– pentru pesti peste 14 cm > 4 litri de apa/cm de lungime. (ex.: un peste de 35 cm are nevoie de 4×35=140 de litri )

Dimensiunea este a pestelui ajuns la maturitate, deci daca aveti un pui calculul se face pe baza lungimii pe care o va atinge la maturitate. Aici sunt si exceptii ca de exemplu care este un peste worm-like, am si eu trei exemplare.

Eu am dat pe-al meu doi dolari jumate, nici de-o saorma.

Da, la noi formula traditionala pentru noobi cam asta e, 1 litru de apa pentru fiecare centimetru de peste, daca se poate spune asa, adica un peste lung de 3 cm are nevoie de 3 litri, unul de 8 cm are nevoie de 8 litri etc. Dupa ce mai castigi experienta descoperi ca e ceva mai complicat. Pestii mari au nevoie de mai multi litri decat lungimea lor in cm, pestii tineri la fel, pestii activi, cu metabolism ridicat la fel etc. Mai conteaza enorm si echilibrul ecologic al acvariului. Intr-un acvariu nou infiintat nu se introduc timp de vreo 2 sapt decat cativa pestisori rezistenti pana se formeaza coloniile de bacterii care oxideaza amoniacul in nitrati. Mai conteaza si cat de performant e filtrul si cat de frecvent esti dispus sa schimbi apa, pentru ca cu cat e mai mare inghesuiala cu atat vor rezulta mai multe dejectii, deci vor fi necesare schimbari mai frecvente si filtre mai bune.

Anyway, pe mine m-a cucerit pasiunea asta pe la vreo 9-10 ani si m-a tinut pana acum cativa ani, cand am descoperit calculatoarele. De-a lungul timpului am avut cam toate speciile de pesti de apa dulce, cel putin cele „traditionale” care se gaseau la vremea respectiva in Romania. Mai nou am vazut ca se importa o gramada de cichlide africane, characide sau mai stiu eu ce, la care nu prea ma pricep. Cateva specii mai nepretentioase am reusit si sa le reproduc, astea vivipare si cele care depun icre mai maricele, pentru ca niciodata nu mi-au reusit culturile de infuzori sau de micro, iar oua de artemia n-am vazut in viata mea… ce-i drept ca nici nu m-am straduit prea tare sa fac rost. Cele mai mari satisfactii le-am avut cu Cichlasoma nigrofasciatum (sau cum se cheama mai nou, ca parca l-au rebotezat), din care am tinut cativa ani buni 2 perechi de la care am crescut nenumarate generatii de pui. Intr-o vreme mai mergeam vara in cate-o duminica la piata sa ma mai scap de tot felul de progenituri si altfel decat tragand apa peste ele.

Asta era inainte sa apara si la noi magazinele de tip pet-shop. Acum nu mai am decat vreo 4 acvarii goale si niscai aparatura pe care le-am pastrat ca poate-poate intr-o zi ma imbolnavesc iar.

Daca aveti nedumeriri, intrebari si alte alea ma ofer sa va ajut, asa… din ce-mi mai amintesc si eu din copilarie.

Am cautat pe net si nimic deocamdata. Puteti sa aflati careva de ce oare nu se prea misca racusorul? Sta ascuns sub o „tufa”, i-am pus o pastila de mancare langa el si nu prea e interesat. Sta si nu zice nimic. E a doua zi deja. In acvariul cu betta era mai activ, il gaseam in diverse locuri, cand era cocotat pe filtru si ma vedea ca intru in camera se ascundea. Temperatura e la cat ar trebui sa fie, 25 grade constant, apa e curata si limpede si fresh, gravitatea 1.007.

Nocturnal. They like to hide during the day and need hiding places. Pieces of PVC pipe, rocks, driftwood, etc., can be used. They are cannibalistic if they are crowded or not provided with suitable shelter and lots of food. They can pinch HARD, so be careful.

Crayfish will try very hard to eat your fish. They will lay in wait until a fish swims through their open claws, or if they have their tail curled up they can lunge forward a few inches to try to catch a fish. They may climb up plants to go fishing near the surface. I’ve seen them watch food that is put into the tank from a few inches away, and wait for fish to start eating it. Then they lunge forward to try to catch one.

