Momentan detin o pereche de . Sunt forte multumit de cum se aud, insa casca dreapta de la o vreme a inceput sa pacane aiurea la anumite sunete, ceea ce este deranjant. Asa ca ma gandesc sa le schimb

Bugetul este de aprox 200 lei (+-50).

Mi-au facut cu ochiul aceste , dar e cu 2 taisuri faza cu 5.1. Nu m-ar deranja deloc sa am sunet 5.1 in jocuri si in casti, dar asta ar insemna sa ma bag tot timpul sub birou ca sa le conectez, ceea ce nu prea ma incanta. Eu conectez castile la iesirea headphones de la sistemul de sunet (Logitech X530 – care momentat este 2.1 pt ca nu am unde sa pun satelitii spate

Asa ca daca cumva aveti alte sugestii mai bune de atat va ascult.

. In general o sa fie folosite pt gaming, si daca e musica o sa fie mp3-uri 95%. Placa de sunet este Audigy 4.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Dupa specificatii castile la care te uiti tu sunt sub pioneer-ul care pacane acum , acum daca sunt mincinoase specificatiile nu stiu.

Zicea cineva pe forum ca un sennheiser de 1 mil. si ceva nu se compara cu un pioneer m280 sau mai stiu io ce firma philips/panasonic , ca se aud mult mai slab sennheiser-urile.

Nu dai gres cu castile monitoarele audio , vezi ce monitoare gasesti la 2 mil. , mi se pare ca am vazut niste panasonic-uri cu driverele sau cum se numesc de 50 mm , raspunsu era in zona 10hz – 28 khz.

newbie, daca tu alegi castile ca placile video dupa specificatii si dupa intervalul de frecventa „10hz-28khz” trombonit de producator, nu faci bine…

sper sa nu fie cu nici o suparare.

Hehe , te-am suparat in vreun alt topic si ma urmaresti pe forum sa te iei de viata mea ? penibil.

acum daca sunt mincinoase specificatiile nu stiu.

, e la alegerea lui Kodiak ce face daca are sau nu incredere.

Nu ma dau specialist in casti , stiu si eu ce stie toata lumea , cablul sa fie de calitate si grosut , driverele alea sau cum se numesc sa fie cat mai mari ( 50 mm ar fi de preferat ptr. 2 mil. ) si aparatul in care baga castile sa fie si ala decent , acu sa vedem cati se inghesuie sa dea sfaturi ca eu cand am cautat casti parca nimeni nu avea asa ceva in casa.

Eu zic sa mai strangi ceva bani si sa iei , dar daca nu se poate atunci . Ceva mai bun de atat in banii astia nu cred ca poti gasi (de fapt mai poti gasi pe la noi niste , care ar fi ok, dar personal tot pe Sennheiser as merge). Toate modelele alea pe care le-ai mentionat tu sunt mai slabe decat Pioneer-urile tale „bolnave”, deci nu merita. Si da, e cum zice Infractor Periculos, in domeniul audio (mai ales la ce e intr-un buget mai redus) nu te poti ghida prea mult dupa specificatii. Uite de exemplu niste boxe la 200 ron dupa specificatiile de frecventa care sa zicem ar arata cam asa: 20 Khz – 20000 Khz, ar trebui sa fie perfecte, dar nu e tocmai asa. In general trebuie ascultate si apoi ne dam cu parerea, care in general e subiectiva.

Am eu Sennheiser-urile 515 si pot sa spun ca imediat ce le asculti o sa ai impresia ca se aud cu ecou. In 2 zile insa te obisnuiesti, si fereasca sfantul sa pui chiar si provizoriu alte boxe sau casti sa asculti pentru ca iti va lipsi precizia de care dau dovada Sennheiser-urile. Dureaza pana ce te obisnuiesti cu ele, dar dupa aceea orice altceva ti se va parea fad si lipsit de contur.

Nu stiu 555-urile daca si cu cat sunt mai bune decat 515-urile.

Hehe , te-am suparat in vreun alt topic si ma urmaresti pe forum sa te iei de viata mea ? penibil.

acum daca sunt mincinoase specificatiile nu stiu.

Dupa cum ai vazut, remarca mea fata de comentariul tau a fost facuta cu bun-simt. Raspunsul tau nu a avut aceeasi caracteristica, chestii cu luatu’ de viata ta n-aveau ce cauta, iar ca tot veni vorba, n-am nimic cu tine, sa fii sanatos.

Ontopic, presupunand prin absurd ca specificatiile producarilor sunt ultra-corecte, o casca cu raspuns in frecventa de 5Hz-28kHz nu e neaparat mai buna decat una cu 20Hz-20kHz.

Asta era problema pe care nu ai inteles-o si sper sa o intelegi.

Dupa cum ai vazut, remarca mea fata de comentariul tau a fost facuta cu bun-simt.

Ce sa ii faci daca sunt bou si nu disting intre intepaturi subtile si din alea pe fata , mie mi se par toate la fel si tin neaparat sa raspund.

