Oficialii companiei: „Lansarea subsidiarei Samsung reprezinta angajamentul nostru fata de consumatorii si publicul din tara noastra”
Urmand strategia globala de business, Samsung Electronics Romania adopta o noua structura operationala si devine subsidiara. Astfel, din luna iulie 2010, compania a inceput distributia directa a produselor sale pe piata romaneasca. Efectul se va resimti cu siguranta in vanzarile totale, spun reprezentantii companiei, tinand cont de faptul ca ultimele tehnologii si produse dezvoltate in laboratoarele Samsung vor fi lansate cu o intarziere mai mica pe piata locala.
In 2010, divizia de IT din cadrul Samsung Electronics Romania, estimata la 70 de milioane de dolari, reprezinta aproximativ 15% din vanzarile totale ale grupului in Romania si Bulgaria. „Pentru Romania si Bulgaria estimam pentru anul acesta vanzari de apro­ximativ 70 de milioane de dolari afe­rente diviziei de IT (care include mo­nitoare, proiectoare, rame foto, dar si monitoare de mari dimensiuni, impri­mante si multifunctionale, harduri, notebookuri, netbookuri si e-books)”, a declarat Sebastian Cucu, manager pe divizia de IT la Samsung Electronics Romania, mentionand ca tara noastra genereaza aproximativ 60% din aceste vanzari. Totodata, in perioada ur­ma­toare se vor produce doua noi schim­bari. Astfel, compania va lansa un e-book si va intra pe segmentul note­bookurilor si netbookurilor, in masura in care cererea de astfel de produse s-a majorat in ultimul timp, pe fondul redresarii acestei industrii.
Abordarea directa, noua directie de business
Noua directie de business urmata de Samsung se bazeaza pe o abordare mai directa a consumatorului. „Lan­sa­rea subsidiarei pe piata locala, schim­ba­rea structurii operationale si, implicit, startul distributiei directe reprezinta cu siguranta un avantaj real pentru clientul final, pentru actualii si viitorii parteneri si pentru businessul Sam­sung, in general, in Romania.
Printre avantajele care pot fi identificate se numara un timp mai redus de asteptare in ceea ce priveste lansarea pe piata a noilor produse, dar si o relatie mult mai apropiata cu cel care achizitioneaza produsul sau serviciile. In acest sens, cresterea si consolidarea businessului pe piata locala reprezinta o consecinta fireasca”, a mai spus Sebastian Cucu.
Divizia IT reprezinta o parte importanta a businessului companiei si, in ceea ce priveste cota de piata, scopul Samsung este de a atinge 30% pe seg­men­tul monitoarelor, 60% pe cel al monitoarelor cu format mare (LFD – Large Format Display), 20% pe seg­men­tul ramelor foto digitale si 40% in categoria imprimantelor – pe segmentul laser A4. Mai mult, ca pondere din vanzarile de astfel de echipamente, notebookurile vor reprezenta apro­ximativ 70%, in timp ce netbookurilor le revine 30%, a mai spus managerul diviziei de IT.
PC-uri portabile de la Samsung si in Romania
Potrivit analistilor, lansarea de PC-uri portabile de la Samsung vine intr-un moment oportun, in masura in care nu se mai consemneaza scaderi pe piata locala de hardware. Spre exemplu, romanii au cumparat in primele trei luni ale anului aproape 93.000 de PC-uri portabile, potrivit unor surse care citeaza rezultatele preliminare ale unui studiu apartinand companiei de cercetare in domeniul IT, International Data Corporation (IDC). Potrivit ace­lo­rasi surse, piata de PC-uri portabile a inregistrat o crestere cu 38,1% com­parativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Fata de ultimul trimestru al anului trecut, primele trei luni din 2010 nu au generat o schimbare a clasamentului in topul producatorilor de lapto­puri, care a ramas neschimbat, cel pu­tin in top 3, inca din trimestrul al treilea al anului trecut.
Samsung va aduce in Romania ince­pand cu al patrulea trimestru din 2010 si e-bookurile, intrand astfel intr-o noua zona, una foarte populara in aceas­ta perioada, in mare parte da­to­rita succe­sului inregistrat de Apple prin van­zarile noului tablet PC, iPad. „E-bookul va aparea la inceputul celui de-al patrulea trimestru. Avem inca discutii pe zona de continut. Obiectul in sine deja exista. Am amanat insa lansarea pentru ca vrem sa oferim o solutie mult mai buna pentru cum­pa­ratori, com­parativ cu ceea ce exista in acest moment pe piata”, explica ofi­cia­lul Samsung.
