Panasonic a anuntat astazi aparitia LUMIX DMC-GH2, cel mai nou model din generatia camerelor sistem hibride LUMIX G Micro System.

Compatibila cu standardul Micro Four Thirds, DMC-GH2 este un model foarte compact, cu functii avansate de fotografiere si filmare care permit utilizatorului sa obtina imagini de o calitate exceptionala si sa beneficieze de confort maxim la operare.

Noua DMC-GH2 poate fi controlata tactil intr-un mod foarte usor de intuit si este echipata totodata cu cel mai rapid* indice de autofocalizare de numai 0,1 secunde. Componentele-cheie ale camerei, incluzand senzorul si motorul de procesare a imaginilor, au fost reproiectate in totalitate din dorinta de a obtine imagini spectaculoase, chiar si la rezolutie mare, cu detalii frumoase si o gradatie a culorilor foarte apropiata de realitate.

Pentru camerele digitale hibride, inregistrarea video nu mai este acum o functie suplimentara ci o optiune aproape standard. Noul DMC-GH2 poate inregistra cu usurinta clipuri full HD la 1920×1080/60i, la calitate output de 60p**. inregistrarile video de calitate cinematografica la 24p si o rata de maximum 24 Mbps ofera imagini impresionante cu detalii foarte expresive. Mai mult, datorita modului Cinema (nou introdus ca optiune la modul Film) filmele inregistrate in 24p au o gradatie superioara a culorilor. Noul mod Variable Movie face posibila inregistrarea de imagini in miscare la un frame-rate variabil, pentru obtinerea de efecte fast/slow pe film. Activarea noii functii EX Tele Conversion permite utilizatorului sa mareasca zoom-ul dincolo de limita originala pentru a apropia si mai mult subiectul, atat la fotografiere cat si la filmare.

Posibilitatea de a transmite imaginile filmate in direct, catre un monitor, printr-o iesire HDMI, face modelul foarte convenabil chiar si pentru utilizatorii profesionisti.

Controlul tactil intuitiv, popular la modelul DMC-G2 si foarte apreciat de catre utilizatorii din intreaga lume, este replicat acum si la DMC-GH2. Alaturi de ecranul Intelligent LCD pliabil, usor de vizionat, si de noul ocular Multi Aspect Wide Screen LVF (Live View Finder), modelul DMC-GH2 atinge cel mai inalt nivel de confort in operare din istoria camerelor Panasonic LUMIX.

Varietatea pe care o confera obiectivul interschimbabil este un alt avantaj al sistemului LUMIX G Micro System care include intr-un total de 11 lentile noul obiectiv LUMIX G 14mm / F2.5 ASPH (H-H014), teleobiectivul LUMIX G VARIO 100-300mm / F4.0-5.6 / MEGA O.I.S. (H-FS100300) si obiectivul 3D LUMIX G 12,5mm / F12 (H-FT012).

Noul obiectiv 3D este primul de acest gen dezvoltat in intreaga lume si permite nu doar vizualizarea in trei dimensiuni dar si inregistrarea 3D. Modul iA(Intelligent Auto) este o prezenta constanta si in continua evolutie la camerele Panasonic iar Intelligent D-range Control este o functie nou integrata in modelul DMC-GH2. Functia Intelligent Resolution are o noua optiune – „EXTENDED” – ce permite obtinerea unor imagini mai apropiate de cele naturale, in vederea tiparirii in fornate mari.

* Timpul pentru focalizarea subiectului este masurat cu DMC-GH2 la care este atasat obiectivul LUMIX G VARIO HD 14-140mm / F4.0-5.8 ASPH. / MEGA O.I.S. (H-VS014140)

*pentru a schimba obiectivul la „2m” din pozitia”infinity”. Pozitia zoom-ului este la deschiderea cea mai mare. Metoda de masurare Panasonic.

*Versiunea de firmware trebuie actualizata la 1.3 sau mai recenta.

** Filmele Full-HD (1,920 x 1,080) sunt inregistrate la 60i (NTSC) / 50i (PAL). Filmele HD (1,280 x 720) sunt emise ?i inregistrate de c?tre senzorul de imagine la 60p (NTSC) / 50p (PAL).

