Salut am un sfat …am o intrebare…am o plangere impotriva nimanui…

Sa incep in primul rand e a 7-9 oara cand spun povestea acestei placi de fapt trebuia sa incep cu acest forum poate gaseam o sugestie mai tangibila pana acum.

Deci am avut o placa X-Fi Platinum Fatal1ty Champion pe care REGRET ca am vandut-o cuiva si cu banii de pe ea am luat un X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series am zis ca fac o mare chestie dar in fapt e acelasi soft acelasi procesor e la fel chiar aia care am vandut-o era mai buna decat X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series deoarece avea mai multe conexii panoul frontal bine gandit bla bla..asa..

Am luat X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series am pus-o pe pc din start am avut probleme cu butoanele de pe panoul frontal prima oara apasam pe ele si ramaneau aprinse am trecut peste acest aspect deoarece din soft placa functiona bine..

Am sa sar direct la instalarea ei dupa ce am vazut ce probleme are.

Deci am facut instalarea pe 2 sisteme de operare diferite amandoua FRESh adica instalare de win fresh primul sistem win xp sp2 64 bit corporate si al doilea win 7 64 de bit ultimate .

Dupa ce am instalat sistemul ca am facut pe rand operatiunea am instalat driverul de chispet,driverul video ,placa audio .adica driverele aici am incercat varianta de drivere de pe cdul lor dupa care am reinstalat sistemul ( am facut imagine la sistem cu hiren’s boot la tot instalul fara placa audio) cu diverele de pe site si ala oficial si ala beta totul pe rand pe sisteme fresh totul pe fiecare sistem in parte asta a durat vreo-o 2 zile sa fac testele astea.

Nu conteaza configuratia pcului meu pentru ca problema dupa cum va voi spune mai jos au confirmat-o si cei de la magazinul de unde am luat placa a fost testata si acolo o saptamana pe siteme diferite deci nu conteaza ce sistem aveam eu…ca sa excludem asta ..

Revin dupa instalarea driverelo audio am instalat codecurile de filme dupa urmeaza ..eu va zic pasii mei cei de la magazin probabil au facut in felul lor..asa..am instalat Codecul CCCP (pachetul) din care am debifat fddshow ,am instalat ffdshow separat pentru 64 de biti totul a fost instalat ..,duap aceaa divx 7 ,ac-3 ultimul,core avc,si ultimul bsplyer care la instalare nu a cerut nimic sa isi updateze de pe net..repet toate aceste setari au fost facute in toate combinatiile posibile..

Asa dupa ce am facut asta ca sa pot vedea filme am setata normal placa audio pe 5.1 la speaker si pentru cei ce nu stiu sa stiti ca nu e de ajuns asta ..trebuie sa va duceti dupa aceea cum am facut si eu in ac-3 codec sa setati la speaker 3+2 speaker si bineinteles fiind o placa audio pe 24 bit sa setam si 24 bit.

Cand dadeam play la film .avi sau .mkv filmul rula 3-4 minute in regim normal cursiv…dar la un moment dat incepea sa agate ..adica sa sara portiuni de secunde ceva de genul ca daca filmul ar fi rulat de pe un vinyl si am dat cu pumnu in masa ar sari filmul nu mult fractiuni de secunda..ceea ce este FOARTE FRUSTRANT mai ales la o placa de 8 milioane placa cumparata in octombrie noiembrie 2009 …

Deci problema mea era ca vedeam filme sarind ..atunci cand am luat placa audio sincer vre-o o luna jumate numai asa am avzut deoarece aveam sistemul cu foarte multe programe instalate si nu am avut timp sa vad de unde e problema si am asteptat sa imi fac timp sa pun sistem fresh sa vad de unde e problema dar dupa ce am scos componente din pc le-am luat pe rand in excludere asta ep sistem fresh am zis hai sa scot placa X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series poate o fi cu probleme si sa vad filme cu placa aduio on BOARD si ghiciti ce ?! filmele mergeau EXCELENT cu placa audio on board….

Ok..am gasit problema..am dat mail la creative le-am explicat problema …nu ia interesat…

si ei in loc sa zica domnu Ciprian o sa lucram la drivere sa vedem ce facem cum rezolvam problema dumneavoastra…mentionez aici ca in mail le-am scris clar ca sunt zeci de utilizatori care au aceleasi probleme (aici ma refer cu butoanele ca ramaneau blocate si aprinse pe panoul frontal) le-am dat si siturile unde si altii se plang de placa asta audio si ei imi dau mail ca stiti am analizat mailul dumneavoastra si am vorbit cu consilierul juridic al nostru sa vedem cum face in caz ca ne dati in judecata sa putem sa rezolvam problema juridic …cum fratilor ?! in loc sa zica ca vom lucra la driver ei zic ca sa ii dau in judecata.

Ok am vazut ca eu nu pot face nimic am dus placa audio la mgazinul de unde amluat-o au testat-o si ei acolo au confrimat problema cu rularea filmelor ca nu se poate vedea un film normal atunci cand setezi SPEAKERS in 3+2 adica 5.1 si 24 bit in ac-3 si au trimi-so la bucuresti….asta sa intamplat cu trimis-ul pe 4-5 ianuarie 2010 ..

Aia la bucuresti au trimis alta NOU noutza inapoi aici au testat-o si pe asta si bineinteles aceasi problema …

Asta a fost povestea placii X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series .

Mentionez ca placa adui in regim de muzica adica sa asculti muzica functiona BRICi nu am ce zice dar eu ma uit la filme mi-am luat proiector ce sa ii faci fiecare si le stie pe alea lui amd at 8 milioane sa exploatez un lucru intru totul si nu am putut.

Acuma omu mi-a dat banii ce placa sa cumpar fratilor ce placa aduio ar fi excelenta pentru mine la vizionare de filme ? la jocuri si muzica…?nu conteaza BANII si cat costa…

Creative ma dezamgit enorm nu am cuvinte sa cataloghez asta …

Nu fac decat sa scoata produse noi mereu sa fie in ton cu concurenta si cele care au trecut cateva luni le uita si numai lucreaza la imbunatatirea driverelor.

Puteau sa ia in serios ce le-am zis deoarece zeci de utilizatori ai acestei placi se plang…

Ce placa audio sa imi iau ?sa aiba soft asemanator sa umblu la speakers sa am eq si altele mentionez ca placa sa fie pe pci-xpres …mama ei de viata…

Poate cineva din conducerea revistei face un articol despre aceasta problema…paote citeste cineva …poate fac si ei teste si sa imi confirme si mie aici ca nu aberez dar dativa seama am testat eu au testat aia la magzin deci problema este reala..sunt sigur ca este doar de la drivere dar nu pot astepta 1 an 2 ani sa faca ei drivere eu am nevoie sa folosesc produsul …

Spuneti si la altii de aceasta prblema ..nu va garbiti sa spuneti poate ca are vre-un prieten de al vostru sii merge perfect pana cand nu faceti ce am scris eu sus.

pe site la specificatiion scrie clar ca merge pe sistemele de mai sus deci exludem si incompatibilitatea cu ele.

Nu mai am ce sa zic eu amd at verdictul ramane voi sau prietenii vostrii sa decideti .

Inca odata recomandati-mi alta placa audio sa fie la fel sau mai buna decat X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series are cineva acest model ?AuzenTech X-Fi HomeTheater HD 7.1 Canale, PCI-E ? din pacate are tot procesor xfi ..daca voi avea aceasi problema ?

Asus sonar ?ala pe pci expres ? nu am unde sa testez sau sa ma ajute cineva sa vad cum se comporta placile astea audio ..nu ma deranja acest fapt dar sunt 8 MILIOANE de lei 800 ron unii nu iau salariul asta sau altii isi fac pcul cu baniia astia..e pacat.

Sper ca nu v-a plictisit ..Multumesc anticipat de ajutor si aveti grija ce cumparati …

Am o intrebare , la absolut toate filmele iti facea asa sau numai la MKV si in general filme care porneau cu MKV in colt ? sau AC3 ?

Stiu ca esti suparat pe Creative dar te rog da un raspuns sincer si poate te rezolvam.

Back..deci problema apare 100% cand setezi in codecul ac-3 sunetul dupa cum am mentionat mai sus in codecul ac-3 setati 3/2 la speakers si selectati 24 bit..in ultimul timp am numai filme .mkv asta este momentan si viitorul deci ne rezumam la acest tip de fisiere ..nu am pus dvduri sau numai tin minte..va dati seama am inebunit in perioada aia sa fac tot felul de setari pe 2 pcuri cate am in casa cu zeci de permutari…

Testati cum am specificat eu si veti vedea ca veti avea la fel problema..

Vreau sa cumpar Auzen X-Fi HomeTheater HD cum pot sti daca nua re problema urmatoare..i-am descris problema ..

O sa intrebati de ce? iar eu va zic ca uitandu-ma la specificatiiam vazut ca Auzen X-Fi HomeTheater HD foloseste acelasi procesor X-fi si cam apropa eidentic acelasi soft mixer si setari ..si am intrebat pe domnul de la pc-coolers daca o cumpar si am aceasi problema ca si aia de la creative imi da banii inapoi ?sunt peste 800 roni domnilor..

Cel de la pc-coolers la momentul cand va scriu am vorbit mi-a spus ca au o placa de teste acelasi model si au trimi-so la revista chip la laboratorul hardware sa o testeze deci astazi 18 ianuarie cel putin exista un Auzen X-Fi HomeTheater HD in sediul revistei chip pentru teste .

Am sunat si la chip am vb acolo cu un domn i-am dat mail cu problema mailul continand acest post sa numai scriu eu de 100 ori ramanand sa o testeze ei sa vedem daca nu si Auzen X-Fi HomeTheater HD poate sa aiba aceasi problema..nu vreau sa dau 800 roni aiurea.

Cei de la pc-cooleers mi-ai spus ca ,chiar daca Revista Chip nu o testeaza cum ajunge la ei inapoi o sa faca ei testul cum le-am explicat eu la modelul Auzen X-Fi HomeTheater HD .

Am ajuns eu clientul eu care ar trebui sa merg sa cumpar sa ma bucur de ea sa stau sa rezolv o problema a unui mare producator …

Asa mi se intampla eu trebuie sa fac multe ca sa imi fie mie bine..o sa mai pun eu un post legat de cinematografele din Romania si serviciile de 2 bani pe care le ofera legate de sunet cu toate ca au aparate de milioane de euro..PACAt cand voia vea timp voi pune poatee faceti un articol pe tema asta a sunetului..nimeni nu face nimic..

Bine ca mai sunt unii ca mine si ca altii care nu suferim de sindromul lasa ca poate face altcineva ceva…daca eu nu iau atitudine …pot eu sa stau 100 ani …

Sunt sa stiti in stare daca as avea o sustinere puternica din spate sa ii dau in judecata pe cei de la creative pentru neseriozitate si nerespectare a clientului le-am dat mailuri si nu au rezolvat de luni de zile problema..

Internetul este plin de plangeri..daca as avea bani avocat bun in detalii tehnice as strange plangeri de pe net si i-as da in judecata as castiga 100% .

As putea spune Asta e tara in care Traim..Romania..dar aici nu merge..deci aici se poate spune ca nu numai in Romania exista bataie de joc…in toata lumea…

Mai astept sa vad ce se rezolva cu Auzen X-Fi HomeTheater HD si o sa revin…

Inca o intrebare am ..Creative nu are filiala si la noi? astia nu ar trebui sa comunice intre ei ?

Multumesc oricum pentru faptul ca totusi aici sunteti interesati de problema…si inca ceva nu ma ajutati pe mine in mod special..ii ajutati pe toti care au cumparat modelul de placa si care vor cumpara ..

Asteptam sa vedem…

Se stie ca placile X-fi nu se descurca bine cu AC3 , sunt multe forumuri si oameni care au discutat si au constatat problema cu AC3 si X-fi , problema e ca nu depinde de Creative daca programul X nu este bine facut si da erori , e problema celor care fac AC3-ul.

Ce se face Creative daca maine apare codecul gigel surround si nu merge pe X-fi ? retrage toate placile audio de pe piata sau alearga dupa tampitii care au facut softu sa ii indrume in directia buna ? asta costa bani si daca nu ai observat industria placilor audio high end merge cam prost , cati isi cumpara placi audio din astea de 8 mil. cand alea intregrate sunt mai mult decat satisfacatoare ?

Cred ca cei de la Creative au alte prioritati cand vine vorba de rezolvarea problemelor de drivere.

Nici tu nu cred ca poti multumi pe toata lumea in ce faci in viata , asa si creative nu poate rezolva absoltut toate problemele care exista , de aceea ai dreptul sa faci alta alegere , in plus de asta , AC3-ul nu e singuru codec care iti poate pune sunetul cum vrei tu , sunt atatea codec-uri pe net si mai ales unu destul de folosit si updatat , FFDSHOW , vezi la audio ce poti sa faci.

Mai sunt codec-uri de la profesionesti cum este elecard si altii care nu imi vin acum , in loc de coreavc poti folosi haali media spliter care e si gratis si e acelasi lucru numa ca nu tre sa folosesti crack-uri.

, stai linistit , si daca ai fi avut bani nu faceai nimic , nu ai un motiv serios , unde scrie ca produsu lor tre sa mearga in orice rahatel de program care exista pe net ? unde scrie ca ei sunt obligati sa iti faca tie placa sa mearga in ce programe si codec-uri vrei tu ? in cel mai bun caz reusesti sa le strici reputatia de mare brand.

Din pacate Creative s-au cam prostit in ultima vreme. Tin minte cand SBLive! si SBLive! 5.1 faceau legea in domeniul placilor de sunet. Dar dupa aia, cand au inceput sa scoata modele noi pe banda rulanta, s-au cam dus de rapa. Ciudat totusi ca seria X-Fi are probleme cu AC3, pt ca eu am Audigy 4 nu are nici o probleme cu sunetul AC3; X-Fi fiind mai performant si mai nou (parca) decat Audigy4.