Astfel, divizia IT din cadrul Samsung Electronics reprezinta o parte importanta a businessului companiei, prin intermediul careia Samsung do­reste sa isi consolideze pozitia de fur­nizor de solutii IT. Tehnologii de top sunt incluse in monitoarele LED, DID-uri (digital information displays), Large Format Display-uri (LFD) si impri­man­te, acestea fiind caracterizate de un design premium si functii eco. De ase­me­nea, compania urmareste un nou segment de business prin introducerea pe piata a notebook PC-urilor.
Cele mai noi lansari Samsung Pune-ti in valoare prezentarea!
De curand, Samsung Electronics Romania a prezentat in cadrul evenimentului Samsung IT Convergenta Tehnologiei, proiectorul M200, creat special pentru utilizatorii care au nevoie de o solutie integrata, pentru prezentari eficiente in fata audientei.
Samsung M200 pune in valoare orice prezentare, indiferent de ocazie, si ofera o intensitate unica a imaginii proiectate cu ajutorul tehnologiei 3LCD. Prin intermediul acesteia, imaginea capata o calitate superioara, confundandu-se cu realitatea. Acest lucru este posibil datorita utilizarii unor oglinzi care disperseaza sursa de lumina alba in culori primare precum rosu, albastru si galben. Mai apoi, fiecare culoare este reflectata in propriul chip LCD, ce creeaza o imagine bazata pe culori intense, odata ce trece printr-o prisma optica.
Cu ajutorul proiectorului din Seria M, utilizatorii se pot simti mai increzatori in fata audientei la birou: fie ca este vorba de colegi, parteneri de business sau clienti. In acest sens, realizarea unor prezentari dinamice cu ajutorul Samsung M200 reprezinta unul dintre avantaje. Prin intermediul portului USB, fara conectarea la un computer, noul proiector suporta fisiere precum PDF, TXT, HTML, MPEGS, JPGS si toata gama de documente MS Office.
In plus, Samsung M200 dispune de optiunea inteligenta Economy, care nu doar reduce consumul de energie si zgomotul produs, dar extinde si perioada de viata a lampii proiectorului la 5.000 de ore. Functia Economy este special destinata pentru utilizarea in cazul unor ecrane de 100 de inchi sau mai mici.
Cu o greutate de doar 2,5 kg, proiectorul ultraportabil de la Samsung face posibila sustinerea unei prezen­tari de succes indiferent de ocazie. Designul supe­rior, di­men­­siunile com­pacte, ala­turi de ca­racteristicile er­go­no­mice transforma proiec­torul M200 in solutia ideala pentru deplasari.
Mai mult, nivelul zgo­motului a fost redus sem­ni­ficativ, incat acesta este abia perceput.
Printare cu o singura atingere
Samsung Electronics a lansat pe piata din Romania si noi imprimante, special create pentru a oferi utilizatorilor o noua experienta intuitiva: multi­functionale color cu laser din seria CLX si CLP si imprimante color din seria ML. Pe masura ce tehnologia evolueaza, extinzandu-si complexitatea pentru a oferi mai multe optiuni, consumatorii cauta produse care sa se integreze cat mai usor in vietile lor. In acest sens, Samsung a proiectat noile imprimante pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a printa ceea ce au nevoie cu o simpla atingere a unui buton.
­­­­­­­
Utilizatorii doresc tehnologii care sa le faca viata mai usoara. Astfel, Samsung a integrat noilor imprimante o serie de functii „one-touch”, pentru simplificarea utilizarii.
­­­­­­­
Butonul Print Screen, prezent atat in cazul imprimantelor color, cat si in cel al multifunctionalelor, ofera con­sumatorilor o modalitate simpla si ra­pida de a printa exact ce vizualizeaza pe ecranul PC-ului printr-o simpla atin­gere. In plus, imprimantele multi­func­tionale incorporeaza si Navigation Key Ring pentru a spori experienta intuitiva. Uti­li­zatorul poate naviga ra­pid si cu usu­rinta in meniul de optiuni, eco­no­misind timp in procesul de familiarizare cu dispo­zi­ti­vul.
­­­­­­
Pentru a se integra mediilor de lucru wireless din ce in ce mai des intalnite, in cazul modelelor color, prin simpla atingere a unui buton, stabilirea unei conexiuni wireless devine un proces rapid si usor. Dispozitivul este, de asemenea, certificat cu Wi-Fi Protected Setup™, care asigura siguranta conexiunii wireless.
