Aici putem selecta ce poate fi monitorizat/controlat de catre RivaTuner si unde sa fie afisat (pe ecran, in tray sau chiar pe ecranul tastaturii voastre Logitech G15).

Acolo avem toate optiunile pentru Core temperature. Daca vreti sa fie afisata temperatura in tray si/sau ca tooltip selectati casutele corespondente.

Tot aici daca vrem ca prin intermediul RTSS sa fie afisate informatii pe ecran in timpul jocului bifam si casuta Show core temperature in on-screen display.

Mai jos aveti un screenshot cu informatiile oferite de RivaTuner in timpul unui joc.

Mai departe puteti schimba culoarea cu care va fi afisata temperatura in tray.

De asemeni puteti sa alegeti si alt interval pentru afisarea temperaturilor.

Cind terminati cu toate modificarile click OK.

Mai departe procedati in acelasi fel si pentru alte optiuni de monitorizre pe care le vreti afisate.

Cind terminati, din nou click OK.

Mai jos aveti ce-mi afiseaza RivaTuner mie in tray: temperatura core GPU si ambient, temperatura Core0 si Core1 de la procesor.

Utilizare Statistics Server.

Unul din punctele forte al lui RivaTuner. Prin intermediul lui puteti automatiza lansarea profilelor (overclock, fan) in functie de lansarea unui joc sau odata cu iesirea din joc (sau orice alta aplicatie 3D).

Pentru aceasta e necesar ca acest server sa ruleze in background. Il lansati ori din grupul lui din Start-Programs-RivaTuner ori ii faceti o intrare in Launcher.

Aplicatia porneste minimizata. Click dreapta pe iconita ei si click Setup.

Aici aveti citeva setari cosmetice, daca sa porneasca odata cu Windows-ul, daca sa va afiseze pe ecran ceea ce vreti sa monitorizati, coordonatele zonei ecranului in care sa afiseze, culoarea afisajului.

Sa vedem acum cum putem automatiza lansarea profilelor de overclock si underclock/stock in functie de intrarea/iesirea dintr-un joc.

Deschidem Hardware Monitoring, click pe Setup, cautam Hardware acceleration si click pe check box-ul ei pentru a o activa.

OK, acum Hardware acceleration va monitorizeaza calculatorul si la detectarea lansarii unei aplicatii 3D va avea valoarea 1 iar la detectarea parasirii aplicatiei 3D va avea valoarea 0.

Acum va trebui sa adaugam 2 task-uri in tab-ul Scheduler care sa lanseze cele doua profile stock si underclock bazate pe Hardware acceleration. Un task e Stock, selectam item si apoi Stock. Mai departe selectam „on hardware monitoring threshold event”, apoi ca sursa Hardware acceleration, valoare threshold 0.5 directie upward.

Click OK.

La fel mai cream un task pentru underclock, numai ca la directie punem downward.

Acum odata cu lansarea unei aplicatii 3D se intimpla ceva ca in poza de mai jos: Hardware aceleration se schimba in 1 si se lanseaza profilul Stock. La parasirea aplicatiei 3D Hardware acceleration revine la 0 si se lanseaza profilul Underclock.

Exista si aici o solutie destul de eleganta: definim o intrare pentru jocul respectiv in tab-ul Launcher si o asociem cu profilul de overclock si un shortcut la tastatura.

Mai sunt destule subtilitati, eu am incercat doar sa prezint doua lucruri care le fac mai toti care au o placa video: sa reduca la tacere ventilatorul pastrind in acelasi timp o temperatura rezonabila si sa faca overclock/underclock la placa in functie de ce se vede pe ecran.

In categoria subtilitati intra reglarea fan-ului la placile HD38x0, citeva explicatii fiind oferite .

Explicatiile de mai sus au fost incercate personal de mine (mai putin partea de ventilatoare) atit pe Windows XP SP3 cit si pe Vista64 Ultimate SP1, pacientul fiind un Gigabyte 8800GT (modelul de referinta nVidia) si mai multe versiuni de drivere in gama 16x.xx-17x.xx. Anterior 8800GT-ului si un BFG 7900GS s-a impacat de minune cu RivaTuner.

Good job, poate acu’ o sa inteleaga toata lumea ce si cum.

N-ar strica sa fie facut sticky, e foarte util pentru multi useri.