Si newbie, AC3, nu este o petarda de codec, ci unul super-arhi cunoscut si popular. Banuiesc ca cei de la Creative sustin ca placa lor suporta sunetul AC3, ceea ce nu este deloc normal si frumos sa faca, stiind ca sunt probleme cu AC3. Mai normal era sa nu specifice nicaieri ca produsul lor suporta AC3, sau sa specifice ca exista probleme. In felul acesta cumparatorul era corect informat.

Din ce am observat majoritatea filmelor HD au sunetul DTS sau AC3. Acuma ma gandesc nu conteaza ce codec foloseste ciprianionut ca sa vada un film cu sunetul AC3, tot nu ii va merge ok. corect?

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Audigy 2 ZS Gold a fost ultima placa decenta de la Creative, din pacate. Cu seria X-Fi au cam luat-o la vale cu driverele nasoale si cu acei condensatori ieftini pe care ii montau, singura modalitate pentru a avea o placa decenta Creative e modarea hardware a acesteia si folosirea unor drivere „modate” care nu intodeauna functioneaza cum trebuie… Pacat de ei… Sper ca la urmatoarea serie de placi sa coboare cu picioarele pe pamant si sa produca ceva bun, nu numai placi de furat ochii cu EAX 7.0 si alte balarii complet inutile pentru un user de rand care nu vrea decat sa asculte o muzica buna.

Si newbie, AC3, nu este o petarda de codec, ci unul super-arhi cunoscut si popular. Banuiesc ca cei de la Creative sustin ca placa lor suporta sunetul AC3, ceea ce nu este deloc normal si frumos sa faca, stiind ca sunt probleme cu AC3. Mai normal era sa nu specifice nicaieri ca produsul lor suporta AC3, sau sa specifice ca exista probleme. In felul acesta cumparatorul era corect informat.

Banuiesti ca cei de la creative sustin ca suporta AC3-ul sau esti sigur de asta ? eu nu am vazut nicaieri sa scrie asta.

Presupuneri din astea l-au facut si pe ciprianionut sa isi ia o teapa de 8 mil. , tineti minte , AC3-ul e GRATIS , asta inseamna ca cine face codec-ul ala nu are obligatii fata de indivizii care folosesc codec-ul sa il faca sa mearga pe orice placa de sunet.

Documenteaza-te mai bine Kodiak ca AC3 nu e buricul codec-urilor , eu nu il mai folosesc de ani de zile.

Din pacate Creative s-au cam prostit in ultima vreme. Tin minte cand SBLive! si SBLive! 5.1 faceau legea in domeniul placilor de sunet. Dar dupa aia, cand au inceput sa scoata modele noi pe banda rulanta, s-au cam dus de rapa.

S-au dus de rapa pentru ca placile de sunet integrate au devenit acceptabile si veneau integrate pe placa de baza , cine sa mai dea bani pe placa de sunet separata doar ptr. EAX si un sunet insesizabil mai bun decat integrata.

Ca sa inchei , Creative are obligatia sa fie compatibil cu standarde deja stabilite si care au in spate oameni gata sa rezolve posibile probleme , nu x-ulica care face din placere un codec si il doare-n cot ca nu merge pe nu stiu ce hardware , nu confunda DTS cu AC3 Kodiak , DTS e un standard in timp ce AC3-ul de care vorbim e un codec care suporta acel standard cum poate si cum vrea muschiu programatorului.

newbie ce sustii e ca si cum Ati/Nvidia ar scoate drivere sa mearga doar Crysis si UT (exemple random), iar restul jocurilor nemeritand suport. Ti se pare corect? Mie nu. Vorbim aici de placi audio consumer, nu ceva super specializat de la care chiar nu trebuie sa te astepti la mai mult decat la ceea ce a fost construit

Creative sunt praf si pulbere la capitolul drivere. Pe deasupra mai incearca si diverse smecherii fortand lumea sa cumpere placi audio noi (vezi suport pentru Soundblaster si altele, la apariatia Vista si scandalul cu Daniel K).

Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

Sunt de parere ca aceasta combinatie de codecuri + player (bs player?? mi se pare prea sensibil la setari/codecuri/programe externe.. dar pe care le foloseste, incearca mediaplayer classic, vlc player.. alt set de codecuri) este cea care cauzeaza problema.

Da, intr-adevar poate ca cu placa de sunet integrata care e un realtek moloz nu are probleme, dar orice placa de baza are integrata asa ceva pe cand nu orice sistem are placa de sunet creative deci => o mai buna compatibilitate a softuletelor + codecurilor cu aia integrata.

Pe scurt: incearca alt kit de codecuri si alt player, vezi cum se prezinta situatia.

newbie ce sustii e ca si cum Ati/Nvidia ar scoate drivere sa mearga doar Crysis si UT (exemple random), iar restul jocurilor nemeritand suport.

Crysis is UT se vand PE BANI ! si sunt unice , nu mai e un alt crysis sau alt UT.

In schimb codecul ala poate fi inlocuit de alte codec-uri facute de profesionisti care merg fara probleme pe un creative si fac acelasi lucru fara nici o diferenta finala.

Ce mai analogie faceti voi pe aici te doare capu , ia sa va stranegti cativa sa dati in judecata creative sa ma rad si eu.

Domnu’ ciprianionut , eu zic sa te multumesti ca ti-au schimbat amicii de la magazin placa de sunet, dar din cate se vede nici ei nu erau asa de priceputi. Ce povestesti matale aci’ indica ca ai avea un conflict software,nici pe departe unul hardware.

In concluzie , cererea ta de returnare a banilor este una „nefondata”, si mai mult indica faptul ca in necunostinta cauzei , tinde sa devina abuziva, situatia ta.

Nu vad ce treaba au cei de la magazin, sa iti aranjeze codecurile, cand tu la randul tau , trebuia sa stii ce cumperi, trebuia sa te documentezi, si pana la urma urmei, puteai sa renunti lejer la codecurile alea AC3, in favoarea altora, era doar o chestiune de preferinte.

Ca sa fac o paranteza, multa lume sa plans de cei de la „ATI” in privinta driverelor si a suportului inexistent pentru psyX , acum ce e de facut , sa nu mai cumparam placi video de la ATI? , cu toate ca ofera un nivel destul de ridicat de performanta.

Oricum daca cei de la Creative, considerau ca problema era severa, te asigur ca lucrau de mult in rezolvarea acestei situatii.

Sunt unele ipostaze cand un program 3rd party , nu prea respecta niste norme, cum spunea un alt coleg mai devreme.

Cu toate ca DTS-u si AC3 fac aceiasi chestie, DTS-ul este un standard, are niste firme in spate, in schimb ac3-u este la „plezneala” ,din dorinta de desfasurare a programatorului.

Exact Dragon_Fighter , iti dai seama sa ai magazin IT/Hardware si sa iti vina din astia ca nu le merge in nu stiu ce joc sau ca nu mai au windows pe calc. si e devina Gigabyte/Asus/WD… , unii au facut bine ca ii taxeaza extrem de scump la ora de service , sa se invete minte si sa stea in banca lor sa apeleze la vecinu.

Cu din astea ar fi trebuit sa ma duc si eu la firma de calc. sa reclam ca mie nu imi face stereo pe 4 boxe si se aud numai alea din fata , ce puii mei e asta , gata dau in judecata realtek , si start-ul la windows nu mai e cum era inainte , acum e gri si dau in judecata microsoft si pe toata lumea.

E bine ca lumea e naiva si crede ca poate da in judecata DIN ROMANIA o companie/brand american cand li se pune lor pata , filmele astea ce va fac fratilor , dreptate , adevar , onoare ….bullshit ar spune americanul.

Domnilor nu stiu daca ati citit tot sau am omis eu mai sus sa scriu dar in clipa cand am scos placa de sunet din pc am dat enable la placa audio on board si fara sa schimb nimic la pc am rulat filmele si MERG PERFECT deci domnilor codecul ac-3 nu face nici o prblema nu va suparati si ultimul domn vad ca tine partea celor de la creative.

Am spus aici doar de problema cu rularea filmelor domnule nu am avut timp sa scriu aici si problema cu PANOUL FRONTAl ca nu merg butoanele si cand le apesi raman blocate iar asta din urma cu panoul frontal este o problema grava pe care o au majoritatea utilizatorilor.

Iar cand dumneata tu spui de ac-3 ca e un codec slab cred ca te inseli amarnic ac-3 este inaintea tutoror codecurilor care au fost pentru fisierele .avi cand tanjeam eu personal numai la filme .avi ripuite in codecul ac-3 eu insumi pe vremuri faceam din dvduri filme .avi cate 2cduri si imi ieseau cu sunet 5.1 stiind sa fac asta nu orice muritor stia sa faca..

Decodarea tutoror filmelor .mkv pentru partea audio se face in codecul ac-3 cel mai bine dar din pacate dumneata nu esti bine informat sau nu ai avut in toata viata un sistem 5.1 pe care sa il folosesti la maxim.

In primul rand inainte sa faci niste supozitii puteai sa ma intrebi intai si iti spuneam eu ca nu am nimic hardware dupa cum tiam zis placa a fost testata pe 4 PCURI configuratii hardware diferite .

Inca ceva codecul ac-3 te lasa faci nenumarate setari pentru audio pe cand ce zici dumneata cu ffdshow alea le folosesc userii casnici dragul meu ..trebuia sa iti dai seama ca eu nu ma numar printe ei eu stiu sa folosesc un pc stiu sa imi folosesc tot ce am la maxim …

Cine isi cumpara placa audio high end si nus tie de isi cumpara scuzatima dar da banii degeaba.

peste 80 % din utlizatorii care au sisteme acasa 5.1 si placi audio performante habar nu au sa isi seteze pentru vizionarea de filme playerele si codecurile asa ca te rog lasama cu chestiile astea si nu incerca sa ma contrazici ca am fost in peste 500 de case pe putin si stiu ce vorbesc printre altele am avut cea mai mare retea in cosntanta si inca mai am din ea si eu faceam pcurile oamenilor asa ca….stiu ce zic oamenii se bucurau ca au sunet la filme SI ATAT cand le setam eu sistemele ziceau ca nu e adevarat.

Sa revin la problema asta creative SUNT OBLIGATI avand in vedere ca piata este plina de cateva formate sa faca sa mearga fara probleme cu ele. adica toate playerele de piata ma refer dvd playerele din magazine scrie si pe ele suporta ac-3 codec si decodeaza din ac-3 codec in 5.1 si firme mari ca philips, samsung ,sony fac asta si acum vi dumneata aici sa spui contrariul .

Mai nene am avut toate placile high end de la creative altii tanjeau dupa ele sau habar nu aveau ca exista si stiu mai bine ce trebuie sa faca sau nu si tot eu le-am scris de niste probleme in trecut aveam un creative audigy platinum ex cred ca habar nu ai cum arata aveau o problema la modulul extern si atunci dupa 2 saptamani mi-au scris ca au rezolvat problema si au si scos un update dar asta se intampla pe vremuri cand se lucra la drivere acum ii doare undeva ii intereseaza sa faca concurenta lui ipod sau altii cu playerele lor mp3 si uita sa faca alte segmente sa lucreze bine.

Din moment ce pot rula perfect cu placi aduio de 2lei on board filme .mkv cu ac-3 si cu tot ce am scris mai sus nu te supara dar ar trebuie sa se impuste aia de la creative.

Si inca ceva nu iau placa pe 24 de biti sa o folosesc default dar oricum m-am enervat degeaba din toti care ati scris nenea asta ultimul ma facut sa imi ies din pepeni aiurea .

Sau as putea mai nene sa iti zic altceva hai sa facem asa vimatale la mine acasa eu iau placa aia inapoi pentru tine vi instalezi ce vrei dumneata cum vrei eu iti dau 300 de filme .mkv si vreu sa mi le faci sa ruleze si sa se auda la calitatea pe care o sa o fac eu dupa aia …sa mearga in 24 bit placa sa am aces pe fiecare boxa in parte la setari sa pot seta pe fiecare numarul de db ,sa umblu la eq sa pot umbl ala nivelul vocii la setarile sub basului ..eu cred ca habar nu ai ce sunt astea..daca iti pun si filmul pe tot peretele pe proiector sa vezi o sa zici ca ai greist adresa si ca esti la Imax in bucuresti..

Nu va suparati pe mine dar am vrut sa subliniez faptul ca nu sunt un incepator si chiar stiu cu ce se mananca.

Repet ultima oara totul merge perfect cu orice codec as baga cu oriceplaca audio pe care o am in casa si cu alea on board numai cu xfi titanium NU.

Si ca sa va zic si de problema cu panoul frontal.

Dupa ce sa instalat totul de pe cdul originaldai restart si ai pe panoul frontal 3 butoane sa vad daca mi le amintesc game mode ,xfi cristalyzer parca,si inca unu ..mai putin conteaza…ee apesi sa zicem atunci cand vrei sa joci un joc pe game mode asta e ca snu intri tu in setarile palcii sa deschizi mixerul bla bla apesi direct semuta pe modul game setari de boxe eq si altele siintri in joc ..ok apesi pe el te-ai saturat de joc iesi din joc si vrei sanumai fie modul game apesi pe el si ledul trebuie sa se stinga ceea ce nu se intampla…ramane aprins..si ala si celelalte adica apesi sa folosesti moduri si cand vrei sa le dai off numai ai cum …

Daca te duci din soft sa faci asta ele merg perfect dar ledurile tot raman aprinse pe panou deci din soft merg ok chiar daca pe panou iti raman ledurile aprinse deci comunicarea panou frontal si placa audio este cu probleme .

Nu m-a deranjat asta…

Cam atat ar fi .

Oricum astept sa vad ce spun baietii de la pc coolers cu testul sa vad ce fac..

Creative a fost ceva candva ..si acum ar putea daca ar oferi suport mai ales ca suntem uni care le scriem de probleme dar ei le ignora…

Citeste apropo mai nene pe forumul dela creative sunt zeci de insi care blameaza modelul asta …asa ca ai putea sa te abtii daca nu stii nimic.

referitor la ati si nvidia iti rapspund eu..DA sanumai cumperi in caz ca folosesti anumite chestii pe care una ti le ofera si alta nu…

Eu personal daca folosesc sa scot din placa video un tv un proiector si un monitor ati e la pamant..

