Stiu, e ciudat, desi are 4 difuzoare de 6.5, bassul nu e puternic, aceeasi problema o au si Pro-3 care au 2 difuzoare de 8″ si citisem intr-un review despre asta, dar am zis ca e imposibil, pana cand le-am ascultat, nu ma intelege gresit, au bass…dar nu cat ai crede ca au cand le vezi, ca un exemplu, testasem Mx5021 exact in aceasi incapere iar la capitolul bass, wooferul de la Altec e peste ce pot scoate Solo 7. Mentionez ca Microlaburile le-am incercat pe Audigy SE si Altec-urile pe Audigy 2 ZS. Dar problema cred ca e din amplificator, pentru ca, chiar si date la maxim, difuzoarele par a putea mai mult decat scot ele defapt.

L.E Din pacate, nu prea am cum sa ascult SOLO 6, practic si SOLO 7c ne-au venit din greseala, pentru ca cei de la torent gresise coletul.

Inteleg. Ce e drept..singurul model de Microlab laudat pentru bass, este M-820.

KeTeK are dreptate in ceea ce spune. INSA, boxele vin implicit (adica atunci cand le scoti din cutie) setate cu bass-ul pe zero si treble la fel. In aceasta configuratie, mi se pare evident ca daca le dai la maxim nu simti bass-ul.

) si in aceasta configuratie, cu puterea data la 40 / 60 maximul afisat digital, ei bine, trebuie sa tin televizorul doar la 2 linii de volum, caci daca dau mai tare se simte bass-ul pana si in reclame. Daca dau sonorul televizorului la jumatate nu prea mai poti sa stai in camera, ca ai o senzatie de sufocare. Si se aude destul de clar la 3 camere distanta. Dar acestea sunt doar impresiile mele. Ca idee, bass-ul scos de Z2300 te loveste in piept foarte puternic, ca o lopata. (daca mi se permite metafora). Bass-ul scos de 7c nu are aceasta „abilitate”, insa este prezent.

Kakarot, eu vroiam modelul 6c tocmai pentru ca diferenta de putere dintre 6c si 7c nu mi s-a parut suficienta incat sa merite diferenta de bani. Dar cum cei de la Torent nu l-au mai avut pe stoc (poate ca au importat prea putine) si eu nu vroiam sa mai astept o luna de zile, am luat 7c. Asa ca recomandarea mea pentru tine este sa iei modelul 6c daca il apuci, caci la cat costa, are un raport excelent pret / calitate.

Mersi.

Din pacate si eu nu prea dau de Solo6/6C. Torent nu mai aduc o vreme si in consecinta toate magaznele din capitala nu au asa ceva.

Cred ca inteleg care e problema. O scadere dramatica in raspunsul de frecventa in zona bass-ului superior-mediu. Adica pe undeva pe la 200-120 Hz. Cam pe acolo se situeaza acel bass- care te loveste in piept. Microlab-urile probabil sunt mai bine cotate in zona Bass-ului inferior, adica 100-50 Hz, frecventa ce profuce acel hruuuuummm care iti da senzatia de o apasare continua pe timpane.

Deja incep sa am dubii…voi testa pe undeva / cineva orice mi-as cumpara ca sa nu am neplaceri dupa aia.

Ma bucura sa gasesc un topic dedicat lui Solo 7.

haideti sa va impartasesc experienta si informatiile pe care le am.

Am avut intai un Microlab Pro 3. mi-a placut claritatea lor, mediile si inaltele. basul era frumos, dar moale si delicat, prea soft pentru unele dintre muzicile mele. niste boxe excelente pentru auditie, pentru muzica instrumentala, linistita, jazz, clasica, un rock progresiv, dar nu pentru muzica dura, nu aveau deloc agresivitate.

o chestie stranie era ca acele controllere de bass din amplif nu faceau mare lucru, adica diferentele erau minore intre treapta 0 si treapta 8 sau 6 (nu mai stiu exact cate erau). ca si Solo 7 cel mai bine se aud de pe jos sau de pe birou, daca biroul este suficient de lat ca sa permita o dispersie buna a sunetului. puse pe orice fel de „stander”, masuta, scaun de bucatarie etc isi pierd din bas iar inaltele parca ies prea mult in evidenta si sunetul nu mai are percusivitatea normala.

