Adrian Giurgea s-a intors din vacanta. A fost asteptat de oamenii de stinga, care au citit, fara voia lor, postarile mele, iar dupa revenirea lui Adrian au crezut ca o sa imi incetez „aberatiile” de dreapta. Nici o sansa 🙂 .

Din categoria numita de comentatorul Alcibiade ” Amintiri din copilarie” am sa incerc sa imi exprim parerea despre presa tirgumureseana. I-au  in calcul faptul ca am dat o mina de ajutor in ultimii ani unei parti a presei presei locale pentru a se dezvolta, iar acest lucru l-am facut cu o singura intentie : de a avea o presa care sa faca un jurnalism de calitate, presa care prin puterea ei sa poata ajuta la buna guvernare a comunitatii. Sunt un om care crede in ceilalti oameni din prima si acord incredere 100% cuiva. Prefer sistemul de incredere american celui european.

Am inceput  de a face cu presa via candidatura mea de la sefia PNL Tirgu Mures de prin 2005. Atunci am incercat sa imi fac campanie interna in PNL Tirgu Mures in rindul membrilor  organizatiei, dar Eugen Nicolaescu,Ciprian Dobre, Fratii Mora, Doru Giurgea, Florea Constantin si alti mari actuali si fosti „liberali” au ajutat presa tirgumureseana sa faca un ban cinstit de pe urma mea :).

In 28 nov. 2005 , cind implineam  35 de ani, Adrian A. Giurgea scria un articol in Romania Libera . Nu il stiam pa Adrian atunci, iar articolul informa parte din ceea ce s-a aflat in spatele acelor alegeri. A fost o stire corecta, dar incompleta.

Am luat atunci 31 de voturi fara sa am sansa de a-mi promova intern ideile in rindul membrilor. Singura sansa de a comunica corect rapid catre cei carora le ceri un vot a fost si ramine presa. Victor Mora urma cu lista membrilor cu drept de vot sub brat, ca nu cumva sa ajung la ea si sa imi pot promova ideile si planul de reformare al organizatiei. Ciprian Dobre, tinar prefect la acea vreme, nu a avut timp sa imi raspunda la cererea mea scrisa de a mi se oferi sanse egale in ceea ce priveste candidatura la sefia organizatiei. Asa ca am ajuns sa aleg pentru comunicare presa scrisa pentru ca TV local nu era atunci. Discursul acela despre care povestea de la tribuna marele „liberal” Nicolaescu a fost scris impreuna cu alti membrii PNL din Ploiesti si Braila, care cunosteau din organizatiile lor „liberalismul” din PNL. A fost scris benevol, de colegi de partid cu talent si cu experienta in presa locala sau nationala.

Acea candidatura a fost una de atitudine si trebuia sa fie comunicata intr-un fel. Am mers si am batut la usa Zi de Zi , Cuvintul Liber si 24 Ore Muresene. Nu ma stiau si nu am negociat decit un anunt prin care anuntam membrii PNL Tirgu Mures ca mi-am depus candidatura, ii invit sa vina la alegeri si normal sa ma voteze. A fost un contract cu factura si chitanta platit de mine cu fiecare cotidian. Normal presa asa ar fi trebuit sa faca in orice campanie a politicienilor. Adica sa accepte banii pentru publicitatea electorala doar de la partide sau candidati direct si nu de la alte firme, persoana fizice si institutii de stat, care direct sau indirect au finantat si finanteaza aceste campani in mod netransparent. Patronii de presa si managementul presei stiu acest lucru de ani de zile.

Nu am auzit jurnalistii mureseni in decursul anilor sa iasa in tirg si sa faca scandal ca este ilegal si imoral sa isi ia salariile din banii platiti in campanii in mod fraudulos, incalcind legea.

Prin 2007 primavara am inceput sa lucram la ceea ce a fost atunci : prima televiziune locala.

