s-au făcut de rîs încă o dată de Ziua Unirii Principatelor Române. Vorba lui Theophyle , acești militari au fost și vor fi votanți PSD, ca doar PCRul trebuia să aibă un urmaș de nădejde.

Dacă ar fi fost PDLul partid de dreapta, liberal si democrat atunci vă garantez că acești militari nu meritau să aibe pensii mari decît dacă au luptat în războaie. În rest este strigător la cer să ieși și să manifestezi fară să te gindești că de fapt strămoșii lor au luptat pentru România și nu pentru ca să primească pensii.

Statul existențialist român trebuie distrus, pentru ca altfel noi aștia proștii care muncim sa plătim taxe în România vom ajunge să ne autodistrugem plătind pensii unor astfel de specimene.

Militarii lui Ceaușescu…

s-au făcut de rîs încă o dată de Ziua Unirii Principatelor Române. Vorba lui Theophyle , acești militari au fost și vor fi votanți PSD, ca doar PCRul trebuia să aibă un urmaș de nădejde.

Dacă ar fi fost PDLul partid de dreapta, liberal si democrat atunci vă garantez că acești militari nu meritau să aibe pensii mari decît dacă au luptat în războaie. În rest este strigător la cer să ieși și să manifestezi fară să te gindești că de fapt strămoșii lor au luptat pentru România și nu pentru ca să primească pensii.

Statul existențialist român trebuie distrus, pentru ca altfel noi aștia proștii care muncim sa plătim taxe în România vom ajunge să ne autodistrugem plătind pensii unor astfel de specimene.

Postat de pe data de 24 ian., 2011 in categoria Civism. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 5,378 ori.

15 Raspunsuri pentru “Militarii lui Ceaușescu…”

  1. Mircea spune:

    Intrebare de om prost:
    Ai asigurare de sanatate sau viata? Eu mi-am facut dupa ce m-a calcat autobuzul (in 2002). Armata este o asigurare. Statul roman reprezentat de corul de bocitoare („nu avem bani, nu ne intelegeti, noi va vrem binele, opozitia este de vina”) ne explica ce pensii uriase au ofiterii, unii dintre ei varfurile Armatei: 1000 de Euro, 1500 de Euro. Adica cat un portar de la o firma din Occident. Tot 1500 de Euro are si presedintele care nu isi vede de treaba ci lucreaza (prost) in locul lui Boc, adica incalca Constitutia. Nu ni se explica, de ce „o tara asa de bogata si frumoasa” ia cele mai dure masuri din Europa impotriva oamenilor ei, in loc sa ii … roada grija de a ridica economia. Chiar si tu ai pus pe liber 30 de oameni, nu din cauza ta, ci din cauza „doctoratelor in economie” pe care le au conducatorii iubiti. Ca astia fura anual de 10 ori pensiile natiunii, se pare ca nu intereseaza pe nimeni (?)

  2. teodor spune:

    …DE CE ….un militar , ar avea dreptul la o pensie mai mare , decat un medic , un profesor,inginer, sau chiar decat un meserias? Cei care am facut armata stim cum se petrec lucrurile pe acolo , In afara de razboiul dus impotriva propriului popor , la evenimentele din 89, la cate” razb oaie de apararea a patriei”au participat domnii astia? Si ca tot veni vb de patrie si patrioti, ..nu ar fi cazul sa mai renuntati la pretentii acuma cand trecem cu totii prin rahatul asta chemat „criza „….asa , din patriotism .

    • Mircea spune:

      Este mult de discutat pe subiectul asta… Nu iau partea nimanui. Dezbatem, OK? Deci, cine merge sa se faca militar daca nu exista niste avantaje? Firma nu are voie sa-si faca, se specializeaza intr-un domeniu cu care nu mai poata sa schimbe macazul. Este adevarat ca am cunoscut un tip M.A.I., care avea 7 licente, si recunosc, ala facea orice facultate si meserie pe lume daca vroia. Era exceptia…Revenind, armata socialista avea alte precepte decat cele occidentale. Armata trebuia sa fie obedienta, si programat, nu avea voie sa isi permita liberatatea gandirii. Acum discutam numai de principiul care sta la baza functionarii institutiei. Ca daca te trimite pe un camp de lupta si crapi dracu’ nu cred ca te mai consoleaza vreo decoratie (ca pensia e clar ca n-o mai pupi). Dati-mi niste exemple de constructie a armatei in Occident. Ca doar tindem incolo, nu? Si ideea ca trebuie sa uniformizam salariile IN JOS, este un foarte misto concept COMUNIST. Nimeni nu vorbeste de modalitatea cresterii rentabilitatii economice, normarea muncii inclusiv la birou, nu de taieri de locuri de munca dupa cheful pe care ti-l provoaca … amanta…. Revin, cine naiba ne opreste sa facem curatenie inclusiv in armata, daca tot ii acuzam pe TOTI GRAMADA ca ar fi tras in 1989.