De cand te astepam burebista cu asa ceva…Daca mai ai completari, pe parcurs, sunt bine venite. Pana atunci votez si eu pt. sticky.

Multam’ baieti, mi-a scos ceva peri albi citeva zile.

Il pun sticky o perioada.

Excelent tutorialu, ma interesa partea cu hardware monitoring, mai ales sa vad info in timpul jocului, acu ceva timp reusisem sa afisej info in timp ce ma jucam dar nu am mai folosit riva tuneru in ultimu timp si am uitat cum se face. Noroc cu topicu asta ca mi-a adus aminte de monitorizare.

Come on, look at me! Now tell me I’m not Kramer!

Probabil ca o curatenie prin driveri cu Driver Sweeper si o reinstalare atit de driveri cit si de RT va rezolva problema.

Ma gandeam ca provine de la sistemul de operare,nici ATiTool nu imi merge…

Come on, look at me! Now tell me I’m not Kramer!

In primul rand felicitari Burebista, ai demonstrat inca o data cine este ” Monstrul Sacru ” pe acest forum .

In al doilea rand vreau sa intreb daca stie careva vreun alt utilitar prin care pot vedea decat temperatura placii video …

Nu sunt fan de OverClocking si m-am gandit ca poate exista ceva foarte foarte sumar ; un mic programel util in a vedea temperaturile .

Spre exemplu am incercat Hmonitor si imi arata diferite valori, insa pentru orice alta componenta inafara de placa video (chiar si sursa ) .

Speedfan imi arata in XP32 SP3 temperatura la GPU si ambient (in Vista64 SP1 nu-mi arata la GPU nica’).

GPU-Z (inca) nu stie sa adauge offset-ul la temperatura GPU.

LE: La mine tot nu stie nici ultimu’ asta.

GPU-Z 0.2.3 a aparut de curand si stie, s-a rezolvat.

LE: Ciudat Burebista, la mine arata offset-ul de 8 grade, normal pentru un 8800GT cu design de referinta. Si eu si tu avem 8800GT cu design de referinta, difera doar producatorii…

Tot de la driver provine si problema ca Everest nici macar nu imi vede complet placa video,adica stie ca e ATi Radeon HD3600 Series dar atat,nici temperatura nu mi-o arata,aceeasi problema si cu SpeedFan?Ce versiunea de driver ma sfatuiti sa instalez?

Come on, look at me! Now tell me I’m not Kramer!

Burebista @ sunt multi cu placi video mai vechi , poti arunca fo’ doua vorbe despre cum se activeaza pipelineurile .

daca pun coolerul la o valoare mai mica de 50% si dau apply, revina la 50%. Daca pun 51%, 60% sau chiar ceva mai mare, merge ->e aude zgomot muult mai deranjant din carcasa.

[email protected] Asus P5Q Deluxe 4 GB Mushkin HD4870X2 2GB 5.4 TB HDD X-Fi Fatal1ty P. Champion+Asus Xonar Essence ST Logitech Z-2300 Sennheiser HD595+Beyerdynamic DT990 2005 Edition CoolerMaster Cosmos S Corsair HX1000W Asus VW266H 25.5″ 2ms

Numai acum am vazut si eu guide-ul. Cautam asa ceva de multa vreme, foarte bine facut!

OK, dupa citeva luni de munca de lamurire l-am facut pe nenea de a inventat RealTemp sa faca si un pentru RivaTuner.

So, daca se nimereste f’un utilizator de RivaTuner si RealTemp poa’ sa-l incerce si sa-si dea cu parerea.

Eu sunt satisfacut si cu varianta alpha pe care mi-a trimis-o, p’asta inca n-am incercat-o ca ma tin astia la munca.

Pai la RTSS ai o lista de exceptii, pune si aplicatia ta pentru TV-Tuner acolo. Ar trebui sa mearga.

La chestia cu frecventele eu nu am observat la mine. Am sa incerc deseara.

La chestia cu frecventele eu nu am observat la mine. Am sa incerc deseara.

insa si playerul video,si playerul tunerului folosesc accelerarea video pt a reda imaginile….nu stiu cum sa ocolesc asta cand vreau sa functioneze profile de OC?UC in functie doar de jocuri

Ma uit deseara ca ieri Unwinder a reusit sa porcaiasca noua versiune de RivaTuner si nu mergea frecventa la memorii si schimbatul dinamic al frecventelor prin RTSS in functie de aplicatie.