Sennheiser-urile alea sunt bune de la 250 ron in sus dar cam scumpisoare , si asa 2 mil. pentru niste casti e cam mult dupa mine.

Multumesc de raspunsuri. Ma uitam pe siteul cu casti Sennheiser la un tabel comparativ, si nu prea imi dau seama care e diferenta intre circumaural si supra-aural si sistem acustic inchis si deschis.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Pus simplu, castile „circumaural” sunt mai ergonomice decat castile „supra-aural” din moment ce ele nu iti apasa pe pe ureche ci iti sed in jurul acesteia. Sistemele acustice de tip inchis ofera un sunet de calitate mai ales suneletor joase si ofera o izolatie fonica buna, la cele de tip deschis izolatia fonica este aproape zero si sunetele joase nu sunt chiar asa de puternice pe cat cele de tip inchis. Daca vrei niste casti bune pana in 200 de lei iti recomand cu mare caldura . Sunt mai mult axate pe DJ-ing dar se descurca de minune si la auditii de timp indelungat. Le-am avut vro’ doua zile si am ramas placut suprins, isi merita banii din plin.

Daca tot te-ai axat pe senn, vezi ca la au modele de sennla preturi foarte bune. Hd 215 nu se afla din pacate pe site-ul lor dar poate pot aduce daca ii rogi.

Hd 215 nu se afla din pacate pe site-ul lor dar poate pot aduce daca ii rogi.

Ba , dar ti-a scapat.

Interesant site-ul la prima vedere. Dar poti detalia putin? Sunt de incredere? Ai facut vreo comanda la ei?

Din cate stiu, importatori Sennheiser is , care banuiesc ca is si cei mai ieftini.

. La birou am niste casti supra-aural si dupa 10-20min ma dor f tare urechile de la ele. Cat despre incinta acustica inchisa vs deschisa, din cate inteleg eu cea inchisa este mai buna. Imi place bass-ul, si vreau si izolare fonica cat mai buna. Dar nu intelg totusi o chestie, de ce castile high-end HD515 si HD555 au sistem acustic deschiscand cel inchis pare, dupa mine cel putin, mai bun

Cred ca voi merge pe HD215 (chiar daca nu sunt high-end), pt ca imi surade ideea cu sist acustic inchis, si nici pretul nu este rau. Totusi si descrierea de la HD555 suna tare interesant

Sunt curios daca cei de la e-studio m-ar lasa sa le ascult, ca sa imi dau seama pe care sa merg.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

HD 515 nu sunt deschise, sunt chiar foarte inchise si izoleaza destul de bine exteriorul. Diferenta e modul cum realizeaza izolarea. HD515 au o forma astfel incat sa inconjoare urechea complet, practic izolarea se face in jurul urechii pe craniu daca se poate spune asa. Asta inseamna supra-aural. Are avantajul de a oferi sunete mai spatiale, apropiate de realitate.

HD515 sunt casti de tip deschis adica membrana castilor comunica, si nu este izolata, de exterior ca si in cazul celor de tip inchis. Nu se pot compara castile de tip inchis cu cele de tip deschis, e ca si cum ai compara mere cu pere, fiecare e bun la altceva. Cele de tip deschis ofera un sound stage mai bun si o localizare X,Y si Z mai credibila, cele de tip inchis sunt cele care iti baga sunetul direct in urechi izoland, pe cat posibil, orice alt sunet din exterior.

Totul depinde de ce vrei sa asculti, daca iti plac filmele, jocurile si muzica clasica sau orice alta muzica care are nevoie de o anumita stare si atmosfera atunci cele de tip deschis sunt perfecte, daca asculti muzica electronica care are nevoie de bass mult si ai nevoie de izolare fonica buna atunci ar fi bine sa le alegi pe cele de tip inchis. Mi-au trecut multe casti printre degete, personal le prefer pe cele de tip deschis si circumaurale, momentan am o pereche de HD555 de care sunt foarte mandru, imi satisface nevoile, deocamdata.

VDTot, HD515 sunt casti deschise (scrie si in descrierea lor), actually toate castile high end de la senn sunt deschise. Iar descrierea pt supra-aural pe care ai dat-o tu este de fapt cea de la circumaural, din cate am inteles eu din descrierea lui Steve-o.

. Sa inteleg ca totusi ai bass si in alea deschise, dar nu puternic ca in cele inchise? Eu voi folosii castile preponderent pt jocuri, si f putina muzica.

Ziceai ca ti-au trecut multe casti prin mina, cumva ti-a trecut si o pereche de Pioneer SE-M280? Daca da, cum ai compara bassul de la ele cu cel de la HD555.

Si crezi ca merita diferenta de 100 lei dintre HD215 si HD555, avand in vedere ce am acum si la ce le voi folosi? HD515 din pacate le e-studio (care e mag din bucuresti) sunt aproape la ac pret ca si HD555, de aia nu prea le mai iau in consideratie.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Da, am confundat eu circumaural cu supra-aural. prezinta destul de bine diferentele intre cele 2. Din ce scrie acolo faptul ca sunt deschise sau nu in realitate nu are legatura cu tipul circumaural sau supra-aural.