­­­­­­­
Dispozitivele sunt compatibile si cu software-ul AnyWeb Print. Acesta permite utilizatorilor sa selecteze, prin procesul „drag and drop” un anumit continut din paginile web intr-o noua pagina de pe ecranul PC-ului lor, pe care o pot salva si printa ulterior. Programul AnyWeb Print permite utilizatorilor sa printeze doar informatia de care au nevoie, nefiind nevoiti sa printeze integral paginile web. Astfel, utilizatorii nu mai irosesc timp sau resurse precum hartia si tonerul.
­­­­­­­
Functiile intuitive avansate sunt discret integrate in designul noilor imprimante pentru a oferi utilizatorului solutii de inalta calitate. Ideale pentru spatiile restranse de lucru, noile imprimante si multifunctionale sunt prezentate intr-o forma mai compacta, comparativ cu modelele Samsung precedente, devenind astfel cele mai mici de pe piata. Acestea sunt caracterizate, de asemenea, de un design ele­gant si prezinta un finisaj sti­lat si glossy, in nuan­te de ne­gru sau gri.
­­­­­­­
Multifunctionalele color cu laser CLX-3185, CLX-3185N, CLX-3185FN si CLX-3185FW ofera o viteza de printare de aproximativ 16 pagini alb/negru si 4 pagini colorate intr-un singur minut. Modelele CLX-3185FN si CLX-3185FW furnizeaza solutii convenabile utili­za­torilor ce solicita si functii de fax.
­­­­­­­
Cu viteza de 16 pagini alb/negru, respectiv 4 pagini color pe minut, imprimantele laser color CLP-320, CLP-325, CLP-320N si CLP-325W sunt dispozitive de inalta calitate, destinate utilizatorilor care au nevoie in special de printari color.
­­­­­­­
Modelele ML-1660 si ML-1665 imprima 16 pagini pe minut, iar timpul imprimarii primei pagini este de 8,5 secunde.
­­­­­­­
Toate modelele color beneficiaza de acelasi model de cartus, care este acum disponibil cu un design nou si mai ingust pentru a economisi spatiul de depozitare din birou. Cartusul negru poate produce 1.500 de pagini, in timp ce cartusele magenta, albastru si galben au o productie de 1.000 de pagini. Toate cartusele se ridica la acelasi standard de calitate si si­guranta.
­­­­­­­
Plecand de la nevoia de confort a consumatorului, pe partea din fata a imprimantelor exista un buton, Soft Power, usor de accesat, pentru o operare simpla. Faptul ca se pot porni si inchide imprimantele cu usu­rinta ii incurajeaza pe con­su­ma­tori sa le opreasca din functiune atunci cand nu le folosesc, in loc sa le lase in sleep mode, evitand astfel consumul inutil de energie.
­­­­­­­
Noile multi­func­tionale in­cor­po­reaza, de ase­menea, butonul one-touch Eco-copy. La simpla atingere a unui buton, utili­zatorii pot printa, intr-un mod eco­no­mic, doua pagini ale unui document pe o sin­gu­ra foaie de hartie. Pe langa redu­ce­rea con­su­mului de ener­gie, optiunea Eco-copy re­duce si cantitatea de hartie si toner folosite, diminuand astfel impactul asupra mediului si costurile implicite.
­­­­­­­
Mai mult, imprimantele din seria CLP/CLX si ML sunt impachetate in ambalaje minimizate, pentru a reduce impactul asupra mediului inconjurator.
Monitor cu un consum redus de energie
In ceea ce priveste divizia de IT, Samsung a impresionat prin lansarea celui mai nou monitor LED de 23”, Samsung SyncMaster PX2370.
­­­­­­­
PX2370 a fost creat cu o rama simpla, dar sofisticata care imbina culoarea neagra cu textura trans­parenta. De asemenea, incorporeaza si o serie de inovatii menite a transforma PX2370 intr-unul dintre cele mai ecologice monitoare LED de pe piata, in acelasi timp furnizand utilizatorului o experienta prin intermediul unei excelente calitati a imaginii. Monitorul dispune de anumite functii pentru optimizarea reducerii consumului de energie, incluzand tehnologia Sam­sung Smart Sensor. Aceasta implica existenta senzorilor de detectare a luminii am­bientale care re­glea­za automat ni­velul de luminozitate in functie de inten­sitatea luminii incon­ju­ra­toa­re. Ca re­zul­tat al aces­tei functii ino­vatoare, PX2370 a fost premiat cu certi­fi­catele Energy Star™ si EPEAT Gold.
