jocurilor video
jocuri video
2010
Industria este in crestere, iar in ultimii ani a reusit sa depaseasca in materie de venituri cel mai mare furnizor de divertisment din lume, Hollywood-ul. MONEY.ro va prezinta cele mai asteptate ale anului .
Cu jocuri precum Grand Theft Auto IV, (GTA IV) care a avut vanzari de 500 de milioane de dolari (aproape 350 de milioane de euro) in prima saptamana de la lansare, sau jocul online World of WarCraft, care a atins 11,5 milioane de abonati la sfarsitul anului 2008, industria divertismentului digital se afla in dezvoltare agresiva si nu conteneste sa scoata jocuri noi pe banda rulanta in pofida crizei financiare. Nici acest an nu face exceptie: au fost anuntate o multime de titluri, dintre care unele ar putea ajunge referinte pe segmentul lor. In continuare, o scurta prezentare a celor mai asteptate jocuri video ale anului 2010.
StarCraft II: Wings of Liberty. Blizzard detine din nou, in acest an, o serie de titluri care sunt asteptate cu sufletul la gura de entuziasti. Printre acestea, StarCraft II, probabil cel mai asteptat joc de strategie in 2010. Primul StarCraft a aparut in 1998, si astazi, dupa 12 ani, inca mai are milioane de fani care il joaca online sau single player. StarCraft 2 vine mult mai orientat catre multiplayer decat predecesorul sau, cu modificari pe Battle.net, cu un nou sistem de avansare pe scara ierarhica a jucatorilor si cu ceea ce Blizzard promite ca va fi o modalitate excelenta de a pune fata in fata jucatori de acelasi nivel competitiv. In joc au ramas aceleasi trei rase, Protoss, Terran si Zerg, insa unitatile produse de acestea vor avea abilitati noi si care, spune producatorul, vor face competitia foarte dura. Nu a fost anuntata inca o data de lansare.
World of WarCraft: Cataclysm. Un expansion pentru „perla coroanei” Blizzard, World of WarCraft, Cataclysm aduce continut nou, mai multe nivele pentru jucatori, doua rase noi (Goblin si Worgen) si o modificare radicala (spune dezvoltatorul) a zonelor vechi din Azeroth, adusa de un cataclism care ii va schimba total infatisarea. Blizzard se asteapta, ca la fiecare expansion, ca veteranii World of WarCraft care au parasit lumea virtuala sa se intoarca odata cu lansarea Cataclysm. Pana acum, fanii nu le-au dezamagit asteptarile. Nu exista o data de lansare.
Star Wars: The Old Republic. Daca tot am vorbit despre jocuri online, nu putem ignora acest MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game). Dezvoltat de BioWare si produs de LucasArts, jocul mizeaza pe baza mare de fani pe care o are lumea Star Wars, dar si pe know-how-ul BioWare, care a uluit cu seria RPG Star Wars: Knights of the Old Republic, si de la care fanii asteapta in continuare foarte mult, chiar daca este la prima sa incercare pe piata jocurilor online. Povestea are loc in universul Star Wars la 300 de ani dupa evenimentele din Star Wars: Knights of the Old Republic si cu 3.500 de ani inainte de cele prezentate in filmele Star Wars. Previzibil, vor exista doua factiuni – Republica Galactica si Imperiul Sith -, fiecare cu cate patru clase. Au fost confirmate toate cele opt clase: Bounty Hunter, Sith Warrior, Imperial Agent si Sith Inquisitor pentru Imperiul Sith si Trooper, Smuggler, Jedi Knight si Jedi Consular pentru Republica Galactica. Nu a fost anuntata, deocamdata, o data de lansare.
