Dupa sapte ani de testare, standardul IEEE 802.11n draft este acum ratificat, iar tehnologia wireless ce asigura viteze ridicate a devenit Wireless N.

Produsele ce respecta acest standard pot fi achizitionate pe scara larga de la toti marii producatori, alaturi de numeroasele versiuni anterioare standardizarii, din care majoritatea pot fi upgradate pentru a respecta specificatiile oficiale 802.11n prin upgrade de firmware.

Wireless N se bazeaza pe tehnologiile utilizate pentru implementarile WiFi anterioare, imbunatatind latimea de banda si acoperirea. Altfel spus, aceasta inseamna ca este mai rapid la efectuarea de teste independente, de exemplu, transferand date cu pana la de cinci ori rata Wireless G. In plus, suporta mult mai bine conexiuni wireless pe distante lungi.

Pentru beneficii maxime, clientii vor trebui sa treaca la o infrastructura completa Wireless N cu minimum de crestere de viteza acolo unde se utilizeaza atat produse Wireless G cat si produse anterioare. Aceasta denota ca, pana si intr-un mediu mixt, cei mai multi utilizatori din segmentul de business vor observa cresterea latimii de banda si, drept rezultat, vor avea performante optime in timp real, odata cu introducerea noii tehnologii.

Similar, in ceea ce priveste gama de produse, clientii vor observa ca este important ce anume achizitioneaza si in ce mod produsele au fost proiectate sa utilizeze Wireless N. In general, utilizatorii de Wireless N vor beneficia de o conexiune buna la un access point aflat mai departe fata de cele ce folosesc vechea tehnologie. Este imbunatatit si roamingul (trecerea de la un access point la altul), in timp ce cresterea semnalului MIMO (multiple-input multiple-output) va spori fiabilitatea conexiunii wireless, permitand companiilor sa asigure acoperire previzibila pentru utilizatorii atat de Wireless N cat si celor de echipamente de versiuni anterioare.

Sunt si alte avantaje tehnice, cum ar fi suport pentru transmisie utilizand frecventele radio de 2,4GHz cat si 5GHz, plus noua tehnologie poate transmite pe un canal mai larg sau poate agrega mai multa informatie trimisa, toate acestea ajutand ca reteaua sa fie mult mai rapida, fiabila si cu viteza ridicata. Oricum, nici unul din aceste aspecte nu sunt prea importante pentru compania ce achizitioneaza produsele, cei mai multi doresc de fapt sa stie daca este eficient din punctul de vedere al costurilor.

Prin urmare, va prezentam mai jos cateva avantaje de care pot beneficia companii de diferite dimensiuni.

La inceput, retelele wireless erau dedicate, in special, angajatilor importanti care efectuau deplasari. In ultimii ani, a devenit ceva comun ca oricare angajat sa poata beneficia de mai multa mobilitate, utilizand diverse tipuri de computere desktop sau notebook si dispozitive mobile, ceea ce genereaza competitii tot mai acerbe pentru latimea de banda wireless si o adevarata provocare pentru angajatori sa asigure conexiuni wireless stabile si de viteza ridicata pentru orice utilizator.

Wireless N asigura performante superioare in comparatie cu tehnologiile wireless anterioare, imbunatateste experienta WiFi si suporta mai multi utilizatori. Cresterea gamei si a fiabilitatii sunt de un real folos, asigurand o buna acoperire pentru suprafete mult mai mari. Toate acestea inseamna o solutie mult imbunatatita, cu viteze apropiate de retelele cablate, sau capabilitatea implementarii WiFi mult mai ieftin, utilizand mai putine access point-uri, posibil pentru mai multi utilizatori, fara a diminua performantele sau disponibilitatea retelei.

Ca o concluzie – Wireless N are un cost comparabil cu cel al generatiei anterioare WiFi, dar este mult mai rapid si mai fiabil, imbunatatind experienta wireless si permitand ca mai multi utilizatori sa se conecteze la reteaua wireless LAN.

