BitDefender® demareaza o ampla campanie de educare privind securitatea informatica, adresata utilizatorilor casnici.

Prima etapa a acestei companii se adreseaza parintilor si se numeste “Virusii nu mai sunt bau-bau-ul PC-ului”. In cadrul campaniei, parintii vor fi informati despre pericolele la care sunt expusi cei mici in timpul navigarii online.

Dintr-un studiu publicat recent de organizatia „Salvati Copiii” reiese ca unul din sase parinti accepta situatia in care copilul sau se intalneste in viata reala cu persoane necunoscute, contactate anterior numai in mediul online. Din datele furnizate de EU Kids Online pentru anul 2008, unul din 11 copii accepta sa se intalneasca cu necunoscutii intalniti doar in mediul online.

In cadrul campaniei, parintii vor fi invitati sa interactioneze cu produsul BitDefender si vor fi invatati cum sa foloseasca modulul de Control Parental pentru asigurarea unui mediu protejat in care copiii navigheaza online.

Bariera tehnologica este motivul pentru care multi parinti aleg sa nu intervina in folosirea calculatorului si prefera sa se increada in cunostintele de utilizare ale celor mici, fara sa cunoasca riscurile la care acestia sunt expusi. Prin aceasta campanie, BitDefender isi propune sa educe parintii in folosirea unei solutii de securitate, extrem de simplu de configurat si utilizat. BitDefender este singurul producator antivirus care a implementat functia “User Profilling” – o interfata modulara, structurata diferentiat in functie de gradul de cunostinte IT ale utilizatorului. Astfel, toate produsele de securitate oferite de BitDefender utilizatorilor casnici sunt disponibile cu interfete pentru utilizatorii Novice, pentru cei cu un bagaj Intermediar de cunostinte IT si pentru cei Experti. Prin demersul nostru de educare, punem accent pe importanta interfetei Novice, solutie simplificata pentru parcurgerea configurarilor, dar care ofera aceeasi protectie precum in celelalte versiuni, destinate utilizatorilor mai experimentati.

Pe toata perioada de desfasurare a campaniei, BitDefender pune la dispozitia tuturor vizitatorilor site-urilor si blogurilor partenere o licenta BitDefender Internet Security 2010 valabila 90 de zile. Mai mult, pentru utilizatorii interesati de subiectul securitatii online si de punctele aduse in discutie prin aceasta campanie, BitDefender ridica miza si ofera o licenta valabila 12 luni.

Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor care doresc sa intre in dialog direct, BitDefender va organiza la sfarsitul campaniei un seminar care va avea loc in magazinul Orange Concept Store, situat pe Calea Victoriei nr.41. Evenimentul va avea loc pe 15 aprilie, iar in cadrul acestei intalniri informale cu utilizatorii interesati (parinti si cadre didactice), specialistii BitDefender vor oferi informatii despre securitate, despre instrumentul de Control Parental, despre cum se foloseste acesta si vor face demonstratii practice ale solutiilor antivirus chiar pe sistemele utilizatorilor, ajutandu-i pe acestia sa scaneze impotriva virusilor laptopurile proprii.

Campania se va desfasura pe urmatoarele canale media online: www.acasa.ro , www.anidescoala.ro, www.cautabona.ro, www.didactic.ro, www.mamica.ro, www.salvaticopiii.ro, www.sigur.info, www.suntparinte.ro, www.urbankid.ro, dar va beneficia si de suport in retelele sociale prin FaceBook, Twitter si prin bloguri care se adreseaza aceluiasi public tinta vizat si de campania de educare BitDefender. Mai multe informatii se gasesc

BitDefender este producatorul uneia dintre cele mai rapide si eficiente linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international. Inca de la inceputurile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de asteptari si a ridicat standardele in materie de protectie impotriva pericolelor informatice, viteza de reactie si actualizare usoara. In fiecare zi, BitDefender protejeaza milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume, oferindu-le posibilitatea unei experiente digitale in deplina siguranta. Solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) in peste 100 de tari din intreaga lume. In Romania, solutiile BitDefender sunt disponibile prin partenerii de distributie: Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Company, SCOP Computers si in lanturile retail cu acoperire nationala: Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro si Twister.