BioShock 2. Continuarea celebrului shooter first person BioShock este programata pentru 9 februarie 2010. Actiunea se va desfasura in anii ’70 intr-un univers alternativ in orasul Rapture, la circa o decada dupa evenimentele din primul joc. De aceasta data, orasul este sub controlul unei femei pe nume Sofia Lamb, ale carei idei despre evolutia umana contrasteaza cu cele ale fondatorului orasului, Andrew Ryan. In timp ce acesta din urma crede in geniu si in individ, Lamb crede in efortul colectiv si puterea comunitatii, precum si intr-o filosofie bazata pe renastere, aceste mesaje fiind raspandite de un fost preot tulburat mintal care a creat o secta in jurul Sofiei. Aceeasi atmosfera horror, insa multe noutati, acestea sunt lucrurile promise de producatorul 2K Games.
Splinter Cell: Conviction. Ultimul joc din seria Splinter Cell, Conviction pune accentul pe ceea ce specialistii au numit „aggresive stealth”, jucatorii folosind avantajele modului stealth mai degraba pentru a obtine avantaje tactice inainte de a ucide tintele, decat de a se strecura neauzit si nevazut pe langa ele, precum in jocurile precedente. Jocul aduce multe noutati, printre care posibilitatea de a „marca” tintele de la distanta, desemnand ordinea in care vor fi eliminate, dupa care jucatorul poate executa o serie de atacuri in ordinea decisa dintr-o miscare (Mark and Execute). O alta noutate este „Last Known Position” (ultima pozitie cunoscuta), care are loc atunci cand jucatorul dispare din raza vizuala a unui paznic alertat. Aceasta va crea o silueta vizibila in locul in care crede paznicul ca se afla Sam (agentul NSA Sam Fisher este eroul principal), ceea ce permite jucatorului sa flancheze strategic inamicul. Toate personajele principale din Splinter Cell: Conviction pot folosi abilitatile jucatorului impotriva sa, si il pot lua chiar ostatic. Printre alte noutati, abilitatea de a interoga personaje in timp real si de a folosi mediul inconjurator ca arma impotriva lor. In Europa, jocul este asteptat pe 26 februarie.
Mass Effect 2. Aparent, in acest an, continuarile titlurilor consacrate vor avea cel mai mare succes. Nu face rabat nici continuarea RPG-ului action Mass Effect, care a fost modificat, conform dezvoltatorului BioWare, pentru a aduce mai mult a shooter. Sistemul de lupta a fost dezvoltat, inteligenta artificiala (AI) a inamicilor a primit imbunatatiri (cei cazuti vor continua sa se tarasca si sa lupte), iar personajele au fost si ele modificate nu doar vizual, ci si tehnic. Spre exemplu, personajul principal, comandantul Shepard, avea 20 de animatii pentru situatiile in care se punea la adapost in fata atacurilor. In noul Mass Effect, are peste 200. Jucatorii vor trebui sa aleaga pentru fiecare situatie, iar finalul jocului precum si calea catre acesta vor diferi in functie de alegerile fiecaruia. Jocul va fi lansat n Europa pe 29 ianuarie.
Star Trek Online. Fanii SF vor fi fericiti in acest an: jocurile online primesc nu doar lumea Star Wars, ci si pe cea Star Trek. Primul MMORPG al francizei Star Trek, jocul se desfasoara in secolul 25, la 30 de ani dupa evenimentele din Star Trek: Nemesis. Dezvoltat de Cryptic Studios, Star Trek Online va face din fiecare jucator capitanul propriei sale nave, servind fie Federatia Planetelor Unite, fie Imperiul Klingonian. Jucatorii vor putea sa se teleporteze pe suprafata diferitelor planete pentru confruntari directe, iar navele vor fi, initial, limitate la puntea de comanda, cu toate ca dezvoltatorul a precizat ca va introduce, la scurt timp dupa lansare, nave al caror interior va putea fi explorat complet. Jucatorii vor putea alege dintre rasele deja existente in universul Star Trek sau vor putea crea rase complet noi. Jocul ar trebui sa ajunga in Europa pe 5 februarie.