1. Tehnologii pentru depasirea tuturor limitelor in fotografie

DMC-GH2 se poate lauda cu cea mai rapida autofocalizare* (Light Speed AF) de aproximativ 0,1 secunde* obtinuta prin reducerea timpilor de detectare a subiectului si prin dublarea vitezei de inregistrare a imaginilor de la 60 fps la 120 fps. Datorita sistemului avansat de autofocalizare pe baza de contrast, camera surclaseaza de departe, atat prin viteza cat si prin acuratetea imaginilor, modelele de varf DSLR cu autofocalizare pasiva bazata pe faze diferite. Alaturi de controlarea tactila a autofocalizarii, configurarea camerei si focalizarea subiectului este incredibil de usoara si rapida, fiind aproape imposibila ratarea unei instantaneu.

Panasonic a rafinat si tehnologiile de procesare a imaginilor la toate camerele din seria LUMIX G Micro System astfel incat utilizatorul sa obtina imagini de calitate superioara care sa depaseasca chiar calitatea celor produse de echipamentele D-SLR. Noul senzor de 16,05-megapixeli Live MOS integreaza tehnologia vMaicovicon. in afara vitezei crescute, un avantaj net fata de senzorul CMOS, Panasonic vine si cu tehnologia originala „pixel mix”. Rezultatul rezida in obtinerea unei rezolutii mai mari, a unui excelent S/N, imbunatatirea nivelului de zgomot cu 3dB si cu 200% a senzitivitatii la DMC-GH2 fata de modelul anterior. Mai mult, noul model este capabil sa porneasca rapid inregistraea de filme cu 5 fps la rezolutia de 16,05-megapixeli utilizand un declansator manual si la maximum 40 fps printr-un declansator electronic.

Pentru procesarea imaginilor, camera incorporeaza noul motor Venus Engine FHD cu capabilitati exceptionale de procesare atat foto cat si video. Legat de senzorul Live MOS, Venus Engine FHD proceseaza o cantitate mare de semnale la o viteza ridicata, facand posibila inregistrarea de imagini consecutive la rezolutie inalta dar si de filme full HD.

* Timpul pentru focalizarea subiectului este masurat cu DMC-GH2 la care este atasat obiectivul LUMIX G VARIO HD 14-140mm / F4.0-5.8 ASPH. / MEGA O.I.S. (H-VS014140)

*pentru a schimba obiectivul la „2m” din pozitia”infinity”. Pozitia zoom-ului este la deschiderea cea mai mare. Metoda de masurare Panasonic.

*Versiunea de firmware trebuie actualizata la 1.3 sau mai recenta.

2. Potential crescut de inregistrare video, cu ajutorul unei camere cu adevarat hibride

intotdeauna, pentru surprinderea pe camera a unor instantanee, exista doua optiuni – fotografiile de foarte buna calitate sau filmele. Cu DMC-GH2, utilizatorul trebuie pur si simplu sa aleaga care este modul adecvat pentru inregistrarea celor mai pretioase momente. Modelul precedent, DMC-GH1, a fost primul cu posibilitate de inregistrare full HD datorita sistemului de obiective interschimbabile cu autofocalizare. Formatul AVCHD ofera posibilitatea inregistrarii unui film dublu ca durata la calitate HD, prin comparatie cu formatul conventional Motion JPEG. Un buton dedicat, aflat in partea de sus a echipamentului, permite utilizatorului sa porneasca rapid inregistrarea video in timp ce fotografiaza, fara a mai fi nevoit sa configureze cumva camera. Acum, noul DMC-GH2 poate inregistra la rezolutie full-HD 1920 x 1080 la 60i, dubland calitatea inregistrarii finale de la 25p/24p la 50p/60p. DMC-GH2 poate inregistra filme si la 1080/24p in modul normal, cu 24 Mbps, iar noua optiune Cinema (ce poate fi selectata din modul Film) confera inregistrarii o profunzime si o gradatie a culorilor foarte apropiata de a productiilor cinematografice.

Utilizatorul are, de asemenea, posibilitatea sa aleaga cel mai potrivit frame-rate al filmarii, putand selecta intre 80%, 160%, 200% si 300%, potrivit modului Variable Movie.

DMC-GH2 poate realiza fotografii la rezolutia de 14 megapixeli (in format 16:9) in timpul filmarii, prin simpla apasare a declansatorului.

Functia Extra Tele Conversion extinde zoom-ul pana la 2,6x. DMC-GH2 este, de asemenea, capabila sa trimita imaginile catre un monitor extern, cu ajutorul unui cablu mini HDMI optional.