Genericele, websitul, un fel de branding al TVmures.ro a fost facut pe vremea cind director era Mircea Munteanu si proprietar, actualul consilier local PSD, fost membru PD la acea vreme, domnul Buda. Tot atunci l-am cunoscut pe Mugur Gorea fost si actual om de baza la tvmures.ro si ofcorso.ro . Da, am facut barter, desi noi facem veniturile 99% din contractele cu SUA si Europa de Vest, deci nu prea aveam nici un fel de interes in a face barter si chiar speram ca aceasta prima televiziune locala sa reuseasca sa schimbe ceva in media locala. Cred ca a reusit si cel mai important lucru este ca a reusit sa creeze locuri de munca pentru cei pasionati de televiziune si presa. Nu pot sa spun cit de profitabila este afacerea si cum anume se finanteaza, dar cu siguranta ca a fost interesanta pentru domnul Ionut Sandru, unul dintre oamenii de afaceri ai PSD cu multi bani facuti din zona petrol-gaze.

Deci TVMures.ro a ajuns sa fie in proprietatea unui om important din PSD si condusa de Cristian Georgescu, om cu functie importanta in PSDul actual. Pe blogul lui Ionel Albu,  Mugur Gorea spunea ca nimeni nu se baga peste politica editoriala din managementul si patronatul TVmures.ro . Sigur ca il credem.

Dupa TVmures.ro a aparut in piata Stiitv.ro . Stii TV a fost si este detinut de oameni apropiati PDLului . Este un lucru stiut ca nici un post TV local nu si-a asumat o pozitie oficiala, asa cum se intimpla prin alte parti.

De la inceputul lui 2008  am inceput sa am de a face mai indeaproape cu Aurelian Grama. Am refacut si gazduit situl zi-de-zi.ro si ziaruldemures.ro . Tot pe barter si pentru a ajuta presa locala sa reziste concurentei venita de la Bucuresti si nu numai. In acest fel am ajuns sa cunosc alti oameni din presa locala cu vechime si stiinta in a face presa.

Prin revistatus.ro am ajuns si la Radio Tirgu Mures , iar prin proiectele cultura.inmures.ro , povestidintransilvania.ro am ajuns sa cunosc o alta parte a presei muresene.

Presa fiind o afacere, are nevoie de bani. Banii pot veni din reclama firmelor private, persoanelor fizice si firmelor de stat/publice. Daca acesti bani nu sunt suficienti, iar din informatiile mele cu siguranta ca nu sunt suficienti, atunci mai avem surse de finantare via firme private care platesc reclama la TV sau in presa scrisa, dar carora nu le apare reclama prea des, iar acesti bani sunt obtinuti usor din alte contracte publice de obicei, iar ceilalti bani sunt din contracte de comunicare ale primariilor oraselor mari in principal sau a firmelor detinute de autoritatile locale ( primarie, CL, CJ) , gen Energomur , Aquaserv etc . Niciodata presa nu a discutat si analizat oportunitatea acestor contracte de comunicare, utilitatea si eficienta lor in decursul anilor. Presa s-a legat de alte contracte ale altor firme, dar nu si-a facut curatenie prima data in propria curte.

Cel mai mare contract de comunicare este cel al Primariei Tirgu Muresene, cistigat in decursul ultimilor multi ani de firma unui om de presa, Sergiu Zeres, iar firma se numeste Imagine Communication SRL.

Acesti bani obtinuti pina anul acesta de Imagine Communication finanta presa scrisa, audio si TVul muresean prin contracte diverse. NU am vazut nici un fel de atitudine luata de jurnalisti legata de faptul ca din acesti bani dati de domnul Florea  via actualul domn prefect Pascan, luati din taxele si impozitele platite de firmele tirgumuresene si de cetatenii orasului au ajuns ca jurnalistii sa fie platiti. Nici un cotidian, saptaminal, TV nu a dat publicitatii de la sine putere valoarea contractelor semnate pe bani publici an de an si nici institutiile publice  nu au facut acest lucru desi ar fi fost etic sa o faca.

