Informatii, discutii si opinii despre tot ce tine de domeniul muzicii.

Nu esti singur, frate intru suferinta.

Si posibil sa mai fie si altii…

Aproape sigur mai sunt si altii. Numa ca manelistii ne dovedesc…

Daca e topic, dedicat muzicii TRANCE, va rog sa nu pomeniti de manele…

Ultimu reply a picat ca un capac de roata agatat de lantu’ de la veceu. Mai vreau.

OnTopic: Ascult si eu ocazional trance. Eram mai fan acum cativa ani.

„Romanii sunt o natie de miei in drum continuu spre abator.” Alain Gavrilutiu

Numa ca manelistii ne dovedesc…

Ne dovedesc… ce? Nu ne dovedesc mai! Ii dovedim noi pe ei…

Ce, in ultima zi la mare n-a venit nea Gutza de-a tipat in ristorantu’ din fata hotelului? Sa vezi ce tun am dormit!… Total indiferent.

Ma mir cum de ai rezistat, eu plecam la munte daca eram in locul tau ca manelistilor nu le prieste aerul rarefiat.

PS. singurul loc unde nu auzi manele din masini e prin Harghita/Covasna, pacat ca nu inteleg o iota de maghiara.

-LoL- vad ca se mai strange lumea. Am lipsit vreo 2 luni si apar altii

. TRANCE here all the time ca sa fiu ontopic (vezi semnatura). Mai erau _angel_ si _blind_ dar care nu cred ca vor da curand pe aici din motive mai mult sau mai putin interesante.

LE: cine nu are Digitally Imported sa isi „cumpere” (ce recomand momentan). si . Chiar nu am glumit la cumparat. Streamurile de pana la 96kbps sunt free iar daca vrei 128/192 incep de la 4.95$/luna.

Mai sunt si eu.

Daca tot veni vorba de radio, (desi cred ca multi dintre voi il stiti) are o gramada de posturi de radio online… printre care si ceea ce ne intereseaza pe noi: Trance, Vocal Trance, Progressive, DJ Mixes etc.

Edit: Ufff…

Acum am vazut ca link-ul mai era postat si la sticky-ul … si de doua ori… sorry…

When ATi is going to beat nVidia in OpenGL applications, make peace with whatever your god is… the end of the world will be comming soon.

Eu vorbeam de un radio dedicat muzicii trance iin Romnia. Din pacate asa ceva nu exista…

. Nu dau numai trance, dar e satisfacator. Si ar mai fi Nextlevel-ul de pe Radio 21 (vineri seara, cu Allen si Optick), dar n-am mai ascultat de mult, nu stiu daca mai e. Dar baza e tot colectia proprie (maricica as zice, si actualizata).

In alta ordine de idei, pe 26 (august) avem Chicane, iar la sfarsitul lui septembrie, van Dyk. Eu voi fi acolo sigur.

din ce stiu eu chicane s-a amanat pentru mai tarziu: septembrie/octombrie.

Deea ? ….meh… au noroc ca retransmit cateva emisiuni ca in rest…. nu as zice ca dau cine stie ce muzica.

Apropos, daca mergeti in Mamaia, cautati terasa Tan Tan (langa Cazinoul Mamaia, de la capatul telegondolei, 100m mai departe. Au cativa DJ-i care vin prin rotatie, mixeaza live si pun chiar muzica buna (stau bine si la tehnica). Am mers vreo trei nopti la rand acolo. Si poti sta cu un pahar de cocktail la masa pana dimineata, nu zice nimieni ceva.

Disparut JACK SHEPARD doctor american.

La data disparitiei purta costum si o servieta de piele.

Am uitat de ETN FM (oare cum de am facut crima asta) si streamurile astea 2 sunt really nice (mai ales ala de Trance): –> [Trance] si –> [Variety] (astea-s de 128 kbps). Daca tot am zis de ETN de la ei mi-a placut mult Deep Blue (Solarstone) si Trance Destiny (Greenwave – am ascultat in sfarsit si sunt marfa).