Portalul Acasa.ro este o retea de site-uri si servicii online ce atrage circa 2 milioane de vizite si circa 8 milioane de afisari din Romania in fiecare luna. In fiecare zi, aproape 100.000 de oameni ne viziteaza pentru a gasi informatii proaspete sau solutii pentru probleme pornind de la educatia copiilor si pana la sfaturi legate de bricolaj, gradinarit, sanatate sau gastronomie.”

Siteul anidescoala.ro se adreseza prescolarilor si elevilor din ciclul primar si gimnazilal, dar si parintilor acestora. Aici puteti gasi materiale bogate, referitoare la continuturile pe care elevii le parcurg la scoala si care vin in completarea acestora, jocuri didactice, planse de colorat dar si articole referitoare la educatia copiilor, adresate parintilor. Un capitol important il reprezinta lecturile literare , dar si stirile de ultima ora din invatamant. Prin continutul sau, anidescoala.ro dezvolta imaginatia, gandirea, atentia si capacitatea de a lucra independent a copiilor, ii apropie de stilul de invatare din celelalte tari ale Europei.

CautaBona.ro este primul serviciu online de babysitting din Romania. Avand peste 1.000 de bone cu profile complete si date de contact verificate, CautaBona.ro ajuta parintii sa-si gaseasca rapid bona, fara intermediari si fara comision la angajare!

Didactic.ro este comunitatea online a cadrelor didactice din Romania si numara peste 80 000 de membri. In cei sapte ani de existenta, portalul a devenit “Cancelaria nationala” a educatoarelor, invatatorilor si profesorilor din invatamantul preuniversitar. Dascalii gasesc aici peste 100 000 de materiale didactice, iar cancelaria este animata de stiri din educatie, reviste scolare, precum si un sistem de creare si gazduire a paginilor web ale institutiilor de invatamant.

Mamica.ro este o comunitate online care se adreseaza mamicilor de orice varsta. Conceptia, sarcina si cresterea copilului sunt tratate pe larg pe site, atat in articole, cat si pe forumul comunitatii.

Safer Internet Plus este un program sprijinit de Comisia Europeana, care cuprinde centre nationale active in toata Uniunea Europeana, avand ca obiectiv comun promovarea utilizarii in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii online de catre copii. Salvati Copiii Romania a participat la programul de finantare al Comisiei Europene si a castigat licitatia de proiect, asumandu-si din 2008 rolul de Coordonator national al programului national Sigur.Info in cadrul programului comunitar mai sus mentionat, in parteneriat cu Positive Media si Centrul FOCUS – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual. Comisia Europeana a aprobat continuarea proiectului in perioada 2010-2012.

SuntParinte.ro acopera cele mai importante aspecte ale educatiei si cresterii copilului, abordand teme de interes legate de educatie si modalitati inedite de invatare. Parintii si cadrele didactice intra in legatura prin intermediul grupurilor de discutii la nivel de scoala si clasa, fiind astfel facilitata relatia scoala-familie. SuntParinte.ro nu uita de importanta timpului liber, punand la dispozitia utilizatorilor informatii despre activitati extrascolare, evenimente si cluburi destinate copiilor din toata tara.

UrbanKid.ro va povesteste zilnic despre tot ce gaseste kid-friendly prin oras: locuri de joaca, parcuri, localuri, evenimente, sport, cursuri, dar va ofera si recomanda si despre chestii faine de facut in vacante sau acasa. Tot el scrie si pentru parintii care cred cu incapatanare ca viata lor sociala nu a luat sfarsit o data cu venirea pe lume a copilului ci dimpotriva, vor sa-si integreze activitatile pe care le desfasoara impreuna cu copilul in programul lor obisnuit.

Citeste articolul pe: SmartNews

BitDefender demareaza campania de educare “Virusii nu mai sunt bau-bau-ul PC-ului”

BitDefender® demareaza o ampla campanie de educare privind securitatea informatica, adresata utilizatorilor casnici.