Din contra, am vazut ceva incredibil pentru mine la acea vreme. Avind relatii deosebite cu anumite insitutii media si facind barter, era normal sa pot sa primesc pentru REEA   niste preturi bune pentru a putea sa particip la licitatia pentru contractul de comunicare al primariei tirgumuresene.

Surprize, surprize. Nu se poate pentru ca s-a spus ca daca se da pret mai mic altei firme decit Imagine Communication atunci acea institutie de presa risca sa nu mai prinda bani din acel buget. Te rog sa ma intelegi imi spunea amicul meu din presa tirgumureseana. Sigur ca inteleg, doar nu te bagi sa strici rostul finantarii presei locale.

Acelasi lucru mi-l povestea un al om din zona comunicarii. Culmea era ca in 2007 Imagine Communication avea 1 angajat, iar noi aveam 66 si eram singura firma din oras care puteam face intern tot ceea ce era nevoie ca materiale video, audio etc.

Aveam chiar si cifra de afaceri necesara, cifra de afaceri impusa in mod antiliberal si anticoncurential de niste legi aberante create si sustinute de toti politicienii aflati pe la guvernare. Nicaieri in afara nu se cere cifra de afaceri de nu stiu cit la astfel de contracte, doar in cel mai rau caz o asigurare platita de firma in caz ca nu se poate tine de contract, astfel incit primaria in cazul nostru sa isi recupereze prejudiciul ce teoretic poate fi creat de firma privata care nu se achita de obligatiile contractuale.

Nu l-am vazut nici pe Adrian Giurgea, atunci cind lucra la Realitatea TV Mures si sef de statie era Sergiu Zeres, sa faca scandal sau sa scrie vreun articol legat de aceste contracte si bani care finantau si finanteaza presa mureseana in mod totalmente netransparent. Si nici alti jurnalisti nu au luat atitudine in decursul anilor, desi acest gen de finantare a presei muresene a ajutat din greu la distrugerea ei. Nu conta ce tiraj ai , nu conta ca nu esti auditat BRAT, nu conta citi cititori ai, citi telespectatori, important era ca toata presa sa primeasca bani si sa traiasca.

Asta se intimpla si acum, cind contractele cu presa mureseana s-au semnat direct de primarie.

Sursele mele spunea ca aceste contracte ar fi lunar in valoare totala de 60000 lei.

Mai sa fie, curat murdar.

Atitudine ? Scandal din partea liderilor jurnalismului muresean ?

Nici vorba.

Si atunci despre ce vorbim ?

Despre faptul ca o firma private cu activitati in zona media negociaza postul de manager al unui studio teritorial cu un om de incredere al unuia care momentan are putere de decizie legata de banii primariei ?

Adica il pune pe Dan Suciu sef, om din presa de altfel, care are sarcina de a fi omul de incredere la o institutie media, care primeste bani publici si bani privati, obtinuti din contracte publice mare parte din ei ?

Nu este logic ca domnul viceprimar Maior sa lucreze cu oameni apropiati lui, daca el da banul, asa cum domnul prefect PAscan si domnul primar Florea au facut-o la vremea lor ?

Sau cum alti politicieni din PNL si PSD si UDMR fac in acelasi fel ?

Este logic ca Nelutu Chiorean sa ii fie consultant domnului viceprimar, pentru ca se stiu din liceu, iar prieteniile din liceu sunt greu de uit si de inlocuit cu altele, iar Nelutu Chiorean nu este un om prost.

Da, piata din Romania este denaturata de oamenii de afaceri care au interese in zona media.

Da este normal ca presa locala sa isi asume pozitia ce o ocupa, asa cum se intimpla afara.

Nu te obliga nimeni sa te uiti la STII TV sau la Realitatea TV Tirgu Mures, daca tu crezi ca toti jurnalistii de acolo sunt cumparati si nu dau stiri „bune” impotriva PDLului. Pai cum sa dea in PDL, daca oamenii PDLului  ii platesc ?

Cei de la Antene si de la Realitatea TV Bucuresti fac altfel ?