Imagini vii si dinamice
Monitorul a atins nivelul de 100% in privinta sRGB-ului, dar si Mega Dynamic Contrast Ratio datorita celei mai recente tehnologii Samsung, LED&Dynamic Contrast Ratio. La acestea se adauga si rezolutia 16:9 FHD pentru o expunere vizuala mai vie si imagini mai dinamice. Toate acestea il fac ideal in momentul utilizarii unei game de aplicatii, in special cele care contin imagini multimedia intr-un format mare, precum in cazul fisierelor video sau CAD. Avand un exterior subtire de 16,5” si stilat, PX2370 asigura ca atat imaginile de pe ecran, cat si monitorul in sine sunt placute vizual. Gamerii nu vor mai suferi de pe urma timpului de raspuns al monitorului, datorita actualei tehnologii cu viteza de 2 ms.
Reducerea impactului asupra mediului inconjurator
Pe langa tehnologia sa de reducere a consumului de energie, monitorul contine si alte caracteristici avansate menite a minimiza potentialul impact negativ al componentelor sale asupra mediului. PX2370 se foloseste de designul premium Touch of Color™ si este compus din materiale de culoare neagra cu textura transparenta care nu necesita vopsire, asigurandu-se astfel lipsa compusilor organici volatili ceea ce il face mai usor si mai sigur de reciclat. Componentele monitorului sunt create din materiale reciclabile si este livrat folosindu-se mai putine materiale de impachetare, reducandu-se si mai mult impactul negativ asupra mediului.
Noile rame foto de la Samsung, 800P si 1000P
Pe piata locala sunt disponibile noile rame foto digitale din Seria P de la Samsung: modelele 800P si 1000P. Seria P se evidentiaza nu doar prin designul ei extrem de elegant, ci si prin perfor­mantele exceptionale si caracteristicile puternice. Puternicul ecran LED afiseaza imagini de inalta rezolutie cu o claritate de cristal, iar in memoria interna de 2 GB a dispozitivului se pot stoca peste 6.000 de poze; memoria poate fi extinsa prin folosirea unor diverse dispozitive de memorie externa suportate de seria P, cum ar fi cardurile SD si SDHC.
­­­­­­­
Prin intermediul celor doua modele de rame foto (de 8, respectiv 10 inchi), Samsung surprinde cu o interfata special creata pentru o utilizare facila: Emotional User Interface (UI). Interactivitatea oferita de aceasta interfata va suprinde cu sigu­ran­ta utilizatorii: acestia vor putea crea slide show-uri cu pozele selectate si chiar adauga muzica pe fundal, in momentul afisarii acestora. Accesul la internet prin intermediul ramei foto va permite upload-ul si download-ul mult mai rapide al fotografiilor si al fisierelor video.
­­­­­­­
Samsung 800P si 1000P dispun de o memorie interna generoasa de 2 GB care permite stocarea a pana la 6.000 de poze (format JPG, 300 kb, rezolutie 800×600 pixeli). In plus, in mod automat, redi­men­sioneaza fotografiile si imaginile pentru a crea mai mult spatiu in memoria interna.
­­­­­­­
Rezolutia optima pentru ramele foto digitale Samsung este de 800×480. Totusi, daca sunt uploadate poze cu o rezolutie de 1.200×1.600, spre exemplu, functia Sam­sung Auto Resizing le va redi­men­siona intr-un mod optim pentru afisarea unei imagini de calitate.
­­­­­­­
De asemenea, prin intermediul por­tu­lui USB, printr-o simpla conexiune, rama foto poate deveni un al doilea monitor pentru PC-ul tau. In plus, da­torita conexiunii Bluetooth 2.0, ramele foto pot fi conectate wireless la telefonul mobil al utilizatorului. Cu ajutorul func­tiei Bluetooth 2.0 si al setului de casti, 800P si 1000P iti ofera posibilitatea de a asculta muzica preferata fara a-i deranja pe cei din jurul tau.
­­­­­­­
Mai mult, cele doua modele ale Seriei P dispun de functii inedite precum: digital flip clock, stream-lined clock cu calendar sau ceasul integrat in fotografiile afisate.