Tehnologia wireless se foloseste tot mai mult in campusuri, spitale, intreprinderi etc., unde suprafata de acoperit si interferentele constituie adevarate provocari. Spre deosebire de vechile tehnologii, cu ajutorul Wireless N devine mult mai usoara extinderea unei retele in cadrul unei firme. Similar, Wireless N poate fi utilizat pentru extinderea retelelor in alte cladiri fara a implica alte costuri asociate necesare oricaror solutii traditionale pe cablu. Evident, solutiile similare de bridgding (extinderea/repetarea semnalului) bazate pe standardul G anterior sunt inca folosite dar Wireless N adauga un plus de viteza si acoperire fara nici un impact major asupra costurilor implicate.

Wireless N permite mai multor utilizatori sa se conecteze la reteaua LAN a firmei unde lucreaza, chiar si in medii dificile, cu costuri minime.

Standardul Wireless N incorporeaza cele mai avansate tehnologii de securitate, cum ar fi Wi-Fi Protected Access (WPA and WPA2). Aceste optiuni presupun criptare de securitate avansata si metode de autentificare ce imbunatatesc considerabil tehnologiile anterioare utilizate de produsele Wireless a/b/g.

Certificarea WPA2 este obligatorie pentru toate noile echipamente inainte de a deveni marca inregistrata Wi-Fi. In plus, exista suport complet pentru implementari atat pentru utilizatorii casnici, cat si pentru marile corporatii, adaptandu-se afacerilor de orice dimensiune. Ca atare dispozitivele Wireless N sunt evident mai sigure, ofera suport pentru tehnologiile necesare in toate sistemele de operare, inclusiv Windows XP, Vista si Windows 7.

Wireless N ofera utilizatorilor cele mai moderne caracteristici de securitate, incluzand WPA si WPA2, ceea ce inseamna ca reteaua wireless este in permanenta complet protejata.

Aplicatiile si mijloacele prin care acestea sunt furnizate s-au dezvoltat neimaginat de mult, de la programe locale pentru desktop prin retele server client, la modernele SaaS (Software as a Service), Web 2.0 si cloud computing. Drept rezultat, din ce in ce mai mult accent este pus pe accesul utilizatorilor de business, nu numai la e-mail si transfer de fisiere, ci si la aplicatii critice din orice locatie, ce au nevoie de o conexiune rapida si fiabila precum cea oferita de Wireless N.

Este posibil sa putem rula cele mai multe dintre aplicatii utilizand solutiile anterioare wireless – dar latimea de banda creste continuu, echipamentele WiFi fac fata foarte greu iar utilizatorul este nemultumit. Wireless N poate ajuta la diminuarea acestor costuri, prin aceea ca asigura latimea de banda si acoperirea necesara accesului wireless la aplicatiile moderne de business, constituind in acelasi timp o baza solida pentru devoltare ulterioara.

Acum companiile au inceput sa profite de avantajele de utilizare a retelelor de date pentru voce si, mai recent, trafic video. Capacitatea de a face acest lucru fara fire reprezinta un avantaj, cu pretul aferent, prin telefonie IP si video streaming, necesitand latime de banda. De la aparitia tehnologiei Wireless N pana la ratificare a durat ceva timp dar acest lucru denota maturitate, oferind companiilor incredere in utilizarea wireless-ului pentru trafic VoIP sau mai nou, video. Noile cerinte, consumatoare de banda si sensibile la intarzieri, adauga o noua dimensiune si evident un nou cost retelei in N.

Wireless N nu reprezinta raspunsul complet al acestor probleme, insa extinde tehnologiile catre tot mai multe dispozitive mobile, asigurand in acelasi timp conectivitate mai robusta si o arie de acoperire mult mai mare.

Wireless N poate extinde avantajele utilizarii telefoniei IP si video conferencing la tot mai multi utilizatori mobili.

Un alt aspect este legat de timpul necesar ratificarii standardului Wireless N, timp in care vendorii de retelistica nu au stat degeaba. Cei mai multi au efectuat pre-implementari, de la routere wireless si access point-uri la notebookuri si alte dispozitive mobile. Ca atare, puteti garanta mai mult sau mai putin ca majoritatea retelelor de afaceri vor avea deja cel putin cateva echipamente Wireless N, chiar daca se conecteaza la vechile retele 802.11a/b/g. Modernizarea infrastructurii pentru a suporta complet Wireless N in astfel de companii se poate face rapid si ieftin. Intr-adevar, in multe cazuri tot ce trebuie sa faceti este sa va asigurati ca suportul Wireless N va aduce beneficii imediate si maximizeaza investitiile existente, la costuri minime.