Dupa cum spuneam chestia cu pozitionarea e valabila si pt Pro 3 si pt. Solo 7 si credeti-ma ca mi-am petrecut ingrozitor de mult timp ca sa le gasesc pozitia ideala – asta apropos de lipsa de bass despre care se vorbea in unele posturi de mai sus.

Din motivele de mai sus am vandut Pro 3 si am trecut la Solo 7. asta dupa ce am fost la magazinul torent din Bv si i-am stresat pe oamenii aia vreo 2 ore cu comparatie directa intre Pro 3-ul meu si viitorul meu Solo 7. Diferentele sunt extrem de mari, Solo 7 ofera o amploare mai mare a sunetului, care e mult mai percusiv, cu bas mult mai bine accentuat, adica daca da omul in toba, chiar se simte, iar totul e dublat de inalte clare si bine definite. Per total Solo 7 sunt ca sa zic asa „agresive” si cun un sunet mult mai complet. Comparatia am facut-o scotand pe rand mufa fiecarei boxe si bagand-o pe cealalta, iar pe alocuri Pro 3 sunau ca boxe de jucarie. Cu alte cuvinte Solo 7 pastreaza claritatea pe care o au Pro 3, numai ca aduc in plus forta, amploare, bas si percusivitate. Se potrivesc la fel de bine pt jazz, clasica, rock progresiv, electronica, ambiental si altele asemenea dar si pt rock extrem de dur (ma refer doar la silurile ascultate de mine).

Fac fata foarte bine si pe post de creator de atmosfera (la volum mic se pastreaza foarte bine claritatea sunetului) dar si pt „scandal”.

Nu sunt un fan al basului distrugator, pot doar sa remarc faptul ca pe la volum mai mare simteam cum vibreaza arcurile din canapeaua de sub mine, masa sau auzeam un vag zdranganit din geamul de la usa camerei (chestiile astea nu ma fac sa consider automat ca niste boxe sunt fantastice, le spun doar pt ca am vazut ca sunt aduse adesea ca argumente).

Eu le tin pe podea pe partea cealalta a camerei fata de locul unde lucrez / stau, in asa fel incat eu si boxele sa formam un triunghi. Sunetul este incomparabil cu orice alta pozitionare (vezi ce spuneam mai sus despre Pro 3 – se aplica exact la fel).

Intre timp, in urma unui „accident” i’m stuck cu 2 perechi de Solo 7 (a doua pereche luata initial cadou, numai ca n-a mai fost sa fie) pe care le folosesc impreuna. E greu de descris ce se intampla cand merg impreuna, la un volum de 45 – 50 din 60 de trepte, la 2 camere distanta, cu usile inchise, pare ca nu exista nici un fel de pereti (stau la casa

). Avantajul la un nivel de auditie normal este umplerea mai frumoasa a spatiului, se creeaza un zid de sunet, brutal si delicat in acelasi timp, care te loveste dar iti permite sa remarci si subtilitatea muzicii. Mai ales in piese unde se intrepatrund multe instrumente, toate elementele sunt foarte clar definite, dar au in acelasi timp mult mai multa forta – asta exista si cu o singura pereche, dar fara forta aia dementa care iese din ambele. Sunt puse ambele perechi pe jos, in semicerc pe latura camerei opusa mie si directionate evident spre mine. Efectiv e imposibil de descris, trebuie auzit …

Asta este experienta directa. Acum informatiile:

pe parcursul celor doua ore cat i-am stresat pe cei de la torent, am discutat amanuntit cu omul de acolo care ascultase si Solo 6. Mi-a spus ca in esenta Solo 7 sunt un upgrade al lui Solo 6. Adica sunt mai puternice, au mai mult bas si un plus de claritate. Inca nu am apucat sa trec pe la ei si compar direct Solo 6 cu 7. De cum sa o fac, o sa postez aici – pt ca se pare ca pe forumul asta e comunitatea cea mai interesata de boxele astea.