Inca astept de la Deea streamul de 128 care sa mearga mai mult de cateva zile.

Me too! Cum de n-am vazut topicul asta pana acuma?

ATB ascult pentru trance si dance, in special trance, voi ce ascultati pentru trance? Muzica asta ma linisteste si daca o asculti cu ochii inchisi si volumul la maxim chiar o simti. Unii oameni considera stupid genul acesta (mai ales specia numita generic manelisti si aia mai ingusti) dar eu inca nu m-am saturat de albumul No Silence si de multe alte piese. ATB rocks!

cam ce show-uri radio ascult eu.nu mai adaug si numele emisiunii.nu cred ca e necesar…

Eu trag mai mult spre Marcel Woods, Ron van den Beuken si David Guetta (ca DJ/remixer), si Cosmosis, Tarsis, Eat Static si SUN Project ca producatori (adica d-alea rele-rele). Dar playlistul e plin si de van Buuren, Tiesto, van Dyk, si din cei mai vechi, gen Mellow Trax, Talla sau Kai Tracid. Tot „rele”, stiu

cam ce show-uri radio ascult eu.nu mai adaug si numele emisiunii.nu cred ca e necesar…

Hai poate stiti voi mai bine, am mai creat un topic dar vad ca nu se baga nimeni…

Ma refer la legea drepturilor de autor. Ai voie sa incluzi o melodie intr-un set si sa faci public setul, fara sa platesti taxele alea enorme de difuzare pe fiecare melodie in parte?

Intreb asta pentru ca am muncit cateva zile la un mix de o ora, si intentionez sa mai fac si altele, dar n-am facut nimic public ca nu vreau sa-mi iau vreo amenda.

Umh … am si eu o intrebare. Ce folosesti pentru a lucra seturile? Nu de alta dar caut inebunit ceva care sa faca mai mult decat softurile produse de Atomix (Virtual DJ, Atomix MP3, Virtual DJ Studio, just name it) sau alte chestii gen Mix Meister. In principiu nu vreau sa ma limitez doar la 2 canale cum fac multe, vreau un BPM Counter dinamic nu in stil Virtual DJ si daca se poate un engine pentru mixaj folosind Key-urile muzicale ceea ce m-ar scuti de multa munca (Mixed-in-Key facea asta dar din pacate versiunea Trial ofera doar analiza a wave-ului, mix nimic).

Cat despre intrebarea ta legata de acesti DJ de la noi mi se leaga gandurile de trackerul ETN FM-ului. Totusi se poate lua de la ei dar nu stiu care este baza legala. Din cate stiu am cateva cunostinte care sunt DJ si care trebuie sa dea o caruta de bani pentru un set daca vrea sa fie in legalitate si sa il difuzeze public.

Damn! OK, ata ete.

Cat despre prima intrebare, cel mai mult imi place Ableton Live. Are multe chestii misto, de exemplu BPM Adjust (setezi un BPM, si toate melodiile urmatoare se adapteaza), AutoWarp (detectie automata a BPM, dar rezultatul se poate modifica vizual), lucru real-time (fara delay), nu modifica fisierele originale (indiferent cate efecte si modificari faci), multe, foarte multe efecte, accepta manipulare externa (de exemplu daca ai un mixer Hercules), si are versiuni PC si Mac (asta daca ai un foarte portabil iMac, precum Sasha & Digweed).

Dupa ce te obisnuiesti putin cu interfata (e ceva, e bine sa urmaresti tutorialele), nu o sa mai vrei sa lucrezi cu altceva. Numai ca… costa o gramada de bani.

cam ce show-uri radio ascult eu.nu mai adaug si numele emisiunii.nu cred ca e necesar…

Nu ascult chiar de fiecare data, dar am intalnit intamplator un episod mixat de Armin Van Buuren (03.06.2005) care personal, mi se pare excelent. Pentru un eventual upload pe rapidshare, da-mi un pm

De obicei ascult Trance cand am de lucru sau trebuie sa invat……

Here I am, another trance lover. Ascult trance, dar de cand cu streamurile nu prea mai stiu ce ascult. Winampu canta, e foarte comod, nu mai imi fac eu playlistul. Asta e dezavantajul ce il vad eu in streamuri. (da, stiu, nimeni nu ma obliga).