Prima etapa a acestei companii se adreseaza parintilor si se numeste “Virusii nu mai sunt bau-bau-ul PC-ului”. In cadrul campaniei, parintii vor fi informati despre pericolele la care sunt expusi cei mici in timpul navigarii online.

Dintr-un studiu publicat recent de organizatia „Salvati Copiii” reiese ca unul din sase parinti accepta situatia in care copilul sau se intalneste in viata reala cu persoane necunoscute, contactate anterior numai in mediul online. Din datele furnizate de EU Kids Online pentru anul 2008, unul din 11 copii accepta sa se intalneasca cu necunoscutii intalniti doar in mediul online.

In cadrul campaniei, parintii vor fi invitati sa interactioneze cu produsul BitDefender si vor fi invatati cum sa foloseasca modulul de Control Parental pentru asigurarea unui mediu protejat in care copiii navigheaza online.

Bariera tehnologica este motivul pentru care multi parinti aleg sa nu intervina in folosirea calculatorului si prefera sa se increada in cunostintele de utilizare ale celor mici, fara sa cunoasca riscurile la care acestia sunt expusi. Prin aceasta campanie, BitDefender isi propune sa educe parintii in folosirea unei solutii de securitate, extrem de simplu de configurat si utilizat. BitDefender este singurul producator antivirus care a implementat functia “User Profilling” – o interfata modulara, structurata diferentiat in functie de gradul de cunostinte IT ale utilizatorului. Astfel, toate produsele de securitate oferite de BitDefender utilizatorilor casnici sunt disponibile cu interfete pentru utilizatorii Novice, pentru cei cu un bagaj Intermediar de cunostinte IT si pentru cei Experti. Prin demersul nostru de educare, punem accent pe importanta interfetei Novice, solutie simplificata pentru parcurgerea configurarilor, dar care ofera aceeasi protectie precum in celelalte versiuni, destinate utilizatorilor mai experimentati.

Pe toata perioada de desfasurare a campaniei, BitDefender pune la dispozitia tuturor vizitatorilor site-urilor si blogurilor partenere o licenta BitDefender Internet Security 2010 valabila 90 de zile. Mai mult, pentru utilizatorii interesati de subiectul securitatii online si de punctele aduse in discutie prin aceasta campanie, BitDefender ridica miza si ofera o licenta valabila 12 luni.

Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor care doresc sa intre in dialog direct, BitDefender va organiza la sfarsitul campaniei un seminar care va avea loc in magazinul Orange Concept Store, situat pe Calea Victoriei nr.41. Evenimentul va avea loc pe 15 aprilie, iar in cadrul acestei intalniri informale cu utilizatorii interesati (parinti si cadre didactice), specialistii BitDefender vor oferi informatii despre securitate, despre instrumentul de Control Parental, despre cum se foloseste acesta si vor face demonstratii practice ale solutiilor antivirus chiar pe sistemele utilizatorilor, ajutandu-i pe acestia sa scaneze impotriva virusilor laptopurile proprii.

Campania se va desfasura pe urmatoarele canale media online: www.acasa.ro , www.anidescoala.ro, www.cautabona.ro, www.didactic.ro, www.mamica.ro, www.salvaticopiii.ro, www.sigur.info, www.suntparinte.ro, www.urbankid.ro, dar va beneficia si de suport in retelele sociale prin FaceBook, Twitter si prin bloguri care se adreseaza aceluiasi public tinta vizat si de campania de educare BitDefender. Mai multe informatii se gasesc

BitDefender este producatorul uneia dintre cele mai rapide si eficiente linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international. Inca de la inceputurile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de asteptari si a ridicat standardele in materie de protectie impotriva pericolelor informatice, viteza de reactie si actualizare usoara. In fiecare zi, BitDefender protejeaza milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume, oferindu-le posibilitatea unei experiente digitale in deplina siguranta. Solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) in peste 100 de tari din intreaga lume. In Romania, solutiile BitDefender sunt disponibile prin partenerii de distributie: Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Company, SCOP Computers si in lanturile retail cu acoperire nationala: Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro si Twister.