Placa de sunet pe care am folosit-o nu e una fantastica, ci sa zicem decenta: Creative „X-Fi” Xtreme Audio Notebook pe express card slot 54 (ati remarcat ghilimelele:) ).

– ” When comparing models Solo-6 and Solo-7, the obvious advantage belongs to the last – bass from older models deeper, possesses excellent softness, not trapped and very clear. And even this advantage Heard „naked” ear.”

– ” The average frequency of a Solo-7 are played simply delicious. In this case, differences from Solo-6 is not so significant, but still occur.”

– ” As to the question: „What has to choose Solo-7 or the Solo-6?” Then our answer is simple – all at a price. For opting for a leader you get better bass, a detailed „midpoint” and, of course, power. And if you are not confused large dimensions and cost of Solo-7, the choice is quite obvious.”

Dupa cum spunea, de cum imi fac timp sa trec pe la magazin si sa ascult in paralel Solo 6 si 7 o sa revin cu impresii.

Din ce am vazut acolo, constructia lor mi se pare foarte ok, de calitate. Chiar suna bine boxele.

desigur ca eu personal nu le-am desfacut, m-m uitat si eu doar la pozele respective.

cat despre auzit … de cand le am mi s-a intamplat chestia aia clasica cu reascultarea de piese si trupe preferate si redescoperirea motivului pentru care imi palceau anumite piese ata de mult …

oricum mi se pare o eroare extrema sa iei pro 3 in loc de solo 7, cand preturile sunt destul de apropiate, iar diferentele atat de mari. asta e o concluzie certa.

si ce am mai uitat sa mentionez, auditiile le-am facut / le fac cu foobar, fara plugin-uri sau enhancements, fara eq din player sau sound card, doar umbland la reglajele de bass & treble ale boxelor, cu creative crystalizer activat la un nivel moderat (sub 50%) si cu bass boost din sound card dus la 1/4.

iar de cand le am am renuntat complet la DFX sau orice alta metoda de imbunatatire a sunetului.

Ce comparatie crezi ca poti face intre niste boxe active si niste boxe pasive? Astea au amplificarea lor si gata, Magnat-urile le poti pune pe statie facuta de tine dupa scheme ceausiste, sau pe o statie adevarata, si diferentele intre sunetul redat ar fi enorme.

Mama trebuia sa ma faci si pe mine dealer sau evreu…

evident ca am pus intrebarea constient fiind de caracteristica activ / pasiv si subintelegeam pt „comparatie” existenta unei statii care sa le permita Magnaturilor sa arate tot ce pot. (nu mi s-a parut necesar sa detaliez atat)

Am comandat si eu MicroLab Solo 7, trebuie sa-mi soseasca luni. Voi revenii cu impresii atunci

evident ca am pus intrebarea constient fiind de caracteristica activ / pasiv si subintelegeam pt „comparatie” existenta unei statii care sa le permita Magnaturilor sa arate tot ce pot. (nu mi s-a parut necesar sa detaliez atat)

. pana acum am mai avut un genius 5.1 de 120w care nu se compara din niciun punct de vedere cu astea magnat si am mai avut un z5500 in living . comparativ cu z5500 , basul nu e atat de puternic , dar e destul de puternic incat sa umple o camera 4×4 , soundstage bun, fidelitate si putere…simt cum camera e plina de muzica , se aude foarte tare si cred ca se poate si mai bine cu un amplificator mai bun decat cel prezent. Pana acum am avut 3 amplificatoare , un sansui 2x60w , un pioneer 2x60w si acest technics care are 2x80w iar concluzia cea mai evidenta este ca aceste boxe erau (si posibil sa fie si in prezent) limitate de amplificator . Pana sa schimb pioneer-ul cu technics , nu credeam ca boxele astea pot da in halul asta !

sincer nu vad rostul unei comparatii cu solo6 sau 7 care sunt cu mult sub… pur si simplu fac parte din alta categorie.