I now have a single crayfish in a 10 gallon tank with White Cloud Minnows, feeder guppies, and a Chinese Algae Eater. The crayfish ate some of the guppies but the survivors are keeping out of reach. She ate all of my Zebra Danios, and half of my White Clouds. The Chinese Algae Eater is much too fast for her, and it even hides with the crayfish and sucks on her back. I’d recommend feeder guppies, feeder goldfish, or minnows from a bait store (anything cheap).

In the past I kept a crayfish with common (feeder) goldfish, and the crayfish was not able to successfully compete for food against the goldfish. I had to „hand” feed it with a pair of tongs. One day I came home and the four goldfish (about 3″ each without the tail) had eaten about half of the 4″ crayfish, and they had it well cleaned up by the next morning. I’ve also seen small goldfish get caught and eaten within a few minutes. Do not keep a crayfish with a fancy goldfish or any fish that is slow moving or has long fins. Do not keep them with Weather Loaches (Dojos), as they will lay on the bottom of the tank and allow the crayfish to walk up and pinch them.

Crayfish =! red clawed crabs.

Crayfish sunt crayfish din SUA, red clawed crabs sunt specia sesarma bidens care provine din Asia. Dar multumesc oricum. Ma tem ca nu i-a prea convenit tranzitia de la apa de 1.003 la 1.007. Nu pot sa fac altceva decat sa sper ca-si revine. Sau poate se pregateste sa naparleasca.

foarte buna ideea topicului, bravo fish. La mine a recidivat microbu’ pestilor acum vreo 2 ani, cand am descoperit prin beci plin de rugina un acvariu model vechi (cu cornier) de 160l pe care l-am curatat si renovat si reamenajat. Fauna din el e destul de comuna, 2 carasi aurii trifoi, ii am de mici, acum vor sa vina sa ii ia la undita pretenii pescari

, zebre, gupy, xipho (am avut parte numai de masculi care se bat in draci), conconius, ancistrusi etc. tre sa fac inventaru si eventual sa pun niste poze.

Cum spunea cineva mai sus, este o pasiune costisitoare, chiar foarte, de asta incerc sa imi fac yo cele necesare, acum am in plan un acvariu de350L, pe care sa il incastrez intr-un perete, dar din pacate nu se mai gaseste decat foarte rar sticla de 12 (yo pana acum nu am gasit numai de max 8). Daca stie cineva pe unde as gasii si cu cat, pls post.

La swiss glass am vazut si de 15mm. In rest rar gasesti si de 10.

fishbone, poate e timorat si de aceea sta ascuns? poate daca ar fi 2 sau mai multi ar fi mai indrazneti?

unul din ele are si un forum foarte bogat.

m4v3rick, pentru sticla groasa si ieftina/aproape gratis vorbeste cu baietii de la firmele de termopane. O gramada de magazine isi schimba vechile geamuri de la vitrine (alea de 15-18mm grosime si inalte de 3 metri) si de cele mai multe ori nu mai fac nimic cu ele. Cel putin acum 3-4 ani asa era. Acum poate au trecut deja toate la termopan.

fishbone, ai putintica rabdare ca in primele zile e normal sa fie speriat… cred.

Nu stiu exact cum se comporta racii astia sau ce-or fi, dar unele specii de pesti au nevoie si de o saptamana pana sa se acomodeze.

astia despre care vorbiti voi aici la ce mananca?! la undita sau lanseta?