Citeste articolul pe: Financiarul

Samsung isi consolideaza businessul de IT in Romania

Oficialii companiei: „Lansarea subsidiarei Samsung reprezinta angajamentul nostru fata de consumatorii si publicul din tara noastra”
Urmand strategia globala de business, Samsung Electronics Romania adopta o noua structura operationala si devine subsidiara. Astfel, din luna iulie 2010, compania a inceput distributia directa a produselor sale pe piata romaneasca. Efectul se va resimti cu siguranta in vanzarile totale, spun reprezentantii companiei, tinand cont de faptul ca ultimele tehnologii si produse dezvoltate in laboratoarele Samsung vor fi lansate cu o intarziere mai mica pe piata locala.
In 2010, divizia de IT din cadrul Samsung Electronics Romania, estimata la 70 de milioane de dolari, reprezinta aproximativ 15% din vanzarile totale ale grupului in Romania si Bulgaria. „Pentru Romania si Bulgaria estimam pentru anul acesta vanzari de apro­ximativ 70 de milioane de dolari afe­rente diviziei de IT (care include mo­nitoare, proiectoare, rame foto, dar si monitoare de mari dimensiuni, impri­mante si multifunctionale, harduri, notebookuri, netbookuri si e-books)”, a declarat Sebastian Cucu, manager pe divizia de IT la Samsung Electronics Romania, mentionand ca tara noastra genereaza aproximativ 60% din aceste vanzari. Totodata, in perioada ur­ma­toare se vor produce doua noi schim­bari. Astfel, compania va lansa un e-book si va intra pe segmentul note­bookurilor si netbookurilor, in masura in care cererea de astfel de produse s-a majorat in ultimul timp, pe fondul redresarii acestei industrii.
Abordarea directa, noua directie de business
Noua directie de business urmata de Samsung se bazeaza pe o abordare mai directa a consumatorului. „Lan­sa­rea subsidiarei pe piata locala, schim­ba­rea structurii operationale si, implicit, startul distributiei directe reprezinta cu siguranta un avantaj real pentru clientul final, pentru actualii si viitorii parteneri si pentru businessul Sam­sung, in general, in Romania.
Printre avantajele care pot fi identificate se numara un timp mai redus de asteptare in ceea ce priveste lansarea pe piata a noilor produse, dar si o relatie mult mai apropiata cu cel care achizitioneaza produsul sau serviciile. In acest sens, cresterea si consolidarea businessului pe piata locala reprezinta o consecinta fireasca”, a mai spus Sebastian Cucu.
Divizia IT reprezinta o parte importanta a businessului companiei si, in ceea ce priveste cota de piata, scopul Samsung este de a atinge 30% pe seg­men­tul monitoarelor, 60% pe cel al monitoarelor cu format mare (LFD – Large Format Display), 20% pe seg­men­tul ramelor foto digitale si 40% in categoria imprimantelor – pe segmentul laser A4. Mai mult, ca pondere din vanzarile de astfel de echipamente, notebookurile vor reprezenta apro­ximativ 70%, in timp ce netbookurilor le revine 30%, a mai spus managerul diviziei de IT.
PC-uri portabile de la Samsung si in Romania
Potrivit analistilor, lansarea de PC-uri portabile de la Samsung vine intr-un moment oportun, in masura in care nu se mai consemneaza scaderi pe piata locala de hardware. Spre exemplu, romanii au cumparat in primele trei luni ale anului aproape 93.000 de PC-uri portabile, potrivit unor surse care citeaza rezultatele preliminare ale unui studiu apartinand companiei de cercetare in domeniul IT, International Data Corporation (IDC). Potrivit ace­lo­rasi surse, piata de PC-uri portabile a inregistrat o crestere cu 38,1% com­parativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Fata de ultimul trimestru al anului trecut, primele trei luni din 2010 nu au generat o schimbare a clasamentului in topul producatorilor de lapto­puri, care a ramas neschimbat, cel pu­tin in top 3, inca din trimestrul al treilea al anului trecut.
Samsung va aduce in Romania ince­pand cu al patrulea trimestru din 2010 si e-bookurile, intrand astfel intr-o noua zona, una foarte populara in aceas­ta perioada, in mare parte da­to­rita succe­sului inregistrat de Apple prin van­zarile noului tablet PC, iPad. „E-bookul va aparea la inceputul celui de-al patrulea trimestru. Avem inca discutii pe zona de continut. Obiectul in sine deja exista. Am amanat insa lansarea pentru ca vrem sa oferim o solutie mult mai buna pentru cum­pa­ratori, com­parativ cu ceea ce exista in acest moment pe piata”, explica ofi­cia­lul Samsung.