Cand e vorba sa ascult, printre preferati intra Judge Jules, Yahel, Infected Mushroms, Above&Beyond, Blank & Jones, Johan Gielen si neaparat Talla.

ati observat si voi ca nu prea mai e nimic inovator in trance in ultimi ani ? mai ascult seturi de prin ’95 ’99, suna bestial. Astea de azi insa ..

ATB de cand e trance ? eu il vad ca pe un house comercial.

Umh … am si eu o intrebare. Ce folosesti pentru a lucra seturile? Nu de alta dar caut inebunit ceva care sa faca mai mult decat softurile produse de Atomix (Virtual DJ, Atomix MP3, Virtual DJ Studio, just name it) sau alte chestii gen Mix Meister….

Incearca cu Sony Sound Forge.

Una dintre ultimele creatii in FL Studio 6, mai cateva poate le voi uploada mai tarziu…

Astept pareri si sfaturi…

Piesa e OK, insa parca i-ar mai trebui ceva adaugat… niste scurte efecte in anumite momente…

Chiar m-am gandit sa pun niste efecte, deocamdata inca o mai finisez.

@Raven: am incercat mai demult versiuni mai vechi de Sony Sound Forge si nu am fost impresionat. Recunosc, ceva recent inca nu am testat. O sa pun si SF pe to-do-list. Cat despre partea cu Armin van Buuren nu am decat cuvinte de lauda dar sa lasam muzica sa vorbeasca sau mai bine zis al lui A State Of Trance. Data pe care ai lasat-o (03.06.2005) imi era usor cunoscuta: Episode 199 si il tin minte pentru ca e fix ala dinaintea celui aniversar de 4 ani si intradevar, playlist frumos. BTW, oficial episodul e datat pe 02.06 (fac si corectura).

ati observat si voi ca nu prea mai e nimic inovator in trance in ultimi ani ? mai ascult seturi de prin ’95 ’99, suna bestial. Astea de azi insa ..

I think trance is becoming a broader term for a lot of different genres; it’s no longer a specific kind of music within the dance scene,” says Armin, widely credited with creating the blueprint track for the genre, Blue Fear, at the tender age of 19. “Trance has elements of all different types of music. I play a lot of tracks that are labelled as progressive, tribal progressive, techno, trance, euphoric trance, vocal trance, melodic progressive… These days it’s really hard to label a specific sound. Styles are mutating and evolving into this all-over new sound, which is basically dance music going back to its roots. There’s so much good music out there and I don’t want to limit myself to just one style.

Esti sigur ca vorbim despre acelasi Trance? Oricum, nu ma agit dar totusi parerea mea si nu doar a mea este aceea ca Trance-ul evolueaza de la an la an, nu cred ca s-a plafonat.

cand vine vorba de AvB, de aceea l-am citat.

– astia de la The DJ List il plaseaza pe ATB la Trance si din ceea ce am ascultat din seturile lui tot inspre Trance tragea. Nu comentez albumele lui desi unele piese chiar sunt Trance dar nu o sa ma apuc sa dau exemple. Ca sa dau un exemplu de modul in care difera creatia proprie de partea de DJ-ing, Shivers, ultimul album al lui (ghici) Armin van Buuren este foarte indepartat de ceea ce pune prin seturile lui. Mai mult sunt cateva piese care nici macar nu sunt Trance pe albumul ala si tin sa mentionez una: Gypsy (with Ray Wilson) care a fost catalogata de un prieten care asculta genul din care face parte „a dracu de comerciala”. Ce pot sa zic, una din putinele piese break care mi-a placut.

Citeste articolul pe: XtremPC

Trance Music

Informatii, discutii si opinii despre tot ce tine de domeniul muzicii.