3. Controlul tactil ofera libertate utilizatorului si confort maxim la operarea camerei

Sistemul de controlare tactila a focalizarii a fost utilizat pentru prima data de catre Panasonic la modelul DMC-G2. Astfel, pentru focalizarea subiectului, utilizatorul nu trebuie decat sa il indice prin apasarea cu varful degentului, pe ecranul Intelligent LCD. Imediat, camera preia functia de urmarire a subiectul si de focalizare automata a acestuia, chiar si in miscare.

Printr-o simpla atingere a ecranului utilizatorul selecteaza aria sau punctul de interes, in cazul in care a selectat modul 1-area A, sau mai multe arii de focalizare daca a ales Multi-area AF.

Ecranul Intelligent LCD se poare roti cu 180 de grade in lateral sau cu 270 de grade in sus si in jos, monitorizarea imaginilor si controlarea autofocalizarii fiind astfel posibila din aproape orice unghi.

4. Vizualizarea imaginilor pe televizoare HDTV, chiar si in 3D

Imaginile surprinse cu DMC-GH2 pot fi vizualizate pe orice televizor Panasonic VIERA cu rezolutie dinamica HD. Utilizatorul trebuie doar sa insereze cardul SD pe care sunt stocate inregistrarile, in VIERA Image Viewer (un slot pentru memorii SD) sau sa le transmita prin cablu optional HDMI direct pe televizor. Cu ajutorul 3D Image Viewer, pot fi vizionate imaginile 3D capturate cu DMC-GH2, pe un televizor 3D Panasonic.

Panasonic Corporation cu sediul la Osaka, Japonia, renumita pentru produsele sale sub marca Panasonic, este lider international in dezvoltarea si fabricarea de produse electronice pentru o gama variata de clienti, afaceri si cerinte industriale. Compania ocupa locul al treilea in indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment.

Reprezentantul Panasonic pe piata locala este Panasonic Marketing Europe – Surcursala Bucuresti, Romania.

Citeste articolul pe: SmartNews

Panasonic prezinta LUMIX DMC-GH2, cea mai evoluata camera digitala, cu control tactil, obiective interschimbabile si inregistrare 3D

Panasonic a anuntat astazi aparitia LUMIX DMC-GH2, cel mai nou model din generatia camerelor sistem hibride LUMIX G Micro System.

Compatibila cu standardul Micro Four Thirds, DMC-GH2 este un model foarte compact, cu functii avansate de fotografiere si filmare care permit utilizatorului sa obtina imagini de o calitate exceptionala si sa beneficieze de confort maxim la operare.

Noua DMC-GH2 poate fi controlata tactil intr-un mod foarte usor de intuit si este echipata totodata cu cel mai rapid* indice de autofocalizare de numai 0,1 secunde. Componentele-cheie ale camerei, incluzand senzorul si motorul de procesare a imaginilor, au fost reproiectate in totalitate din dorinta de a obtine imagini spectaculoase, chiar si la rezolutie mare, cu detalii frumoase si o gradatie a culorilor foarte apropiata de realitate.

Pentru camerele digitale hibride, inregistrarea video nu mai este acum o functie suplimentara ci o optiune aproape standard. Noul DMC-GH2 poate inregistra cu usurinta clipuri full HD la 1920×1080/60i, la calitate output de 60p**. inregistrarile video de calitate cinematografica la 24p si o rata de maximum 24 Mbps ofera imagini impresionante cu detalii foarte expresive. Mai mult, datorita modului Cinema (nou introdus ca optiune la modul Film) filmele inregistrate in 24p au o gradatie superioara a culorilor. Noul mod Variable Movie face posibila inregistrarea de imagini in miscare la un frame-rate variabil, pentru obtinerea de efecte fast/slow pe film. Activarea noii functii EX Tele Conversion permite utilizatorului sa mareasca zoom-ul dincolo de limita originala pentru a apropia si mai mult subiectul, atat la fotografiere cat si la filmare.

Posibilitatea de a transmite imaginile filmate in direct, catre un monitor, printr-o iesire HDMI, face modelul foarte convenabil chiar si pentru utilizatorii profesionisti.