APB. Cea mai buna descriere pentru acest joc online ar fi „Grand Theft Auto transformat in MMORPG”. APB este prescurtarea „All-Points Bulletine” si reprezinta o modalitate de comunicare intre doua structuri care apara legea in Statele Unite, care contine informatii despre un suspect periculos care trebuie arestat sau reperat de politisti sau agenti. Dezvoltat de Realtime Worlds si publicat de EA Games, APB a reusit sa-l atraga pentru design pe David Jones, „vinovatul” pentru Grand Theft Auto si Crackdown, fondator al Realtime Worlds. Actiunea jocului are loc intr-un oras modern, in care jucatorii vor putea alege intre doua factiuni (Enforcement si Criminals) care lupta 24 de ore din 24 pentru a domina zone din oras si ulterior orasul. Exista arme, tatuaje, imbunatatiri ale talentelor, aspectului si caracteristicilor jucatorilor si vehiculelor, iar producatorul spune ca va fi primul joc online in care jucatorii vor „creste” in functie de cat sunt de priceputi si nu de timpul investit. Jocul va fi lansat, conform ultimului anunt, in luna martie.
Bonus:
Diablo III. Tot un joc Blizzard, Diablo III este cel mai asteptat RPG (role-playing game), insa din pacate nu o sa apara mai devreme de 2011. Probabil cel mai cunoscut RPG din lume va reveni cu a treia parte, care continua aventura dupa ce cativa necunoscuti au salvat lumea in urma cu 20 de ani in Diablo II. Pana acum, singurul personaj familiar care a fost confirmat de Blizzard este Deckard Cain, care a aparut si in primele doua jocuri. Deocamdata, dezvoltatorul a anuntat patru clase de personaje din cele cinci care vor fi disponibile (Barbarian, Wizard, Witch Doctor si Monk), diferenta fata de precedentul Diablo fiind faptul ca jucatorii vor putea alege sexul pentru fiecare clasa in parte.

Citeste articolul pe: Money.ro

Cele mai asteptate jocuri video pentru PC in 2010

jocurilor video
jocuri video
2010
Industria este in crestere, iar in ultimii ani a reusit sa depaseasca in materie de venituri cel mai mare furnizor de divertisment din lume, Hollywood-ul. MONEY.ro va prezinta cele mai asteptate ale anului .
Cu jocuri precum Grand Theft Auto IV, (GTA IV) care a avut vanzari de 500 de milioane de dolari (aproape 350 de milioane de euro) in prima saptamana de la lansare, sau jocul online World of WarCraft, care a atins 11,5 milioane de abonati la sfarsitul anului 2008, industria divertismentului digital se afla in dezvoltare agresiva si nu conteneste sa scoata jocuri noi pe banda rulanta in pofida crizei financiare. Nici acest an nu face exceptie: au fost anuntate o multime de titluri, dintre care unele ar putea ajunge referinte pe segmentul lor. In continuare, o scurta prezentare a celor mai asteptate jocuri video ale anului 2010.
StarCraft II: Wings of Liberty. Blizzard detine din nou, in acest an, o serie de titluri care sunt asteptate cu sufletul la gura de entuziasti. Printre acestea, StarCraft II, probabil cel mai asteptat joc de strategie in 2010. Primul StarCraft a aparut in 1998, si astazi, dupa 12 ani, inca mai are milioane de fani care il joaca online sau single player. StarCraft 2 vine mult mai orientat catre multiplayer decat predecesorul sau, cu modificari pe Battle.net, cu un nou sistem de avansare pe scara ierarhica a jucatorilor si cu ceea ce Blizzard promite ca va fi o modalitate excelenta de a pune fata in fata jucatori de acelasi nivel competitiv. In joc au ramas aceleasi trei rase, Protoss, Terran si Zerg, insa unitatile produse de acestea vor avea abilitati noi si care, spune producatorul, vor face competitia foarte dura. Nu a fost anuntata inca o data de lansare.