Portalul Acasa.ro este o retea de site-uri si servicii online ce atrage circa 2 milioane de vizite si circa 8 milioane de afisari din Romania in fiecare luna. In fiecare zi, aproape 100.000 de oameni ne viziteaza pentru a gasi informatii proaspete sau solutii pentru probleme pornind de la educatia copiilor si pana la sfaturi legate de bricolaj, gradinarit, sanatate sau gastronomie.”

Siteul anidescoala.ro se adreseza prescolarilor si elevilor din ciclul primar si gimnazilal, dar si parintilor acestora. Aici puteti gasi materiale bogate, referitoare la continuturile pe care elevii le parcurg la scoala si care vin in completarea acestora, jocuri didactice, planse de colorat dar si articole referitoare la educatia copiilor, adresate parintilor. Un capitol important il reprezinta lecturile literare , dar si stirile de ultima ora din invatamant. Prin continutul sau, anidescoala.ro dezvolta imaginatia, gandirea, atentia si capacitatea de a lucra independent a copiilor, ii apropie de stilul de invatare din celelalte tari ale Europei.

CautaBona.ro este primul serviciu online de babysitting din Romania. Avand peste 1.000 de bone cu profile complete si date de contact verificate, CautaBona.ro ajuta parintii sa-si gaseasca rapid bona, fara intermediari si fara comision la angajare!

Didactic.ro este comunitatea online a cadrelor didactice din Romania si numara peste 80 000 de membri. In cei sapte ani de existenta, portalul a devenit “Cancelaria nationala” a educatoarelor, invatatorilor si profesorilor din invatamantul preuniversitar. Dascalii gasesc aici peste 100 000 de materiale didactice, iar cancelaria este animata de stiri din educatie, reviste scolare, precum si un sistem de creare si gazduire a paginilor web ale institutiilor de invatamant.

Mamica.ro este o comunitate online care se adreseaza mamicilor de orice varsta. Conceptia, sarcina si cresterea copilului sunt tratate pe larg pe site, atat in articole, cat si pe forumul comunitatii.

Safer Internet Plus este un program sprijinit de Comisia Europeana, care cuprinde centre nationale active in toata Uniunea Europeana, avand ca obiectiv comun promovarea utilizarii in conditii de mai mare siguranta a Internet-ului si a noilor tehnologii online de catre copii. Salvati Copiii Romania a participat la programul de finantare al Comisiei Europene si a castigat licitatia de proiect, asumandu-si din 2008 rolul de Coordonator national al programului national Sigur.Info in cadrul programului comunitar mai sus mentionat, in parteneriat cu Positive Media si Centrul FOCUS – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual. Comisia Europeana a aprobat continuarea proiectului in perioada 2010-2012.

SuntParinte.ro acopera cele mai importante aspecte ale educatiei si cresterii copilului, abordand teme de interes legate de educatie si modalitati inedite de invatare. Parintii si cadrele didactice intra in legatura prin intermediul grupurilor de discutii la nivel de scoala si clasa, fiind astfel facilitata relatia scoala-familie. SuntParinte.ro nu uita de importanta timpului liber, punand la dispozitia utilizatorilor informatii despre activitati extrascolare, evenimente si cluburi destinate copiilor din toata tara.

UrbanKid.ro va povesteste zilnic despre tot ce gaseste kid-friendly prin oras: locuri de joaca, parcuri, localuri, evenimente, sport, cursuri, dar va ofera si recomanda si despre chestii faine de facut in vacante sau acasa. Tot el scrie si pentru parintii care cred cu incapatanare ca viata lor sociala nu a luat sfarsit o data cu venirea pe lume a copilului ci dimpotriva, vor sa-si integreze activitatile pe care le desfasoara impreuna cu copilul in programul lor obisnuit.

Citeste articolul pe: SmartNews

Postat de pe data de 28 feb., 2010 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 486 ori.

Publica un raspuns