      • Dan Mașca spune:

        Dezbatem Mircea.
        Petre Tutea zicea :

        „Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci treisprezece ani de temniţă pentru un popor de idioţi! De asta numai eu am fost în stare…”

  3. brother maghiar spune:

    vecinul meu,militar de cariera, a fost la canal,in mina, la barajul de la poiana marului, a prins inundatiile din 74,fiind la podu mures ,la casa poporului,adica toate joburile pentru care sunt sigur ca ati aplica si voi pentru ,nu-i asa,salariul motivant-conditiile de munca excelente-spiritul de echipa care insoteste acest job
    ca sa nu mai zic cazarea si mancarea excelente sa nu mai enumar beneficiile medicale oferite
    acum,rahatul de pensie de 1800 lei este 1400,la 50 de ani arata ca de 80,nu doarme noptile de nici nu mai stiu eu cand,tensiunea e varza etc
    bun,putoilor,hai sa-l lasam fara pensia lui,pentru ca nu a luptat in irak,afganistan,somalia,bosnia pentru 1200-1800 dolari pe luna,in schimb a fost destul de prost incat sa o salveze pe mama-bunica voastra de la inundatii si probabil pe vreunul din tatii vostrii cand a facut armata la cartofi in timp ce el ingheta pe cine stie unde
    dane,stiu ca ai facut armata si ai prins revolutia, zi si la fratele tau
    te-ai ferit de gloante tot pe partea dreapta,ca nu cumva acolo sa fii de stanga

    • Dan MASCA spune:

      Brothere, Nu cred ca ai fi vrut sa iti vezi sergentul, de loc din Sub Cetate, Harghita impuscat in git si nici acum sa nu stii cine l-a impuscat.
      Nu cred ca ai fi vrut sa vezi armata romana la Timisoara tragind ca dementii in catedrala, umplindu-si taburile cu marfa din magazinele sparte.
      In viata asta Brothere m-a ajutat Bunul Dumnezeu cu virf si indesat.
      Legat de pensiile speciale ramin la aceeasi parere: nu trebuie sa existe.
      Strabunicul meu si bunicul meu nu au luptat in razboaiele mondiale pentru ca sa primeasca pensie, de fapt a fost deportat in Siberia bunicul, iar dupa ce a fugit de acolo, ajungind la casa lui au venit bolsevicii si comunistii nu sa ii dea pensie si pamint, ci sa il ia pamintul. Nu am vazut armata romana sa ia pozitie, din contra au depus juramint continuu in fata seful mult iubit.
      Platiti pensiile astea speciale, dar s-ar putea sa ma trec la asistati sau sa plec din Romanika si sa te las pe tine si altii ca tine sa le platiti.

  4. brother maghiar spune:

    dane,nu se recunosc perioade intregi din activitatea cadrelor,nu e vorba de pensiile speciale,pe ce lume traiesti
    tu daca erai un om simplu de la tara pe timpul lui ceasca,care s-a gandit sa ramana in armata si care a tras o viata intreaga,mereu la ordin si la program,cum te-ai simti?
    noroc ca nimeni nu se pune in papucii altuia si se poate dormi linistit

    nu stiu de ce nu ai plecat cand s-a vandut petrolul?….

    • Dan MASCA spune:

      Brothere, chiar au dus petrolul tot din Romania ? 🙂
      Duc si paminturile astia ? 🙂 mama lor de capitalisti imperialisti. Astia ne sug seva de mii de ani :). Sa il intrebe pe Nastase de ce a vindut petrolul Briscaru de la PSD ca el crede ca astia de la PDL au furat mai mult ca PSDistii lui :).

      Daca nu este vorba de pensii speciale atunci nu vad de ce se supara lumea ca le face recalcularea dupa aceleasi reguli ca pentru toti pensionarii.

      Asa intre noi : cind a fost sa ma duc la liceu am avut de ales intre liceul sanitar ( tehnician dentar) , liceul militar de la alba iulia ( unde erau toate gratuite si ai mei nu mai aveau de cheltuit) si am gasit anunt in steaua rosie, actualul cuvintul liber, unde scria ca se da examen la Papiu pentru 15 locuri de informatica la liceul din cluj de pe calea turzii, fostul LMF2.
      Nu stiam ce este aia informatica prin 1985, dar asa cum ti-am spus mai devreme am avut un inger pazitor si nu am fost nevoit sa am pe gratis hainele si mincarea si scoala toata viata si sa depind de un stat anticetatean.