. Ce spui tu confirma toate lucrurile bune pe care le-am citit despre ele.

Din ce scrii in finalul postului sa inteleg ca ai ascultat si Solo 7? (nu vorbesc si de solo 6 pt ca desi nu le-am auzit personal, cei de la torent care le-au ascultat pe ambele mi-au zis ca 6 e sub 7 cam la toate capitolele).

@cobra – astept cu mare curiozitate impresiile tale – si nu uita de problema pozitionarii.

de altfel .. nici pretul nu se compara . eu am ajuns sa dau 7-8oo ron pe amplif+boxe , pe cand solo7 costa pana in 400ron . dar daca stai sa te gandesti .. eu pot sa schimb ori boxele ori amplificatorul oricand fac rost de bani .. pe cand cu niste boxe active.. le schimbi cu totul .

Pigoo, dupa cum spui chiar tu, nu prea ai cum sa compari niste boxe active care le poti conecta chiar si la un amarat de mp3 player portabil, dar… cine are bani, spatiu si vrea sa se complice un pic, isi cumpara ceea ce ai tu. Cine nu are bani sau nu vrea sa investeasca asa mult intr-un sunet Hi-Fi, dar vrea un sunet BUN, isi cumpara ceva de gen Solo-6 sau 7. Cum am mai spus, eu am Solo-6, si sincer iti spun ca se aud sensibil mai BINE fata de acum cateva luni. Si aceste boxe au nevoie de rodaj. Se aud mult mai bine fata de multe alte boxe care fac parte din aceeasi categorie de pret. Ai grija cand scri despre Solo-6/7 ca sunt cu mult sub… Parca le faci sa para de 2 lei

Daca esti dispus, facem un experiment. Te invit pe la mine sa asculti putin Solo-6, dupa care sa ascult si eu Technicsul tau si Magnaturile

Mda, recunosc, fara indoiala ai multe acolo, dar sa stii ca puteai sa dai si mai mult daca iti aduceai gaze trase prin conducta direct de la rusi si curent electric curat adus cu galeata de Portile de Fier II. Plus viitorul de aur la schimbat setup-ul audio. Dar nu asta era obiectul discutiei.

Multumesc de info inca o data, e bine ca a avut cineva ocazia sa le desfaca.

FireMan as fi venit cu cea mai mare placere dar sunt din Constanta . daca eram amandoi din acelasi oras , recomandat ar fi fost sa vin eu cu boxele la tine sau tu cu boxele la mine ca sa fie un test egal din toate punctele de vedere , adica asezarea in camera , placa de sunet (care oricum nu e diferenta intre a mea si a ta) … , aceeasi muzica , etc .

@ pigoo – imi cer scuze pt iesirea de ieri. mi se paruse ca insisti in mod nejustificat pe posesiuni, sume cheltuite, consum de curent etc. e posibil sa ma fi inselat.

si asta oricum nu justifica izbucnirea mea.

scuze inca o data, sper sa le accepti.

Am pus si eu mana azi pe Microlab PRO-3, ca si prime impresii as nota lipsa aproape completa de bass, doar dupa ce am facut niste setari din egalizator si din programul de la Creative a inceput sa mai miste ceva, in rest medii si inalte foarte clare, boxe excelente pentru muzica rock si instrumentala. Totusi remarc aceasi chestie ca si la SOLO 7 si alte produse Microlab, lipsa de putere, parca si date la volum ridicat, boxele par a mai putea, dar le limiteaza ceva, probabil amplificatorul.

Citeste articolul pe: XtremPC

4 difuzoare de 6.5 si nu au bass ?