. Sa inteleg ca totusi ai bass si in alea deschise, dar nu puternic ca in cele inchise? Eu voi folosii castile preponderent pt jocuri, si f putina muzica. .

Daca vei folosi castile pentru jocuri atunci clar trebuie sa mergi pe cele de tip deschis, cum am zis si in post-ul anterior, ofera o mai buna pozitionare X,Y si Z si ai un feeling aparte de spatiu in sunet, in alte cuvinte poti sa iti dai seama ca pasii aia se aud la 3 m sau la 15, evident, iti trebuie si o placa de sunet care sa stie o tara de EAX pentru faza asta. Bass-ul in castile de tip deschis este unul aparte, adanc si subtil, in alte cuvinte sti ca este acolo dar nu iti bubuie urechea ca si la castile de tip inchis.

Pioneer-urile alea sincer nu le-am testat deci nu pot sa-ti ofer informatii despre ele.

Mere vs. pere, in cazul tau eu cred ca diferenta de pret este justificata, desigur, trebuie sa asculti o anumita vreme ambele perechi de casti astfel incat sa-ti formezi o impresie despre ele si eventual sa ajungi la o concluzie si un produs ales.

PS: Ce pot sa adaug e ca pana in 300 de lei nu o sa gasesti ceva mai OK ca si HD555, castile astea sunt un Jack of all trades, se comporta exemplar aproape in fiecare situatie fie el gaming, muzica, filme sau auditii pe timp indelungat. Ar fi inca o pereche de Beyerdynamic de tip inchis care ar mai fi o alegere buna dar cum ti-am zis, daca vrei pozitionare spatiala aka. gaming/filme atunci de tip deschis scrie pe fruntea ta.

Ok, mersi de lamuririle suplimentare. Poti sa imi spui te rog daca in timpul unui joc/film la volum normal se aude ceva din sunetele din exterior. Intreb asta pt ca la astea ale mele inchise cand le pun pe urechi si nu canta nimic in ele aud foarte bine sunetele din exterior, dar in momentul in care pornesc un joc/muzica/film, nu mai aud nimic din exterior. Cam astea as vrea si de la noile casti, pt ca nu as vrea cand eu ma joc de exemplu sa aud si TV-ul care e in aceeasi camera. Nu ma refer la volum extrem nici la casti nici la sunetele din exterior, ci la conditii normale de sunet in ambele incinte.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

La volum normal nu o sa auzi mare lucru, evident, castile de tip deschis nu izoleaza nici pe departe cum izoleaza cele de tip inchis chestia asta trebuie s-o intelegi din start.

Chestia cu volumul e subiectiva, castile de tip deschis coportandu-se mai bine intr-un mediu silentios datorita lipsei, aproape totale, de izolare fonica. Merita sa mergi pe HD555, in banii astia nu cred ca gasesti ceva mai bun per total, desigur sunt casti care iti fac urechile sa bazaie dupa cateva zeci de minute de ascultare din cauza puterii bass-ului dar cu alea faci maneloteca nu auditii casual.

Am niste casti inchise acum si nu prea sunt multumit de ele , se aud ok , fidelitate bass si toate cele dar parca se aud ca din oala.

In general la acelasi pret gasesti ceva mai bun pe deschis decat pe inchis dar nu e o regula , probabil sunt modele excelente si pe inchis.

Eu folosesc de aproape 1 an – Saitek GH20 ( ), sunt multumit de calitatea sunetului. Le folosesc impreuna cu SB X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro cu alimentare pe USB.

Au bass-ul curat, adanc si un efect de vibratie. Atunci cand setez efectul la maxim exploziile iti scutura bine de tot castile dar nu am gasit asta deranjant. Acopera bine urechile, sunetul exterior este destul de greu audibil chiar si la un nivel sonor scazut. Pot fi folosite foarte bine si pentru ascultat muzica nu doar pentru jocuri.

Si la utilizare indelungata (6 ore+) nu mi-au creat disconfort. Totusi vara, daca in camera sunt peste 25 grade, devin usor incomode. Am rezolvat problema prin ajustarea benzii de sustinere.

90% sanse sa merg pe HD555. Pacat ca la e-studio HD515 sunt doar cu 10 lei mai ieftine

DarKSeeD, mi se par cam slabe acele Saitek-uri fata de HD555, iar efectul de vibratie nu pot spune ca ma incanta. Stiu ca poate fi oprit. Si din cate vad in poza par a fi supra-aural, iar eu vreau circumaural. Si au sistem acustic inchis, si eu se pare ca as avea nevoie de unul deschis

Oricum, mersi de recomandare.

) o sa mi le cumpar.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Nu cred ca poti sa gasesti altceva mai bun in banii astia.