Astfel, divizia IT din cadrul Samsung Electronics reprezinta o parte importanta a businessului companiei, prin intermediul careia Samsung do­reste sa isi consolideze pozitia de fur­nizor de solutii IT. Tehnologii de top sunt incluse in monitoarele LED, DID-uri (digital information displays), Large Format Display-uri (LFD) si impri­man­te, acestea fiind caracterizate de un design premium si functii eco. De ase­me­nea, compania urmareste un nou segment de business prin introducerea pe piata a notebook PC-urilor.
Cele mai noi lansari Samsung Pune-ti in valoare prezentarea!
De curand, Samsung Electronics Romania a prezentat in cadrul evenimentului Samsung IT Convergenta Tehnologiei, proiectorul M200, creat special pentru utilizatorii care au nevoie de o solutie integrata, pentru prezentari eficiente in fata audientei.
Samsung M200 pune in valoare orice prezentare, indiferent de ocazie, si ofera o intensitate unica a imaginii proiectate cu ajutorul tehnologiei 3LCD. Prin intermediul acesteia, imaginea capata o calitate superioara, confundandu-se cu realitatea. Acest lucru este posibil datorita utilizarii unor oglinzi care disperseaza sursa de lumina alba in culori primare precum rosu, albastru si galben. Mai apoi, fiecare culoare este reflectata in propriul chip LCD, ce creeaza o imagine bazata pe culori intense, odata ce trece printr-o prisma optica.
Cu ajutorul proiectorului din Seria M, utilizatorii se pot simti mai increzatori in fata audientei la birou: fie ca este vorba de colegi, parteneri de business sau clienti. In acest sens, realizarea unor prezentari dinamice cu ajutorul Samsung M200 reprezinta unul dintre avantaje. Prin intermediul portului USB, fara conectarea la un computer, noul proiector suporta fisiere precum PDF, TXT, HTML, MPEGS, JPGS si toata gama de documente MS Office.
In plus, Samsung M200 dispune de optiunea inteligenta Economy, care nu doar reduce consumul de energie si zgomotul produs, dar extinde si perioada de viata a lampii proiectorului la 5.000 de ore. Functia Economy este special destinata pentru utilizarea in cazul unor ecrane de 100 de inchi sau mai mici.
Cu o greutate de doar 2,5 kg, proiectorul ultraportabil de la Samsung face posibila sustinerea unei prezen­tari de succes indiferent de ocazie. Designul supe­rior, di­men­­siunile com­pacte, ala­turi de ca­racteristicile er­go­no­mice transforma proiec­torul M200 in solutia ideala pentru deplasari.
Mai mult, nivelul zgo­motului a fost redus sem­ni­ficativ, incat acesta este abia perceput.
Printare cu o singura atingere
Samsung Electronics a lansat pe piata din Romania si noi imprimante, special create pentru a oferi utilizatorilor o noua experienta intuitiva: multi­functionale color cu laser din seria CLX si CLP si imprimante color din seria ML. Pe masura ce tehnologia evolueaza, extinzandu-si complexitatea pentru a oferi mai multe optiuni, consumatorii cauta produse care sa se integreze cat mai usor in vietile lor. In acest sens, Samsung a proiectat noile imprimante pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a printa ceea ce au nevoie cu o simpla atingere a unui buton.
­­­­­­­
Utilizatorii doresc tehnologii care sa le faca viata mai usoara. Astfel, Samsung a integrat noilor imprimante o serie de functii „one-touch”, pentru simplificarea utilizarii.
­­­­­­­
Butonul Print Screen, prezent atat in cazul imprimantelor color, cat si in cel al multifunctionalelor, ofera con­sumatorilor o modalitate simpla si ra­pida de a printa exact ce vizualizeaza pe ecranul PC-ului printr-o simpla atin­gere. In plus, imprimantele multi­func­tionale incorporeaza si Navigation Key Ring pentru a spori experienta intuitiva. Uti­li­zatorul poate naviga ra­pid si cu usu­rinta in meniul de optiuni, eco­no­misind timp in procesul de familiarizare cu dispo­zi­ti­vul.
­­­­­­
Pentru a se integra mediilor de lucru wireless din ce in ce mai des intalnite, in cazul modelelor color, prin simpla atingere a unui buton, stabilirea unei conexiuni wireless devine un proces rapid si usor. Dispozitivul este, de asemenea, certificat cu Wi-Fi Protected Setup™, care asigura siguranta conexiunii wireless.