Nu esti singur, frate intru suferinta.

Si posibil sa mai fie si altii…

Aproape sigur mai sunt si altii. Numa ca manelistii ne dovedesc…

Daca e topic, dedicat muzicii TRANCE, va rog sa nu pomeniti de manele…

Ultimu reply a picat ca un capac de roata agatat de lantu’ de la veceu. Mai vreau.

OnTopic: Ascult si eu ocazional trance. Eram mai fan acum cativa ani.

„Romanii sunt o natie de miei in drum continuu spre abator.” Alain Gavrilutiu

Numa ca manelistii ne dovedesc…

Ne dovedesc… ce? Nu ne dovedesc mai! Ii dovedim noi pe ei…

Ce, in ultima zi la mare n-a venit nea Gutza de-a tipat in ristorantu’ din fata hotelului? Sa vezi ce tun am dormit!… Total indiferent.

Ma mir cum de ai rezistat, eu plecam la munte daca eram in locul tau ca manelistilor nu le prieste aerul rarefiat.

PS. singurul loc unde nu auzi manele din masini e prin Harghita/Covasna, pacat ca nu inteleg o iota de maghiara.

-LoL- vad ca se mai strange lumea. Am lipsit vreo 2 luni si apar altii

. TRANCE here all the time ca sa fiu ontopic (vezi semnatura). Mai erau _angel_ si _blind_ dar care nu cred ca vor da curand pe aici din motive mai mult sau mai putin interesante.

LE: cine nu are Digitally Imported sa isi „cumpere” (ce recomand momentan). si . Chiar nu am glumit la cumparat. Streamurile de pana la 96kbps sunt free iar daca vrei 128/192 incep de la 4.95$/luna.

Mai sunt si eu.

Daca tot veni vorba de radio, (desi cred ca multi dintre voi il stiti) are o gramada de posturi de radio online… printre care si ceea ce ne intereseaza pe noi: Trance, Vocal Trance, Progressive, DJ Mixes etc.

Edit: Ufff…

Acum am vazut ca link-ul mai era postat si la sticky-ul … si de doua ori… sorry…

When ATi is going to beat nVidia in OpenGL applications, make peace with whatever your god is… the end of the world will be comming soon.

Eu vorbeam de un radio dedicat muzicii trance iin Romnia. Din pacate asa ceva nu exista…

. Nu dau numai trance, dar e satisfacator. Si ar mai fi Nextlevel-ul de pe Radio 21 (vineri seara, cu Allen si Optick), dar n-am mai ascultat de mult, nu stiu daca mai e. Dar baza e tot colectia proprie (maricica as zice, si actualizata).

In alta ordine de idei, pe 26 (august) avem Chicane, iar la sfarsitul lui septembrie, van Dyk. Eu voi fi acolo sigur.

din ce stiu eu chicane s-a amanat pentru mai tarziu: septembrie/octombrie.

Deea ? ….meh… au noroc ca retransmit cateva emisiuni ca in rest…. nu as zice ca dau cine stie ce muzica.

Apropos, daca mergeti in Mamaia, cautati terasa Tan Tan (langa Cazinoul Mamaia, de la capatul telegondolei, 100m mai departe. Au cativa DJ-i care vin prin rotatie, mixeaza live si pun chiar muzica buna (stau bine si la tehnica). Am mers vreo trei nopti la rand acolo. Si poti sta cu un pahar de cocktail la masa pana dimineata, nu zice nimieni ceva.

Disparut JACK SHEPARD doctor american.

La data disparitiei purta costum si o servieta de piele.

Am uitat de ETN FM (oare cum de am facut crima asta) si streamurile astea 2 sunt really nice (mai ales ala de Trance): –> [Trance] si –> [Variety] (astea-s de 128 kbps). Daca tot am zis de ETN de la ei mi-a placut mult Deep Blue (Solarstone) si Trance Destiny (Greenwave – am ascultat in sfarsit si sunt marfa).