Nici eu nu cred. Sunt curios totusi ce putere au, ca nu vad nicaieri specificat. Banuiesc ca acel SPL de 112dB ar fi puterea, dar eu stiam ca puterea la sisteme acustice se masoara in W, sau poate la casti nu mai este asa

Am gasit la Pioneer-urile mele o specificatie de genul Sensitivity 102dB/mW, dar nush daca este ac lucru cu SPL-ul de la HD555. Tot la pioneer am gasit max input power 1200mW.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Cand iti vin castile sa lasi o impresie pe aici Kodiak , sunt tare curios cum suna HD555-urile alea comparativ cu restu „balariilor” care sunt pe piata , cu siguranta sunt mai bune ca deh sunt aproape 3 mil. , dar cu cat sunt mai bune.

Pai singurele balarii cu care o sa le pot compara sunt Pioneer SE-M280, pe care le am acum. Nu prea sunt un headphones man, dupa cum se vede si din vasetele mele cunostinte in domeniu, dar am fost nevoit sa apelez din ce in ce mai mult la casti de cand m-am insurat acum 1an jumate, si nu mai am camera mea unde nu deranjame pe nimeni cu sunetul de la calc

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Cu pioneer-urile alea e destul , era mai bine daca aveai M290 ca multa lumea are/avut castile astea dar asta e.

Am intalnit multe persoane care indata ce le soseste o pereche de casti, o conecteaza la PC si incep sa-si imparta parerile pe fel de fel de forum-uri. In general castile high-end au nevoie de o anumita perioada de burn-in pana ce membrana ajunge la specificatie date de producator. Timpul acordat acestui fapt este oarecum discutabila dar in general el se situeaza undeva in jurul 100 ~ 150 de ore de ascultare la volum normal. Mai multe detalii gasesti . Personal am simtit o imbunatatire majora in cazul sunetelor joase cam dupa 10 ~ 15 ore de ascultare, dupa cam 100 de ore incepi sa simti inaltele cum „urca” mai sus. O sa auzi pe parcurs schimbarile.

Am atasat un mic programel cu care poti face burn-in. Personal am folosit pink noise deoarece acopera tot spectrul de sunete, de la cele joase pana la cele inalte. Pur si simplu lasi programul sa „sune” in casti peste noapte sau cand ai timp, daca te deranjeaza poti sa pui o perina peste ele.

Desi nu am o legatura directa cu acest topic, nu stiam de termenul „burn-in” si ce implicatii are. Multumesc ptr mentionarea site-ului cat si a sfaturilor bune date de-alungul timpului, in acest topic

Auzisem si eu de burn-in, dar ma astept ca la urechile mele afoane sa nu fac mare diferenta intre before si after burn-in. Pe de alta parte nici n-am mai ascultat casti high-end pina acum

. Mi-e cam mila sa le las peste noapte sa bazie, dar o sa vad, mai intai sa le iau. In general nu prea ascult muzica, dar probabil ca la inceput o sa ascult pt ca fiind o jucarie noua o sa o exploatez la maxim

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Si eu am cumparat acum citeva luni, prin noiembrie o pereche de casti Sennheiser HD 555 in special pentru jocuri si filme si pot spune ca se aud excelent, sunetul este natural, pozitionarea in spatiu e apoape la fel de buna ca la o pereche de casti 5.1, si nu te lasa cu dureri de cap dupa auditii indelungate, pe departe cele mai confortabile casti pe care le-am avut. Le-am achizitionat online de la (distribuitori autorizati Sennheiser) ,vad ca s-au si ieftinit, eu am dat pe ele in noiembrie 320 de lei, acum vad ca sint 285.49 Lei.

ps. nu e obligatoriu sa le faci burn-in fortat, membrana se relaxeaza pe masura ce le folosesti, cu cit o sa le folosesti mai mult cu atit o sa se auda mai bine, cel putin in teorie pentru ca nu s-a putut dovedi tehnic schimbarea proprietatilor acustice.

Ma intereseaza mai mult pentru monitorizare audio si compozitie muzicala. Cica sunt pe piata de prin 2002 si folosite in foarte multe studiouri worldwide. Ce parere aveti, gasesc ceva mai bun in banii astia?

De la Sennheiser le-am depistat pe astea, dar nu stiu cum se aud, in comparatie cu Yamaha-urile respective.

. Tipa de la e-sound.ro mi-a recomandat HD515 in loc, care mi-a zis ca sunt cam acelasti lucru. La pret sunt f apropiate. Este adevarat, sau vorbea ea prostii?

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Pai nu sunt nici acolo, ca m-am uitat. De aia probabil ca nici cei de la esound nu le au

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Le au baietii de la video-s.

LE: *****, my bad, am inteles „acolo nu le au”, in loc de „nici acolo”. Rog un mod-admin sa stearga postul

Ma gandesc ca si cei de la esound tot de la video-s le iau, deci probabil tot la jumatatea lunii feb ajung si la video-s.

Poate o fi totusi mai bine sa iau HD515…deja sunt mai ieftine cu ~50lei.

So, care e diferenta principala intre HD515 si HD555. Din ce am vazut prin descriere la HD555 este un reflector smecher in casti care produce un efect mai surround…dar practic cum stau lucrurile?