Numai spun pe vremuri ati era sub orice critica la drivere daa vroiam sa ma uit din pc pe TV la filme deci iara ai gresit.

Siinca ceva aici uite ca nu stiu exact 100% dar iti zic in proportie de 80 % ati mi se pare canu suprta suport 3d pentru a te uita cu ochelari 3 d la filme deci din punctul meu de vedere iau nvidia ..repet din anumit punct de vedere..

newbie, correct me if i am wrong, dar AC3 nu este un format de sunet (cum este si DTS, flac, sau mai stiu eu ce)? Codecul este AC3filter (unul din ele). Eu cand am zis suport pt AC3 ma refeream la supert pentru sunetul AC3 nu pt codecul AC3Filter (sau cum s-or mai chema). Repet, daca ma insel pls correct me

Ziceam de filmele HD care au sunet DTS si AC3. Asta again este formatul sunetului (cel putin eu asa am inteles). Mai departe vine codecul care inceraca sa interpreteze acest format, si aici apar n+1 codecuri free, mai mult mai mai putin obscure, pt care sunt de acord cu tine ca nu tine de creative sa ofere suport pt ele.

Acum daca ciprianionut are probleme cu formatul de sunet AC3 nu prea are nici o legatura codecul folosit. E ca si cum ai vrea sa asculti un DVD cu muzica DTS intr-un device care nu stie sa interpreteze acest format, sau ca si cum ai vrea sa te uiti la un Blu-ray pe un DVD-player.

Mie inca mi se pare extrem de ciudat cum creative in loc sa evolueze au involuat. Cel putin in legatura cu AC3-ul dupa cate obsev. Adica sunetul AC3 mie imi merge perfect pe un rahat de Audigy4, iar pe varful de gama Creative face figuri

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Ca o paranteza la situatia dumneavoastra va ofer un link cu un program care va rezolva dilema.

Se pare ca problema , este deja rezolvata, sper sa cititi pana la capat pe forum.

newbie, correct me if i am wrong, dar AC3 nu este un format de sunet (cum este si DTS, flac, sau mai stiu eu ce)? Codecul este AC3filter (unul din ele). Eu cand am zis suport pt AC3 ma refeream la supert pentru sunetul AC3 nu pt codecul AC3Filter (sau cum s-or mai chema). Repet, daca ma insel pls correct me

Serios ? nu cumva faci aceasi greseala ca nenea ciprianionut ?

Si newbie, AC3, nu este o petarda de codec, ci unul super-arhi cunoscut si popular. Banuiesc ca cei de la Creative sustin ca placa lor suporta sunetul AC3, ceea ce nu este deloc normal si frumos sa faca, stiind ca sunt probleme cu AC3. Mai normal era sa nu specifice nicaieri ca produsul lor suporta AC3, sau sa specifice ca exista probleme.

Dupa prima afirmatie restu cam implica ca vorbesti de AC3 filter , probabil intre timp ai googaluit si ti-ai dat seama de greseala , o dai la intors acum dar degeaba.

The old Dolby Digital logo.Dolby Digital is the common version containing up to six discrete channels of sound. The most elaborate mode in common usage involves five channels for normal-range speakers (20 Hz – 20,000 Hz) (right front, center, left front, right rear and left rear) and one channel (20 Hz – 120 Hz allotted audio) for the subwoofer driven low-frequency effects. Mono and stereo modes are also supported. AC-3 supports audio sample-rates up to 48 kHz. Batman Returns was the first film to use Dolby Digital technology when it premiered in theaters in Summer 1992. The Laserdisc version of Clear and Present Danger featured the first Home theater Dolby Digital mix in 1995.

AC-3 (Audio Codec 3, Advanced Codec 3, Acoustic Coder 3. These are backronyms. However, Adaptive Transform Acoustic Coding 3, or ATRAC3, is a separate format developed by Sony)[10]

Defapt Creative suporta AC3-ul numai ca e altceva decat intelege ciprianionut , stiu stiu este atotstiutor si practic un Dj al acelor egalizatoare pe care noi muritorii de rand habar nu avem sa le folosim , totusi face o confuzie grava pentru un asa rafinat al sunetului de calitate.

Inca ceva codecul ac-3 te lasa faci nenumarate setari pentru audio pe cand ce zici dumneata cu ffdshow alea le folosesc userii casnici dragul meu ..trebuia sa iti dai seama ca eu nu ma numar printe ei eu stiu sa folosesc un pc stiu sa imi folosesc tot ce am la maxim …

Ooo , ce dragut , avem aici un profesionist care foloseste un filtru AC-3 ca sa vada filme piratate si confunda una cu alta dar totusi stie sa foloseasca la maxim PC-ul.

Eu personal daca folosesc sa scot din placa video un tv un proiector si un monitor ati e la pamant..

Serios ? dovezi ? din cate stiu Ati are o chestie numita Eyeinfinity care te lasa sa conectezi 3 Plasme/LCD-uri/monitoare udne sa ruleze un joc dintr-o singura placa video , cica mai au si placa audio integrata in placa video si care iti iese prin HDMI , cica mai suporta si display port care cica ar vrea sa inlocuiasca HDMI-ul.

Mai are si o chestie interesanta ATI care nu am vazut-o la Nvidia , pornesti filmul pe primul monitor si iti apare si pe al doilea monitor/plasma full screen , nu tre sa tragi media playerul in partea cealalta sau sa folosesti Power DVD sau alte programe.

Multumesc de sfat dar este prea tarziu dupa cum am spus placa am returnat-o .

Am citit rapid pe situl ala ce scria toti au acelasi tip de procesor adica xfi deci exista problema …

Acuma o sa iau acel reclock sa vad ce este cu el si ce face nu ma pronunt pana nu vad dar eu simt ca sunteti fan creative ..

Momentan nu sunt lamurit cu chestia asta dar revin si cu acest tip de problema aici in curnad trebuie sa fac cuiva un sistem pe care lam inceput acum cateva luni dar din lipsa de timp si el si eu l-am lasat deoparte .

Este vorba de o placa de baza de 14 milioane de lei care vine cu placa de sunet xfi si care am ramas uimit sa vad ca daca vreau sa o instalez si sa folosesc softul ei mixer cristalizer si tot ce are ea trebuie sa o activez online cu un serial care NU MERGE .

Si nici nu am nici un nr de telefon sa sun la ei am scris oricum si nam primit raspuns atunci .

Am lasat-o moarta dar in 3-4 zile trebuie sa facem acel pc deoarece este folosit pentru editari video si o sa ma aplec inca odata asupra acelei probleme pe care am intalnit-o de 2 ori odata inainte si am renuntat pentru ca mi se pare cea mai mare prostie inventata vreodata sa dai intre 12-16 milioane de lei pe o placa de baza sa ti se dea placa de suent xfi si sa nu o poti folosi 100% adica nu mixer nu thx bla bla..

Ce spueti domnule?e normal sa dai 14 mil pe o placa de baza sa nai sunet ?adica ai dar cu mixerul de windows si atat?ca nu merge activat serialul ?hai odata e gresit dar nu de 2 ori …

Citit pe net ca am vazut ca 100% au problema asta..sincer nu am stat decat foarte putin atunci sa vad care mama ei era treaba dar nu cred ca gresesc cand zic ca aia trebuie activata online ca sa o poti folosi …DE CE? numai da frate placa de sunet daca ma feci pe mine cu activari online ?daca stau in babadag in camp si nu am internet ?

Dar e alt subiect nu vreau sa insist ..

V-am spus ca nu numai ac-3 era problema …era si panoul frontal ..

Oricum multumesc pentru acele posturi am sa le citesc rand cu rand dar acum astept sa vad ce e cu cealalta sa vina raspuns.

Inca ceva sa stiti ca ultilizatorul final este cel care face celle mai multe teste nu o revista sau un magazin ..

Pe asta se si bazeaza driverele pe feedback…

Nu stiu daca ati inteles ce vreau eu sa subliniez la CREATIVE nu mai exista FEEDBACK este simplu.

Imi pare rau ca am dat placa sincer ca vroiam sa mai fac un test cum ati zis aici doar cu dvd original..sincer am uitat daca alea sareau..

Si daca se intampla asa nu stiu ce mai ziceati..

Dar inchei si numai revin decat dupa ce voi citi rand cu rand ce mi-ati dat sa instalez si sa vad ce e cu prg ala sau codec…

O sa il testez si fara sa am plac aia sa vad e de fapt..

Nu e bine ca insistati cu chestia ca creativenu eobligat sa faca dupa codec bla bla…intelegi oameni buni toate filmele astea .mkv sunt encodate cu sunet ac3 deci implicit pentru o buna calitate a sunetului trebuei sa folosesti ac-3 deci ….

Numai zic o vorba pananu vad ce scrie acolo …si voi reveni…

Am raspuns si pentru filmele piratate …dar inseamna sa fac topicul asta de n pagini sa iti zic de reclamatii la cinemaul din orasul meu …la OPC ? de bataia de joc ?

Sunt adeptul filmelor la cinema …am fost special la AVATAR la imax din constanta in bucuresti…

Am fost la filmul 300 special din constanta in bucuresti…

Dar nu sunt milionar sa fac drumul asta in fiecare zi ..

Asa ca ma uit eu linistit la mine acasa..

Asa ca atunci cand o sa faci tu un cinema aici in oras si o sa respecti toate standardele eu vin saptamanal la toate filmele si nu mai mai uit acasa la filme piratate .

Sunt sigur ca aveti afinitati la creative altfel nu ati fi asa tandri la capitolul asta auzi filme piratate ..presupun ca aveti acasa morman de dvduri blu ray am dreptate ? ati dat minim sa zic cu indulgenta 50 ron pe dvd si la frecventa cu care ies filmele luati lunar cate 10 filme bu ray originale adica 500 ron pe luna

Toata lumea are filme luate de pe net mai mult sau mai putin …eu vad pe luna cel putin 10 filme…

Oricum cred ca discutia ia alta nuanta pe care eu insami gresesc sa o intretin …

O sa inchei simplu o sa ma uit pe acel forum am sa citesc tot si voi reveni …

Renunt la ideea de a intra intr-un joc fara iesire .

Eu stiu ce am avut…creative romania mi-a trimis alta placa au recunoscut problema aici in bucuresti dar daca ei nu au putere de a face drivere asta este …mi-au dat banii sanatate si noroc…

Voi sustineti creative in continuare …sigur aveti de castigat …asta e tara noastra ..am lucrat si eu in media stiu si eu ce inseamna sa platesti pentru promovare…numai ca eu sunt genul care refuza…eu stiu sa zic nu…

Ii pare rau ca am dus discutia pe alt fagas ..filme piratate …si altele..hai sa ne rezumam exact la numele topicului si atat..

Formatele .mkv sunt reale si cu sunet encodat in ac-3 deci vrem sa folosim si cu asta basta eu am zis exact din ce cauza este problema si am cautat rezolvare strict pentru ea numai intrati in polemici .

Am 1miliard de filme in .mkv deci vreau sa le vad …nu poate produsul tau sa ma satisfaca pa si la gara iau altul care tine cont si de nevoia populatiei care manaca grau si NISIP daca toti mancam grau fa fratioare grau nu NISIP ca ala e standardul asta inseamna marketing vrei sa te hulesc si sa nu iti cumpar ? fa nisip ..vrei sa iti laud si toata lumea sa auda ca ai produs bun care satisface toate nevoile fa grau…

Multumesc oricum pentru ca lasati acest topic si va rog hai sa nu mai umplem aici cu chestii care nu tin legatura de subiect .

Ajutorul pana acume este dat mai sus cu acel site unde o sa intru sa citesc…de asta avem nevoie nu de intrigi …

Toate cele bune momentan numai scriu nimic pana nu iau un rapsuns de la cei de la pc-coolers .

, la ce posturi ne dai de citit ma pune pe ganduri ce ai fi putut sa lucrezi in media , ma abtin tare mult de la glume proaste pe seama inteligentei tale.

Aduc in discutie problema filmelor piratate pentru ca bateai campii ca tu nu esti un utilizator casnic de codec-uri cum e FFdshow si am presupus ca esti vreun profi care nu se incurca cu material piratat si evident de o calitate mai slaba decat cel original.

Acu sa fac si eu o analogie daca tot vorbim off topic aici , tu esti ca aia care isi cumpara ferrari si bugati veyron intr-o tara care nu are strazi de asa ceva , iti iei o placa de sunet scumpa ca sa o folosesti pentru filme piratate cu niste codec-uri de o calitate indoielnica , sigur ca o sa ai o experienta un pic mai buna decat cu aia integrata dar e cam overkill si uite ca ai si probleme , asa si cu ferrari si veyron , sunt rapide dar cam joase pentru bordurile si gropile noastre.

ciprianionut, iti recomand sa nu ii mai raspunzi lui newbie. In general, ii place sa provoace scandal, sa ironizeze lumea si sa arate cat e el de tare, discutand cu totul altceva decat despre subiect. Lasa-l in lumea lui de trolli….

Din cate tin eu minte, de cel putin 3 ani tot citesc prin comunitatea online „audiofila”, ca suportul software pentru placile de sunet (Creative) si alte produse(Creative), este sub nivelul marii.

Iar ca opinie personala, placile audio creative in actuala linie de la cea mai ieftina la cea mai scumpa sunt shtift-uri.

Recomand sa nu iti cumperi nici Auzentech care are incorporat acel DSP Creative, pentru ca e logic ca daca pe partea de soft, cei de la Creative sunt la pamant, cine stie cate probleme ascunse se regasesc in acel chip.

Recomand orice placa audio care nu are componente Creative pe ea.

Daca nici Auzentech atunci ce? are cineva asus sonar ? cum se comporta ? cam asta a mai ramas asus sonar ,M-audio dar la m-audio nu stiu cum se comparta si cu jocurile..AH si uite am mai gasit o marca de placi audio bineinteles cu search „google” se numeste razer baracuda si culmea ahahah daca cititi pe situl lor la coment toata lumea are un singur lucru de spus am sa fac copy paste la un singur rand dar toti care scriu acolo la fel spun ahaha ” I was expecting to have to download, install, and troubleshoot for hours when I put this card in. I was thinking that, like all my previous Creative cards, you would have to allow 2 or more hours of troubleshooting when installing a new card. BUT NOT W/ THIS CARD!!! It worked right after I installed the driver! WHAT!!! It just cannot be that easy, I thought. But it was! GREAT PRODUCT!”