Stiu, e ciudat, desi are 4 difuzoare de 6.5, bassul nu e puternic, aceeasi problema o au si Pro-3 care au 2 difuzoare de 8″ si citisem intr-un review despre asta, dar am zis ca e imposibil, pana cand le-am ascultat, nu ma intelege gresit, au bass…dar nu cat ai crede ca au cand le vezi, ca un exemplu, testasem Mx5021 exact in aceasi incapere iar la capitolul bass, wooferul de la Altec e peste ce pot scoate Solo 7. Mentionez ca Microlaburile le-am incercat pe Audigy SE si Altec-urile pe Audigy 2 ZS. Dar problema cred ca e din amplificator, pentru ca, chiar si date la maxim, difuzoarele par a putea mai mult decat scot ele defapt.

L.E Din pacate, nu prea am cum sa ascult SOLO 6, practic si SOLO 7c ne-au venit din greseala, pentru ca cei de la torent gresise coletul.

Inteleg. Ce e drept..singurul model de Microlab laudat pentru bass, este M-820.

KeTeK are dreptate in ceea ce spune. INSA, boxele vin implicit (adica atunci cand le scoti din cutie) setate cu bass-ul pe zero si treble la fel. In aceasta configuratie, mi se pare evident ca daca le dai la maxim nu simti bass-ul.

) si in aceasta configuratie, cu puterea data la 40 / 60 maximul afisat digital, ei bine, trebuie sa tin televizorul doar la 2 linii de volum, caci daca dau mai tare se simte bass-ul pana si in reclame. Daca dau sonorul televizorului la jumatate nu prea mai poti sa stai in camera, ca ai o senzatie de sufocare. Si se aude destul de clar la 3 camere distanta. Dar acestea sunt doar impresiile mele. Ca idee, bass-ul scos de Z2300 te loveste in piept foarte puternic, ca o lopata. (daca mi se permite metafora). Bass-ul scos de 7c nu are aceasta „abilitate”, insa este prezent.

Kakarot, eu vroiam modelul 6c tocmai pentru ca diferenta de putere dintre 6c si 7c nu mi s-a parut suficienta incat sa merite diferenta de bani. Dar cum cei de la Torent nu l-au mai avut pe stoc (poate ca au importat prea putine) si eu nu vroiam sa mai astept o luna de zile, am luat 7c. Asa ca recomandarea mea pentru tine este sa iei modelul 6c daca il apuci, caci la cat costa, are un raport excelent pret / calitate.

Mersi.

Din pacate si eu nu prea dau de Solo6/6C. Torent nu mai aduc o vreme si in consecinta toate magaznele din capitala nu au asa ceva.

Cred ca inteleg care e problema. O scadere dramatica in raspunsul de frecventa in zona bass-ului superior-mediu. Adica pe undeva pe la 200-120 Hz. Cam pe acolo se situeaza acel bass- care te loveste in piept. Microlab-urile probabil sunt mai bine cotate in zona Bass-ului inferior, adica 100-50 Hz, frecventa ce profuce acel hruuuuummm care iti da senzatia de o apasare continua pe timpane.

Deja incep sa am dubii…voi testa pe undeva / cineva orice mi-as cumpara ca sa nu am neplaceri dupa aia.

Ma bucura sa gasesc un topic dedicat lui Solo 7.

haideti sa va impartasesc experienta si informatiile pe care le am.

Am avut intai un Microlab Pro 3. mi-a placut claritatea lor, mediile si inaltele. basul era frumos, dar moale si delicat, prea soft pentru unele dintre muzicile mele. niste boxe excelente pentru auditie, pentru muzica instrumentala, linistita, jazz, clasica, un rock progresiv, dar nu pentru muzica dura, nu aveau deloc agresivitate.

o chestie stranie era ca acele controllere de bass din amplif nu faceau mare lucru, adica diferentele erau minore intre treapta 0 si treapta 8 sau 6 (nu mai stiu exact cate erau). ca si Solo 7 cel mai bine se aud de pe jos sau de pe birou, daca biroul este suficient de lat ca sa permita o dispersie buna a sunetului. puse pe orice fel de „stander”, masuta, scaun de bucatarie etc isi pierd din bas iar inaltele parca ies prea mult in evidenta si sunetul nu mai are percusivitatea normala.