­­­­­­­
Dispozitivele sunt compatibile si cu software-ul AnyWeb Print. Acesta permite utilizatorilor sa selecteze, prin procesul „drag and drop” un anumit continut din paginile web intr-o noua pagina de pe ecranul PC-ului lor, pe care o pot salva si printa ulterior. Programul AnyWeb Print permite utilizatorilor sa printeze doar informatia de care au nevoie, nefiind nevoiti sa printeze integral paginile web. Astfel, utilizatorii nu mai irosesc timp sau resurse precum hartia si tonerul.
­­­­­­­
Functiile intuitive avansate sunt discret integrate in designul noilor imprimante pentru a oferi utilizatorului solutii de inalta calitate. Ideale pentru spatiile restranse de lucru, noile imprimante si multifunctionale sunt prezentate intr-o forma mai compacta, comparativ cu modelele Samsung precedente, devenind astfel cele mai mici de pe piata. Acestea sunt caracterizate, de asemenea, de un design ele­gant si prezinta un finisaj sti­lat si glossy, in nuan­te de ne­gru sau gri.
­­­­­­­
Multifunctionalele color cu laser CLX-3185, CLX-3185N, CLX-3185FN si CLX-3185FW ofera o viteza de printare de aproximativ 16 pagini alb/negru si 4 pagini colorate intr-un singur minut. Modelele CLX-3185FN si CLX-3185FW furnizeaza solutii convenabile utili­za­torilor ce solicita si functii de fax.
­­­­­­­
Cu viteza de 16 pagini alb/negru, respectiv 4 pagini color pe minut, imprimantele laser color CLP-320, CLP-325, CLP-320N si CLP-325W sunt dispozitive de inalta calitate, destinate utilizatorilor care au nevoie in special de printari color.
­­­­­­­
Modelele ML-1660 si ML-1665 imprima 16 pagini pe minut, iar timpul imprimarii primei pagini este de 8,5 secunde.
­­­­­­­
Toate modelele color beneficiaza de acelasi model de cartus, care este acum disponibil cu un design nou si mai ingust pentru a economisi spatiul de depozitare din birou. Cartusul negru poate produce 1.500 de pagini, in timp ce cartusele magenta, albastru si galben au o productie de 1.000 de pagini. Toate cartusele se ridica la acelasi standard de calitate si si­guranta.
­­­­­­­
Plecand de la nevoia de confort a consumatorului, pe partea din fata a imprimantelor exista un buton, Soft Power, usor de accesat, pentru o operare simpla. Faptul ca se pot porni si inchide imprimantele cu usu­rinta ii incurajeaza pe con­su­ma­tori sa le opreasca din functiune atunci cand nu le folosesc, in loc sa le lase in sleep mode, evitand astfel consumul inutil de energie.
­­­­­­­
Noile multi­func­tionale in­cor­po­reaza, de ase­menea, butonul one-touch Eco-copy. La simpla atingere a unui buton, utili­zatorii pot printa, intr-un mod eco­no­mic, doua pagini ale unui document pe o sin­gu­ra foaie de hartie. Pe langa redu­ce­rea con­su­mului de ener­gie, optiunea Eco-copy re­duce si cantitatea de hartie si toner folosite, diminuand astfel impactul asupra mediului si costurile implicite.
­­­­­­­
Mai mult, imprimantele din seria CLP/CLX si ML sunt impachetate in ambalaje minimizate, pentru a reduce impactul asupra mediului inconjurator.
Monitor cu un consum redus de energie
In ceea ce priveste divizia de IT, Samsung a impresionat prin lansarea celui mai nou monitor LED de 23”, Samsung SyncMaster PX2370.
­­­­­­­
PX2370 a fost creat cu o rama simpla, dar sofisticata care imbina culoarea neagra cu textura trans­parenta. De asemenea, incorporeaza si o serie de inovatii menite a transforma PX2370 intr-unul dintre cele mai ecologice monitoare LED de pe piata, in acelasi timp furnizand utilizatorului o experienta prin intermediul unei excelente calitati a imaginii. Monitorul dispune de anumite functii pentru optimizarea reducerii consumului de energie, incluzand tehnologia Sam­sung Smart Sensor. Aceasta implica existenta senzorilor de detectare a luminii am­bientale care re­glea­za automat ni­velul de luminozitate in functie de inten­sitatea luminii incon­ju­ra­toa­re. Ca re­zul­tat al aces­tei functii ino­vatoare, PX2370 a fost premiat cu certi­fi­catele Energy Star™ si EPEAT Gold.