Probabil sunteti deja prosesorul unui dispozitiv Wireless N – folositi-l, si veti constata imediat avantajele sale, eficienta costului si usurinta de utilizare, maximizand investitia facuta.

Chiar daca doriti sa configurati o retea wireless pentru prima data sau sa efectuati upgrade al infrastructurii existente, decizia de a alege Wireless N este inevitabila. Wireless N va va oferi beneficii imediate pentru afacerea dvs., ca urmare a cresterii latimii de banda, plus acoperire imbunatatita si fiabilitate accentuata, compatibilitate cu versiunile anterioare si interoperabile cu tehnologiile anterioare WiFi.

La acestea puteti adauga faptul ca Wireless N a fost testat anterior ratificarii standardului, vreme de mai multi ani, si este garantat ca, de acum, sa fie interoperabile prin ratificarea standardului IEEE. Ca atare, este recomandat sa luati in calcul Wireless N, si sa il utilizati cat mai curand.

Prezinta performante exceptionale si nu exista nici o alta tehnologie mai potrivita. Mai mult, Wireless N ofera posibilitatea de imbunatatiri ulterioare. Este viitorul Internetului WI-FI si este disponibil acum.

Sarbatorind 23 de ani de „retele construite pentru oameni”, D-Link a evoluat, devenind un designer, developer si producator mondial de produse pentru retele, aplicatii cu latime mare de banda, electronice digitale si comunicare de voce si date, cu o valoare de un miliard de dolari. 21% din toate switching port-urile LAN, la nivel mondial, sunt fabricate de D-Link, iar acest procent este depasit doar de Cisco. Solutiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuinta digitala, intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) si marile companii. D-Link a fost recent inclusa in ‘Info Tech 100’ realizat de BusinessWeek Magazine, o lista cu cele mai bune companii de IT.

In Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul sau central fiind la Londra. Regiunea reprezinta un element strategic de maxima importanta pentru companie, generand o treime din veniturile sale la nivel mondial. Pentru mai multe informatii, accesati www.dlink.ro.

Citeste articolul pe: SmartNews

Wireless N – Ratificat si pregatit pentru afaceri!

Dupa sapte ani de testare, standardul IEEE 802.11n draft este acum ratificat, iar tehnologia wireless ce asigura viteze ridicate a devenit Wireless N.

Produsele ce respecta acest standard pot fi achizitionate pe scara larga de la toti marii producatori, alaturi de numeroasele versiuni anterioare standardizarii, din care majoritatea pot fi upgradate pentru a respecta specificatiile oficiale 802.11n prin upgrade de firmware.

Wireless N se bazeaza pe tehnologiile utilizate pentru implementarile WiFi anterioare, imbunatatind latimea de banda si acoperirea. Altfel spus, aceasta inseamna ca este mai rapid la efectuarea de teste independente, de exemplu, transferand date cu pana la de cinci ori rata Wireless G. In plus, suporta mult mai bine conexiuni wireless pe distante lungi.

Pentru beneficii maxime, clientii vor trebui sa treaca la o infrastructura completa Wireless N cu minimum de crestere de viteza acolo unde se utilizeaza atat produse Wireless G cat si produse anterioare. Aceasta denota ca, pana si intr-un mediu mixt, cei mai multi utilizatori din segmentul de business vor observa cresterea latimii de banda si, drept rezultat, vor avea performante optime in timp real, odata cu introducerea noii tehnologii.

Similar, in ceea ce priveste gama de produse, clientii vor observa ca este important ce anume achizitioneaza si in ce mod produsele au fost proiectate sa utilizeze Wireless N. In general, utilizatorii de Wireless N vor beneficia de o conexiune buna la un access point aflat mai departe fata de cele ce folosesc vechea tehnologie. Este imbunatatit si roamingul (trecerea de la un access point la altul), in timp ce cresterea semnalului MIMO (multiple-input multiple-output) va spori fiabilitatea conexiunii wireless, permitand companiilor sa asigure acoperire previzibila pentru utilizatorii atat de Wireless N cat si celor de echipamente de versiuni anterioare.