Daca nu ne convine avem doua libertati  : libertatea de a ramine si libertatea de a pleca.

Adica de a ramine pe un post sau de a pleca de pe post. Post = loc de munca, radio, TV .

De a ramine in Tirgu Mures sau a pleca din Tirgu Mures.

De a ramine in Romania sau de a pleca din Romania.

Presa tirgumureseana

Adrian Giurgea s-a intors din vacanta. A fost asteptat de oamenii de stinga, care au citit, fara voia lor, postarile mele, iar dupa revenirea lui Adrian au crezut ca o sa imi incetez „aberatiile” de dreapta. Nici o sansa 🙂 .

Din categoria numita de comentatorul Alcibiade ” Amintiri din copilarie” am sa incerc sa imi exprim parerea despre presa tirgumureseana. I-au  in calcul faptul ca am dat o mina de ajutor in ultimii ani unei parti a presei presei locale pentru a se dezvolta, iar acest lucru l-am facut cu o singura intentie : de a avea o presa care sa faca un jurnalism de calitate, presa care prin puterea ei sa poata ajuta la buna guvernare a comunitatii. Sunt un om care crede in ceilalti oameni din prima si acord incredere 100% cuiva. Prefer sistemul de incredere american celui european.

Am inceput  de a face cu presa via candidatura mea de la sefia PNL Tirgu Mures de prin 2005. Atunci am incercat sa imi fac campanie interna in PNL Tirgu Mures in rindul membrilor  organizatiei, dar Eugen Nicolaescu,Ciprian Dobre, Fratii Mora, Doru Giurgea, Florea Constantin si alti mari actuali si fosti „liberali” au ajutat presa tirgumureseana sa faca un ban cinstit de pe urma mea :).

In 28 nov. 2005 , cind implineam  35 de ani, Adrian A. Giurgea scria un articol in Romania Libera . Nu il stiam pa Adrian atunci, iar articolul informa parte din ceea ce s-a aflat in spatele acelor alegeri. A fost o stire corecta, dar incompleta.

Am luat atunci 31 de voturi fara sa am sansa de a-mi promova intern ideile in rindul membrilor. Singura sansa de a comunica corect rapid catre cei carora le ceri un vot a fost si ramine presa. Victor Mora urma cu lista membrilor cu drept de vot sub brat, ca nu cumva sa ajung la ea si sa imi pot promova ideile si planul de reformare al organizatiei. Ciprian Dobre, tinar prefect la acea vreme, nu a avut timp sa imi raspunda la cererea mea scrisa de a mi se oferi sanse egale in ceea ce priveste candidatura la sefia organizatiei. Asa ca am ajuns sa aleg pentru comunicare presa scrisa pentru ca TV local nu era atunci. Discursul acela despre care povestea de la tribuna marele „liberal” Nicolaescu a fost scris impreuna cu alti membrii PNL din Ploiesti si Braila, care cunosteau din organizatiile lor „liberalismul” din PNL. A fost scris benevol, de colegi de partid cu talent si cu experienta in presa locala sau nationala.

Acea candidatura a fost una de atitudine si trebuia sa fie comunicata intr-un fel. Am mers si am batut la usa Zi de Zi , Cuvintul Liber si 24 Ore Muresene. Nu ma stiau si nu am negociat decit un anunt prin care anuntam membrii PNL Tirgu Mures ca mi-am depus candidatura, ii invit sa vina la alegeri si normal sa ma voteze. A fost un contract cu factura si chitanta platit de mine cu fiecare cotidian. Normal presa asa ar fi trebuit sa faca in orice campanie a politicienilor. Adica sa accepte banii pentru publicitatea electorala doar de la partide sau candidati direct si nu de la alte firme, persoana fizice si institutii de stat, care direct sau indirect au finantat si finanteaza aceste campani in mod netransparent. Patronii de presa si managementul presei stiu acest lucru de ani de zile.

Nu am auzit jurnalistii mureseni in decursul anilor sa iasa in tirg si sa faca scandal ca este ilegal si imoral sa isi ia salariile din banii platiti in campanii in mod fraudulos, incalcind legea.