Dupa cum spuneam chestia cu pozitionarea e valabila si pt Pro 3 si pt. Solo 7 si credeti-ma ca mi-am petrecut ingrozitor de mult timp ca sa le gasesc pozitia ideala – asta apropos de lipsa de bass despre care se vorbea in unele posturi de mai sus.

Din motivele de mai sus am vandut Pro 3 si am trecut la Solo 7. asta dupa ce am fost la magazinul torent din Bv si i-am stresat pe oamenii aia vreo 2 ore cu comparatie directa intre Pro 3-ul meu si viitorul meu Solo 7. Diferentele sunt extrem de mari, Solo 7 ofera o amploare mai mare a sunetului, care e mult mai percusiv, cu bas mult mai bine accentuat, adica daca da omul in toba, chiar se simte, iar totul e dublat de inalte clare si bine definite. Per total Solo 7 sunt ca sa zic asa „agresive” si cun un sunet mult mai complet. Comparatia am facut-o scotand pe rand mufa fiecarei boxe si bagand-o pe cealalta, iar pe alocuri Pro 3 sunau ca boxe de jucarie. Cu alte cuvinte Solo 7 pastreaza claritatea pe care o au Pro 3, numai ca aduc in plus forta, amploare, bas si percusivitate. Se potrivesc la fel de bine pt jazz, clasica, rock progresiv, electronica, ambiental si altele asemenea dar si pt rock extrem de dur (ma refer doar la silurile ascultate de mine).

Fac fata foarte bine si pe post de creator de atmosfera (la volum mic se pastreaza foarte bine claritatea sunetului) dar si pt „scandal”.

Nu sunt un fan al basului distrugator, pot doar sa remarc faptul ca pe la volum mai mare simteam cum vibreaza arcurile din canapeaua de sub mine, masa sau auzeam un vag zdranganit din geamul de la usa camerei (chestiile astea nu ma fac sa consider automat ca niste boxe sunt fantastice, le spun doar pt ca am vazut ca sunt aduse adesea ca argumente).

Eu le tin pe podea pe partea cealalta a camerei fata de locul unde lucrez / stau, in asa fel incat eu si boxele sa formam un triunghi. Sunetul este incomparabil cu orice alta pozitionare (vezi ce spuneam mai sus despre Pro 3 – se aplica exact la fel).

Intre timp, in urma unui „accident” i’m stuck cu 2 perechi de Solo 7 (a doua pereche luata initial cadou, numai ca n-a mai fost sa fie) pe care le folosesc impreuna. E greu de descris ce se intampla cand merg impreuna, la un volum de 45 – 50 din 60 de trepte, la 2 camere distanta, cu usile inchise, pare ca nu exista nici un fel de pereti (stau la casa

). Avantajul la un nivel de auditie normal este umplerea mai frumoasa a spatiului, se creeaza un zid de sunet, brutal si delicat in acelasi timp, care te loveste dar iti permite sa remarci si subtilitatea muzicii. Mai ales in piese unde se intrepatrund multe instrumente, toate elementele sunt foarte clar definite, dar au in acelasi timp mult mai multa forta – asta exista si cu o singura pereche, dar fara forta aia dementa care iese din ambele. Sunt puse ambele perechi pe jos, in semicerc pe latura camerei opusa mie si directionate evident spre mine. Efectiv e imposibil de descris, trebuie auzit …

Asta este experienta directa. Acum informatiile:

pe parcursul celor doua ore cat i-am stresat pe cei de la torent, am discutat amanuntit cu omul de acolo care ascultase si Solo 6. Mi-a spus ca in esenta Solo 7 sunt un upgrade al lui Solo 6. Adica sunt mai puternice, au mai mult bas si un plus de claritate. Inca nu am apucat sa trec pe la ei si compar direct Solo 6 cu 7. De cum sa o fac, o sa postez aici – pt ca se pare ca pe forumul asta e comunitatea cea mai interesata de boxele astea.