Pe la unu noaptea eu eram pe post de beta .

Ultima oara modificat de pe 17 Feb 2009 10:41, modificat 1 data in total.

Motiv: Remove quote la postul precedent.

Da, dar se pare ca pe Vista64 nu vrea patch-ul ala. Oricum am in inbox un nou beta build ca sa testez butonul ala

dar asta cind ajung acasa.

insa si playerul video,si playerul tunerului folosesc accelerarea video pt a reda imaginile….nu stiu cum sa ocolesc asta cand vreau sa functioneze profile de OC?UC in functie doar de jocuri

Simplified beginner oriented profile settings. Many previously available power user oriented options, such as per-3D API hooking options, are now merged into more simple multi-buttons, e.g. „Application detection level” multi-button.

Cu alte cuvinte toate optiunile alea multe s-au adunat intr-un buton.

OK, bine ca merge.

BTW vezi si tu cum faci cu quote-ul complet la postul precedent ca am facut scurta la deste de cind tot editez la posturi.

Am instalat si eu plugin-ul Realtemp v.3.06 pt. Riva Tuner.

Nu sunt sigur cat de precise sunt temperaturile afisate, pentru ca nu am instalat un alt program de monitorizare a temperaturilor procesorului.

Biosul imi arata temperatura/procesor, pe cand Real Temp afiseaza temperatura/core. Cum calculeaza biosul temp/proc? face media intre temp. celor 2 nuclee?

P.S. procesorul este Intel E6750.

Da, e normal sa ai diferente intre core-uri, si da temperatura pe core-uri e mai mare decit cea din BIOS.

Nu, temperatura din BIOS nu e suma core-urilor, aia se cheama TCase si este calibrata de fiecare producator de MB in parte si de obicei este inutila.

Multumesc Burebista. Atunci ma bazez pe „Riva Tuner feat. RealTemp” si o sa iau temperaturile afisate drept corecte.

E evident ca nu e suma core-urilor, ca la 110 – 120 grade nu as mai fi stat la discutii pe forum.

Citeste articolul pe: XtremPC

Asigurati-va ca ati activat background monitoring prin click pe cerculetul rosu din poza

Aici putem selecta ce poate fi monitorizat/controlat de catre RivaTuner si unde sa fie afisat (pe ecran, in tray sau chiar pe ecranul tastaturii voastre Logitech G15).

Acolo avem toate optiunile pentru Core temperature. Daca vreti sa fie afisata temperatura in tray si/sau ca tooltip selectati casutele corespondente.

Tot aici daca vrem ca prin intermediul RTSS sa fie afisate informatii pe ecran in timpul jocului bifam si casuta Show core temperature in on-screen display.

Mai jos aveti un screenshot cu informatiile oferite de RivaTuner in timpul unui joc.

Mai departe puteti schimba culoarea cu care va fi afisata temperatura in tray.

De asemeni puteti sa alegeti si alt interval pentru afisarea temperaturilor.

Cind terminati cu toate modificarile click OK.

Mai departe procedati in acelasi fel si pentru alte optiuni de monitorizre pe care le vreti afisate.

Cind terminati, din nou click OK.

Mai jos aveti ce-mi afiseaza RivaTuner mie in tray: temperatura core GPU si ambient, temperatura Core0 si Core1 de la procesor.

Utilizare Statistics Server.

Unul din punctele forte al lui RivaTuner. Prin intermediul lui puteti automatiza lansarea profilelor (overclock, fan) in functie de lansarea unui joc sau odata cu iesirea din joc (sau orice alta aplicatie 3D).

Pentru aceasta e necesar ca acest server sa ruleze in background. Il lansati ori din grupul lui din Start-Programs-RivaTuner ori ii faceti o intrare in Launcher.

Aplicatia porneste minimizata. Click dreapta pe iconita ei si click Setup.

Aici aveti citeva setari cosmetice, daca sa porneasca odata cu Windows-ul, daca sa va afiseze pe ecran ceea ce vreti sa monitorizati, coordonatele zonei ecranului in care sa afiseze, culoarea afisajului.

Sa vedem acum cum putem automatiza lansarea profilelor de overclock si underclock/stock in functie de intrarea/iesirea dintr-un joc.

Deschidem Hardware Monitoring, click pe Setup, cautam Hardware acceleration si click pe check box-ul ei pentru a o activa.