Dar eu inclin daca nu va merge auzuntech undeva la asus sonar sau razer baracuda .

Daca oamenii au inceput sa se bucure atunci cand instaleaza o placa audio si nu au probleme inseamna ca avem o problema grava si foarte grava cu cei de la creative care au creat sindromul palmei la copil ..atunci cand ridici mana sa iti aranjezi parul si e un copil maltratat langa tine saracu se fereste sa nu il lovesti asa e si cu noi cei care am folosit creative .

Doamne in ce hal am ajuns …

Audio control panelul celor de la creative nici nu mai are toate optiunile celor de la xp de ex… nu se mai poate regla nivelul de bas de ex…

Salut. In principiu sunt cam de acord cu ce spune newbie… nu vreau sa pornesc scandal sau alte chestii asa ca o sa rasp direct la ultimul post. Am un Asus Xonar D1, e ceva mai ieftin, mainstream, undeva in banii unui X-fi Extreme Audio si sunt extraordinar de incantat de placa asta. Driverii sunt la zi, inclusiv pt Windows 7 64 biti si merge tot in ea, fara probleme. Ceva mai high end ar fi Xonar Essence… am instalat o asemenea placa la un prieten pe calc dar daca folosesti un sistem cu mai multi sateliti si nu ai chef de spdifuri si alte chestii nu ti-o recomand. Ar mai fi Xonar D2, nu am ascultat-o personal dar am auzit lucruri bune despre ea. Acum depinde si de cati bani vrei sa bagi in ea, concluzia e ca seria Xonar nu prea are probleme pe partea soft si sunt destul de fiabile.

“Introduce a little anarchy. Upset the established order and everything becomes chaos.”

1. Cand spui ASUS te gandesti la o firma care activeaza in multe segmente importante: de la arhicunoscutele placi de baza, la monitoare, laptop-uri, arhicunoscutele netbook-uri eeePC, o gama foarte variata de produse.

Cand spui Creative te gandesti la niste placi de sunet de care se plang toti si la webcam-uri, apropo detin un webcam creative care din pacate nu are suport Vista si mai sus, deci de 2 ani cel putin nu l-am mai putut folosi(incercat in n+1 feluri).

Deci poti trage concluzia ca ASUS este un integrator de top si are unul sau mai multe departamente ce se ocupa cu suportul software pentru toate aceste produse.

2. Din orice review pe care il gasesti pe net, ajungi la concluzia ca este peste tot ce ofera Creative si Auzentech:

Essence suporta 7.1 cum scrie si mare pe cutie… dar undeva intr-un colt iti zice ca trebuie sa cumperi o placuta separat prin care sa transforme semnalul. Deasemenea pe majoritatea site-urilor de vanzari online de la noi este mediatizata ca fiind 7.1 de acolo si greseala prietenului meu de care ziceam mai devreme(”

” – extras de pe un arhicunoscut site de vanzari online din RO). Da-i niste cautari si o sa vezi

Edit: Intr-adevar iesiri nu are dar era de asteptat sa puna ei in cutie adaptoare sau alte minuni.

“Introduce a little anarchy. Upset the established order and everything becomes chaos.”

1. „Dolby Digital Live encodes any audio signal on PC in real-time to Dolby Digital (AC3) 5.1 surround sounds to your home theater environment through one single S/PDIF connection”

2. „Xear 3D™ Virtual Speaker Shifter: Virtual 7.1 speaker positioning”

Acel 7.1 asa cum se specifica este virtual si probbail prin diverse tehnici, auzi 7.1 pe un sistem stereo, who knows…

Iar 5.1 ai pe iesirea digitala, fix pix, pentru ca mai toate placile audio onboard de pe actualele placi de baza, suporta astfel de features.

Adica mai tot ce suporta si acea iesire S/PDIF de pe Asus Xonar-Essence-STX.

Alte capabilitati de 5.1 sau 7.1 nu am vazut sa fie mentionate pe site-ul ASUS.

Ce scriu magazinele online romanesti nu ma prea intereseaza, sincer.

Concluzia este ca Asus Xonar-Essence-STX este o placa audio profesionala destinata pentru sistemele stereo.

Este f corect ce ai scris.. nu ma certam cu tine daca tu asta ai inteles. Eu am explicat pur si simplu ce am vrut sa zic mai sus( deci partea cu mediatizarea pe la noi cam lasa e dorit). Oricum placa in sine este extraordinara, ca si restul produselor Xonar.

“Introduce a little anarchy. Upset the established order and everything becomes chaos.”

in conditiile specificate de tine, recomandarea este sa astepti si se va testa la sediul pc-coolers in limita timpului disponibil. Nu ar trebui sa mai dureze foarte mult.

Asa e am sa astept si daca e raspuns negativ o sa iau asus modelul de varf .

Uite tot mi-am adus aminte de ceva legat de creative nu stiu daca stiti dar erau niste baieti caer luau driverele de la creative si le imbunatateau le faceau sa mearga fara probleme si le puneau chiar pe creative forum si toata lumea era bucuroasa de abia se astepta in comunitate sa repare baietii greselile de la creative mai ales ca erau placi ,modele la care creative nu dadeau suport pentru vista si ei le faceau .

„Creative l-au amenintat cu judecata pe programatorul de driver-e modificate Daniel K. Se pare ca nu le-a convenit ca acesta a imbunatatit driver-ele de Vista ale placilor de sunet din seria Audigy.

Pentru a obliga posesorii de Audigy-uri sa-si achizitioneze noile X-Fi-uri, Creative a dispus castrarea driver-elor de Vista ale acestor placi de sunet. In speta, a disparut suportul pentru DVD audio, decodarea Dolby Digital si cea Digital Theater System (DD si DTS), surround-ul stereo CMSS si optiunile THX. Asta in timp ce inca se vand cu spor Audigy-urile.”

Dupa ce voi avea raspuns de la pc-coolers daca va vi pozitiv voi lua placa voi reveni cu noutati si pareri daca nu voi lua de la asus Xonar HDAV1.3 Deluxe si voi posta pareri dupa care va rog eu sa inchideti postul dar pana atunci lasatil.

Nu va imbulziti sa luati Xonar daca va si jucati! Aici Creative sta mai bine (Auzentech inclus)

Nici Asus nu sta prea roz la partea de drivere, asa ca nu le mai aduceti atatea laude. Daca cititi pe forumul lor o sa vedeti cate probleme au. Bine, si eu am fost posesor de D2X, o placa ok, iar acum am STX, DAR nu o folosesc pentru jocuri, o folosesc doar pentru casti si un sistem stereo compus din amplificatorul si boxele din semnatura.

Emularea EAX de la Asus nu e chiar asa reusita, dar in rest placa e foarte ok. Totusi, eu inclin sa cred ca Auzentech e cea mai buna solutie. Mai bine astepti sa vezi ce zic cei de la pc-coolers.

Am avut un Sound Blaster Live 5.1 … , o placa foarte buna, evident ca Kx driver , era net superior driver-ului oficial, si ofera suport pentru vista/windows 7.

Am zis ca revin legat de o placa xfi cu care a venit o placa de baza..

Placa de baza este modelul asus rampage extreme si are ca sunet un procesor xfi mai exact supreme fx xfi audio card are pe placa de baza un slot special deci este o placa audio sa zicem dedicata..

Problema este ca softul se afla pe dvdul placii de baza aici vinovati sunt si cei de la asus ca sau combinat cu creative care sunt totalmente nesimtiti la faza urmatoare.

Deci am instalat softul i-a luat driverele dar nu am nici un mixer nici un eq nimic ca sa le pot folosi trebuie sa bag un serial care trebuie activat online..si care de abia acum am adus si net aici ca nu aveam net inainte …oke..am bagat serialul a intrat softul automat sa se activeze si ghici ce? pagina cand trebuie sa dea ca e bun codul sau nu da eroare ..am incercat de 10 ori nimic…

Deci fanilor creative cum rezolv eu problema asta?acum numai e de drivere de ac-3 pur si simplu am o placa audio care nu poate fi folosita ca nu se activeaza online…repet si asus a gresit ca sa combinat cu creative …cum sa dai 14 milioane pe placa de baza si sa am sunet doar cu volum ..!!!!!!!!!

Poate ajuta cineva ….incerc sa mai caut rezolvari pe net acum 3 luni cand mai incercat nu gasisem ma si grabeam…

Am sa dau mail la asus sa vedem ce zic si ei la creative nu am nici o sansa …

Am cautat nu gasesc rezolvare se pare ca toti care poseda placa de baza asus extreme rampage nu poat sa foloseasca placa audio adica funtiile ei ..merge doar volumul AHAHAHAH (un ras ironic) m-am saturat sincer…

Toti au dat mailuri la asus nu au primit raspunsuri ..sau la creative…

Am cautat pe acest forum cuvantul rampage nu am gasit ca cineva sa aiba placa asta sa aiba problema asta…

DE CE…DE CE…DE CE….si va zic eu ..pentru ca se poate …..si acceptam…

Placa aia de sunet are chipset ADI 1988B ori ADI 2000B si poate utiliza softul Creative (CMS3D, Crystalizer, etc), deci nu poti spune ca este un X-fi veritabil…

Apropo, cu care fani te certi tu aici? ai Creative? Arata-mi care sunt aia…

Raspunsuri gasesti pe forumul ASUS.

PS: e al dracu’ de obositor pentru cineva sa-ti citeasca post-urile, mai cizelaza-le..

din pacate ciprianionut e unul din multii cumparatori pacaliti de pr si marketing, omu de buna credinta a vrut sa isi cumpere cei mai bun , fiind dispus sa dea o suma exorbitanta (avand in vedere ca cele onboard sunt aproape gratis) si a avut surpriza sa constate ca desi la anumite capitole e cea mai tare de pe piata la altele(considerata deja „fumate” , vechi si cunoscute) sa nu functioneze..din pacate esti doar o victima a cpitalismului feroce si dorintelor tale(+ faptul de a dispune de suma ceruta), ex. eu:acuma cativa ani am hotarat sa imi cumpar cea mai buna placa audio (cum ai facut si tu), atunci era audigy 4, am cumpart-o si , da, sunetul fata de cel onboard(pt un audiofil) te face sa zbori, dar (deja ma bucurasem prea mult) in linux nema sunet(unde imi petrec juma din timp), pt ca dei de la creative suportul e ceva chinuitor, deabia dupa 2 ani , dupa ce au scos ei pe net nu stiu ce specificatii am avut si eu sunet pe linux, la fel cu placa video , am avut 3d in linux deabia dupa un an de la aparita pe piata a placii, si uite asa am tras concluzia ca nu merita sa ei ultima fitza din domeniu, ca degeaba dai un pumn de bani, ca nu o sa ai numai bucurii, ci si dezamagiri f mar; recent ma batea gandul sa cumpar un hdd ssd, toti laudau viteza, siguranta, etc, am zis ca sa astept(ah ce ma ardeau palmele sa fac comanda), dupa cateva luni apar surprizele, e mai rapid ssd-ul fata de un hdd normal, dar nu si la scriere(suprascriere mai exact) , din contra , e mai lent, asa ca bine am facut ca am asteptat, sfatul meu, asteptati sa se maturizeze tehnologiile noi aparute pe piata cel putin un an(asta daca nu folositi tehnologia respectiva doar la ceva specific, deci chiar va ajuta), si nu e neaparat cel mai bun produs, daca e cel mai scump, cititi cateva zile revirew-uri/pareri despre produs, inante de a cumpara, ca sa stiti daca puteti trai cu minusurile pe care le aduce…

Romanu intodeauna vede numai partea lui , numai drepturile lui , ideea dreptatii se face in viziunea lui care tre sa il avantajeze numai pe el.

Sa zicem ca e ok atata timp cat toti suntem constienti ca ne orientam sa fim smecheri , nu e ok cand chiar crezi in dreptatea ta.

In tara in care toti se orienteaza sa fie smecheri si mai nimeni nu isi face treaba bine dar totusi avem asteptari foarte mari pentru fiecare banut care il cheltuim.

/throw stone at newbie. HA!

Incepe sa ma irite din ce in ce mai rau prostia asta de „marketing”. Metodele de promovare au ajuns mult prea agresive si nesimtite, intr-un fel te pacalesc legal. Momentan detin o placa Creative Live! 5.1 digital, de care sunt foarte multumit(sau eram pe vremea XP-ului), dar din pacate prostanii planetei nu ofera suport pentru sistemele de operare Vista si 7. Am gasit totusi un driver facut de niste baieti care functioneaza bine, dar din pacate ii lipsesc anumite reglaje pe care le-as fi vrut. Deci SE POATE. Vazand asa am zis sa-mi fac un upgrade si m-am decis pe un X-Fi Extreme Audio. M-am documentat pe internet cu ajutorul lui Sfantu’ Google, ca sa aflu de fapt ca placa nu e nimic mai mult decat un Audigy 4 putin ajustat….Si ce se mai bat astia de la Creative cu pumnul in piept, cum ca noua „tehnologie” X-Fi e asa si pe dincolo. Asa ca m-am hotarat sa nu mai cumpar niciodata vre-un produs Creative. Din fericire avem si alte optiuni.

(„)_(„) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Pai si stai un pic racer, ce este asa de rau la Audigy4, de nu ti-ai mai luat X-Fi Xtreme audio cand ai auzit ca e defapt un Audigy4.

Banuiesc ca nici placi nVidia nu iti mai iei in veci, pt ca astia au fost si mai magari in ce priveste rebranding-ul. Cred ca stim cu totii 8800GT aka 9800GT aka GTS250

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Citeste articolul pe: XtremPC

X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series NU CUMPARATI !!!!