Problema cu racusorul meu a fost soc osmotic [denumire corecta?], pentru ca nu am facut nici un fel de tranzitie gradata, am luat-o [e femela] si i-am dat drumul in acvariu. A trecut de la o concentratie de 1 lingura de sare la 19 litri, la 1 lingura de sare per 3.78 litri. Da, am fost baiat dastept la faza asta. Eu citisem ca red claw crabs astia se plimba intre apa dulce si apa sarata tot timul, deci am zis ca se poate transfera direct. M-am grabit, mai ales pentru ca am fost grabit de baietii care se pricep si care mi-au spus ca nu are sanse sa supravietuiasca mult timp in apa dulce. In orice caz, ieri dupa-masa am observat ca si-a revenit. O vad tot in locuri diferite sub bolovani, reactioneaza la miscari bruste si cand am intrat in camera s-a retras. Am pus lanterna pe ea si la fel s-a retras, deci e bine. Acum grija imediata este sa ma asigur ca prinde ceva de mancare, ca de 3 zile face foame cred. Cum acvariul e proaspat nu prea are ce sa culeaga de pe fund. Asa ca am luat niste pastile de mancare pentru sanitari si creaturi de-astea de fund de acvariu, am taiat una in jumatate si am plasat-o langa ea. Daca e prea timida sa se intinda nu e problema, diseara o sa procedez la fel in locuri „strategice”. In final tot va trebui ea sa manance ceva ca doar nu e proasta. Cred ca peste vreo 2 saptamani, dupa ce testez si apa si sunt sigur ca totul e OK, ma duc si-mi mai iau unul. Tot o femela, una timida, ca sa nu devina astea doua teritoriale si sa se ia la bataie

Forumuri. De Acvariu.ro stiam dar sincer nu mi-am facut cont pentru ca cred ca totusi strainii au o experienta mai vasta, avand alte mijloace si posibilitati. Asadar m-am inscris pe aquariumadvice.com [fishb0ne] si fishforums.com [fishbone]. Ageamii de pe aquarium advice sunt lenesi si nu prea raspund la intrebari, dar am dat de niste tipi de-aici de la mine din oras si poate ma fac cu niste plante gratis

astia despre care vorbiti voi aici la ce mananca?! la undita sau lanseta?

La minciog… si nu se mananca.

fishbone, la crabi intr-adevar nu se pricepe nimeni pe la noi, dar betta se gaseste pe toate gardurile. Am avut si eu, mi-au si depus icre de multe ori, dar n-am putut creste puii din lipsa de hrana suficient de mica. Acum depinde pe ce forum gasesti si acvaristi cu experienta cat de cat activi. Da, e corect „soc osmotic”, si daca tot suntem la gramatica, nu e corect „gravitate salinica” sau „gravitate”. Corect e „salinitate” si respectiv „duritate”. Prima stie toata lumea ce inseamna, iar a 2-a se refera la concentratia sarurilor de Ca si Mg. O apa bogata in aceste saruri este „dura”, iar una saraca este „moale”.

Cam asa e si „la noi” termenul. Avem si noi hard water, caz in care casele [cam toate din unele state] sunt echipate cu .

Asta e acvariul meu, scuze de calitatea pozelor dar sunt facute cu un telefon si din pacate nu stie macro (saracul). Am asteptat si mai astept inca sa se mai incalezeasca sa mai aduc ceva pesti, Carasii dupa cum se vede sunt mari deja, au aproape trei ani si cred ca sunt pe duca, cel putin unul dintre ei, a inceput sa se depigmenteze. Betta imi plac foarte mult, dar foarte pacat ca nu pot traii 2 sau mai multi in acelasi loc, am avut 2 se bateau, dar era ok

pana la urma unu la batut pe altu pana la killarit si dupaia si invingatorul sa curatat destul de repede (probabil se plictisea). Ma gandeam sa imi iau niste Scalari dar intotdeauna am avut probleme cu ei, mi se par cam pretentiosi. Oricum multam de informatiile legate de sticla, sa vad poate reusesc sa fac rost ca altfel astia de la pet shopuri imi cer o avere pentru un acvariu de care imi doresc.

Scalari/carasi e una din cele mai celebre incompatibilitati de pesti in acvariu.

Am tras si eu un cu dihaniile mele.

Am si eu un acvariu de 100 litere (cred), nu e al meu e a lui fratemeu da trebe sa am grija de le pana vine din america. Sunt 12 pesti in el, cei mai batranii au cam un an jumate si cel mai mare e un caras veteran de marimea unui pumn. O sa pun niste poze mai incolo cu festisorii. Apoi umeaza un sanitar care are cam 12..13 cm lungime, cam de aceeasi varsta cu carasul. Imediat pot face un gratar bun

Maselutz, bai fratele meu, pai comparand nivelul de activitate a pestilor tai cu betta-ul meu as fi tentat sa te intreb ce dracu le dai de mancare? Boabe de cafea?