Inca astept de la Deea streamul de 128 care sa mearga mai mult de cateva zile.

Me too! Cum de n-am vazut topicul asta pana acuma?

ATB ascult pentru trance si dance, in special trance, voi ce ascultati pentru trance? Muzica asta ma linisteste si daca o asculti cu ochii inchisi si volumul la maxim chiar o simti. Unii oameni considera stupid genul acesta (mai ales specia numita generic manelisti si aia mai ingusti) dar eu inca nu m-am saturat de albumul No Silence si de multe alte piese. ATB rocks!

cam ce show-uri radio ascult eu.nu mai adaug si numele emisiunii.nu cred ca e necesar…

Eu trag mai mult spre Marcel Woods, Ron van den Beuken si David Guetta (ca DJ/remixer), si Cosmosis, Tarsis, Eat Static si SUN Project ca producatori (adica d-alea rele-rele). Dar playlistul e plin si de van Buuren, Tiesto, van Dyk, si din cei mai vechi, gen Mellow Trax, Talla sau Kai Tracid. Tot „rele”, stiu

cam ce show-uri radio ascult eu.nu mai adaug si numele emisiunii.nu cred ca e necesar…

Hai poate stiti voi mai bine, am mai creat un topic dar vad ca nu se baga nimeni…

Ma refer la legea drepturilor de autor. Ai voie sa incluzi o melodie intr-un set si sa faci public setul, fara sa platesti taxele alea enorme de difuzare pe fiecare melodie in parte?

Intreb asta pentru ca am muncit cateva zile la un mix de o ora, si intentionez sa mai fac si altele, dar n-am facut nimic public ca nu vreau sa-mi iau vreo amenda.

Umh … am si eu o intrebare. Ce folosesti pentru a lucra seturile? Nu de alta dar caut inebunit ceva care sa faca mai mult decat softurile produse de Atomix (Virtual DJ, Atomix MP3, Virtual DJ Studio, just name it) sau alte chestii gen Mix Meister. In principiu nu vreau sa ma limitez doar la 2 canale cum fac multe, vreau un BPM Counter dinamic nu in stil Virtual DJ si daca se poate un engine pentru mixaj folosind Key-urile muzicale ceea ce m-ar scuti de multa munca (Mixed-in-Key facea asta dar din pacate versiunea Trial ofera doar analiza a wave-ului, mix nimic).

Cat despre intrebarea ta legata de acesti DJ de la noi mi se leaga gandurile de trackerul ETN FM-ului. Totusi se poate lua de la ei dar nu stiu care este baza legala. Din cate stiu am cateva cunostinte care sunt DJ si care trebuie sa dea o caruta de bani pentru un set daca vrea sa fie in legalitate si sa il difuzeze public.

Damn! OK, ata ete.

Cat despre prima intrebare, cel mai mult imi place Ableton Live. Are multe chestii misto, de exemplu BPM Adjust (setezi un BPM, si toate melodiile urmatoare se adapteaza), AutoWarp (detectie automata a BPM, dar rezultatul se poate modifica vizual), lucru real-time (fara delay), nu modifica fisierele originale (indiferent cate efecte si modificari faci), multe, foarte multe efecte, accepta manipulare externa (de exemplu daca ai un mixer Hercules), si are versiuni PC si Mac (asta daca ai un foarte portabil iMac, precum Sasha & Digweed).

Dupa ce te obisnuiesti putin cu interfata (e ceva, e bine sa urmaresti tutorialele), nu o sa mai vrei sa lucrezi cu altceva. Numai ca… costa o gramada de bani.

cam ce show-uri radio ascult eu.nu mai adaug si numele emisiunii.nu cred ca e necesar…

Nu ascult chiar de fiecare data, dar am intalnit intamplator un episod mixat de Armin Van Buuren (03.06.2005) care personal, mi se pare excelent. Pentru un eventual upload pe rapidshare, da-mi un pm

De obicei ascult Trance cand am de lucru sau trebuie sa invat……

Here I am, another trance lover. Ascult trance, dar de cand cu streamurile nu prea mai stiu ce ascult. Winampu canta, e foarte comod, nu mai imi fac eu playlistul. Asta e dezavantajul ce il vad eu in streamuri. (da, stiu, nimeni nu ma obliga).