Sunt si alte avantaje tehnice, cum ar fi suport pentru transmisie utilizand frecventele radio de 2,4GHz cat si 5GHz, plus noua tehnologie poate transmite pe un canal mai larg sau poate agrega mai multa informatie trimisa, toate acestea ajutand ca reteaua sa fie mult mai rapida, fiabila si cu viteza ridicata. Oricum, nici unul din aceste aspecte nu sunt prea importante pentru compania ce achizitioneaza produsele, cei mai multi doresc de fapt sa stie daca este eficient din punctul de vedere al costurilor.

Prin urmare, va prezentam mai jos cateva avantaje de care pot beneficia companii de diferite dimensiuni.

La inceput, retelele wireless erau dedicate, in special, angajatilor importanti care efectuau deplasari. In ultimii ani, a devenit ceva comun ca oricare angajat sa poata beneficia de mai multa mobilitate, utilizand diverse tipuri de computere desktop sau notebook si dispozitive mobile, ceea ce genereaza competitii tot mai acerbe pentru latimea de banda wireless si o adevarata provocare pentru angajatori sa asigure conexiuni wireless stabile si de viteza ridicata pentru orice utilizator.

Wireless N asigura performante superioare in comparatie cu tehnologiile wireless anterioare, imbunatateste experienta WiFi si suporta mai multi utilizatori. Cresterea gamei si a fiabilitatii sunt de un real folos, asigurand o buna acoperire pentru suprafete mult mai mari. Toate acestea inseamna o solutie mult imbunatatita, cu viteze apropiate de retelele cablate, sau capabilitatea implementarii WiFi mult mai ieftin, utilizand mai putine access point-uri, posibil pentru mai multi utilizatori, fara a diminua performantele sau disponibilitatea retelei.

Ca o concluzie – Wireless N are un cost comparabil cu cel al generatiei anterioare WiFi, dar este mult mai rapid si mai fiabil, imbunatatind experienta wireless si permitand ca mai multi utilizatori sa se conecteze la reteaua wireless LAN.

Tehnologia wireless se foloseste tot mai mult in campusuri, spitale, intreprinderi etc., unde suprafata de acoperit si interferentele constituie adevarate provocari. Spre deosebire de vechile tehnologii, cu ajutorul Wireless N devine mult mai usoara extinderea unei retele in cadrul unei firme. Similar, Wireless N poate fi utilizat pentru extinderea retelelor in alte cladiri fara a implica alte costuri asociate necesare oricaror solutii traditionale pe cablu. Evident, solutiile similare de bridgding (extinderea/repetarea semnalului) bazate pe standardul G anterior sunt inca folosite dar Wireless N adauga un plus de viteza si acoperire fara nici un impact major asupra costurilor implicate.

Wireless N permite mai multor utilizatori sa se conecteze la reteaua LAN a firmei unde lucreaza, chiar si in medii dificile, cu costuri minime.

Standardul Wireless N incorporeaza cele mai avansate tehnologii de securitate, cum ar fi Wi-Fi Protected Access (WPA and WPA2). Aceste optiuni presupun criptare de securitate avansata si metode de autentificare ce imbunatatesc considerabil tehnologiile anterioare utilizate de produsele Wireless a/b/g.

Certificarea WPA2 este obligatorie pentru toate noile echipamente inainte de a deveni marca inregistrata Wi-Fi. In plus, exista suport complet pentru implementari atat pentru utilizatorii casnici, cat si pentru marile corporatii, adaptandu-se afacerilor de orice dimensiune. Ca atare dispozitivele Wireless N sunt evident mai sigure, ofera suport pentru tehnologiile necesare in toate sistemele de operare, inclusiv Windows XP, Vista si Windows 7.

Wireless N ofera utilizatorilor cele mai moderne caracteristici de securitate, incluzand WPA si WPA2, ceea ce inseamna ca reteaua wireless este in permanenta complet protejata.

Aplicatiile si mijloacele prin care acestea sunt furnizate s-au dezvoltat neimaginat de mult, de la programe locale pentru desktop prin retele server client, la modernele SaaS (Software as a Service), Web 2.0 si cloud computing. Drept rezultat, din ce in ce mai mult accent este pus pe accesul utilizatorilor de business, nu numai la e-mail si transfer de fisiere, ci si la aplicatii critice din orice locatie, ce au nevoie de o conexiune rapida si fiabila precum cea oferita de Wireless N.