Citeste articolul pe: XtremPC

Recomandare casti ~200lei

Momentan detin o pereche de . Sunt forte multumit de cum se aud, insa casca dreapta de la o vreme a inceput sa pacane aiurea la anumite sunete, ceea ce este deranjant. Asa ca ma gandesc sa le schimb

Bugetul este de aprox 200 lei (+-50).

Mi-au facut cu ochiul aceste , dar e cu 2 taisuri faza cu 5.1. Nu m-ar deranja deloc sa am sunet 5.1 in jocuri si in casti, dar asta ar insemna sa ma bag tot timpul sub birou ca sa le conectez, ceea ce nu prea ma incanta. Eu conectez castile la iesirea headphones de la sistemul de sunet (Logitech X530 – care momentat este 2.1 pt ca nu am unde sa pun satelitii spate

Asa ca daca cumva aveti alte sugestii mai bune de atat va ascult.

. In general o sa fie folosite pt gaming, si daca e musica o sa fie mp3-uri 95%. Placa de sunet este Audigy 4.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Dupa specificatii castile la care te uiti tu sunt sub pioneer-ul care pacane acum , acum daca sunt mincinoase specificatiile nu stiu.

Zicea cineva pe forum ca un sennheiser de 1 mil. si ceva nu se compara cu un pioneer m280 sau mai stiu io ce firma philips/panasonic , ca se aud mult mai slab sennheiser-urile.

Nu dai gres cu castile monitoarele audio , vezi ce monitoare gasesti la 2 mil. , mi se pare ca am vazut niste panasonic-uri cu driverele sau cum se numesc de 50 mm , raspunsu era in zona 10hz – 28 khz.

newbie, daca tu alegi castile ca placile video dupa specificatii si dupa intervalul de frecventa „10hz-28khz” trombonit de producator, nu faci bine…

sper sa nu fie cu nici o suparare.

Hehe , te-am suparat in vreun alt topic si ma urmaresti pe forum sa te iei de viata mea ? penibil.

acum daca sunt mincinoase specificatiile nu stiu.

, e la alegerea lui Kodiak ce face daca are sau nu incredere.

Nu ma dau specialist in casti , stiu si eu ce stie toata lumea , cablul sa fie de calitate si grosut , driverele alea sau cum se numesc sa fie cat mai mari ( 50 mm ar fi de preferat ptr. 2 mil. ) si aparatul in care baga castile sa fie si ala decent , acu sa vedem cati se inghesuie sa dea sfaturi ca eu cand am cautat casti parca nimeni nu avea asa ceva in casa.

Eu zic sa mai strangi ceva bani si sa iei , dar daca nu se poate atunci . Ceva mai bun de atat in banii astia nu cred ca poti gasi (de fapt mai poti gasi pe la noi niste , care ar fi ok, dar personal tot pe Sennheiser as merge). Toate modelele alea pe care le-ai mentionat tu sunt mai slabe decat Pioneer-urile tale „bolnave”, deci nu merita. Si da, e cum zice Infractor Periculos, in domeniul audio (mai ales la ce e intr-un buget mai redus) nu te poti ghida prea mult dupa specificatii. Uite de exemplu niste boxe la 200 ron dupa specificatiile de frecventa care sa zicem ar arata cam asa: 20 Khz – 20000 Khz, ar trebui sa fie perfecte, dar nu e tocmai asa. In general trebuie ascultate si apoi ne dam cu parerea, care in general e subiectiva.

Am eu Sennheiser-urile 515 si pot sa spun ca imediat ce le asculti o sa ai impresia ca se aud cu ecou. In 2 zile insa te obisnuiesti, si fereasca sfantul sa pui chiar si provizoriu alte boxe sau casti sa asculti pentru ca iti va lipsi precizia de care dau dovada Sennheiser-urile. Dureaza pana ce te obisnuiesti cu ele, dar dupa aceea orice altceva ti se va parea fad si lipsit de contur.

Nu stiu 555-urile daca si cu cat sunt mai bune decat 515-urile.

Hehe , te-am suparat in vreun alt topic si ma urmaresti pe forum sa te iei de viata mea ? penibil.

acum daca sunt mincinoase specificatiile nu stiu.

Dupa cum ai vazut, remarca mea fata de comentariul tau a fost facuta cu bun-simt. Raspunsul tau nu a avut aceeasi caracteristica, chestii cu luatu’ de viata ta n-aveau ce cauta, iar ca tot veni vorba, n-am nimic cu tine, sa fii sanatos.

Ontopic, presupunand prin absurd ca specificatiile producarilor sunt ultra-corecte, o casca cu raspuns in frecventa de 5Hz-28kHz nu e neaparat mai buna decat una cu 20Hz-20kHz.

Asta era problema pe care nu ai inteles-o si sper sa o intelegi.

Dupa cum ai vazut, remarca mea fata de comentariul tau a fost facuta cu bun-simt.

Ce sa ii faci daca sunt bou si nu disting intre intepaturi subtile si din alea pe fata , mie mi se par toate la fel si tin neaparat sa raspund.

Sennheiser-urile alea sunt bune de la 250 ron in sus dar cam scumpisoare , si asa 2 mil. pentru niste casti e cam mult dupa mine.