Scalari/carasi e una din cele mai celebre incompatibilitati de pesti in acvariu.

..::Guns don’t kill people! People kill people!::..

..::One Shot! One Kill!::..

Zebra e cunoscuta si ca fish-on-crack, ceilalti s-au dat la weed-ul de prin acvariu, cand am filmat le dadusem niste fulgi de la SERA.

SharpShooter, omu zicea ca se gandeste sa ia niste scalari.

Da, nu se poate compara betta cu sumi. De fapt, din punctul meu de vedere, asta e cea mai mare problema cu betta: nu-i poti tinea impreuna cu alti betta ca se bat pan’se omoara, dar nici cu alti pesti mai vioi ca ajung sa moara de foame daca nu ai grija speciala de ei sa le bagi mancarea direct in bot.

Dragut acvariu, btw zano. Sumi au fost mult timp favoritii mei, mai ales pe la inceputuri cand ma interesa la pesti in special aspectul. Cu timpul insa te cam saturi de comportamentul lor de turma si atunci te apuci de ciclizi, daca tot veni vorba de ciclizi.

Eu acum ma apuc sa caut totusi ce alta vietate pot baga in acvariu cu betta. Am un mascul destul de cuminte si mi se pare cam mare acvariul ala sa fie doar el. Nevasta-mea e plecata pana duminica asa ca poate in week-end fug pana la magazin[e] sa vad ce au

fishbone, vezi un cu speciile compatibile, ca sunt multe care se ciomagesc cu betta.

Neon Biker, imi plac acvariile plantate ca sa cresc vreodata ciclide africane, astea ar merge bine in acvariul ala gol al lui fish si acvariul prea mic si coloana de apa prea mica pentru discusi. Nici nu cad in fund acum acum dupa pesti d-astia letargici, imi plac pestii mai drogati.

ZM merci de sfat, oricum nu prea sunt fan Scalari (niciodata n-am fost, mi se par prea pretentiosi). Intrebare, ce le dati pestilor de mancare? Daca aveti vreo firma preferata? Yo am trecut pe hrana de la JBL acum, ca era cat pe ce sa comit un genocid cu niste Daphnii dastea de pe la noi care aveau si ceva vitamine in plus, le-am pus seara cat le puneam de obicei si dis de dimineata vreo 3 erau cu burta in sus, iar restul stateau numai la suprafata de ziceai ca vor sa sara afara din apa si sa se mute pe uscat, iar apa din transparenta devenise lactescento/tulbureala. Oricum am avut mare noroc ca am mai avut un acvariu in care i-am putut baga imediat.

O mica problema. Astazi m-am trezit ca betta sta pe fundul acvariului. Azi-dimineata i-am dat de mancare si a papat fara probleme, un apetit mare chiar, dar am constatat ca e putin mai lenes. Pentru tot restul zilei a stat pe fund si nu a iesit decat pentru o gura de aer si o plimbare ocazionala prin acvariu, rara de tot. Se pare ca micutul are o rana fix unde-i incepe coada. Ii lipsesc solzi si se vede tesutul roz descoperit. Cand sta in „repaos” plutind, pluteste vertical

. Simptomele imi suna a constipatie si bladder disease, dar eu cred ca s-a accidentat cumva la rahatele de plante de decor artificiale pe care le-am si scos, clar. Are o rana superficiala si pe partea cealalta, ii lipsesc cativa solzi si cei din imprejur sunt putin ridicati [ca la un con de brad]. Am facut si o poza patetica cu mobilul, ca aparatul meu e la sotie si nu e acasa.

Apa sta constant la 21 grade celsius si uneori scade la 20, ma gandesc ca e bine.

Later edit: mda, se pare ca e un fungus sau bacterie. Schimbat 50% apa si aplicat tratament [Pimafix, urmeaza Melafix]. Why me? WHY MEEE?

