta. De ce oare?

Tare mi-e ca marinelu’ s-a inselat PROSTESTE a doua oara. Ce sa-i faci, asa e cand ai de a face cu gubernii ratacite.

@ Stalinus,”trebuie sa fii putin tembel dar si complet ignorant” ca sa-i incriminezi lui Filat asemenea lucruri,fara a prezenta dovezi.

Ce dovezi vrei? Vrei transcriptul discutiei telefonice a Primului Ministru Filat cu H Clinton ori PARA lui Filat catre Departamentul de Stat American?

Ce dovezi? A spus-o cat se poate de raspicat cucoana. Dovezile le poti afla la Moscova.

mihai@td:”H. CLINTON: I discussed this at length with the prime minister. Moldova is struggling to consolidate democracy to improve its economy, it is eligible for Millennium Challenge compact because it is still a poor country in need of a lot of help. Certainly the border disputes with Romania, the continuance of Russian troops on Moldovan territory are matters of concern. „..

N-am timp si nici chef sa traduc pentru toti tembelii…daca nu intelegi cere cuiva sa-ti traduca cimpanzeu maldavan prost si fudul..

Prin urmare a comis-o la Bucuresti , Clinton se refera la ACEASTA problema ,iar tembelul de mai sus vrea dovezi.

Cea mai clara dovada ca esti prost bai , prost si fudul ……d-aia n-o sa ajungeti nicaieri …

Daca Filat a spus asa ceva…pai e o mare greseala…inseamna ca joaca la doua capete,Basescu poate afla repede daca intr-adevar a fost ridicata o astfel de problema in fata americanilor,Romania este in relatii bune cu SUA deci se poate afla,sper sa n-ai dreptate Stalinus…

@ Stalinus – adevărul e undeva la mijloc. „Băiatul ăsta” se numeşte Alin Fumurescu şi predă filosofie politică la Universitatea din Bloomigton, Indiana. E adevărat că are el nişte probleme psihologice, umblă prin jungla amazoniană, testează pe propria piele toate otrăvurile indigenilor şi face alpinism, căutându-şi moartea „unde-a dus mutu’ iapa” – sau Chivu, dacă preferi 🙂 – dar asta nu înseamnă că nu vorbeşte prostii.

Foarte probabil, lui Hillary Clinton i-a trecut în zbor pe la ureche problema tratatului de frontieră pe care România nu-l semnează cu R.Moldova şi a făcut în mintea ei, din proprie iniţiativă, o legătură inexistentă cu problemele din Transnistria, cu delimitarea frontierei între Ucraina şi Moldova, despre care s-a discutat în urmă cu vreo lună. La urma urmei, stânga Nistrului, dreapta Prutului, who gives a shit on the other side of the Atlantic? 🙂

Lancaster: Problema nu este atit ce a afirmat Clkinton cu exactitate ,principalul este ca ea a retinut ca R MOLDOVA ARE O PROBLEMMA cu Romania, si aspectul asta nu-i ramanea in cutiuta decit daca Fiulatzelul i-a gingurit ceva la intilnire.

Lancaster: Tie ti se pare ca acest comentariu (a lui Fumurescu asta) e comentariu de om avizat cit de cit ? imi pare rau dar e comentariul UNUI PROST! Ma indoiesc sincera ca asta preda cuiva ceva…Si asta ti-o spune unul careare in CV citeva scoli care sunt in clasamentele internationale pe niste pozitii care i-ar face pe cei de la Indiana sa plinga..

Cat de curand o sa se … lamureasca „probleama”. Asta nu-i ultimul cuvant al distinsei doamne, a domnului fost…saxofonist. Va mai trece apa multa pe Nistru pana se vor lamuri „problemurili”. Chestia e ca Basescu are destul de multi asi… in maneca. Nu si-a asumat-o el asa de simplu fara sa nu o rumege putin.

Leancaster: Cine stie cit de cit cum functioneaza Departamentul de stat al SUA stie cit rigurosi si chiar scortosi sunt acestia cu formularile pe care le concep.

In mod sigur Hilary Clinton a primit briefing-ul biroului Moldova(CSI)dimpreuna cu recomandarile respective .Eu cred ca informatiile respective plus cele din discutiile cu Filat erau cu mult prea proaspete astfel incit sansele ca Hillary Clinton sa gafeze erau extrem de reduse.

Tembel esti tu si infumurat pe deasupra.