Multumesc de raspunsuri. Ma uitam pe siteul cu casti Sennheiser la un tabel comparativ, si nu prea imi dau seama care e diferenta intre circumaural si supra-aural si sistem acustic inchis si deschis.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Pus simplu, castile „circumaural” sunt mai ergonomice decat castile „supra-aural” din moment ce ele nu iti apasa pe pe ureche ci iti sed in jurul acesteia. Sistemele acustice de tip inchis ofera un sunet de calitate mai ales suneletor joase si ofera o izolatie fonica buna, la cele de tip deschis izolatia fonica este aproape zero si sunetele joase nu sunt chiar asa de puternice pe cat cele de tip inchis. Daca vrei niste casti bune pana in 200 de lei iti recomand cu mare caldura . Sunt mai mult axate pe DJ-ing dar se descurca de minune si la auditii de timp indelungat. Le-am avut vro’ doua zile si am ramas placut suprins, isi merita banii din plin.

Daca tot te-ai axat pe senn, vezi ca la au modele de sennla preturi foarte bune. Hd 215 nu se afla din pacate pe site-ul lor dar poate pot aduce daca ii rogi.

Hd 215 nu se afla din pacate pe site-ul lor dar poate pot aduce daca ii rogi.

Ba , dar ti-a scapat.

Interesant site-ul la prima vedere. Dar poti detalia putin? Sunt de incredere? Ai facut vreo comanda la ei?

Din cate stiu, importatori Sennheiser is , care banuiesc ca is si cei mai ieftini.

. La birou am niste casti supra-aural si dupa 10-20min ma dor f tare urechile de la ele. Cat despre incinta acustica inchisa vs deschisa, din cate inteleg eu cea inchisa este mai buna. Imi place bass-ul, si vreau si izolare fonica cat mai buna. Dar nu intelg totusi o chestie, de ce castile high-end HD515 si HD555 au sistem acustic deschiscand cel inchis pare, dupa mine cel putin, mai bun

Cred ca voi merge pe HD215 (chiar daca nu sunt high-end), pt ca imi surade ideea cu sist acustic inchis, si nici pretul nu este rau. Totusi si descrierea de la HD555 suna tare interesant

Sunt curios daca cei de la e-studio m-ar lasa sa le ascult, ca sa imi dau seama pe care sa merg.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

HD 515 nu sunt deschise, sunt chiar foarte inchise si izoleaza destul de bine exteriorul. Diferenta e modul cum realizeaza izolarea. HD515 au o forma astfel incat sa inconjoare urechea complet, practic izolarea se face in jurul urechii pe craniu daca se poate spune asa. Asta inseamna supra-aural. Are avantajul de a oferi sunete mai spatiale, apropiate de realitate.

HD515 sunt casti de tip deschis adica membrana castilor comunica, si nu este izolata, de exterior ca si in cazul celor de tip inchis. Nu se pot compara castile de tip inchis cu cele de tip deschis, e ca si cum ai compara mere cu pere, fiecare e bun la altceva. Cele de tip deschis ofera un sound stage mai bun si o localizare X,Y si Z mai credibila, cele de tip inchis sunt cele care iti baga sunetul direct in urechi izoland, pe cat posibil, orice alt sunet din exterior.

Totul depinde de ce vrei sa asculti, daca iti plac filmele, jocurile si muzica clasica sau orice alta muzica care are nevoie de o anumita stare si atmosfera atunci cele de tip deschis sunt perfecte, daca asculti muzica electronica care are nevoie de bass mult si ai nevoie de izolare fonica buna atunci ar fi bine sa le alegi pe cele de tip inchis. Mi-au trecut multe casti printre degete, personal le prefer pe cele de tip deschis si circumaurale, momentan am o pereche de HD555 de care sunt foarte mandru, imi satisface nevoile, deocamdata.

VDTot, HD515 sunt casti deschise (scrie si in descrierea lor), actually toate castile high end de la senn sunt deschise. Iar descrierea pt supra-aural pe care ai dat-o tu este de fapt cea de la circumaural, din cate am inteles eu din descrierea lui Steve-o.

. Sa inteleg ca totusi ai bass si in alea deschise, dar nu puternic ca in cele inchise? Eu voi folosii castile preponderent pt jocuri, si f putina muzica.

Ziceai ca ti-au trecut multe casti prin mina, cumva ti-a trecut si o pereche de Pioneer SE-M280? Daca da, cum ai compara bassul de la ele cu cel de la HD555.

Si crezi ca merita diferenta de 100 lei dintre HD215 si HD555, avand in vedere ce am acum si la ce le voi folosi? HD515 din pacate le e-studio (care e mag din bucuresti) sunt aproape la ac pret ca si HD555, de aia nu prea le mai iau in consideratie.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Da, am confundat eu circumaural cu supra-aural. prezinta destul de bine diferentele intre cele 2. Din ce scrie acolo faptul ca sunt deschise sau nu in realitate nu are legatura cu tipul circumaural sau supra-aural.