Salut am un sfat …am o intrebare…am o plangere impotriva nimanui…

Sa incep in primul rand e a 7-9 oara cand spun povestea acestei placi de fapt trebuia sa incep cu acest forum poate gaseam o sugestie mai tangibila pana acum.

Deci am avut o placa X-Fi Platinum Fatal1ty Champion pe care REGRET ca am vandut-o cuiva si cu banii de pe ea am luat un X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series am zis ca fac o mare chestie dar in fapt e acelasi soft acelasi procesor e la fel chiar aia care am vandut-o era mai buna decat X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series deoarece avea mai multe conexii panoul frontal bine gandit bla bla..asa..

Am luat X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series am pus-o pe pc din start am avut probleme cu butoanele de pe panoul frontal prima oara apasam pe ele si ramaneau aprinse am trecut peste acest aspect deoarece din soft placa functiona bine..

Am sa sar direct la instalarea ei dupa ce am vazut ce probleme are.

Deci am facut instalarea pe 2 sisteme de operare diferite amandoua FRESh adica instalare de win fresh primul sistem win xp sp2 64 bit corporate si al doilea win 7 64 de bit ultimate .

Dupa ce am instalat sistemul ca am facut pe rand operatiunea am instalat driverul de chispet,driverul video ,placa audio .adica driverele aici am incercat varianta de drivere de pe cdul lor dupa care am reinstalat sistemul ( am facut imagine la sistem cu hiren’s boot la tot instalul fara placa audio) cu diverele de pe site si ala oficial si ala beta totul pe rand pe sisteme fresh totul pe fiecare sistem in parte asta a durat vreo-o 2 zile sa fac testele astea.

Nu conteaza configuratia pcului meu pentru ca problema dupa cum va voi spune mai jos au confirmat-o si cei de la magazinul de unde am luat placa a fost testata si acolo o saptamana pe siteme diferite deci nu conteaza ce sistem aveam eu…ca sa excludem asta ..

Revin dupa instalarea driverelo audio am instalat codecurile de filme dupa urmeaza ..eu va zic pasii mei cei de la magazin probabil au facut in felul lor..asa..am instalat Codecul CCCP (pachetul) din care am debifat fddshow ,am instalat ffdshow separat pentru 64 de biti totul a fost instalat ..,duap aceaa divx 7 ,ac-3 ultimul,core avc,si ultimul bsplyer care la instalare nu a cerut nimic sa isi updateze de pe net..repet toate aceste setari au fost facute in toate combinatiile posibile..

Asa dupa ce am facut asta ca sa pot vedea filme am setata normal placa audio pe 5.1 la speaker si pentru cei ce nu stiu sa stiti ca nu e de ajuns asta ..trebuie sa va duceti dupa aceea cum am facut si eu in ac-3 codec sa setati la speaker 3+2 speaker si bineinteles fiind o placa audio pe 24 bit sa setam si 24 bit.

Cand dadeam play la film .avi sau .mkv filmul rula 3-4 minute in regim normal cursiv…dar la un moment dat incepea sa agate ..adica sa sara portiuni de secunde ceva de genul ca daca filmul ar fi rulat de pe un vinyl si am dat cu pumnu in masa ar sari filmul nu mult fractiuni de secunda..ceea ce este FOARTE FRUSTRANT mai ales la o placa de 8 milioane placa cumparata in octombrie noiembrie 2009 …

Deci problema mea era ca vedeam filme sarind ..atunci cand am luat placa audio sincer vre-o o luna jumate numai asa am avzut deoarece aveam sistemul cu foarte multe programe instalate si nu am avut timp sa vad de unde e problema si am asteptat sa imi fac timp sa pun sistem fresh sa vad de unde e problema dar dupa ce am scos componente din pc le-am luat pe rand in excludere asta ep sistem fresh am zis hai sa scot placa X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series poate o fi cu probleme si sa vad filme cu placa aduio on BOARD si ghiciti ce ?! filmele mergeau EXCELENT cu placa audio on board….

Ok..am gasit problema..am dat mail la creative le-am explicat problema …nu ia interesat…

si ei in loc sa zica domnu Ciprian o sa lucram la drivere sa vedem ce facem cum rezolvam problema dumneavoastra…mentionez aici ca in mail le-am scris clar ca sunt zeci de utilizatori care au aceleasi probleme (aici ma refer cu butoanele ca ramaneau blocate si aprinse pe panoul frontal) le-am dat si siturile unde si altii se plang de placa asta audio si ei imi dau mail ca stiti am analizat mailul dumneavoastra si am vorbit cu consilierul juridic al nostru sa vedem cum face in caz ca ne dati in judecata sa putem sa rezolvam problema juridic …cum fratilor ?! in loc sa zica ca vom lucra la driver ei zic ca sa ii dau in judecata.

Ok am vazut ca eu nu pot face nimic am dus placa audio la mgazinul de unde amluat-o au testat-o si ei acolo au confrimat problema cu rularea filmelor ca nu se poate vedea un film normal atunci cand setezi SPEAKERS in 3+2 adica 5.1 si 24 bit in ac-3 si au trimi-so la bucuresti….asta sa intamplat cu trimis-ul pe 4-5 ianuarie 2010 ..

Aia la bucuresti au trimis alta NOU noutza inapoi aici au testat-o si pe asta si bineinteles aceasi problema …

Asta a fost povestea placii X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series .

Mentionez ca placa adui in regim de muzica adica sa asculti muzica functiona BRICi nu am ce zice dar eu ma uit la filme mi-am luat proiector ce sa ii faci fiecare si le stie pe alea lui amd at 8 milioane sa exploatez un lucru intru totul si nu am putut.

Acuma omu mi-a dat banii ce placa sa cumpar fratilor ce placa aduio ar fi excelenta pentru mine la vizionare de filme ? la jocuri si muzica…?nu conteaza BANII si cat costa…

Creative ma dezamgit enorm nu am cuvinte sa cataloghez asta …

Nu fac decat sa scoata produse noi mereu sa fie in ton cu concurenta si cele care au trecut cateva luni le uita si numai lucreaza la imbunatatirea driverelor.

Puteau sa ia in serios ce le-am zis deoarece zeci de utilizatori ai acestei placi se plang…

Ce placa audio sa imi iau ?sa aiba soft asemanator sa umblu la speakers sa am eq si altele mentionez ca placa sa fie pe pci-xpres …mama ei de viata…

Poate cineva din conducerea revistei face un articol despre aceasta problema…paote citeste cineva …poate fac si ei teste si sa imi confirme si mie aici ca nu aberez dar dativa seama am testat eu au testat aia la magzin deci problema este reala..sunt sigur ca este doar de la drivere dar nu pot astepta 1 an 2 ani sa faca ei drivere eu am nevoie sa folosesc produsul …

Spuneti si la altii de aceasta prblema ..nu va garbiti sa spuneti poate ca are vre-un prieten de al vostru sii merge perfect pana cand nu faceti ce am scris eu sus.

pe site la specificatiion scrie clar ca merge pe sistemele de mai sus deci exludem si incompatibilitatea cu ele.

Nu mai am ce sa zic eu amd at verdictul ramane voi sau prietenii vostrii sa decideti .

Inca odata recomandati-mi alta placa audio sa fie la fel sau mai buna decat X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series are cineva acest model ?AuzenTech X-Fi HomeTheater HD 7.1 Canale, PCI-E ? din pacate are tot procesor xfi ..daca voi avea aceasi problema ?

Asus sonar ?ala pe pci expres ? nu am unde sa testez sau sa ma ajute cineva sa vad cum se comporta placile astea audio ..nu ma deranja acest fapt dar sunt 8 MILIOANE de lei 800 ron unii nu iau salariul asta sau altii isi fac pcul cu baniia astia..e pacat.

Sper ca nu v-a plictisit ..Multumesc anticipat de ajutor si aveti grija ce cumparati …

Am o intrebare , la absolut toate filmele iti facea asa sau numai la MKV si in general filme care porneau cu MKV in colt ? sau AC3 ?

Stiu ca esti suparat pe Creative dar te rog da un raspuns sincer si poate te rezolvam.

Back..deci problema apare 100% cand setezi in codecul ac-3 sunetul dupa cum am mentionat mai sus in codecul ac-3 setati 3/2 la speakers si selectati 24 bit..in ultimul timp am numai filme .mkv asta este momentan si viitorul deci ne rezumam la acest tip de fisiere ..nu am pus dvduri sau numai tin minte..va dati seama am inebunit in perioada aia sa fac tot felul de setari pe 2 pcuri cate am in casa cu zeci de permutari…

Testati cum am specificat eu si veti vedea ca veti avea la fel problema..

Vreau sa cumpar Auzen X-Fi HomeTheater HD cum pot sti daca nua re problema urmatoare..i-am descris problema ..

O sa intrebati de ce? iar eu va zic ca uitandu-ma la specificatiiam vazut ca Auzen X-Fi HomeTheater HD foloseste acelasi procesor X-fi si cam apropa eidentic acelasi soft mixer si setari ..si am intrebat pe domnul de la pc-coolers daca o cumpar si am aceasi problema ca si aia de la creative imi da banii inapoi ?sunt peste 800 roni domnilor..

Cel de la pc-coolers la momentul cand va scriu am vorbit mi-a spus ca au o placa de teste acelasi model si au trimi-so la revista chip la laboratorul hardware sa o testeze deci astazi 18 ianuarie cel putin exista un Auzen X-Fi HomeTheater HD in sediul revistei chip pentru teste .

Am sunat si la chip am vb acolo cu un domn i-am dat mail cu problema mailul continand acest post sa numai scriu eu de 100 ori ramanand sa o testeze ei sa vedem daca nu si Auzen X-Fi HomeTheater HD poate sa aiba aceasi problema..nu vreau sa dau 800 roni aiurea.

Cei de la pc-cooleers mi-ai spus ca ,chiar daca Revista Chip nu o testeaza cum ajunge la ei inapoi o sa faca ei testul cum le-am explicat eu la modelul Auzen X-Fi HomeTheater HD .

Am ajuns eu clientul eu care ar trebui sa merg sa cumpar sa ma bucur de ea sa stau sa rezolv o problema a unui mare producator …

Asa mi se intampla eu trebuie sa fac multe ca sa imi fie mie bine..o sa mai pun eu un post legat de cinematografele din Romania si serviciile de 2 bani pe care le ofera legate de sunet cu toate ca au aparate de milioane de euro..PACAt cand voia vea timp voi pune poatee faceti un articol pe tema asta a sunetului..nimeni nu face nimic..

Bine ca mai sunt unii ca mine si ca altii care nu suferim de sindromul lasa ca poate face altcineva ceva…daca eu nu iau atitudine …pot eu sa stau 100 ani …

Sunt sa stiti in stare daca as avea o sustinere puternica din spate sa ii dau in judecata pe cei de la creative pentru neseriozitate si nerespectare a clientului le-am dat mailuri si nu au rezolvat de luni de zile problema..

Internetul este plin de plangeri..daca as avea bani avocat bun in detalii tehnice as strange plangeri de pe net si i-as da in judecata as castiga 100% .

As putea spune Asta e tara in care Traim..Romania..dar aici nu merge..deci aici se poate spune ca nu numai in Romania exista bataie de joc…in toata lumea…

Mai astept sa vad ce se rezolva cu Auzen X-Fi HomeTheater HD si o sa revin…

Inca o intrebare am ..Creative nu are filiala si la noi? astia nu ar trebui sa comunice intre ei ?

Multumesc oricum pentru faptul ca totusi aici sunteti interesati de problema…si inca ceva nu ma ajutati pe mine in mod special..ii ajutati pe toti care au cumparat modelul de placa si care vor cumpara ..

Asteptam sa vedem…

Se stie ca placile X-fi nu se descurca bine cu AC3 , sunt multe forumuri si oameni care au discutat si au constatat problema cu AC3 si X-fi , problema e ca nu depinde de Creative daca programul X nu este bine facut si da erori , e problema celor care fac AC3-ul.

Ce se face Creative daca maine apare codecul gigel surround si nu merge pe X-fi ? retrage toate placile audio de pe piata sau alearga dupa tampitii care au facut softu sa ii indrume in directia buna ? asta costa bani si daca nu ai observat industria placilor audio high end merge cam prost , cati isi cumpara placi audio din astea de 8 mil. cand alea intregrate sunt mai mult decat satisfacatoare ?

Cred ca cei de la Creative au alte prioritati cand vine vorba de rezolvarea problemelor de drivere.

Nici tu nu cred ca poti multumi pe toata lumea in ce faci in viata , asa si creative nu poate rezolva absoltut toate problemele care exista , de aceea ai dreptul sa faci alta alegere , in plus de asta , AC3-ul nu e singuru codec care iti poate pune sunetul cum vrei tu , sunt atatea codec-uri pe net si mai ales unu destul de folosit si updatat , FFDSHOW , vezi la audio ce poti sa faci.

Mai sunt codec-uri de la profesionesti cum este elecard si altii care nu imi vin acum , in loc de coreavc poti folosi haali media spliter care e si gratis si e acelasi lucru numa ca nu tre sa folosesti crack-uri.

, stai linistit , si daca ai fi avut bani nu faceai nimic , nu ai un motiv serios , unde scrie ca produsu lor tre sa mearga in orice rahatel de program care exista pe net ? unde scrie ca ei sunt obligati sa iti faca tie placa sa mearga in ce programe si codec-uri vrei tu ? in cel mai bun caz reusesti sa le strici reputatia de mare brand.

Din pacate Creative s-au cam prostit in ultima vreme. Tin minte cand SBLive! si SBLive! 5.1 faceau legea in domeniul placilor de sunet. Dar dupa aia, cand au inceput sa scoata modele noi pe banda rulanta, s-au cam dus de rapa. Ciudat totusi ca seria X-Fi are probleme cu AC3, pt ca eu am Audigy 4 nu are nici o probleme cu sunetul AC3; X-Fi fiind mai performant si mai nou (parca) decat Audigy4.