Controlul tactil intuitiv, popular la modelul DMC-G2 si foarte apreciat de catre utilizatorii din intreaga lume, este replicat acum si la DMC-GH2. Alaturi de ecranul Intelligent LCD pliabil, usor de vizionat, si de noul ocular Multi Aspect Wide Screen LVF (Live View Finder), modelul DMC-GH2 atinge cel mai inalt nivel de confort in operare din istoria camerelor Panasonic LUMIX.

Varietatea pe care o confera obiectivul interschimbabil este un alt avantaj al sistemului LUMIX G Micro System care include intr-un total de 11 lentile noul obiectiv LUMIX G 14mm / F2.5 ASPH (H-H014), teleobiectivul LUMIX G VARIO 100-300mm / F4.0-5.6 / MEGA O.I.S. (H-FS100300) si obiectivul 3D LUMIX G 12,5mm / F12 (H-FT012).

Noul obiectiv 3D este primul de acest gen dezvoltat in intreaga lume si permite nu doar vizualizarea in trei dimensiuni dar si inregistrarea 3D. Modul iA(Intelligent Auto) este o prezenta constanta si in continua evolutie la camerele Panasonic iar Intelligent D-range Control este o functie nou integrata in modelul DMC-GH2. Functia Intelligent Resolution are o noua optiune – „EXTENDED” – ce permite obtinerea unor imagini mai apropiate de cele naturale, in vederea tiparirii in fornate mari.

* Timpul pentru focalizarea subiectului este masurat cu DMC-GH2 la care este atasat obiectivul LUMIX G VARIO HD 14-140mm / F4.0-5.8 ASPH. / MEGA O.I.S. (H-VS014140)

*pentru a schimba obiectivul la „2m” din pozitia”infinity”. Pozitia zoom-ului este la deschiderea cea mai mare. Metoda de masurare Panasonic.

*Versiunea de firmware trebuie actualizata la 1.3 sau mai recenta.

** Filmele Full-HD (1,920 x 1,080) sunt inregistrate la 60i (NTSC) / 50i (PAL). Filmele HD (1,280 x 720) sunt emise ?i inregistrate de c?tre senzorul de imagine la 60p (NTSC) / 50p (PAL).

1. Tehnologii pentru depasirea tuturor limitelor in fotografie

DMC-GH2 se poate lauda cu cea mai rapida autofocalizare* (Light Speed AF) de aproximativ 0,1 secunde* obtinuta prin reducerea timpilor de detectare a subiectului si prin dublarea vitezei de inregistrare a imaginilor de la 60 fps la 120 fps. Datorita sistemului avansat de autofocalizare pe baza de contrast, camera surclaseaza de departe, atat prin viteza cat si prin acuratetea imaginilor, modelele de varf DSLR cu autofocalizare pasiva bazata pe faze diferite. Alaturi de controlarea tactila a autofocalizarii, configurarea camerei si focalizarea subiectului este incredibil de usoara si rapida, fiind aproape imposibila ratarea unei instantaneu.

Panasonic a rafinat si tehnologiile de procesare a imaginilor la toate camerele din seria LUMIX G Micro System astfel incat utilizatorul sa obtina imagini de calitate superioara care sa depaseasca chiar calitatea celor produse de echipamentele D-SLR. Noul senzor de 16,05-megapixeli Live MOS integreaza tehnologia vMaicovicon. in afara vitezei crescute, un avantaj net fata de senzorul CMOS, Panasonic vine si cu tehnologia originala „pixel mix”. Rezultatul rezida in obtinerea unei rezolutii mai mari, a unui excelent S/N, imbunatatirea nivelului de zgomot cu 3dB si cu 200% a senzitivitatii la DMC-GH2 fata de modelul anterior. Mai mult, noul model este capabil sa porneasca rapid inregistraea de filme cu 5 fps la rezolutia de 16,05-megapixeli utilizand un declansator manual si la maximum 40 fps printr-un declansator electronic.

Pentru procesarea imaginilor, camera incorporeaza noul motor Venus Engine FHD cu capabilitati exceptionale de procesare atat foto cat si video. Legat de senzorul Live MOS, Venus Engine FHD proceseaza o cantitate mare de semnale la o viteza ridicata, facand posibila inregistrarea de imagini consecutive la rezolutie inalta dar si de filme full HD.

* Timpul pentru focalizarea subiectului este masurat cu DMC-GH2 la care este atasat obiectivul LUMIX G VARIO HD 14-140mm / F4.0-5.8 ASPH. / MEGA O.I.S. (H-VS014140)

*pentru a schimba obiectivul la „2m” din pozitia”infinity”. Pozitia zoom-ului este la deschiderea cea mai mare. Metoda de masurare Panasonic.