Citeste articolul pe: XtremPC

– pentru pesti pana la 5 cm > 1,5 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un peste de 4 cm are nevoie de 1,5×4=6 litri)

– pentru pesti peste 14 cm > 4 litri de apa/cm de lungime. (ex.: un peste de 35 cm are nevoie de 4×35=140 de litri )

Dimensiunea este a pestelui ajuns la maturitate, deci daca aveti un pui calculul se face pe baza lungimii pe care o va atinge la maturitate. Aici sunt si exceptii ca de exemplu care este un peste worm-like, am si eu trei exemplare.

Eu am dat pe-al meu doi dolari jumate, nici de-o saorma.

Da, la noi formula traditionala pentru noobi cam asta e, 1 litru de apa pentru fiecare centimetru de peste, daca se poate spune asa, adica un peste lung de 3 cm are nevoie de 3 litri, unul de 8 cm are nevoie de 8 litri etc. Dupa ce mai castigi experienta descoperi ca e ceva mai complicat. Pestii mari au nevoie de mai multi litri decat lungimea lor in cm, pestii tineri la fel, pestii activi, cu metabolism ridicat la fel etc. Mai conteaza enorm si echilibrul ecologic al acvariului. Intr-un acvariu nou infiintat nu se introduc timp de vreo 2 sapt decat cativa pestisori rezistenti pana se formeaza coloniile de bacterii care oxideaza amoniacul in nitrati. Mai conteaza si cat de performant e filtrul si cat de frecvent esti dispus sa schimbi apa, pentru ca cu cat e mai mare inghesuiala cu atat vor rezulta mai multe dejectii, deci vor fi necesare schimbari mai frecvente si filtre mai bune.

Anyway, pe mine m-a cucerit pasiunea asta pe la vreo 9-10 ani si m-a tinut pana acum cativa ani, cand am descoperit calculatoarele. De-a lungul timpului am avut cam toate speciile de pesti de apa dulce, cel putin cele „traditionale” care se gaseau la vremea respectiva in Romania. Mai nou am vazut ca se importa o gramada de cichlide africane, characide sau mai stiu eu ce, la care nu prea ma pricep. Cateva specii mai nepretentioase am reusit si sa le reproduc, astea vivipare si cele care depun icre mai maricele, pentru ca niciodata nu mi-au reusit culturile de infuzori sau de micro, iar oua de artemia n-am vazut in viata mea… ce-i drept ca nici nu m-am straduit prea tare sa fac rost. Cele mai mari satisfactii le-am avut cu Cichlasoma nigrofasciatum (sau cum se cheama mai nou, ca parca l-au rebotezat), din care am tinut cativa ani buni 2 perechi de la care am crescut nenumarate generatii de pui. Intr-o vreme mai mergeam vara in cate-o duminica la piata sa ma mai scap de tot felul de progenituri si altfel decat tragand apa peste ele.

Asta era inainte sa apara si la noi magazinele de tip pet-shop. Acum nu mai am decat vreo 4 acvarii goale si niscai aparatura pe care le-am pastrat ca poate-poate intr-o zi ma imbolnavesc iar.

Daca aveti nedumeriri, intrebari si alte alea ma ofer sa va ajut, asa… din ce-mi mai amintesc si eu din copilarie.

Am cautat pe net si nimic deocamdata. Puteti sa aflati careva de ce oare nu se prea misca racusorul? Sta ascuns sub o „tufa”, i-am pus o pastila de mancare langa el si nu prea e interesat. Sta si nu zice nimic. E a doua zi deja. In acvariul cu betta era mai activ, il gaseam in diverse locuri, cand era cocotat pe filtru si ma vedea ca intru in camera se ascundea. Temperatura e la cat ar trebui sa fie, 25 grade constant, apa e curata si limpede si fresh, gravitatea 1.007.

Nocturnal. They like to hide during the day and need hiding places. Pieces of PVC pipe, rocks, driftwood, etc., can be used. They are cannibalistic if they are crowded or not provided with suitable shelter and lots of food. They can pinch HARD, so be careful.

Crayfish will try very hard to eat your fish. They will lay in wait until a fish swims through their open claws, or if they have their tail curled up they can lunge forward a few inches to try to catch a fish. They may climb up plants to go fishing near the surface. I’ve seen them watch food that is put into the tank from a few inches away, and wait for fish to start eating it. Then they lunge forward to try to catch one.