Si newbie, AC3, nu este o petarda de codec, ci unul super-arhi cunoscut si popular. Banuiesc ca cei de la Creative sustin ca placa lor suporta sunetul AC3, ceea ce nu este deloc normal si frumos sa faca, stiind ca sunt probleme cu AC3. Mai normal era sa nu specifice nicaieri ca produsul lor suporta AC3, sau sa specifice ca exista probleme. In felul acesta cumparatorul era corect informat.

Din ce am observat majoritatea filmelor HD au sunetul DTS sau AC3. Acuma ma gandesc nu conteaza ce codec foloseste ciprianionut ca sa vada un film cu sunetul AC3, tot nu ii va merge ok. corect?

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Audigy 2 ZS Gold a fost ultima placa decenta de la Creative, din pacate. Cu seria X-Fi au cam luat-o la vale cu driverele nasoale si cu acei condensatori ieftini pe care ii montau, singura modalitate pentru a avea o placa decenta Creative e modarea hardware a acesteia si folosirea unor drivere „modate” care nu intodeauna functioneaza cum trebuie… Pacat de ei… Sper ca la urmatoarea serie de placi sa coboare cu picioarele pe pamant si sa produca ceva bun, nu numai placi de furat ochii cu EAX 7.0 si alte balarii complet inutile pentru un user de rand care nu vrea decat sa asculte o muzica buna.

Si newbie, AC3, nu este o petarda de codec, ci unul super-arhi cunoscut si popular. Banuiesc ca cei de la Creative sustin ca placa lor suporta sunetul AC3, ceea ce nu este deloc normal si frumos sa faca, stiind ca sunt probleme cu AC3. Mai normal era sa nu specifice nicaieri ca produsul lor suporta AC3, sau sa specifice ca exista probleme. In felul acesta cumparatorul era corect informat.

Banuiesti ca cei de la creative sustin ca suporta AC3-ul sau esti sigur de asta ? eu nu am vazut nicaieri sa scrie asta.

Presupuneri din astea l-au facut si pe ciprianionut sa isi ia o teapa de 8 mil. , tineti minte , AC3-ul e GRATIS , asta inseamna ca cine face codec-ul ala nu are obligatii fata de indivizii care folosesc codec-ul sa il faca sa mearga pe orice placa de sunet.

Documenteaza-te mai bine Kodiak ca AC3 nu e buricul codec-urilor , eu nu il mai folosesc de ani de zile.

Din pacate Creative s-au cam prostit in ultima vreme. Tin minte cand SBLive! si SBLive! 5.1 faceau legea in domeniul placilor de sunet. Dar dupa aia, cand au inceput sa scoata modele noi pe banda rulanta, s-au cam dus de rapa.

S-au dus de rapa pentru ca placile de sunet integrate au devenit acceptabile si veneau integrate pe placa de baza , cine sa mai dea bani pe placa de sunet separata doar ptr. EAX si un sunet insesizabil mai bun decat integrata.

Ca sa inchei , Creative are obligatia sa fie compatibil cu standarde deja stabilite si care au in spate oameni gata sa rezolve posibile probleme , nu x-ulica care face din placere un codec si il doare-n cot ca nu merge pe nu stiu ce hardware , nu confunda DTS cu AC3 Kodiak , DTS e un standard in timp ce AC3-ul de care vorbim e un codec care suporta acel standard cum poate si cum vrea muschiu programatorului.

newbie ce sustii e ca si cum Ati/Nvidia ar scoate drivere sa mearga doar Crysis si UT (exemple random), iar restul jocurilor nemeritand suport. Ti se pare corect? Mie nu. Vorbim aici de placi audio consumer, nu ceva super specializat de la care chiar nu trebuie sa te astepti la mai mult decat la ceea ce a fost construit

Creative sunt praf si pulbere la capitolul drivere. Pe deasupra mai incearca si diverse smecherii fortand lumea sa cumpere placi audio noi (vezi suport pentru Soundblaster si altele, la apariatia Vista si scandalul cu Daniel K).

Prison rape is the deterrent for me not to commit crime.

Sunt de parere ca aceasta combinatie de codecuri + player (bs player?? mi se pare prea sensibil la setari/codecuri/programe externe.. dar pe care le foloseste, incearca mediaplayer classic, vlc player.. alt set de codecuri) este cea care cauzeaza problema.

Da, intr-adevar poate ca cu placa de sunet integrata care e un realtek moloz nu are probleme, dar orice placa de baza are integrata asa ceva pe cand nu orice sistem are placa de sunet creative deci => o mai buna compatibilitate a softuletelor + codecurilor cu aia integrata.

Pe scurt: incearca alt kit de codecuri si alt player, vezi cum se prezinta situatia.

newbie ce sustii e ca si cum Ati/Nvidia ar scoate drivere sa mearga doar Crysis si UT (exemple random), iar restul jocurilor nemeritand suport.

Crysis is UT se vand PE BANI ! si sunt unice , nu mai e un alt crysis sau alt UT.

In schimb codecul ala poate fi inlocuit de alte codec-uri facute de profesionisti care merg fara probleme pe un creative si fac acelasi lucru fara nici o diferenta finala.

Ce mai analogie faceti voi pe aici te doare capu , ia sa va stranegti cativa sa dati in judecata creative sa ma rad si eu.

Domnu’ ciprianionut , eu zic sa te multumesti ca ti-au schimbat amicii de la magazin placa de sunet, dar din cate se vede nici ei nu erau asa de priceputi. Ce povestesti matale aci’ indica ca ai avea un conflict software,nici pe departe unul hardware.

In concluzie , cererea ta de returnare a banilor este una „nefondata”, si mai mult indica faptul ca in necunostinta cauzei , tinde sa devina abuziva, situatia ta.

Nu vad ce treaba au cei de la magazin, sa iti aranjeze codecurile, cand tu la randul tau , trebuia sa stii ce cumperi, trebuia sa te documentezi, si pana la urma urmei, puteai sa renunti lejer la codecurile alea AC3, in favoarea altora, era doar o chestiune de preferinte.

Ca sa fac o paranteza, multa lume sa plans de cei de la „ATI” in privinta driverelor si a suportului inexistent pentru psyX , acum ce e de facut , sa nu mai cumparam placi video de la ATI? , cu toate ca ofera un nivel destul de ridicat de performanta.

Oricum daca cei de la Creative, considerau ca problema era severa, te asigur ca lucrau de mult in rezolvarea acestei situatii.

Sunt unele ipostaze cand un program 3rd party , nu prea respecta niste norme, cum spunea un alt coleg mai devreme.

Cu toate ca DTS-u si AC3 fac aceiasi chestie, DTS-ul este un standard, are niste firme in spate, in schimb ac3-u este la „plezneala” ,din dorinta de desfasurare a programatorului.

Exact Dragon_Fighter , iti dai seama sa ai magazin IT/Hardware si sa iti vina din astia ca nu le merge in nu stiu ce joc sau ca nu mai au windows pe calc. si e devina Gigabyte/Asus/WD… , unii au facut bine ca ii taxeaza extrem de scump la ora de service , sa se invete minte si sa stea in banca lor sa apeleze la vecinu.

Cu din astea ar fi trebuit sa ma duc si eu la firma de calc. sa reclam ca mie nu imi face stereo pe 4 boxe si se aud numai alea din fata , ce puii mei e asta , gata dau in judecata realtek , si start-ul la windows nu mai e cum era inainte , acum e gri si dau in judecata microsoft si pe toata lumea.

E bine ca lumea e naiva si crede ca poate da in judecata DIN ROMANIA o companie/brand american cand li se pune lor pata , filmele astea ce va fac fratilor , dreptate , adevar , onoare ….bullshit ar spune americanul.

Domnilor nu stiu daca ati citit tot sau am omis eu mai sus sa scriu dar in clipa cand am scos placa de sunet din pc am dat enable la placa audio on board si fara sa schimb nimic la pc am rulat filmele si MERG PERFECT deci domnilor codecul ac-3 nu face nici o prblema nu va suparati si ultimul domn vad ca tine partea celor de la creative.

Am spus aici doar de problema cu rularea filmelor domnule nu am avut timp sa scriu aici si problema cu PANOUL FRONTAl ca nu merg butoanele si cand le apesi raman blocate iar asta din urma cu panoul frontal este o problema grava pe care o au majoritatea utilizatorilor.

Iar cand dumneata tu spui de ac-3 ca e un codec slab cred ca te inseli amarnic ac-3 este inaintea tutoror codecurilor care au fost pentru fisierele .avi cand tanjeam eu personal numai la filme .avi ripuite in codecul ac-3 eu insumi pe vremuri faceam din dvduri filme .avi cate 2cduri si imi ieseau cu sunet 5.1 stiind sa fac asta nu orice muritor stia sa faca..

Decodarea tutoror filmelor .mkv pentru partea audio se face in codecul ac-3 cel mai bine dar din pacate dumneata nu esti bine informat sau nu ai avut in toata viata un sistem 5.1 pe care sa il folosesti la maxim.

In primul rand inainte sa faci niste supozitii puteai sa ma intrebi intai si iti spuneam eu ca nu am nimic hardware dupa cum tiam zis placa a fost testata pe 4 PCURI configuratii hardware diferite .

Inca ceva codecul ac-3 te lasa faci nenumarate setari pentru audio pe cand ce zici dumneata cu ffdshow alea le folosesc userii casnici dragul meu ..trebuia sa iti dai seama ca eu nu ma numar printe ei eu stiu sa folosesc un pc stiu sa imi folosesc tot ce am la maxim …

Cine isi cumpara placa audio high end si nus tie de isi cumpara scuzatima dar da banii degeaba.

peste 80 % din utlizatorii care au sisteme acasa 5.1 si placi audio performante habar nu au sa isi seteze pentru vizionarea de filme playerele si codecurile asa ca te rog lasama cu chestiile astea si nu incerca sa ma contrazici ca am fost in peste 500 de case pe putin si stiu ce vorbesc printre altele am avut cea mai mare retea in cosntanta si inca mai am din ea si eu faceam pcurile oamenilor asa ca….stiu ce zic oamenii se bucurau ca au sunet la filme SI ATAT cand le setam eu sistemele ziceau ca nu e adevarat.

Sa revin la problema asta creative SUNT OBLIGATI avand in vedere ca piata este plina de cateva formate sa faca sa mearga fara probleme cu ele. adica toate playerele de piata ma refer dvd playerele din magazine scrie si pe ele suporta ac-3 codec si decodeaza din ac-3 codec in 5.1 si firme mari ca philips, samsung ,sony fac asta si acum vi dumneata aici sa spui contrariul .

Mai nene am avut toate placile high end de la creative altii tanjeau dupa ele sau habar nu aveau ca exista si stiu mai bine ce trebuie sa faca sau nu si tot eu le-am scris de niste probleme in trecut aveam un creative audigy platinum ex cred ca habar nu ai cum arata aveau o problema la modulul extern si atunci dupa 2 saptamani mi-au scris ca au rezolvat problema si au si scos un update dar asta se intampla pe vremuri cand se lucra la drivere acum ii doare undeva ii intereseaza sa faca concurenta lui ipod sau altii cu playerele lor mp3 si uita sa faca alte segmente sa lucreze bine.

Din moment ce pot rula perfect cu placi aduio de 2lei on board filme .mkv cu ac-3 si cu tot ce am scris mai sus nu te supara dar ar trebuie sa se impuste aia de la creative.

Si inca ceva nu iau placa pe 24 de biti sa o folosesc default dar oricum m-am enervat degeaba din toti care ati scris nenea asta ultimul ma facut sa imi ies din pepeni aiurea .

Sau as putea mai nene sa iti zic altceva hai sa facem asa vimatale la mine acasa eu iau placa aia inapoi pentru tine vi instalezi ce vrei dumneata cum vrei eu iti dau 300 de filme .mkv si vreu sa mi le faci sa ruleze si sa se auda la calitatea pe care o sa o fac eu dupa aia …sa mearga in 24 bit placa sa am aces pe fiecare boxa in parte la setari sa pot seta pe fiecare numarul de db ,sa umblu la eq sa pot umbl ala nivelul vocii la setarile sub basului ..eu cred ca habar nu ai ce sunt astea..daca iti pun si filmul pe tot peretele pe proiector sa vezi o sa zici ca ai greist adresa si ca esti la Imax in bucuresti..

Nu va suparati pe mine dar am vrut sa subliniez faptul ca nu sunt un incepator si chiar stiu cu ce se mananca.

Repet ultima oara totul merge perfect cu orice codec as baga cu oriceplaca audio pe care o am in casa si cu alea on board numai cu xfi titanium NU.

Si ca sa va zic si de problema cu panoul frontal.

Dupa ce sa instalat totul de pe cdul originaldai restart si ai pe panoul frontal 3 butoane sa vad daca mi le amintesc game mode ,xfi cristalyzer parca,si inca unu ..mai putin conteaza…ee apesi sa zicem atunci cand vrei sa joci un joc pe game mode asta e ca snu intri tu in setarile palcii sa deschizi mixerul bla bla apesi direct semuta pe modul game setari de boxe eq si altele siintri in joc ..ok apesi pe el te-ai saturat de joc iesi din joc si vrei sanumai fie modul game apesi pe el si ledul trebuie sa se stinga ceea ce nu se intampla…ramane aprins..si ala si celelalte adica apesi sa folosesti moduri si cand vrei sa le dai off numai ai cum …

Daca te duci din soft sa faci asta ele merg perfect dar ledurile tot raman aprinse pe panou deci din soft merg ok chiar daca pe panou iti raman ledurile aprinse deci comunicarea panou frontal si placa audio este cu probleme .

Nu m-a deranjat asta…

Cam atat ar fi .

Oricum astept sa vad ce spun baietii de la pc coolers cu testul sa vad ce fac..

Creative a fost ceva candva ..si acum ar putea daca ar oferi suport mai ales ca suntem uni care le scriem de probleme dar ei le ignora…

Citeste apropo mai nene pe forumul dela creative sunt zeci de insi care blameaza modelul asta …asa ca ai putea sa te abtii daca nu stii nimic.

referitor la ati si nvidia iti rapspund eu..DA sanumai cumperi in caz ca folosesti anumite chestii pe care una ti le ofera si alta nu…

Eu personal daca folosesc sa scot din placa video un tv un proiector si un monitor ati e la pamant..