Este posibil sa putem rula cele mai multe dintre aplicatii utilizand solutiile anterioare wireless – dar latimea de banda creste continuu, echipamentele WiFi fac fata foarte greu iar utilizatorul este nemultumit. Wireless N poate ajuta la diminuarea acestor costuri, prin aceea ca asigura latimea de banda si acoperirea necesara accesului wireless la aplicatiile moderne de business, constituind in acelasi timp o baza solida pentru devoltare ulterioara.

Acum companiile au inceput sa profite de avantajele de utilizare a retelelor de date pentru voce si, mai recent, trafic video. Capacitatea de a face acest lucru fara fire reprezinta un avantaj, cu pretul aferent, prin telefonie IP si video streaming, necesitand latime de banda. De la aparitia tehnologiei Wireless N pana la ratificare a durat ceva timp dar acest lucru denota maturitate, oferind companiilor incredere in utilizarea wireless-ului pentru trafic VoIP sau mai nou, video. Noile cerinte, consumatoare de banda si sensibile la intarzieri, adauga o noua dimensiune si evident un nou cost retelei in N.

Wireless N nu reprezinta raspunsul complet al acestor probleme, insa extinde tehnologiile catre tot mai multe dispozitive mobile, asigurand in acelasi timp conectivitate mai robusta si o arie de acoperire mult mai mare.

Wireless N poate extinde avantajele utilizarii telefoniei IP si video conferencing la tot mai multi utilizatori mobili.

Un alt aspect este legat de timpul necesar ratificarii standardului Wireless N, timp in care vendorii de retelistica nu au stat degeaba. Cei mai multi au efectuat pre-implementari, de la routere wireless si access point-uri la notebookuri si alte dispozitive mobile. Ca atare, puteti garanta mai mult sau mai putin ca majoritatea retelelor de afaceri vor avea deja cel putin cateva echipamente Wireless N, chiar daca se conecteaza la vechile retele 802.11a/b/g. Modernizarea infrastructurii pentru a suporta complet Wireless N in astfel de companii se poate face rapid si ieftin. Intr-adevar, in multe cazuri tot ce trebuie sa faceti este sa va asigurati ca suportul Wireless N va aduce beneficii imediate si maximizeaza investitiile existente, la costuri minime.

Probabil sunteti deja prosesorul unui dispozitiv Wireless N – folositi-l, si veti constata imediat avantajele sale, eficienta costului si usurinta de utilizare, maximizand investitia facuta.

Chiar daca doriti sa configurati o retea wireless pentru prima data sau sa efectuati upgrade al infrastructurii existente, decizia de a alege Wireless N este inevitabila. Wireless N va va oferi beneficii imediate pentru afacerea dvs., ca urmare a cresterii latimii de banda, plus acoperire imbunatatita si fiabilitate accentuata, compatibilitate cu versiunile anterioare si interoperabile cu tehnologiile anterioare WiFi.

La acestea puteti adauga faptul ca Wireless N a fost testat anterior ratificarii standardului, vreme de mai multi ani, si este garantat ca, de acum, sa fie interoperabile prin ratificarea standardului IEEE. Ca atare, este recomandat sa luati in calcul Wireless N, si sa il utilizati cat mai curand.

Prezinta performante exceptionale si nu exista nici o alta tehnologie mai potrivita. Mai mult, Wireless N ofera posibilitatea de imbunatatiri ulterioare. Este viitorul Internetului WI-FI si este disponibil acum.

Sarbatorind 23 de ani de „retele construite pentru oameni”, D-Link a evoluat, devenind un designer, developer si producator mondial de produse pentru retele, aplicatii cu latime mare de banda, electronice digitale si comunicare de voce si date, cu o valoare de un miliard de dolari. 21% din toate switching port-urile LAN, la nivel mondial, sunt fabricate de D-Link, iar acest procent este depasit doar de Cisco. Solutiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuinta digitala, intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) si marile companii. D-Link a fost recent inclusa in ‘Info Tech 100’ realizat de BusinessWeek Magazine, o lista cu cele mai bune companii de IT.

In Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul sau central fiind la Londra. Regiunea reprezinta un element strategic de maxima importanta pentru companie, generand o treime din veniturile sale la nivel mondial. Pentru mai multe informatii, accesati www.dlink.ro.

Citeste articolul pe: SmartNews

Postat de pe data de 28 feb., 2010 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 442 ori.

Publica un raspuns