*Versiunea de firmware trebuie actualizata la 1.3 sau mai recenta.

2. Potential crescut de inregistrare video, cu ajutorul unei camere cu adevarat hibride

intotdeauna, pentru surprinderea pe camera a unor instantanee, exista doua optiuni – fotografiile de foarte buna calitate sau filmele. Cu DMC-GH2, utilizatorul trebuie pur si simplu sa aleaga care este modul adecvat pentru inregistrarea celor mai pretioase momente. Modelul precedent, DMC-GH1, a fost primul cu posibilitate de inregistrare full HD datorita sistemului de obiective interschimbabile cu autofocalizare. Formatul AVCHD ofera posibilitatea inregistrarii unui film dublu ca durata la calitate HD, prin comparatie cu formatul conventional Motion JPEG. Un buton dedicat, aflat in partea de sus a echipamentului, permite utilizatorului sa porneasca rapid inregistrarea video in timp ce fotografiaza, fara a mai fi nevoit sa configureze cumva camera. Acum, noul DMC-GH2 poate inregistra la rezolutie full-HD 1920 x 1080 la 60i, dubland calitatea inregistrarii finale de la 25p/24p la 50p/60p. DMC-GH2 poate inregistra filme si la 1080/24p in modul normal, cu 24 Mbps, iar noua optiune Cinema (ce poate fi selectata din modul Film) confera inregistrarii o profunzime si o gradatie a culorilor foarte apropiata de a productiilor cinematografice.

Utilizatorul are, de asemenea, posibilitatea sa aleaga cel mai potrivit frame-rate al filmarii, putand selecta intre 80%, 160%, 200% si 300%, potrivit modului Variable Movie.

DMC-GH2 poate realiza fotografii la rezolutia de 14 megapixeli (in format 16:9) in timpul filmarii, prin simpla apasare a declansatorului.

Functia Extra Tele Conversion extinde zoom-ul pana la 2,6x. DMC-GH2 este, de asemenea, capabila sa trimita imaginile catre un monitor extern, cu ajutorul unui cablu mini HDMI optional.

3. Controlul tactil ofera libertate utilizatorului si confort maxim la operarea camerei

Sistemul de controlare tactila a focalizarii a fost utilizat pentru prima data de catre Panasonic la modelul DMC-G2. Astfel, pentru focalizarea subiectului, utilizatorul nu trebuie decat sa il indice prin apasarea cu varful degentului, pe ecranul Intelligent LCD. Imediat, camera preia functia de urmarire a subiectul si de focalizare automata a acestuia, chiar si in miscare.

Printr-o simpla atingere a ecranului utilizatorul selecteaza aria sau punctul de interes, in cazul in care a selectat modul 1-area A, sau mai multe arii de focalizare daca a ales Multi-area AF.

Ecranul Intelligent LCD se poare roti cu 180 de grade in lateral sau cu 270 de grade in sus si in jos, monitorizarea imaginilor si controlarea autofocalizarii fiind astfel posibila din aproape orice unghi.

4. Vizualizarea imaginilor pe televizoare HDTV, chiar si in 3D

Imaginile surprinse cu DMC-GH2 pot fi vizualizate pe orice televizor Panasonic VIERA cu rezolutie dinamica HD. Utilizatorul trebuie doar sa insereze cardul SD pe care sunt stocate inregistrarile, in VIERA Image Viewer (un slot pentru memorii SD) sau sa le transmita prin cablu optional HDMI direct pe televizor. Cu ajutorul 3D Image Viewer, pot fi vizionate imaginile 3D capturate cu DMC-GH2, pe un televizor 3D Panasonic.

Panasonic Corporation cu sediul la Osaka, Japonia, renumita pentru produsele sale sub marca Panasonic, este lider international in dezvoltarea si fabricarea de produse electronice pentru o gama variata de clienti, afaceri si cerinte industriale. Compania ocupa locul al treilea in indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment.

Reprezentantul Panasonic pe piata locala este Panasonic Marketing Europe – Surcursala Bucuresti, Romania.

Citeste articolul pe: SmartNews

Postat de pe data de 22 sept., 2010 in categoria Evenimente, IT, Noutăți. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 623 ori.

Publica un raspuns