Numai spun pe vremuri ati era sub orice critica la drivere daa vroiam sa ma uit din pc pe TV la filme deci iara ai gresit.

Siinca ceva aici uite ca nu stiu exact 100% dar iti zic in proportie de 80 % ati mi se pare canu suprta suport 3d pentru a te uita cu ochelari 3 d la filme deci din punctul meu de vedere iau nvidia ..repet din anumit punct de vedere..

newbie, correct me if i am wrong, dar AC3 nu este un format de sunet (cum este si DTS, flac, sau mai stiu eu ce)? Codecul este AC3filter (unul din ele). Eu cand am zis suport pt AC3 ma refeream la supert pentru sunetul AC3 nu pt codecul AC3Filter (sau cum s-or mai chema). Repet, daca ma insel pls correct me

Ziceam de filmele HD care au sunet DTS si AC3. Asta again este formatul sunetului (cel putin eu asa am inteles). Mai departe vine codecul care inceraca sa interpreteze acest format, si aici apar n+1 codecuri free, mai mult mai mai putin obscure, pt care sunt de acord cu tine ca nu tine de creative sa ofere suport pt ele.

Acum daca ciprianionut are probleme cu formatul de sunet AC3 nu prea are nici o legatura codecul folosit. E ca si cum ai vrea sa asculti un DVD cu muzica DTS intr-un device care nu stie sa interpreteze acest format, sau ca si cum ai vrea sa te uiti la un Blu-ray pe un DVD-player.

Mie inca mi se pare extrem de ciudat cum creative in loc sa evolueze au involuat. Cel putin in legatura cu AC3-ul dupa cate obsev. Adica sunetul AC3 mie imi merge perfect pe un rahat de Audigy4, iar pe varful de gama Creative face figuri

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Ca o paranteza la situatia dumneavoastra va ofer un link cu un program care va rezolva dilema.

Se pare ca problema , este deja rezolvata, sper sa cititi pana la capat pe forum.

newbie, correct me if i am wrong, dar AC3 nu este un format de sunet (cum este si DTS, flac, sau mai stiu eu ce)? Codecul este AC3filter (unul din ele). Eu cand am zis suport pt AC3 ma refeream la supert pentru sunetul AC3 nu pt codecul AC3Filter (sau cum s-or mai chema). Repet, daca ma insel pls correct me

Serios ? nu cumva faci aceasi greseala ca nenea ciprianionut ?

Si newbie, AC3, nu este o petarda de codec, ci unul super-arhi cunoscut si popular. Banuiesc ca cei de la Creative sustin ca placa lor suporta sunetul AC3, ceea ce nu este deloc normal si frumos sa faca, stiind ca sunt probleme cu AC3. Mai normal era sa nu specifice nicaieri ca produsul lor suporta AC3, sau sa specifice ca exista probleme.

Dupa prima afirmatie restu cam implica ca vorbesti de AC3 filter , probabil intre timp ai googaluit si ti-ai dat seama de greseala , o dai la intors acum dar degeaba.

The old Dolby Digital logo.Dolby Digital is the common version containing up to six discrete channels of sound. The most elaborate mode in common usage involves five channels for normal-range speakers (20 Hz – 20,000 Hz) (right front, center, left front, right rear and left rear) and one channel (20 Hz – 120 Hz allotted audio) for the subwoofer driven low-frequency effects. Mono and stereo modes are also supported. AC-3 supports audio sample-rates up to 48 kHz. Batman Returns was the first film to use Dolby Digital technology when it premiered in theaters in Summer 1992. The Laserdisc version of Clear and Present Danger featured the first Home theater Dolby Digital mix in 1995.

AC-3 (Audio Codec 3, Advanced Codec 3, Acoustic Coder 3. These are backronyms. However, Adaptive Transform Acoustic Coding 3, or ATRAC3, is a separate format developed by Sony)[10]

Defapt Creative suporta AC3-ul numai ca e altceva decat intelege ciprianionut , stiu stiu este atotstiutor si practic un Dj al acelor egalizatoare pe care noi muritorii de rand habar nu avem sa le folosim , totusi face o confuzie grava pentru un asa rafinat al sunetului de calitate.

Inca ceva codecul ac-3 te lasa faci nenumarate setari pentru audio pe cand ce zici dumneata cu ffdshow alea le folosesc userii casnici dragul meu ..trebuia sa iti dai seama ca eu nu ma numar printe ei eu stiu sa folosesc un pc stiu sa imi folosesc tot ce am la maxim …

Ooo , ce dragut , avem aici un profesionist care foloseste un filtru AC-3 ca sa vada filme piratate si confunda una cu alta dar totusi stie sa foloseasca la maxim PC-ul.

Eu personal daca folosesc sa scot din placa video un tv un proiector si un monitor ati e la pamant..

Serios ? dovezi ? din cate stiu Ati are o chestie numita Eyeinfinity care te lasa sa conectezi 3 Plasme/LCD-uri/monitoare udne sa ruleze un joc dintr-o singura placa video , cica mai au si placa audio integrata in placa video si care iti iese prin HDMI , cica mai suporta si display port care cica ar vrea sa inlocuiasca HDMI-ul.

Mai are si o chestie interesanta ATI care nu am vazut-o la Nvidia , pornesti filmul pe primul monitor si iti apare si pe al doilea monitor/plasma full screen , nu tre sa tragi media playerul in partea cealalta sau sa folosesti Power DVD sau alte programe.

Multumesc de sfat dar este prea tarziu dupa cum am spus placa am returnat-o .

Am citit rapid pe situl ala ce scria toti au acelasi tip de procesor adica xfi deci exista problema …

Acuma o sa iau acel reclock sa vad ce este cu el si ce face nu ma pronunt pana nu vad dar eu simt ca sunteti fan creative ..

Momentan nu sunt lamurit cu chestia asta dar revin si cu acest tip de problema aici in curnad trebuie sa fac cuiva un sistem pe care lam inceput acum cateva luni dar din lipsa de timp si el si eu l-am lasat deoparte .

Este vorba de o placa de baza de 14 milioane de lei care vine cu placa de sunet xfi si care am ramas uimit sa vad ca daca vreau sa o instalez si sa folosesc softul ei mixer cristalizer si tot ce are ea trebuie sa o activez online cu un serial care NU MERGE .

Si nici nu am nici un nr de telefon sa sun la ei am scris oricum si nam primit raspuns atunci .

Am lasat-o moarta dar in 3-4 zile trebuie sa facem acel pc deoarece este folosit pentru editari video si o sa ma aplec inca odata asupra acelei probleme pe care am intalnit-o de 2 ori odata inainte si am renuntat pentru ca mi se pare cea mai mare prostie inventata vreodata sa dai intre 12-16 milioane de lei pe o placa de baza sa ti se dea placa de suent xfi si sa nu o poti folosi 100% adica nu mixer nu thx bla bla..

Ce spueti domnule?e normal sa dai 14 mil pe o placa de baza sa nai sunet ?adica ai dar cu mixerul de windows si atat?ca nu merge activat serialul ?hai odata e gresit dar nu de 2 ori …

Citit pe net ca am vazut ca 100% au problema asta..sincer nu am stat decat foarte putin atunci sa vad care mama ei era treaba dar nu cred ca gresesc cand zic ca aia trebuie activata online ca sa o poti folosi …DE CE? numai da frate placa de sunet daca ma feci pe mine cu activari online ?daca stau in babadag in camp si nu am internet ?

Dar e alt subiect nu vreau sa insist ..

V-am spus ca nu numai ac-3 era problema …era si panoul frontal ..

Oricum multumesc pentru acele posturi am sa le citesc rand cu rand dar acum astept sa vad ce e cu cealalta sa vina raspuns.

Inca ceva sa stiti ca ultilizatorul final este cel care face celle mai multe teste nu o revista sau un magazin ..

Pe asta se si bazeaza driverele pe feedback…

Nu stiu daca ati inteles ce vreau eu sa subliniez la CREATIVE nu mai exista FEEDBACK este simplu.

Imi pare rau ca am dat placa sincer ca vroiam sa mai fac un test cum ati zis aici doar cu dvd original..sincer am uitat daca alea sareau..

Si daca se intampla asa nu stiu ce mai ziceati..

Dar inchei si numai revin decat dupa ce voi citi rand cu rand ce mi-ati dat sa instalez si sa vad ce e cu prg ala sau codec…

O sa il testez si fara sa am plac aia sa vad e de fapt..

Nu e bine ca insistati cu chestia ca creativenu eobligat sa faca dupa codec bla bla…intelegi oameni buni toate filmele astea .mkv sunt encodate cu sunet ac3 deci implicit pentru o buna calitate a sunetului trebuei sa folosesti ac-3 deci ….

Numai zic o vorba pananu vad ce scrie acolo …si voi reveni…

Am raspuns si pentru filmele piratate …dar inseamna sa fac topicul asta de n pagini sa iti zic de reclamatii la cinemaul din orasul meu …la OPC ? de bataia de joc ?

Sunt adeptul filmelor la cinema …am fost special la AVATAR la imax din constanta in bucuresti…

Am fost la filmul 300 special din constanta in bucuresti…

Dar nu sunt milionar sa fac drumul asta in fiecare zi ..

Asa ca ma uit eu linistit la mine acasa..

Asa ca atunci cand o sa faci tu un cinema aici in oras si o sa respecti toate standardele eu vin saptamanal la toate filmele si nu mai mai uit acasa la filme piratate .

Sunt sigur ca aveti afinitati la creative altfel nu ati fi asa tandri la capitolul asta auzi filme piratate ..presupun ca aveti acasa morman de dvduri blu ray am dreptate ? ati dat minim sa zic cu indulgenta 50 ron pe dvd si la frecventa cu care ies filmele luati lunar cate 10 filme bu ray originale adica 500 ron pe luna

Toata lumea are filme luate de pe net mai mult sau mai putin …eu vad pe luna cel putin 10 filme…

Oricum cred ca discutia ia alta nuanta pe care eu insami gresesc sa o intretin …

O sa inchei simplu o sa ma uit pe acel forum am sa citesc tot si voi reveni …

Renunt la ideea de a intra intr-un joc fara iesire .

Eu stiu ce am avut…creative romania mi-a trimis alta placa au recunoscut problema aici in bucuresti dar daca ei nu au putere de a face drivere asta este …mi-au dat banii sanatate si noroc…

Voi sustineti creative in continuare …sigur aveti de castigat …asta e tara noastra ..am lucrat si eu in media stiu si eu ce inseamna sa platesti pentru promovare…numai ca eu sunt genul care refuza…eu stiu sa zic nu…

Ii pare rau ca am dus discutia pe alt fagas ..filme piratate …si altele..hai sa ne rezumam exact la numele topicului si atat..

Formatele .mkv sunt reale si cu sunet encodat in ac-3 deci vrem sa folosim si cu asta basta eu am zis exact din ce cauza este problema si am cautat rezolvare strict pentru ea numai intrati in polemici .

Am 1miliard de filme in .mkv deci vreau sa le vad …nu poate produsul tau sa ma satisfaca pa si la gara iau altul care tine cont si de nevoia populatiei care manaca grau si NISIP daca toti mancam grau fa fratioare grau nu NISIP ca ala e standardul asta inseamna marketing vrei sa te hulesc si sa nu iti cumpar ? fa nisip ..vrei sa iti laud si toata lumea sa auda ca ai produs bun care satisface toate nevoile fa grau…

Multumesc oricum pentru ca lasati acest topic si va rog hai sa nu mai umplem aici cu chestii care nu tin legatura de subiect .

Ajutorul pana acume este dat mai sus cu acel site unde o sa intru sa citesc…de asta avem nevoie nu de intrigi …

Toate cele bune momentan numai scriu nimic pana nu iau un rapsuns de la cei de la pc-coolers .

, la ce posturi ne dai de citit ma pune pe ganduri ce ai fi putut sa lucrezi in media , ma abtin tare mult de la glume proaste pe seama inteligentei tale.

Aduc in discutie problema filmelor piratate pentru ca bateai campii ca tu nu esti un utilizator casnic de codec-uri cum e FFdshow si am presupus ca esti vreun profi care nu se incurca cu material piratat si evident de o calitate mai slaba decat cel original.

Acu sa fac si eu o analogie daca tot vorbim off topic aici , tu esti ca aia care isi cumpara ferrari si bugati veyron intr-o tara care nu are strazi de asa ceva , iti iei o placa de sunet scumpa ca sa o folosesti pentru filme piratate cu niste codec-uri de o calitate indoielnica , sigur ca o sa ai o experienta un pic mai buna decat cu aia integrata dar e cam overkill si uite ca ai si probleme , asa si cu ferrari si veyron , sunt rapide dar cam joase pentru bordurile si gropile noastre.

ciprianionut, iti recomand sa nu ii mai raspunzi lui newbie. In general, ii place sa provoace scandal, sa ironizeze lumea si sa arate cat e el de tare, discutand cu totul altceva decat despre subiect. Lasa-l in lumea lui de trolli….

Din cate tin eu minte, de cel putin 3 ani tot citesc prin comunitatea online „audiofila”, ca suportul software pentru placile de sunet (Creative) si alte produse(Creative), este sub nivelul marii.

Iar ca opinie personala, placile audio creative in actuala linie de la cea mai ieftina la cea mai scumpa sunt shtift-uri.

Recomand sa nu iti cumperi nici Auzentech care are incorporat acel DSP Creative, pentru ca e logic ca daca pe partea de soft, cei de la Creative sunt la pamant, cine stie cate probleme ascunse se regasesc in acel chip.

Recomand orice placa audio care nu are componente Creative pe ea.

Daca nici Auzentech atunci ce? are cineva asus sonar ? cum se comporta ? cam asta a mai ramas asus sonar ,M-audio dar la m-audio nu stiu cum se comparta si cu jocurile..AH si uite am mai gasit o marca de placi audio bineinteles cu search „google” se numeste razer baracuda si culmea ahahah daca cititi pe situl lor la coment toata lumea are un singur lucru de spus am sa fac copy paste la un singur rand dar toti care scriu acolo la fel spun ahaha ” I was expecting to have to download, install, and troubleshoot for hours when I put this card in. I was thinking that, like all my previous Creative cards, you would have to allow 2 or more hours of troubleshooting when installing a new card. BUT NOT W/ THIS CARD!!! It worked right after I installed the driver! WHAT!!! It just cannot be that easy, I thought. But it was! GREAT PRODUCT!”