Prin 2007 primavara am inceput sa lucram la ceea ce a fost atunci : prima televiziune locala.

Genericele, websitul, un fel de branding al TVmures.ro a fost facut pe vremea cind director era Mircea Munteanu si proprietar, actualul consilier local PSD, fost membru PD la acea vreme, domnul Buda. Tot atunci l-am cunoscut pe Mugur Gorea fost si actual om de baza la tvmures.ro si ofcorso.ro . Da, am facut barter, desi noi facem veniturile 99% din contractele cu SUA si Europa de Vest, deci nu prea aveam nici un fel de interes in a face barter si chiar speram ca aceasta prima televiziune locala sa reuseasca sa schimbe ceva in media locala. Cred ca a reusit si cel mai important lucru este ca a reusit sa creeze locuri de munca pentru cei pasionati de televiziune si presa. Nu pot sa spun cit de profitabila este afacerea si cum anume se finanteaza, dar cu siguranta ca a fost interesanta pentru domnul Ionut Sandru, unul dintre oamenii de afaceri ai PSD cu multi bani facuti din zona petrol-gaze.

Deci TVMures.ro a ajuns sa fie in proprietatea unui om important din PSD si condusa de Cristian Georgescu, om cu functie importanta in PSDul actual. Pe blogul lui Ionel Albu,  Mugur Gorea spunea ca nimeni nu se baga peste politica editoriala din managementul si patronatul TVmures.ro . Sigur ca il credem.

Dupa TVmures.ro a aparut in piata Stiitv.ro . Stii TV a fost si este detinut de oameni apropiati PDLului . Este un lucru stiut ca nici un post TV local nu si-a asumat o pozitie oficiala, asa cum se intimpla prin alte parti.

De la inceputul lui 2008  am inceput sa am de a face mai indeaproape cu Aurelian Grama. Am refacut si gazduit situl zi-de-zi.ro si ziaruldemures.ro . Tot pe barter si pentru a ajuta presa locala sa reziste concurentei venita de la Bucuresti si nu numai. In acest fel am ajuns sa cunosc alti oameni din presa locala cu vechime si stiinta in a face presa.

Prin revistatus.ro am ajuns si la Radio Tirgu Mures , iar prin proiectele cultura.inmures.ro , povestidintransilvania.ro am ajuns sa cunosc o alta parte a presei muresene.

Presa fiind o afacere, are nevoie de bani. Banii pot veni din reclama firmelor private, persoanelor fizice si firmelor de stat/publice. Daca acesti bani nu sunt suficienti, iar din informatiile mele cu siguranta ca nu sunt suficienti, atunci mai avem surse de finantare via firme private care platesc reclama la TV sau in presa scrisa, dar carora nu le apare reclama prea des, iar acesti bani sunt obtinuti usor din alte contracte publice de obicei, iar ceilalti bani sunt din contracte de comunicare ale primariilor oraselor mari in principal sau a firmelor detinute de autoritatile locale ( primarie, CL, CJ) , gen Energomur , Aquaserv etc . Niciodata presa nu a discutat si analizat oportunitatea acestor contracte de comunicare, utilitatea si eficienta lor in decursul anilor. Presa s-a legat de alte contracte ale altor firme, dar nu si-a facut curatenie prima data in propria curte.

Cel mai mare contract de comunicare este cel al Primariei Tirgu Muresene, cistigat in decursul ultimilor multi ani de firma unui om de presa, Sergiu Zeres, iar firma se numeste Imagine Communication SRL.

Acesti bani obtinuti pina anul acesta de Imagine Communication finanta presa scrisa, audio si TVul muresean prin contracte diverse. NU am vazut nici un fel de atitudine luata de jurnalisti legata de faptul ca din acesti bani dati de domnul Florea  via actualul domn prefect Pascan, luati din taxele si impozitele platite de firmele tirgumuresene si de cetatenii orasului au ajuns ca jurnalistii sa fie platiti. Nici un cotidian, saptaminal, TV nu a dat publicitatii de la sine putere valoarea contractelor semnate pe bani publici an de an si nici institutiile publice  nu au facut acest lucru desi ar fi fost etic sa o faca.