Placa de sunet pe care am folosit-o nu e una fantastica, ci sa zicem decenta: Creative „X-Fi” Xtreme Audio Notebook pe express card slot 54 (ati remarcat ghilimelele:) ).

– ” When comparing models Solo-6 and Solo-7, the obvious advantage belongs to the last – bass from older models deeper, possesses excellent softness, not trapped and very clear. And even this advantage Heard „naked” ear.”

– ” The average frequency of a Solo-7 are played simply delicious. In this case, differences from Solo-6 is not so significant, but still occur.”

– ” As to the question: „What has to choose Solo-7 or the Solo-6?” Then our answer is simple – all at a price. For opting for a leader you get better bass, a detailed „midpoint” and, of course, power. And if you are not confused large dimensions and cost of Solo-7, the choice is quite obvious.”

Dupa cum spunea, de cum imi fac timp sa trec pe la magazin si sa ascult in paralel Solo 6 si 7 o sa revin cu impresii.

Din ce am vazut acolo, constructia lor mi se pare foarte ok, de calitate. Chiar suna bine boxele.

desigur ca eu personal nu le-am desfacut, m-m uitat si eu doar la pozele respective.

cat despre auzit … de cand le am mi s-a intamplat chestia aia clasica cu reascultarea de piese si trupe preferate si redescoperirea motivului pentru care imi palceau anumite piese ata de mult …

oricum mi se pare o eroare extrema sa iei pro 3 in loc de solo 7, cand preturile sunt destul de apropiate, iar diferentele atat de mari. asta e o concluzie certa.

si ce am mai uitat sa mentionez, auditiile le-am facut / le fac cu foobar, fara plugin-uri sau enhancements, fara eq din player sau sound card, doar umbland la reglajele de bass & treble ale boxelor, cu creative crystalizer activat la un nivel moderat (sub 50%) si cu bass boost din sound card dus la 1/4.

iar de cand le am am renuntat complet la DFX sau orice alta metoda de imbunatatire a sunetului.

Ce comparatie crezi ca poti face intre niste boxe active si niste boxe pasive? Astea au amplificarea lor si gata, Magnat-urile le poti pune pe statie facuta de tine dupa scheme ceausiste, sau pe o statie adevarata, si diferentele intre sunetul redat ar fi enorme.

Mama trebuia sa ma faci si pe mine dealer sau evreu…

evident ca am pus intrebarea constient fiind de caracteristica activ / pasiv si subintelegeam pt „comparatie” existenta unei statii care sa le permita Magnaturilor sa arate tot ce pot. (nu mi s-a parut necesar sa detaliez atat)

Am comandat si eu MicroLab Solo 7, trebuie sa-mi soseasca luni. Voi revenii cu impresii atunci

evident ca am pus intrebarea constient fiind de caracteristica activ / pasiv si subintelegeam pt „comparatie” existenta unei statii care sa le permita Magnaturilor sa arate tot ce pot. (nu mi s-a parut necesar sa detaliez atat)

. pana acum am mai avut un genius 5.1 de 120w care nu se compara din niciun punct de vedere cu astea magnat si am mai avut un z5500 in living . comparativ cu z5500 , basul nu e atat de puternic , dar e destul de puternic incat sa umple o camera 4×4 , soundstage bun, fidelitate si putere…simt cum camera e plina de muzica , se aude foarte tare si cred ca se poate si mai bine cu un amplificator mai bun decat cel prezent. Pana acum am avut 3 amplificatoare , un sansui 2x60w , un pioneer 2x60w si acest technics care are 2x80w iar concluzia cea mai evidenta este ca aceste boxe erau (si posibil sa fie si in prezent) limitate de amplificator . Pana sa schimb pioneer-ul cu technics , nu credeam ca boxele astea pot da in halul asta !

sincer nu vad rostul unei comparatii cu solo6 sau 7 care sunt cu mult sub… pur si simplu fac parte din alta categorie.