Dar eu inclin daca nu va merge auzuntech undeva la asus sonar sau razer baracuda .

Daca oamenii au inceput sa se bucure atunci cand instaleaza o placa audio si nu au probleme inseamna ca avem o problema grava si foarte grava cu cei de la creative care au creat sindromul palmei la copil ..atunci cand ridici mana sa iti aranjezi parul si e un copil maltratat langa tine saracu se fereste sa nu il lovesti asa e si cu noi cei care am folosit creative .

Doamne in ce hal am ajuns …

Audio control panelul celor de la creative nici nu mai are toate optiunile celor de la xp de ex… nu se mai poate regla nivelul de bas de ex…

Salut. In principiu sunt cam de acord cu ce spune newbie… nu vreau sa pornesc scandal sau alte chestii asa ca o sa rasp direct la ultimul post. Am un Asus Xonar D1, e ceva mai ieftin, mainstream, undeva in banii unui X-fi Extreme Audio si sunt extraordinar de incantat de placa asta. Driverii sunt la zi, inclusiv pt Windows 7 64 biti si merge tot in ea, fara probleme. Ceva mai high end ar fi Xonar Essence… am instalat o asemenea placa la un prieten pe calc dar daca folosesti un sistem cu mai multi sateliti si nu ai chef de spdifuri si alte chestii nu ti-o recomand. Ar mai fi Xonar D2, nu am ascultat-o personal dar am auzit lucruri bune despre ea. Acum depinde si de cati bani vrei sa bagi in ea, concluzia e ca seria Xonar nu prea are probleme pe partea soft si sunt destul de fiabile.

“Introduce a little anarchy. Upset the established order and everything becomes chaos.”

1. Cand spui ASUS te gandesti la o firma care activeaza in multe segmente importante: de la arhicunoscutele placi de baza, la monitoare, laptop-uri, arhicunoscutele netbook-uri eeePC, o gama foarte variata de produse.

Cand spui Creative te gandesti la niste placi de sunet de care se plang toti si la webcam-uri, apropo detin un webcam creative care din pacate nu are suport Vista si mai sus, deci de 2 ani cel putin nu l-am mai putut folosi(incercat in n+1 feluri).

Deci poti trage concluzia ca ASUS este un integrator de top si are unul sau mai multe departamente ce se ocupa cu suportul software pentru toate aceste produse.

2. Din orice review pe care il gasesti pe net, ajungi la concluzia ca este peste tot ce ofera Creative si Auzentech:

Essence suporta 7.1 cum scrie si mare pe cutie… dar undeva intr-un colt iti zice ca trebuie sa cumperi o placuta separat prin care sa transforme semnalul. Deasemenea pe majoritatea site-urilor de vanzari online de la noi este mediatizata ca fiind 7.1 de acolo si greseala prietenului meu de care ziceam mai devreme(”

” – extras de pe un arhicunoscut site de vanzari online din RO). Da-i niste cautari si o sa vezi

Edit: Intr-adevar iesiri nu are dar era de asteptat sa puna ei in cutie adaptoare sau alte minuni.

“Introduce a little anarchy. Upset the established order and everything becomes chaos.”

1. „Dolby Digital Live encodes any audio signal on PC in real-time to Dolby Digital (AC3) 5.1 surround sounds to your home theater environment through one single S/PDIF connection”

2. „Xear 3D™ Virtual Speaker Shifter: Virtual 7.1 speaker positioning”

Acel 7.1 asa cum se specifica este virtual si probbail prin diverse tehnici, auzi 7.1 pe un sistem stereo, who knows…

Iar 5.1 ai pe iesirea digitala, fix pix, pentru ca mai toate placile audio onboard de pe actualele placi de baza, suporta astfel de features.

Adica mai tot ce suporta si acea iesire S/PDIF de pe Asus Xonar-Essence-STX.

Alte capabilitati de 5.1 sau 7.1 nu am vazut sa fie mentionate pe site-ul ASUS.

Ce scriu magazinele online romanesti nu ma prea intereseaza, sincer.

Concluzia este ca Asus Xonar-Essence-STX este o placa audio profesionala destinata pentru sistemele stereo.

Este f corect ce ai scris.. nu ma certam cu tine daca tu asta ai inteles. Eu am explicat pur si simplu ce am vrut sa zic mai sus( deci partea cu mediatizarea pe la noi cam lasa e dorit). Oricum placa in sine este extraordinara, ca si restul produselor Xonar.

“Introduce a little anarchy. Upset the established order and everything becomes chaos.”

in conditiile specificate de tine, recomandarea este sa astepti si se va testa la sediul pc-coolers in limita timpului disponibil. Nu ar trebui sa mai dureze foarte mult.

Asa e am sa astept si daca e raspuns negativ o sa iau asus modelul de varf .

Uite tot mi-am adus aminte de ceva legat de creative nu stiu daca stiti dar erau niste baieti caer luau driverele de la creative si le imbunatateau le faceau sa mearga fara probleme si le puneau chiar pe creative forum si toata lumea era bucuroasa de abia se astepta in comunitate sa repare baietii greselile de la creative mai ales ca erau placi ,modele la care creative nu dadeau suport pentru vista si ei le faceau .

„Creative l-au amenintat cu judecata pe programatorul de driver-e modificate Daniel K. Se pare ca nu le-a convenit ca acesta a imbunatatit driver-ele de Vista ale placilor de sunet din seria Audigy.

Pentru a obliga posesorii de Audigy-uri sa-si achizitioneze noile X-Fi-uri, Creative a dispus castrarea driver-elor de Vista ale acestor placi de sunet. In speta, a disparut suportul pentru DVD audio, decodarea Dolby Digital si cea Digital Theater System (DD si DTS), surround-ul stereo CMSS si optiunile THX. Asta in timp ce inca se vand cu spor Audigy-urile.”

Dupa ce voi avea raspuns de la pc-coolers daca va vi pozitiv voi lua placa voi reveni cu noutati si pareri daca nu voi lua de la asus Xonar HDAV1.3 Deluxe si voi posta pareri dupa care va rog eu sa inchideti postul dar pana atunci lasatil.

Nu va imbulziti sa luati Xonar daca va si jucati! Aici Creative sta mai bine (Auzentech inclus)

Nici Asus nu sta prea roz la partea de drivere, asa ca nu le mai aduceti atatea laude. Daca cititi pe forumul lor o sa vedeti cate probleme au. Bine, si eu am fost posesor de D2X, o placa ok, iar acum am STX, DAR nu o folosesc pentru jocuri, o folosesc doar pentru casti si un sistem stereo compus din amplificatorul si boxele din semnatura.

Emularea EAX de la Asus nu e chiar asa reusita, dar in rest placa e foarte ok. Totusi, eu inclin sa cred ca Auzentech e cea mai buna solutie. Mai bine astepti sa vezi ce zic cei de la pc-coolers.

Am avut un Sound Blaster Live 5.1 … , o placa foarte buna, evident ca Kx driver , era net superior driver-ului oficial, si ofera suport pentru vista/windows 7.

Am zis ca revin legat de o placa xfi cu care a venit o placa de baza..

Placa de baza este modelul asus rampage extreme si are ca sunet un procesor xfi mai exact supreme fx xfi audio card are pe placa de baza un slot special deci este o placa audio sa zicem dedicata..

Problema este ca softul se afla pe dvdul placii de baza aici vinovati sunt si cei de la asus ca sau combinat cu creative care sunt totalmente nesimtiti la faza urmatoare.

Deci am instalat softul i-a luat driverele dar nu am nici un mixer nici un eq nimic ca sa le pot folosi trebuie sa bag un serial care trebuie activat online..si care de abia acum am adus si net aici ca nu aveam net inainte …oke..am bagat serialul a intrat softul automat sa se activeze si ghici ce? pagina cand trebuie sa dea ca e bun codul sau nu da eroare ..am incercat de 10 ori nimic…

Deci fanilor creative cum rezolv eu problema asta?acum numai e de drivere de ac-3 pur si simplu am o placa audio care nu poate fi folosita ca nu se activeaza online…repet si asus a gresit ca sa combinat cu creative …cum sa dai 14 milioane pe placa de baza si sa am sunet doar cu volum ..!!!!!!!!!

Poate ajuta cineva ….incerc sa mai caut rezolvari pe net acum 3 luni cand mai incercat nu gasisem ma si grabeam…

Am sa dau mail la asus sa vedem ce zic si ei la creative nu am nici o sansa …

Am cautat nu gasesc rezolvare se pare ca toti care poseda placa de baza asus extreme rampage nu poat sa foloseasca placa audio adica funtiile ei ..merge doar volumul AHAHAHAH (un ras ironic) m-am saturat sincer…

Toti au dat mailuri la asus nu au primit raspunsuri ..sau la creative…

Am cautat pe acest forum cuvantul rampage nu am gasit ca cineva sa aiba placa asta sa aiba problema asta…

DE CE…DE CE…DE CE….si va zic eu ..pentru ca se poate …..si acceptam…

Placa aia de sunet are chipset ADI 1988B ori ADI 2000B si poate utiliza softul Creative (CMS3D, Crystalizer, etc), deci nu poti spune ca este un X-fi veritabil…

Apropo, cu care fani te certi tu aici? ai Creative? Arata-mi care sunt aia…

Raspunsuri gasesti pe forumul ASUS.

PS: e al dracu’ de obositor pentru cineva sa-ti citeasca post-urile, mai cizelaza-le..

din pacate ciprianionut e unul din multii cumparatori pacaliti de pr si marketing, omu de buna credinta a vrut sa isi cumpere cei mai bun , fiind dispus sa dea o suma exorbitanta (avand in vedere ca cele onboard sunt aproape gratis) si a avut surpriza sa constate ca desi la anumite capitole e cea mai tare de pe piata la altele(considerata deja „fumate” , vechi si cunoscute) sa nu functioneze..din pacate esti doar o victima a cpitalismului feroce si dorintelor tale(+ faptul de a dispune de suma ceruta), ex. eu:acuma cativa ani am hotarat sa imi cumpar cea mai buna placa audio (cum ai facut si tu), atunci era audigy 4, am cumpart-o si , da, sunetul fata de cel onboard(pt un audiofil) te face sa zbori, dar (deja ma bucurasem prea mult) in linux nema sunet(unde imi petrec juma din timp), pt ca dei de la creative suportul e ceva chinuitor, deabia dupa 2 ani , dupa ce au scos ei pe net nu stiu ce specificatii am avut si eu sunet pe linux, la fel cu placa video , am avut 3d in linux deabia dupa un an de la aparita pe piata a placii, si uite asa am tras concluzia ca nu merita sa ei ultima fitza din domeniu, ca degeaba dai un pumn de bani, ca nu o sa ai numai bucurii, ci si dezamagiri f mar; recent ma batea gandul sa cumpar un hdd ssd, toti laudau viteza, siguranta, etc, am zis ca sa astept(ah ce ma ardeau palmele sa fac comanda), dupa cateva luni apar surprizele, e mai rapid ssd-ul fata de un hdd normal, dar nu si la scriere(suprascriere mai exact) , din contra , e mai lent, asa ca bine am facut ca am asteptat, sfatul meu, asteptati sa se maturizeze tehnologiile noi aparute pe piata cel putin un an(asta daca nu folositi tehnologia respectiva doar la ceva specific, deci chiar va ajuta), si nu e neaparat cel mai bun produs, daca e cel mai scump, cititi cateva zile revirew-uri/pareri despre produs, inante de a cumpara, ca sa stiti daca puteti trai cu minusurile pe care le aduce…

Romanu intodeauna vede numai partea lui , numai drepturile lui , ideea dreptatii se face in viziunea lui care tre sa il avantajeze numai pe el.

Sa zicem ca e ok atata timp cat toti suntem constienti ca ne orientam sa fim smecheri , nu e ok cand chiar crezi in dreptatea ta.

In tara in care toti se orienteaza sa fie smecheri si mai nimeni nu isi face treaba bine dar totusi avem asteptari foarte mari pentru fiecare banut care il cheltuim.

/throw stone at newbie. HA!

Incepe sa ma irite din ce in ce mai rau prostia asta de „marketing”. Metodele de promovare au ajuns mult prea agresive si nesimtite, intr-un fel te pacalesc legal. Momentan detin o placa Creative Live! 5.1 digital, de care sunt foarte multumit(sau eram pe vremea XP-ului), dar din pacate prostanii planetei nu ofera suport pentru sistemele de operare Vista si 7. Am gasit totusi un driver facut de niste baieti care functioneaza bine, dar din pacate ii lipsesc anumite reglaje pe care le-as fi vrut. Deci SE POATE. Vazand asa am zis sa-mi fac un upgrade si m-am decis pe un X-Fi Extreme Audio. M-am documentat pe internet cu ajutorul lui Sfantu’ Google, ca sa aflu de fapt ca placa nu e nimic mai mult decat un Audigy 4 putin ajustat….Si ce se mai bat astia de la Creative cu pumnul in piept, cum ca noua „tehnologie” X-Fi e asa si pe dincolo. Asa ca m-am hotarat sa nu mai cumpar niciodata vre-un produs Creative. Din fericire avem si alte optiuni.

(„)_(„) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Pai si stai un pic racer, ce este asa de rau la Audigy4, de nu ti-ai mai luat X-Fi Xtreme audio cand ai auzit ca e defapt un Audigy4.

Banuiesc ca nici placi nVidia nu iti mai iei in veci, pt ca astia au fost si mai magari in ce priveste rebranding-ul. Cred ca stim cu totii 8800GT aka 9800GT aka GTS250

Don’t steal. The government hates competition.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard. Be Evil.

Citeste articolul pe: XtremPC

Postat de pe data de 31 ian., 2010 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 828 ori.

Publica un raspuns