Din contra, am vazut ceva incredibil pentru mine la acea vreme. Avind relatii deosebite cu anumite insitutii media si facind barter, era normal sa pot sa primesc pentru REEA   niste preturi bune pentru a putea sa particip la licitatia pentru contractul de comunicare al primariei tirgumuresene.

Surprize, surprize. Nu se poate pentru ca s-a spus ca daca se da pret mai mic altei firme decit Imagine Communication atunci acea institutie de presa risca sa nu mai prinda bani din acel buget. Te rog sa ma intelegi imi spunea amicul meu din presa tirgumureseana. Sigur ca inteleg, doar nu te bagi sa strici rostul finantarii presei locale.

Acelasi lucru mi-l povestea un al om din zona comunicarii. Culmea era ca in 2007 Imagine Communication avea 1 angajat, iar noi aveam 66 si eram singura firma din oras care puteam face intern tot ceea ce era nevoie ca materiale video, audio etc.

Aveam chiar si cifra de afaceri necesara, cifra de afaceri impusa in mod antiliberal si anticoncurential de niste legi aberante create si sustinute de toti politicienii aflati pe la guvernare. Nicaieri in afara nu se cere cifra de afaceri de nu stiu cit la astfel de contracte, doar in cel mai rau caz o asigurare platita de firma in caz ca nu se poate tine de contract, astfel incit primaria in cazul nostru sa isi recupereze prejudiciul ce teoretic poate fi creat de firma privata care nu se achita de obligatiile contractuale.

Nu l-am vazut nici pe Adrian Giurgea, atunci cind lucra la Realitatea TV Mures si sef de statie era Sergiu Zeres, sa faca scandal sau sa scrie vreun articol legat de aceste contracte si bani care finantau si finanteaza presa mureseana in mod totalmente netransparent. Si nici alti jurnalisti nu au luat atitudine in decursul anilor, desi acest gen de finantare a presei muresene a ajutat din greu la distrugerea ei. Nu conta ce tiraj ai , nu conta ca nu esti auditat BRAT, nu conta citi cititori ai, citi telespectatori, important era ca toata presa sa primeasca bani si sa traiasca.

Asta se intimpla si acum, cind contractele cu presa mureseana s-au semnat direct de primarie.

Sursele mele spunea ca aceste contracte ar fi lunar in valoare totala de 60000 lei.

Mai sa fie, curat murdar.

Atitudine ? Scandal din partea liderilor jurnalismului muresean ?

Nici vorba.

Si atunci despre ce vorbim ?

Despre faptul ca o firma private cu activitati in zona media negociaza postul de manager al unui studio teritorial cu un om de incredere al unuia care momentan are putere de decizie legata de banii primariei ?

Adica il pune pe Dan Suciu sef, om din presa de altfel, care are sarcina de a fi omul de incredere la o institutie media, care primeste bani publici si bani privati, obtinuti din contracte publice mare parte din ei ?

Nu este logic ca domnul viceprimar Maior sa lucreze cu oameni apropiati lui, daca el da banul, asa cum domnul prefect PAscan si domnul primar Florea au facut-o la vremea lor ?

Sau cum alti politicieni din PNL si PSD si UDMR fac in acelasi fel ?

Este logic ca Nelutu Chiorean sa ii fie consultant domnului viceprimar, pentru ca se stiu din liceu, iar prieteniile din liceu sunt greu de uit si de inlocuit cu altele, iar Nelutu Chiorean nu este un om prost.

Da, piata din Romania este denaturata de oamenii de afaceri care au interese in zona media.

Da este normal ca presa locala sa isi asume pozitia ce o ocupa, asa cum se intimpla afara.