. Ce spui tu confirma toate lucrurile bune pe care le-am citit despre ele.

Din ce scrii in finalul postului sa inteleg ca ai ascultat si Solo 7? (nu vorbesc si de solo 6 pt ca desi nu le-am auzit personal, cei de la torent care le-au ascultat pe ambele mi-au zis ca 6 e sub 7 cam la toate capitolele).

@cobra – astept cu mare curiozitate impresiile tale – si nu uita de problema pozitionarii.

de altfel .. nici pretul nu se compara . eu am ajuns sa dau 7-8oo ron pe amplif+boxe , pe cand solo7 costa pana in 400ron . dar daca stai sa te gandesti .. eu pot sa schimb ori boxele ori amplificatorul oricand fac rost de bani .. pe cand cu niste boxe active.. le schimbi cu totul .

Pigoo, dupa cum spui chiar tu, nu prea ai cum sa compari niste boxe active care le poti conecta chiar si la un amarat de mp3 player portabil, dar… cine are bani, spatiu si vrea sa se complice un pic, isi cumpara ceea ce ai tu. Cine nu are bani sau nu vrea sa investeasca asa mult intr-un sunet Hi-Fi, dar vrea un sunet BUN, isi cumpara ceva de gen Solo-6 sau 7. Cum am mai spus, eu am Solo-6, si sincer iti spun ca se aud sensibil mai BINE fata de acum cateva luni. Si aceste boxe au nevoie de rodaj. Se aud mult mai bine fata de multe alte boxe care fac parte din aceeasi categorie de pret. Ai grija cand scri despre Solo-6/7 ca sunt cu mult sub… Parca le faci sa para de 2 lei

Daca esti dispus, facem un experiment. Te invit pe la mine sa asculti putin Solo-6, dupa care sa ascult si eu Technicsul tau si Magnaturile

Mda, recunosc, fara indoiala ai multe acolo, dar sa stii ca puteai sa dai si mai mult daca iti aduceai gaze trase prin conducta direct de la rusi si curent electric curat adus cu galeata de Portile de Fier II. Plus viitorul de aur la schimbat setup-ul audio. Dar nu asta era obiectul discutiei.

Multumesc de info inca o data, e bine ca a avut cineva ocazia sa le desfaca.

FireMan as fi venit cu cea mai mare placere dar sunt din Constanta . daca eram amandoi din acelasi oras , recomandat ar fi fost sa vin eu cu boxele la tine sau tu cu boxele la mine ca sa fie un test egal din toate punctele de vedere , adica asezarea in camera , placa de sunet (care oricum nu e diferenta intre a mea si a ta) … , aceeasi muzica , etc .

@ pigoo – imi cer scuze pt iesirea de ieri. mi se paruse ca insisti in mod nejustificat pe posesiuni, sume cheltuite, consum de curent etc. e posibil sa ma fi inselat.

si asta oricum nu justifica izbucnirea mea.

scuze inca o data, sper sa le accepti.

Am pus si eu mana azi pe Microlab PRO-3, ca si prime impresii as nota lipsa aproape completa de bass, doar dupa ce am facut niste setari din egalizator si din programul de la Creative a inceput sa mai miste ceva, in rest medii si inalte foarte clare, boxe excelente pentru muzica rock si instrumentala. Totusi remarc aceasi chestie ca si la SOLO 7 si alte produse Microlab, lipsa de putere, parca si date la volum ridicat, boxele par a mai putea, dar le limiteaza ceva, probabil amplificatorul.

Citeste articolul pe: XtremPC

Postat de pe data de 28 feb., 2010 in categoria Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 813 ori.

Publica un raspuns