World of WarCraft: Cataclysm. Un expansion pentru „perla coroanei” Blizzard, World of WarCraft, Cataclysm aduce continut nou, mai multe nivele pentru jucatori, doua rase noi (Goblin si Worgen) si o modificare radicala (spune dezvoltatorul) a zonelor vechi din Azeroth, adusa de un cataclism care ii va schimba total infatisarea. Blizzard se asteapta, ca la fiecare expansion, ca veteranii World of WarCraft care au parasit lumea virtuala sa se intoarca odata cu lansarea Cataclysm. Pana acum, fanii nu le-au dezamagit asteptarile. Nu exista o data de lansare.
Star Wars: The Old Republic. Daca tot am vorbit despre jocuri online, nu putem ignora acest MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game). Dezvoltat de BioWare si produs de LucasArts, jocul mizeaza pe baza mare de fani pe care o are lumea Star Wars, dar si pe know-how-ul BioWare, care a uluit cu seria RPG Star Wars: Knights of the Old Republic, si de la care fanii asteapta in continuare foarte mult, chiar daca este la prima sa incercare pe piata jocurilor online. Povestea are loc in universul Star Wars la 300 de ani dupa evenimentele din Star Wars: Knights of the Old Republic si cu 3.500 de ani inainte de cele prezentate in filmele Star Wars. Previzibil, vor exista doua factiuni – Republica Galactica si Imperiul Sith -, fiecare cu cate patru clase. Au fost confirmate toate cele opt clase: Bounty Hunter, Sith Warrior, Imperial Agent si Sith Inquisitor pentru Imperiul Sith si Trooper, Smuggler, Jedi Knight si Jedi Consular pentru Republica Galactica. Nu a fost anuntata, deocamdata, o data de lansare.
BioShock 2. Continuarea celebrului shooter first person BioShock este programata pentru 9 februarie 2010. Actiunea se va desfasura in anii ’70 intr-un univers alternativ in orasul Rapture, la circa o decada dupa evenimentele din primul joc. De aceasta data, orasul este sub controlul unei femei pe nume Sofia Lamb, ale carei idei despre evolutia umana contrasteaza cu cele ale fondatorului orasului, Andrew Ryan. In timp ce acesta din urma crede in geniu si in individ, Lamb crede in efortul colectiv si puterea comunitatii, precum si intr-o filosofie bazata pe renastere, aceste mesaje fiind raspandite de un fost preot tulburat mintal care a creat o secta in jurul Sofiei. Aceeasi atmosfera horror, insa multe noutati, acestea sunt lucrurile promise de producatorul 2K Games.
Splinter Cell: Conviction. Ultimul joc din seria Splinter Cell, Conviction pune accentul pe ceea ce specialistii au numit „aggresive stealth”, jucatorii folosind avantajele modului stealth mai degraba pentru a obtine avantaje tactice inainte de a ucide tintele, decat de a se strecura neauzit si nevazut pe langa ele, precum in jocurile precedente. Jocul aduce multe noutati, printre care posibilitatea de a „marca” tintele de la distanta, desemnand ordinea in care vor fi eliminate, dupa care jucatorul poate executa o serie de atacuri in ordinea decisa dintr-o miscare (Mark and Execute). O alta noutate este „Last Known Position” (ultima pozitie cunoscuta), care are loc atunci cand jucatorul dispare din raza vizuala a unui paznic alertat. Aceasta va crea o silueta vizibila in locul in care crede paznicul ca se afla Sam (agentul NSA Sam Fisher este eroul principal), ceea ce permite jucatorului sa flancheze strategic inamicul. Toate personajele principale din Splinter Cell: Conviction pot folosi abilitatile jucatorului impotriva sa, si il pot lua chiar ostatic. Printre alte noutati, abilitatea de a interoga personaje in timp real si de a folosi mediul inconjurator ca arma impotriva lor. In Europa, jocul este asteptat pe 26 februarie.