OK, acum Hardware acceleration va monitorizeaza calculatorul si la detectarea lansarii unei aplicatii 3D va avea valoarea 1 iar la detectarea parasirii aplicatiei 3D va avea valoarea 0.

Acum va trebui sa adaugam 2 task-uri in tab-ul Scheduler care sa lanseze cele doua profile stock si underclock bazate pe Hardware acceleration. Un task e Stock, selectam item si apoi Stock. Mai departe selectam „on hardware monitoring threshold event”, apoi ca sursa Hardware acceleration, valoare threshold 0.5 directie upward.

Click OK.

La fel mai cream un task pentru underclock, numai ca la directie punem downward.

Acum odata cu lansarea unei aplicatii 3D se intimpla ceva ca in poza de mai jos: Hardware aceleration se schimba in 1 si se lanseaza profilul Stock. La parasirea aplicatiei 3D Hardware acceleration revine la 0 si se lanseaza profilul Underclock.

Exista si aici o solutie destul de eleganta: definim o intrare pentru jocul respectiv in tab-ul Launcher si o asociem cu profilul de overclock si un shortcut la tastatura.

Mai sunt destule subtilitati, eu am incercat doar sa prezint doua lucruri care le fac mai toti care au o placa video: sa reduca la tacere ventilatorul pastrind in acelasi timp o temperatura rezonabila si sa faca overclock/underclock la placa in functie de ce se vede pe ecran.

In categoria subtilitati intra reglarea fan-ului la placile HD38x0, citeva explicatii fiind oferite .

Explicatiile de mai sus au fost incercate personal de mine (mai putin partea de ventilatoare) atit pe Windows XP SP3 cit si pe Vista64 Ultimate SP1, pacientul fiind un Gigabyte 8800GT (modelul de referinta nVidia) si mai multe versiuni de drivere in gama 16x.xx-17x.xx. Anterior 8800GT-ului si un BFG 7900GS s-a impacat de minune cu RivaTuner.

Good job, poate acu’ o sa inteleaga toata lumea ce si cum.

N-ar strica sa fie facut sticky, e foarte util pentru multi useri.

De cand te astepam burebista cu asa ceva…Daca mai ai completari, pe parcurs, sunt bine venite. Pana atunci votez si eu pt. sticky.

Multam’ baieti, mi-a scos ceva peri albi citeva zile.

Il pun sticky o perioada.

Excelent tutorialu, ma interesa partea cu hardware monitoring, mai ales sa vad info in timpul jocului, acu ceva timp reusisem sa afisej info in timp ce ma jucam dar nu am mai folosit riva tuneru in ultimu timp si am uitat cum se face. Noroc cu topicu asta ca mi-a adus aminte de monitorizare.

Come on, look at me! Now tell me I’m not Kramer!

Probabil ca o curatenie prin driveri cu Driver Sweeper si o reinstalare atit de driveri cit si de RT va rezolva problema.

Ma gandeam ca provine de la sistemul de operare,nici ATiTool nu imi merge…

Come on, look at me! Now tell me I’m not Kramer!

In primul rand felicitari Burebista, ai demonstrat inca o data cine este ” Monstrul Sacru ” pe acest forum .

In al doilea rand vreau sa intreb daca stie careva vreun alt utilitar prin care pot vedea decat temperatura placii video …

Nu sunt fan de OverClocking si m-am gandit ca poate exista ceva foarte foarte sumar ; un mic programel util in a vedea temperaturile .

Spre exemplu am incercat Hmonitor si imi arata diferite valori, insa pentru orice alta componenta inafara de placa video (chiar si sursa ) .

Speedfan imi arata in XP32 SP3 temperatura la GPU si ambient (in Vista64 SP1 nu-mi arata la GPU nica’).

GPU-Z (inca) nu stie sa adauge offset-ul la temperatura GPU.

LE: La mine tot nu stie nici ultimu’ asta.

GPU-Z 0.2.3 a aparut de curand si stie, s-a rezolvat.

LE: Ciudat Burebista, la mine arata offset-ul de 8 grade, normal pentru un 8800GT cu design de referinta. Si eu si tu avem 8800GT cu design de referinta, difera doar producatorii…

Tot de la driver provine si problema ca Everest nici macar nu imi vede complet placa video,adica stie ca e ATi Radeon HD3600 Series dar atat,nici temperatura nu mi-o arata,aceeasi problema si cu SpeedFan?Ce versiunea de driver ma sfatuiti sa instalez?