P.S.Am remarcat nu odata la tine ca-ti place sa schimonosesti numele altor persoane(Leanca-fleanca,Filat-filatel etc.) sau denumirea Chisinaului.

Pai uite,omule cu multe scoli,cred ca degeaba ai ros pantalonii pe-acolo(daca ai fost,desigur).O persoana culta si erudita nu si-ar permite asemenea „iesiri”.

http://bux.to/?r=ame23

e pe bune si daca vrei sa te convingi si vrei sa faci bani intra si ai sa vezi,conteaza sa citesti cu atentie prima pag ca sa nu zici dupa aia ca nu da bani ACEST SITE CARE SA DOVEDIT A FI SERIOS DA CU ADEVARAT BANI CELOR CARE DORESC SA FACA BANI,IN DOVEZILE DE PLATAT DE PE PRIMA PAG O SA VEDETI CA SE CONFIRMA CE SPUN EU,DEALTFEL O SA ME GASITI SI PE MINE CU O DAVADA DE PLATA,CE ESTE IMPORTANT ESTE CA TREBUIE SA CITESTI CU ATENTIE TOT CE SCRIE PE PRIMA PAGINA SI BANII VOR VENI NU GRATIS CI LUCRAND….CELOR CARE NU AU INCREDERE I INVIT PE PRIMA PAG A ACESTUI SITE SA SE CONVINGA,,,AU FOST UNII CARE SPUNEAU CA NU SE DA BANI…SE DA DAR DACA NU RESPECTI REGULAMENTUL SITE-ULUI NU AI SA VEZI BANI…DE CE?PENTRU CA E FOARTE SIMPLU SA FACI BANI ,DAR UNII AU INCERCAT SA FENTEZE SITE-UL CU DIFERITE ADRESE FALSE SI SA SE MULTI PLICE CONTURILE SI IN CONSECINTA LI SAU ANULAT CONTUL…..DACA VREI SA FACI BANI SI ESTI SERIOS AI TOATE SANSELE

care se tot baga in seama fara sa aiba niciodata nimic de spus.

23. Stalinus,” N-am avut niciodata pretentia ca eu detin adevarul suprem”

17. Stalinus, ora: 19:00; 31 ian 2010

Lancaster: Tie ti se pare ca acest comentariu (a lui Fumurescu asta) e comentariu de om avizat cit de cit ? imi pare rau dar e comentariul UNUI PROST! Ma indoiesc sincera ca asta preda cuiva ceva…Si asta ti-o spune unul careare in CV citeva scoli care sunt in clasamentele internationale pe niste pozitii care i-ar face pe cei de la Indiana sa plinga..

48. Stalinus, ora: 18:45; 30 ian 2010

mihai.romanul: baietica stai in banca ta ca mai ai multa pine de mancat ca sa ajungi tu sa-mi faci observatii.

STALINIUS : STII CA TE RESPECT , DAR DACA TE-AI REFERIT LA AME23 , O IMBULINEZI ! SINCER !..DACA E VORBA DE ALTCINEVA , IMI CER IERTARE , SI SA STII CA STIU SA DAU UN KIL DE CONIAC !

d-l Tudorel, astept si eu un raspuns de la matale in partea ailalta, stii tu care..

Postul meu nr 23 e destul de clar cui ii este adresat: acestui de mihai@td care nu poate stoarce din capatina lui de tarite decit ..borhot..

dupa cum vedeti apare o greseala de exprimare intre „acestui” si „de mihai@td” ..Acolo era un adjectiv care nu-i greu de ghicit…dar l-am sters…Devine obositor iar eu n-am de gind sa pierd vremea cu din astia..la care masura maxima a gindului e daca sa se scobeasca in nas sau mai bine in buric..

Acestui (folosesti aici adjectivul omis de tine mai sus)”de Stalinus” :iti faci impresii despre altii,judecand dupa propria persoana,probabil…

Nu e de mirare,vazand lipsa crasa de educatie,pe care o manifesti regulat pe „site” si „MODESTIA” afisata.

„Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, nu vede dispute privind frontiera cu Moldova, ci „o clasică superficialitate de tip american” şi, probabil, o „reţinere în baza de date de la Washington, a mesajelor transmise de fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin”.