  5. robert bodeanu spune:

    Salut,
    O parere. Sunt de acord cu opinia lui Dan . Este dezgustator ce fac acesti ” militari”, si modul lor de a se comporta.. si ma revolta…
    Ce-au facut ei in plus fata de mama mea de exemplu? Care si-a tocit o gramada de vreme coatele pe bancile UMF-ului din Tirgu Mures, sa devina doctor stomatolog si dupa 35 de ani sa fie nevoita din motive de sanatate, sa se retraga din punct de vedere profesional? Si acum sta si se uita la amarata de pensie care ii vine (undeva in jur de 800 de lei ) si sufera…
    E caz personal da si subiectiv da. Asta e, scuzati-ma daca nu-i suport sa aud cum se plang ca le-au scazut pensiile de 4000 ron, 5000 ron la o valoare mai mica..
    o opinie.

  6. brother maghiar spune:

    bravo domnule,esti un om realizat
    insa multi altii sunt in situatia vecinului meu
    nu stiu daca e corect ca el sa fie in aceeasi categorie cu un vanzator de ziare,stiu ca e greu sa vinzi ziare in frig si sa stai in picioare 12 ore,dar come on,nu se compara
    nu am inteles faza cu petrolul,dar ca sa nu te mai obosesti,daca tu consideri ca e un deal corect,atunci asa sa fie
    pensia militarilor este o pensie vocationala,implica riscuri si,foarte important ,poti fi reactivat dupa pensionare ca sa nu mai spun despre faptul ca nu poi sa-ti alegi sarcinile etc
    legiunea franceza nu are propriul sistem de pensii?
    armata americana nu are sistem propriu? multe exemple se pot da

    • Dan Mașca spune:

      Brothere, nu te supara, dar asteptam sa iasa militarii in strada atunci cind s-a „furat” petrolul. Cred ca a fost legala tranzactia, nu ? Nu morala/etica, dar legala. Cind li s-au redus joburile si nu au cerut ca ei nu vor pensie la 40 de ani si nici salarii compensatorii, dar acei bani sa se dea catre economia privata si sa o stimuleze, inclusiv prin reducerea de taxe, ca antreprenorii mici sau mari sa ii poata angaja.
      Daca doresti pot sa intreb pe un client de al nostru care are client Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi din SUA cit de bine o duc veteranii acolo. Ai ramine surprins sa afli, desi cred ca stii, ca nu prea o duc bine foarte multi.
      Oricum nu doresc sa compar Romania cu SUA sau Franta, pentru ca niciodata nu o sa ajungem sa fim la acelasi nivel.
      Cred ca si noi putem sa fim reactivati, pentru ca suntem si noi rezervisti, cei care am facut armata, nu ? 🙂
      Multe sunt de discutat, dar ramin la parerea ca nu se poate sa existe pensii speciale si calculate dupa alte reguli, comparativ cu alte categorii profesionale.
      Nu mai sunt oameni care sa mearga in armata ? Atunci dai salarii mai mari daca ai de unde. Avind salarii mai mari ai contributie mai mare etc.

  7. brother maghiar spune:

    domnule,asteptam sa iasa in tara si informaticienii dar,hopa uita-te ca nu a iesit nimeni
    uiti ca dintre toate organizatiile,armata are cel mai mic grad de democratizare si permeabilitate a reformelor,tocmai asta face o armata sa fie competitiva
    ei au sistemul lor de pensii,spitale si daca boc vrea sa le ia banii pentru ca nu mai are bani la buget,ok dar sa nu le taie perioade intregi ,de ani din activitate.
    si,in romania,cred ca daca vrei mai multi bani la buget trebuie sa furi mai putin.
    nu stiu de ce nu-i raspunzi domnului robert bodeanu ca,daca vroia mama lui bani mai multi la pensie trebuia sa-si faca o pensie privata,dar ce sa fac daca nu a dus-o capul
    sau nu a avut un inger pazitor
    foarte amar,din pacate

  8. brother maghiar spune:

    domnule bordeanu,de multe ori mama mea da mai multi bani pe medicamente decat are pensie,ca sa nu mai zic de cheltuielile casei si nevoile zilnice
    am vrut doar sa dau un raspuns cinic,nu am vrut sa jignesc de nici un fel
    multumesc

Publica un raspuns