Mass Effect 2. Aparent, in acest an, continuarile titlurilor consacrate vor avea cel mai mare succes. Nu face rabat nici continuarea RPG-ului action Mass Effect, care a fost modificat, conform dezvoltatorului BioWare, pentru a aduce mai mult a shooter. Sistemul de lupta a fost dezvoltat, inteligenta artificiala (AI) a inamicilor a primit imbunatatiri (cei cazuti vor continua sa se tarasca si sa lupte), iar personajele au fost si ele modificate nu doar vizual, ci si tehnic. Spre exemplu, personajul principal, comandantul Shepard, avea 20 de animatii pentru situatiile in care se punea la adapost in fata atacurilor. In noul Mass Effect, are peste 200. Jucatorii vor trebui sa aleaga pentru fiecare situatie, iar finalul jocului precum si calea catre acesta vor diferi in functie de alegerile fiecaruia. Jocul va fi lansat n Europa pe 29 ianuarie.
Star Trek Online. Fanii SF vor fi fericiti in acest an: jocurile online primesc nu doar lumea Star Wars, ci si pe cea Star Trek. Primul MMORPG al francizei Star Trek, jocul se desfasoara in secolul 25, la 30 de ani dupa evenimentele din Star Trek: Nemesis. Dezvoltat de Cryptic Studios, Star Trek Online va face din fiecare jucator capitanul propriei sale nave, servind fie Federatia Planetelor Unite, fie Imperiul Klingonian. Jucatorii vor putea sa se teleporteze pe suprafata diferitelor planete pentru confruntari directe, iar navele vor fi, initial, limitate la puntea de comanda, cu toate ca dezvoltatorul a precizat ca va introduce, la scurt timp dupa lansare, nave al caror interior va putea fi explorat complet. Jucatorii vor putea alege dintre rasele deja existente in universul Star Trek sau vor putea crea rase complet noi. Jocul ar trebui sa ajunga in Europa pe 5 februarie.
APB. Cea mai buna descriere pentru acest joc online ar fi „Grand Theft Auto transformat in MMORPG”. APB este prescurtarea „All-Points Bulletine” si reprezinta o modalitate de comunicare intre doua structuri care apara legea in Statele Unite, care contine informatii despre un suspect periculos care trebuie arestat sau reperat de politisti sau agenti. Dezvoltat de Realtime Worlds si publicat de EA Games, APB a reusit sa-l atraga pentru design pe David Jones, „vinovatul” pentru Grand Theft Auto si Crackdown, fondator al Realtime Worlds. Actiunea jocului are loc intr-un oras modern, in care jucatorii vor putea alege intre doua factiuni (Enforcement si Criminals) care lupta 24 de ore din 24 pentru a domina zone din oras si ulterior orasul. Exista arme, tatuaje, imbunatatiri ale talentelor, aspectului si caracteristicilor jucatorilor si vehiculelor, iar producatorul spune ca va fi primul joc online in care jucatorii vor „creste” in functie de cat sunt de priceputi si nu de timpul investit. Jocul va fi lansat, conform ultimului anunt, in luna martie.
Bonus:
Diablo III. Tot un joc Blizzard, Diablo III este cel mai asteptat RPG (role-playing game), insa din pacate nu o sa apara mai devreme de 2011. Probabil cel mai cunoscut RPG din lume va reveni cu a treia parte, care continua aventura dupa ce cativa necunoscuti au salvat lumea in urma cu 20 de ani in Diablo II. Pana acum, singurul personaj familiar care a fost confirmat de Blizzard este Deckard Cain, care a aparut si in primele doua jocuri. Deocamdata, dezvoltatorul a anuntat patru clase de personaje din cele cinci care vor fi disponibile (Barbarian, Wizard, Witch Doctor si Monk), diferenta fata de precedentul Diablo fiind faptul ca jucatorii vor putea alege sexul pentru fiecare clasa in parte.

Citeste articolul pe: Money.ro

Postat de pe data de 31 dec., 2009 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 429 ori.

Publica un raspuns