Pentru Corlăţean, superficialitatea secretarului de stat american este şi problema Ministerului de Externe de la Bucureşti (MAE). „În acelaşi timp, observ că diplomaţia din România nu a reuşit să transmită Washingtonului un mesaj clar privind relaţia cu Moldova, un mesaj care să prevaleze. De aceea, voi cere Ministerului de Externe să aibă mai multe contacte cu Ambasada SUA la Bucureşti, să organizeze consultări, pentru a transmite astfel de mesaje. Văd o lipsă de eficacitate şi asta e o constatare obiectivă ”, spune Corlăţean, membru al PSD.”

P.S.Asa este,ii faci pe cei de la Indiana sa planga…

Oamenii de tipul lui Stalinus nu se reeduca, mai ales daca au participat la traducerea documentatiei pentru aderarea la UE si la mijlocirea vizitei lui Filat in SUA. El este detinatorul adevarului suprem, dar nu o va recunoaste niciodata – pentru ca este modest, dar si destept, si cu multe scoli de care altii nici nu au auzit. Ce mai…

Un lucru nicidecum nu-l pot intelege. Ce cauta acest tip pe forumul unor muritori de rand?

Chiar ma intrebam cind apare si celalalt prost perechea aluia de mai sus .X-ule incepusem sa-mi fac griji…

E foarte veridica „deslusirea” unui deputat de opozitie care critica ministerul de externe(guvernul).

Maldavani ca X si td sunt expresia vie a falimentului Guberniei Maldavania. Niste babuini fuduli agresivi si ignoranti…si foarte reprezentativi..

Fum iese , intodeauna , cind faci foc !, si oare ce foculet , a aprins , cineva , in vizita din USA?

Dupa parerea mea,SUA abordeaza corect problema. Disputa privind frontiera de stat intre Moldova si Romania,trebuie rezolvata odata cu retragerea armatei ruse din Transnistria.motivul de ingrijorare este perfect corelata cu declaratia lui Basescu, ca „nu va semna nici odata un tratat care sa redefineasca frontiera dintre Moldova si Romania” Am pute, desigur sa esim cu o declaratie, precum ca intre noi nu exista astfel de problema si ca totul e OK,dar cred ca inca n-a venit momentul,cel putin, pana cand rusii nu vor intelege ca aceste doua probleme sunt legate una de alta.

Nu poti cere unui stat, cum este Romania sa incheie un tratat de frontiera cu un stat, pe care tu insa-si nu-l respecti. Or, de acest tratat are mai mult nevoie Rusia de cat Moldova, pentru a cnsfinti peveci rupere, unui teritoriu romania si impartirea unui popor in doua, cum nu sar identifica el roman sau moldovian.

Sunt de acord cu cei care cred ca Hillary Clinton nu a exprimat in mod gresit pozitia SUA in chestiunea tratatului de frontiera, dar dupa cum am mai spus, tratatul de frontiera aduce in mod automat in primul plan chestiunea identitara. Nu poti trasa o frontiera prin mijlocul Moldovei fara a defini cine sunt si cine nu mai sunt moldoveni. Deoarece majoritatea moldovenilor se afla la vest de Prut, doreste guvernul de la Chisinau sa-si responsabilitatea re-denumirii tari si a etniei? Daca da, eu cred ca acum e momentul cel mai bun sa o faca, pentru ca trecerea timpului nu face decat sa amplifice problema.

41. Musat, ora: 17:37; 01 feb 2010

„Deoarece majoritatea moldovenilor se afla la vest de Prut, doreste guvernul de la Chisinau sa-si responsabilitatea re-denumirii tari si a etniei? Daca da, eu cred ca acum e momentul cel mai bun sa o faca, pentru ca trecerea timpului nu face decat sa amplifice problema.”

Ai dreptate, Muşat. Minusculul imperiu polietnic dintre dintre Prut şi Nistru trebuie să-şi redenumească ţara şi etnia încât să nu mai aibă legătură cu nimic românesc. De exemplu: Прут-Днестровского Республика. Populaţia actuală dintre Prut şi Nistru nu mai este moldovenească, adică românească, decât în extrem de mică măsură. Această populaţie este un amestec de corcituri de slavi, turco-găgăuzi, ţigani, evrei şi alte naţii străine de neamul romînesc al moldovenilor.

Şi să adopte rusa ca limbă de stat pentru că este cel mai mult vorbită. Astfel s-ar evita fricţiunile între România şi Pruto-Nistria, fricţiuni care se amplifică şi care vor exploda tragic mai devreme sau mai tîrziu.

Read the article on Unimedia

Postat de pe data de 31 dec., 2009 in categoria România în lume. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 414 ori.

Publica un raspuns