Nu te obliga nimeni sa te uiti la STII TV sau la Realitatea TV Tirgu Mures, daca tu crezi ca toti jurnalistii de acolo sunt cumparati si nu dau stiri „bune” impotriva PDLului. Pai cum sa dea in PDL, daca oamenii PDLului  ii platesc ?

Cei de la Antene si de la Realitatea TV Bucuresti fac altfel ?

Daca nu ne convine avem doua libertati  : libertatea de a ramine si libertatea de a pleca.

Adica de a ramine pe un post sau de a pleca de pe post. Post = loc de munca, radio, TV .

De a ramine in Tirgu Mures sau a pleca din Tirgu Mures.

De a ramine in Romania sau de a pleca din Romania.

Postat de pe data de 29 iul., 2010 in categoria Civism. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 3,748 ori.

10 Raspunsuri pentru “Presa tirgumureseana”

  1. Adrian Giurgea spune:

    Dane, nu ai nici cel mai mic motiv sa te opresti din a scrie sau din a face politica. Oameni care nu ne plac sunt peste tot, dar, in ceea ce priveste pozitia mea in legatura cu politica pe care o faci cred ca o stii. Daca nu, iti spun si public: esti de apreciat si, daca ar fi toti liberalii ca tine sigur orasul ar avea alt destin si, desigur, alt primar.
    Ma surprinde insa ceva: de ce spui tu ca m-au asteptat oamenii de stanga??? Am fost unul din cei mai inversunati adversari ai stangii din Mures si din Romania. Am fost dat afara din mai multe locuri de munca la presiunile politicienilor de stanga. Prin urmare, nu am motive sa ii iubesc. Faptul ca scriu despre framantarile din PSD, despre slabiciunile uneia sau alteia din tabere nu cred ca ma face de stanga. In momentul de fata, pentru Targu-Mures, nu vad insa decat doua variante de a iesi din marasmul asta: stanga sau UDMR. Pentru ca PNL nu prea mai exista. Se aude doar vocea lui Dobre. Restul e tacere.

    • Marius spune:

      Domnule Giurgea,ca privitor neutru va pot spune ca sunteti privit de oameni ca partizan PSD.Nu cunosc ce intentii aveti,insa asta transmiteti .Din pacate nu suntem intotdeauna ceea ce ne dorim a fi.

  2. Dan Masca spune:

    Adrian, colaborAm pentru ca avem niste puncte comune care ne apropie.
    Spun ca avem multi oameni de stinga pentru ca dupa cum stii in Romania ultimilor 60 de ani
    dreapta nu prea a apucat sa guverneze.
    Dar suntem tineri si speram

  3. alcibiade spune:

    dane, adi, hai sa vb serios! de ce nu faceti sedinta de redactie daca sunteti nevorbiti, mai oamenilor?! acum va sfaditi ca pedelistii si pe net? sa nu va si inregistrati 🙂 .

    • Dan Mașca spune:

      Alcibiade, Adi Giurgea si-a facut blogul lui pe inmures.ro
      Nu este redactie ca nu suntem ziar. Unii traiesc alte vremuri decit cele cu inregistratul :).
      Pesedistii se inregistrau de pe vremurile lui Taica Iliescu si a urmasului sau Nastase cu Armaghedoanele.

  4. Dan Masca spune:

    Alcibiade taica, pentru tine cum sa nu fac. Dar piña il termin cauta in alta parte glumele 😉

  5. Cel ce danseaza cu lupii spune:

    Mai concentrat domnu Dan, mai concentrat 🙂

  6. alcibiade spune:

    te pupa mama, politicos online ce esti mata!

  7. Marius spune:

    Domnule Masca,jos palaria! Un articol scris fara patima, pertinent.Imi place mult firescul si logica abordarii problemelor.Altii se chinuie si nu iasa asa de bine..

    • Adrian Giurgea spune:

      Marius, cred ca nu trebuie neaparat sa iti lauzi seful, continua sa ma critici pe mine… Totusi, nu spuneai tu ca nu mai citesti postarile mele??? Cat despre PSD… sa traiti bine!

Publica un raspuns