Imagini vii si dinamice
Monitorul a atins nivelul de 100% in privinta sRGB-ului, dar si Mega Dynamic Contrast Ratio datorita celei mai recente tehnologii Samsung, LED&Dynamic Contrast Ratio. La acestea se adauga si rezolutia 16:9 FHD pentru o expunere vizuala mai vie si imagini mai dinamice. Toate acestea il fac ideal in momentul utilizarii unei game de aplicatii, in special cele care contin imagini multimedia intr-un format mare, precum in cazul fisierelor video sau CAD. Avand un exterior subtire de 16,5” si stilat, PX2370 asigura ca atat imaginile de pe ecran, cat si monitorul in sine sunt placute vizual. Gamerii nu vor mai suferi de pe urma timpului de raspuns al monitorului, datorita actualei tehnologii cu viteza de 2 ms.
Reducerea impactului asupra mediului inconjurator
Pe langa tehnologia sa de reducere a consumului de energie, monitorul contine si alte caracteristici avansate menite a minimiza potentialul impact negativ al componentelor sale asupra mediului. PX2370 se foloseste de designul premium Touch of Color™ si este compus din materiale de culoare neagra cu textura transparenta care nu necesita vopsire, asigurandu-se astfel lipsa compusilor organici volatili ceea ce il face mai usor si mai sigur de reciclat. Componentele monitorului sunt create din materiale reciclabile si este livrat folosindu-se mai putine materiale de impachetare, reducandu-se si mai mult impactul negativ asupra mediului.
Noile rame foto de la Samsung, 800P si 1000P
Pe piata locala sunt disponibile noile rame foto digitale din Seria P de la Samsung: modelele 800P si 1000P. Seria P se evidentiaza nu doar prin designul ei extrem de elegant, ci si prin perfor­mantele exceptionale si caracteristicile puternice. Puternicul ecran LED afiseaza imagini de inalta rezolutie cu o claritate de cristal, iar in memoria interna de 2 GB a dispozitivului se pot stoca peste 6.000 de poze; memoria poate fi extinsa prin folosirea unor diverse dispozitive de memorie externa suportate de seria P, cum ar fi cardurile SD si SDHC.
­­­­­­­
Prin intermediul celor doua modele de rame foto (de 8, respectiv 10 inchi), Samsung surprinde cu o interfata special creata pentru o utilizare facila: Emotional User Interface (UI). Interactivitatea oferita de aceasta interfata va suprinde cu sigu­ran­ta utilizatorii: acestia vor putea crea slide show-uri cu pozele selectate si chiar adauga muzica pe fundal, in momentul afisarii acestora. Accesul la internet prin intermediul ramei foto va permite upload-ul si download-ul mult mai rapide al fotografiilor si al fisierelor video.
­­­­­­­
Samsung 800P si 1000P dispun de o memorie interna generoasa de 2 GB care permite stocarea a pana la 6.000 de poze (format JPG, 300 kb, rezolutie 800×600 pixeli). In plus, in mod automat, redi­men­sioneaza fotografiile si imaginile pentru a crea mai mult spatiu in memoria interna.
­­­­­­­
Rezolutia optima pentru ramele foto digitale Samsung este de 800×480. Totusi, daca sunt uploadate poze cu o rezolutie de 1.200×1.600, spre exemplu, functia Sam­sung Auto Resizing le va redi­men­siona intr-un mod optim pentru afisarea unei imagini de calitate.
­­­­­­­
De asemenea, prin intermediul por­tu­lui USB, printr-o simpla conexiune, rama foto poate deveni un al doilea monitor pentru PC-ul tau. In plus, da­torita conexiunii Bluetooth 2.0, ramele foto pot fi conectate wireless la telefonul mobil al utilizatorului. Cu ajutorul func­tiei Bluetooth 2.0 si al setului de casti, 800P si 1000P iti ofera posibilitatea de a asculta muzica preferata fara a-i deranja pe cei din jurul tau.
­­­­­­­
Mai mult, cele doua modele ale Seriei P dispun de functii inedite precum: digital flip clock, stream-lined clock cu calendar sau ceasul integrat in fotografiile afisate.

Citeste articolul pe: Financiarul

Postat de pe data de 27 iul., 2010 in categoria Business, Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 626 ori.

Publica un raspuns