Cand e vorba sa ascult, printre preferati intra Judge Jules, Yahel, Infected Mushroms, Above&Beyond, Blank & Jones, Johan Gielen si neaparat Talla.

ati observat si voi ca nu prea mai e nimic inovator in trance in ultimi ani ? mai ascult seturi de prin ’95 ’99, suna bestial. Astea de azi insa ..

ATB de cand e trance ? eu il vad ca pe un house comercial.

Umh … am si eu o intrebare. Ce folosesti pentru a lucra seturile? Nu de alta dar caut inebunit ceva care sa faca mai mult decat softurile produse de Atomix (Virtual DJ, Atomix MP3, Virtual DJ Studio, just name it) sau alte chestii gen Mix Meister….

Incearca cu Sony Sound Forge.

Una dintre ultimele creatii in FL Studio 6, mai cateva poate le voi uploada mai tarziu…

Astept pareri si sfaturi…

Piesa e OK, insa parca i-ar mai trebui ceva adaugat… niste scurte efecte in anumite momente…

Chiar m-am gandit sa pun niste efecte, deocamdata inca o mai finisez.

@Raven: am incercat mai demult versiuni mai vechi de Sony Sound Forge si nu am fost impresionat. Recunosc, ceva recent inca nu am testat. O sa pun si SF pe to-do-list. Cat despre partea cu Armin van Buuren nu am decat cuvinte de lauda dar sa lasam muzica sa vorbeasca sau mai bine zis al lui A State Of Trance. Data pe care ai lasat-o (03.06.2005) imi era usor cunoscuta: Episode 199 si il tin minte pentru ca e fix ala dinaintea celui aniversar de 4 ani si intradevar, playlist frumos. BTW, oficial episodul e datat pe 02.06 (fac si corectura).

ati observat si voi ca nu prea mai e nimic inovator in trance in ultimi ani ? mai ascult seturi de prin ’95 ’99, suna bestial. Astea de azi insa ..

I think trance is becoming a broader term for a lot of different genres; it’s no longer a specific kind of music within the dance scene,” says Armin, widely credited with creating the blueprint track for the genre, Blue Fear, at the tender age of 19. “Trance has elements of all different types of music. I play a lot of tracks that are labelled as progressive, tribal progressive, techno, trance, euphoric trance, vocal trance, melodic progressive… These days it’s really hard to label a specific sound. Styles are mutating and evolving into this all-over new sound, which is basically dance music going back to its roots. There’s so much good music out there and I don’t want to limit myself to just one style.

Esti sigur ca vorbim despre acelasi Trance? Oricum, nu ma agit dar totusi parerea mea si nu doar a mea este aceea ca Trance-ul evolueaza de la an la an, nu cred ca s-a plafonat.

cand vine vorba de AvB, de aceea l-am citat.

– astia de la The DJ List il plaseaza pe ATB la Trance si din ceea ce am ascultat din seturile lui tot inspre Trance tragea. Nu comentez albumele lui desi unele piese chiar sunt Trance dar nu o sa ma apuc sa dau exemple. Ca sa dau un exemplu de modul in care difera creatia proprie de partea de DJ-ing, Shivers, ultimul album al lui (ghici) Armin van Buuren este foarte indepartat de ceea ce pune prin seturile lui. Mai mult sunt cateva piese care nici macar nu sunt Trance pe albumul ala si tin sa mentionez una: Gypsy (with Ray Wilson) care a fost catalogata de un prieten care asculta genul din care face parte „a dracu de comerciala”. Ce pot sa zic, una din putinele piese break care mi-a placut.

Citeste articolul pe: XtremPC

Postat de pe data de 31 ian., 2010 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 582 ori.

Publica un raspuns