I now have a single crayfish in a 10 gallon tank with White Cloud Minnows, feeder guppies, and a Chinese Algae Eater. The crayfish ate some of the guppies but the survivors are keeping out of reach. She ate all of my Zebra Danios, and half of my White Clouds. The Chinese Algae Eater is much too fast for her, and it even hides with the crayfish and sucks on her back. I’d recommend feeder guppies, feeder goldfish, or minnows from a bait store (anything cheap).

In the past I kept a crayfish with common (feeder) goldfish, and the crayfish was not able to successfully compete for food against the goldfish. I had to „hand” feed it with a pair of tongs. One day I came home and the four goldfish (about 3″ each without the tail) had eaten about half of the 4″ crayfish, and they had it well cleaned up by the next morning. I’ve also seen small goldfish get caught and eaten within a few minutes. Do not keep a crayfish with a fancy goldfish or any fish that is slow moving or has long fins. Do not keep them with Weather Loaches (Dojos), as they will lay on the bottom of the tank and allow the crayfish to walk up and pinch them.

Crayfish =! red clawed crabs.

Crayfish sunt crayfish din SUA, red clawed crabs sunt specia sesarma bidens care provine din Asia. Dar multumesc oricum. Ma tem ca nu i-a prea convenit tranzitia de la apa de 1.003 la 1.007. Nu pot sa fac altceva decat sa sper ca-si revine. Sau poate se pregateste sa naparleasca.

foarte buna ideea topicului, bravo fish. La mine a recidivat microbu’ pestilor acum vreo 2 ani, cand am descoperit prin beci plin de rugina un acvariu model vechi (cu cornier) de 160l pe care l-am curatat si renovat si reamenajat. Fauna din el e destul de comuna, 2 carasi aurii trifoi, ii am de mici, acum vor sa vina sa ii ia la undita pretenii pescari

, zebre, gupy, xipho (am avut parte numai de masculi care se bat in draci), conconius, ancistrusi etc. tre sa fac inventaru si eventual sa pun niste poze.

Cum spunea cineva mai sus, este o pasiune costisitoare, chiar foarte, de asta incerc sa imi fac yo cele necesare, acum am in plan un acvariu de350L, pe care sa il incastrez intr-un perete, dar din pacate nu se mai gaseste decat foarte rar sticla de 12 (yo pana acum nu am gasit numai de max 8). Daca stie cineva pe unde as gasii si cu cat, pls post.

La swiss glass am vazut si de 15mm. In rest rar gasesti si de 10.

fishbone, poate e timorat si de aceea sta ascuns? poate daca ar fi 2 sau mai multi ar fi mai indrazneti?

unul din ele are si un forum foarte bogat.

m4v3rick, pentru sticla groasa si ieftina/aproape gratis vorbeste cu baietii de la firmele de termopane. O gramada de magazine isi schimba vechile geamuri de la vitrine (alea de 15-18mm grosime si inalte de 3 metri) si de cele mai multe ori nu mai fac nimic cu ele. Cel putin acum 3-4 ani asa era. Acum poate au trecut deja toate la termopan.

fishbone, ai putintica rabdare ca in primele zile e normal sa fie speriat… cred.

Nu stiu exact cum se comporta racii astia sau ce-or fi, dar unele specii de pesti au nevoie si de o saptamana pana sa se acomodeze.

astia despre care vorbiti voi aici la ce mananca?! la undita sau lanseta?