. Sa inteleg ca totusi ai bass si in alea deschise, dar nu puternic ca in cele inchise? Eu voi folosii castile preponderent pt jocuri, si f putina muzica. .

Daca vei folosi castile pentru jocuri atunci clar trebuie sa mergi pe cele de tip deschis, cum am zis si in post-ul anterior, ofera o mai buna pozitionare X,Y si Z si ai un feeling aparte de spatiu in sunet, in alte cuvinte poti sa iti dai seama ca pasii aia se aud la 3 m sau la 15, evident, iti trebuie si o placa de sunet care sa stie o tara de EAX pentru faza asta. Bass-ul in castile de tip deschis este unul aparte, adanc si subtil, in alte cuvinte sti ca este acolo dar nu iti bubuie urechea ca si la castile de tip inchis.

Pioneer-urile alea sincer nu le-am testat deci nu pot sa-ti ofer informatii despre ele.

Mere vs. pere, in cazul tau eu cred ca diferenta de pret este justificata, desigur, trebuie sa asculti o anumita vreme ambele perechi de casti astfel incat sa-ti formezi o impresie despre ele si eventual sa ajungi la o concluzie si un produs ales.

PS: Ce pot sa adaug e ca pana in 300 de lei nu o sa gasesti ceva mai OK ca si HD555, castile astea sunt un Jack of all trades, se comporta exemplar aproape in fiecare situatie fie el gaming, muzica, filme sau auditii pe timp indelungat. Ar fi inca o pereche de Beyerdynamic de tip inchis care ar mai fi o alegere buna dar cum ti-am zis, daca vrei pozitionare spatiala aka. gaming/filme atunci de tip deschis scrie pe fruntea ta.

Ok, mersi de lamuririle suplimentare. Poti sa imi spui te rog daca in timpul unui joc/film la volum normal se aude ceva din sunetele din exterior. Intreb asta pt ca la astea ale mele inchise cand le pun pe urechi si nu canta nimic in ele aud foarte bine sunetele din exterior, dar in momentul in care pornesc un joc/muzica/film, nu mai aud nimic din exterior. Cam astea as vrea si de la noile casti, pt ca nu as vrea cand eu ma joc de exemplu sa aud si TV-ul care e in aceeasi camera. Nu ma refer la volum extrem nici la casti nici la sunetele din exterior, ci la conditii normale de sunet in ambele incinte.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

La volum normal nu o sa auzi mare lucru, evident, castile de tip deschis nu izoleaza nici pe departe cum izoleaza cele de tip inchis chestia asta trebuie s-o intelegi din start.

Chestia cu volumul e subiectiva, castile de tip deschis coportandu-se mai bine intr-un mediu silentios datorita lipsei, aproape totale, de izolare fonica. Merita sa mergi pe HD555, in banii astia nu cred ca gasesti ceva mai bun per total, desigur sunt casti care iti fac urechile sa bazaie dupa cateva zeci de minute de ascultare din cauza puterii bass-ului dar cu alea faci maneloteca nu auditii casual.

Am niste casti inchise acum si nu prea sunt multumit de ele , se aud ok , fidelitate bass si toate cele dar parca se aud ca din oala.

In general la acelasi pret gasesti ceva mai bun pe deschis decat pe inchis dar nu e o regula , probabil sunt modele excelente si pe inchis.

Eu folosesc de aproape 1 an – Saitek GH20 ( ), sunt multumit de calitatea sunetului. Le folosesc impreuna cu SB X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro cu alimentare pe USB.

Au bass-ul curat, adanc si un efect de vibratie. Atunci cand setez efectul la maxim exploziile iti scutura bine de tot castile dar nu am gasit asta deranjant. Acopera bine urechile, sunetul exterior este destul de greu audibil chiar si la un nivel sonor scazut. Pot fi folosite foarte bine si pentru ascultat muzica nu doar pentru jocuri.

Si la utilizare indelungata (6 ore+) nu mi-au creat disconfort. Totusi vara, daca in camera sunt peste 25 grade, devin usor incomode. Am rezolvat problema prin ajustarea benzii de sustinere.

90% sanse sa merg pe HD555. Pacat ca la e-studio HD515 sunt doar cu 10 lei mai ieftine

DarKSeeD, mi se par cam slabe acele Saitek-uri fata de HD555, iar efectul de vibratie nu pot spune ca ma incanta. Stiu ca poate fi oprit. Si din cate vad in poza par a fi supra-aural, iar eu vreau circumaural. Si au sistem acustic inchis, si eu se pare ca as avea nevoie de unul deschis

Oricum, mersi de recomandare.

) o sa mi le cumpar.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Nu cred ca poti sa gasesti altceva mai bun in banii astia.

Nici eu nu cred. Sunt curios totusi ce putere au, ca nu vad nicaieri specificat. Banuiesc ca acel SPL de 112dB ar fi puterea, dar eu stiam ca puterea la sisteme acustice se masoara in W, sau poate la casti nu mai este asa

Am gasit la Pioneer-urile mele o specificatie de genul Sensitivity 102dB/mW, dar nush daca este ac lucru cu SPL-ul de la HD555. Tot la pioneer am gasit max input power 1200mW.