Come on, look at me! Now tell me I’m not Kramer!

Burebista @ sunt multi cu placi video mai vechi , poti arunca fo’ doua vorbe despre cum se activeaza pipelineurile .

daca pun coolerul la o valoare mai mica de 50% si dau apply, revina la 50%. Daca pun 51%, 60% sau chiar ceva mai mare, merge ->e aude zgomot muult mai deranjant din carcasa.

[email protected] Asus P5Q Deluxe 4 GB Mushkin HD4870X2 2GB 5.4 TB HDD X-Fi Fatal1ty P. Champion+Asus Xonar Essence ST Logitech Z-2300 Sennheiser HD595+Beyerdynamic DT990 2005 Edition CoolerMaster Cosmos S Corsair HX1000W Asus VW266H 25.5″ 2ms

Numai acum am vazut si eu guide-ul. Cautam asa ceva de multa vreme, foarte bine facut!

OK, dupa citeva luni de munca de lamurire l-am facut pe nenea de a inventat RealTemp sa faca si un pentru RivaTuner.

So, daca se nimereste f’un utilizator de RivaTuner si RealTemp poa’ sa-l incerce si sa-si dea cu parerea.

Eu sunt satisfacut si cu varianta alpha pe care mi-a trimis-o, p’asta inca n-am incercat-o ca ma tin astia la munca.

Pai la RTSS ai o lista de exceptii, pune si aplicatia ta pentru TV-Tuner acolo. Ar trebui sa mearga.

La chestia cu frecventele eu nu am observat la mine. Am sa incerc deseara.

La chestia cu frecventele eu nu am observat la mine. Am sa incerc deseara.

insa si playerul video,si playerul tunerului folosesc accelerarea video pt a reda imaginile….nu stiu cum sa ocolesc asta cand vreau sa functioneze profile de OC?UC in functie doar de jocuri

Ma uit deseara ca ieri Unwinder a reusit sa porcaiasca noua versiune de RivaTuner si nu mergea frecventa la memorii si schimbatul dinamic al frecventelor prin RTSS in functie de aplicatie.

Pe la unu noaptea eu eram pe post de beta .

Ultima oara modificat de pe 17 Feb 2009 10:41, modificat 1 data in total.

Motiv: Remove quote la postul precedent.

Da, dar se pare ca pe Vista64 nu vrea patch-ul ala. Oricum am in inbox un nou beta build ca sa testez butonul ala

dar asta cind ajung acasa.

insa si playerul video,si playerul tunerului folosesc accelerarea video pt a reda imaginile….nu stiu cum sa ocolesc asta cand vreau sa functioneze profile de OC?UC in functie doar de jocuri

Simplified beginner oriented profile settings. Many previously available power user oriented options, such as per-3D API hooking options, are now merged into more simple multi-buttons, e.g. „Application detection level” multi-button.

Cu alte cuvinte toate optiunile alea multe s-au adunat intr-un buton.

OK, bine ca merge.

BTW vezi si tu cum faci cu quote-ul complet la postul precedent ca am facut scurta la deste de cind tot editez la posturi.

Am instalat si eu plugin-ul Realtemp v.3.06 pt. Riva Tuner.

Nu sunt sigur cat de precise sunt temperaturile afisate, pentru ca nu am instalat un alt program de monitorizare a temperaturilor procesorului.

Biosul imi arata temperatura/procesor, pe cand Real Temp afiseaza temperatura/core. Cum calculeaza biosul temp/proc? face media intre temp. celor 2 nuclee?

P.S. procesorul este Intel E6750.

Da, e normal sa ai diferente intre core-uri, si da temperatura pe core-uri e mai mare decit cea din BIOS.

Nu, temperatura din BIOS nu e suma core-urilor, aia se cheama TCase si este calibrata de fiecare producator de MB in parte si de obicei este inutila.

Multumesc Burebista. Atunci ma bazez pe „Riva Tuner feat. RealTemp” si o sa iau temperaturile afisate drept corecte.

E evident ca nu e suma core-urilor, ca la 110 – 120 grade nu as mai fi stat la discutii pe forum.

Citeste articolul pe: XtremPC

Postat de pe data de 31 ian., 2010 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 637 ori.

Publica un raspuns