Problema cu racusorul meu a fost soc osmotic [denumire corecta?], pentru ca nu am facut nici un fel de tranzitie gradata, am luat-o [e femela] si i-am dat drumul in acvariu. A trecut de la o concentratie de 1 lingura de sare la 19 litri, la 1 lingura de sare per 3.78 litri. Da, am fost baiat dastept la faza asta. Eu citisem ca red claw crabs astia se plimba intre apa dulce si apa sarata tot timul, deci am zis ca se poate transfera direct. M-am grabit, mai ales pentru ca am fost grabit de baietii care se pricep si care mi-au spus ca nu are sanse sa supravietuiasca mult timp in apa dulce. In orice caz, ieri dupa-masa am observat ca si-a revenit. O vad tot in locuri diferite sub bolovani, reactioneaza la miscari bruste si cand am intrat in camera s-a retras. Am pus lanterna pe ea si la fel s-a retras, deci e bine. Acum grija imediata este sa ma asigur ca prinde ceva de mancare, ca de 3 zile face foame cred. Cum acvariul e proaspat nu prea are ce sa culeaga de pe fund. Asa ca am luat niste pastile de mancare pentru sanitari si creaturi de-astea de fund de acvariu, am taiat una in jumatate si am plasat-o langa ea. Daca e prea timida sa se intinda nu e problema, diseara o sa procedez la fel in locuri „strategice”. In final tot va trebui ea sa manance ceva ca doar nu e proasta. Cred ca peste vreo 2 saptamani, dupa ce testez si apa si sunt sigur ca totul e OK, ma duc si-mi mai iau unul. Tot o femela, una timida, ca sa nu devina astea doua teritoriale si sa se ia la bataie

Forumuri. De Acvariu.ro stiam dar sincer nu mi-am facut cont pentru ca cred ca totusi strainii au o experienta mai vasta, avand alte mijloace si posibilitati. Asadar m-am inscris pe aquariumadvice.com [fishb0ne] si fishforums.com [fishbone]. Ageamii de pe aquarium advice sunt lenesi si nu prea raspund la intrebari, dar am dat de niste tipi de-aici de la mine din oras si poate ma fac cu niste plante gratis

astia despre care vorbiti voi aici la ce mananca?! la undita sau lanseta?

La minciog… si nu se mananca.

fishbone, la crabi intr-adevar nu se pricepe nimeni pe la noi, dar betta se gaseste pe toate gardurile. Am avut si eu, mi-au si depus icre de multe ori, dar n-am putut creste puii din lipsa de hrana suficient de mica. Acum depinde pe ce forum gasesti si acvaristi cu experienta cat de cat activi. Da, e corect „soc osmotic”, si daca tot suntem la gramatica, nu e corect „gravitate salinica” sau „gravitate”. Corect e „salinitate” si respectiv „duritate”. Prima stie toata lumea ce inseamna, iar a 2-a se refera la concentratia sarurilor de Ca si Mg. O apa bogata in aceste saruri este „dura”, iar una saraca este „moale”.

Cam asa e si „la noi” termenul. Avem si noi hard water, caz in care casele [cam toate din unele state] sunt echipate cu .

Asta e acvariul meu, scuze de calitatea pozelor dar sunt facute cu un telefon si din pacate nu stie macro (saracul). Am asteptat si mai astept inca sa se mai incalezeasca sa mai aduc ceva pesti, Carasii dupa cum se vede sunt mari deja, au aproape trei ani si cred ca sunt pe duca, cel putin unul dintre ei, a inceput sa se depigmenteze. Betta imi plac foarte mult, dar foarte pacat ca nu pot traii 2 sau mai multi in acelasi loc, am avut 2 se bateau, dar era ok

pana la urma unu la batut pe altu pana la killarit si dupaia si invingatorul sa curatat destul de repede (probabil se plictisea). Ma gandeam sa imi iau niste Scalari dar intotdeauna am avut probleme cu ei, mi se par cam pretentiosi. Oricum multam de informatiile legate de sticla, sa vad poate reusesc sa fac rost ca altfel astia de la pet shopuri imi cer o avere pentru un acvariu de care imi doresc.

Scalari/carasi e una din cele mai celebre incompatibilitati de pesti in acvariu.

Am tras si eu un cu dihaniile mele.

Am si eu un acvariu de 100 litere (cred), nu e al meu e a lui fratemeu da trebe sa am grija de le pana vine din america. Sunt 12 pesti in el, cei mai batranii au cam un an jumate si cel mai mare e un caras veteran de marimea unui pumn. O sa pun niste poze mai incolo cu festisorii. Apoi umeaza un sanitar care are cam 12..13 cm lungime, cam de aceeasi varsta cu carasul. Imediat pot face un gratar bun

Maselutz, bai fratele meu, pai comparand nivelul de activitate a pestilor tai cu betta-ul meu as fi tentat sa te intreb ce dracu le dai de mancare? Boabe de cafea?