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Cand iti vin castile sa lasi o impresie pe aici Kodiak , sunt tare curios cum suna HD555-urile alea comparativ cu restu „balariilor” care sunt pe piata , cu siguranta sunt mai bune ca deh sunt aproape 3 mil. , dar cu cat sunt mai bune.

Pai singurele balarii cu care o sa le pot compara sunt Pioneer SE-M280, pe care le am acum. Nu prea sunt un headphones man, dupa cum se vede si din vasetele mele cunostinte in domeniu, dar am fost nevoit sa apelez din ce in ce mai mult la casti de cand m-am insurat acum 1an jumate, si nu mai am camera mea unde nu deranjame pe nimeni cu sunetul de la calc

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Cu pioneer-urile alea e destul , era mai bine daca aveai M290 ca multa lumea are/avut castile astea dar asta e.

Am intalnit multe persoane care indata ce le soseste o pereche de casti, o conecteaza la PC si incep sa-si imparta parerile pe fel de fel de forum-uri. In general castile high-end au nevoie de o anumita perioada de burn-in pana ce membrana ajunge la specificatie date de producator. Timpul acordat acestui fapt este oarecum discutabila dar in general el se situeaza undeva in jurul 100 ~ 150 de ore de ascultare la volum normal. Mai multe detalii gasesti . Personal am simtit o imbunatatire majora in cazul sunetelor joase cam dupa 10 ~ 15 ore de ascultare, dupa cam 100 de ore incepi sa simti inaltele cum „urca” mai sus. O sa auzi pe parcurs schimbarile.

Am atasat un mic programel cu care poti face burn-in. Personal am folosit pink noise deoarece acopera tot spectrul de sunete, de la cele joase pana la cele inalte. Pur si simplu lasi programul sa „sune” in casti peste noapte sau cand ai timp, daca te deranjeaza poti sa pui o perina peste ele.

Desi nu am o legatura directa cu acest topic, nu stiam de termenul „burn-in” si ce implicatii are. Multumesc ptr mentionarea site-ului cat si a sfaturilor bune date de-alungul timpului, in acest topic

Auzisem si eu de burn-in, dar ma astept ca la urechile mele afoane sa nu fac mare diferenta intre before si after burn-in. Pe de alta parte nici n-am mai ascultat casti high-end pina acum

. Mi-e cam mila sa le las peste noapte sa bazie, dar o sa vad, mai intai sa le iau. In general nu prea ascult muzica, dar probabil ca la inceput o sa ascult pt ca fiind o jucarie noua o sa o exploatez la maxim

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Si eu am cumparat acum citeva luni, prin noiembrie o pereche de casti Sennheiser HD 555 in special pentru jocuri si filme si pot spune ca se aud excelent, sunetul este natural, pozitionarea in spatiu e apoape la fel de buna ca la o pereche de casti 5.1, si nu te lasa cu dureri de cap dupa auditii indelungate, pe departe cele mai confortabile casti pe care le-am avut. Le-am achizitionat online de la (distribuitori autorizati Sennheiser) ,vad ca s-au si ieftinit, eu am dat pe ele in noiembrie 320 de lei, acum vad ca sint 285.49 Lei.

ps. nu e obligatoriu sa le faci burn-in fortat, membrana se relaxeaza pe masura ce le folosesti, cu cit o sa le folosesti mai mult cu atit o sa se auda mai bine, cel putin in teorie pentru ca nu s-a putut dovedi tehnic schimbarea proprietatilor acustice.

Ma intereseaza mai mult pentru monitorizare audio si compozitie muzicala. Cica sunt pe piata de prin 2002 si folosite in foarte multe studiouri worldwide. Ce parere aveti, gasesc ceva mai bun in banii astia?

De la Sennheiser le-am depistat pe astea, dar nu stiu cum se aud, in comparatie cu Yamaha-urile respective.

. Tipa de la e-sound.ro mi-a recomandat HD515 in loc, care mi-a zis ca sunt cam acelasti lucru. La pret sunt f apropiate. Este adevarat, sau vorbea ea prostii?

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Pai nu sunt nici acolo, ca m-am uitat. De aia probabil ca nici cei de la esound nu le au

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Le au baietii de la video-s.

LE: *****, my bad, am inteles „acolo nu le au”, in loc de „nici acolo”. Rog un mod-admin sa stearga postul

Ma gandesc ca si cei de la esound tot de la video-s le iau, deci probabil tot la jumatatea lunii feb ajung si la video-s.

Poate o fi totusi mai bine sa iau HD515…deja sunt mai ieftine cu ~50lei.

So, care e diferenta principala intre HD515 si HD555. Din ce am vazut prin descriere la HD555 este un reflector smecher in casti care produce un efect mai surround…dar practic cum stau lucrurile?

Citeste articolul pe: XtremPC

Postat de pe data de 31 ian., 2010 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 752 ori.

Publica un raspuns