Scalari/carasi e una din cele mai celebre incompatibilitati de pesti in acvariu.

..::Guns don’t kill people! People kill people!::..

..::One Shot! One Kill!::..

Zebra e cunoscuta si ca fish-on-crack, ceilalti s-au dat la weed-ul de prin acvariu, cand am filmat le dadusem niste fulgi de la SERA.

SharpShooter, omu zicea ca se gandeste sa ia niste scalari.

Da, nu se poate compara betta cu sumi. De fapt, din punctul meu de vedere, asta e cea mai mare problema cu betta: nu-i poti tinea impreuna cu alti betta ca se bat pan’se omoara, dar nici cu alti pesti mai vioi ca ajung sa moara de foame daca nu ai grija speciala de ei sa le bagi mancarea direct in bot.

Dragut acvariu, btw zano. Sumi au fost mult timp favoritii mei, mai ales pe la inceputuri cand ma interesa la pesti in special aspectul. Cu timpul insa te cam saturi de comportamentul lor de turma si atunci te apuci de ciclizi, daca tot veni vorba de ciclizi.

Eu acum ma apuc sa caut totusi ce alta vietate pot baga in acvariu cu betta. Am un mascul destul de cuminte si mi se pare cam mare acvariul ala sa fie doar el. Nevasta-mea e plecata pana duminica asa ca poate in week-end fug pana la magazin[e] sa vad ce au

fishbone, vezi un cu speciile compatibile, ca sunt multe care se ciomagesc cu betta.

Neon Biker, imi plac acvariile plantate ca sa cresc vreodata ciclide africane, astea ar merge bine in acvariul ala gol al lui fish si acvariul prea mic si coloana de apa prea mica pentru discusi. Nici nu cad in fund acum acum dupa pesti d-astia letargici, imi plac pestii mai drogati.

ZM merci de sfat, oricum nu prea sunt fan Scalari (niciodata n-am fost, mi se par prea pretentiosi). Intrebare, ce le dati pestilor de mancare? Daca aveti vreo firma preferata? Yo am trecut pe hrana de la JBL acum, ca era cat pe ce sa comit un genocid cu niste Daphnii dastea de pe la noi care aveau si ceva vitamine in plus, le-am pus seara cat le puneam de obicei si dis de dimineata vreo 3 erau cu burta in sus, iar restul stateau numai la suprafata de ziceai ca vor sa sara afara din apa si sa se mute pe uscat, iar apa din transparenta devenise lactescento/tulbureala. Oricum am avut mare noroc ca am mai avut un acvariu in care i-am putut baga imediat.

O mica problema. Astazi m-am trezit ca betta sta pe fundul acvariului. Azi-dimineata i-am dat de mancare si a papat fara probleme, un apetit mare chiar, dar am constatat ca e putin mai lenes. Pentru tot restul zilei a stat pe fund si nu a iesit decat pentru o gura de aer si o plimbare ocazionala prin acvariu, rara de tot. Se pare ca micutul are o rana fix unde-i incepe coada. Ii lipsesc solzi si se vede tesutul roz descoperit. Cand sta in „repaos” plutind, pluteste vertical

. Simptomele imi suna a constipatie si bladder disease, dar eu cred ca s-a accidentat cumva la rahatele de plante de decor artificiale pe care le-am si scos, clar. Are o rana superficiala si pe partea cealalta, ii lipsesc cativa solzi si cei din imprejur sunt putin ridicati [ca la un con de brad]. Am facut si o poza patetica cu mobilul, ca aparatul meu e la sotie si nu e acasa.

Apa sta constant la 21 grade celsius si uneori scade la 20, ma gandesc ca e bine.

Later edit: mda, se pare ca e un fungus sau bacterie. Schimbat 50% apa si aplicat tratament [Pimafix, urmeaza Melafix]. Why me? WHY MEEE?

Citeste articolul pe: XtremPC

Postat de pe data de 31 ian., 2010 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 1,543 ori.

Publica un raspuns