Este de prost gust sa interzici manifestarea unor oameni ,simpatizanți ai unei asociații legal constituite și care culmea dorește de Ziua Națională a României să își arate in felul lor iubirea față de România.

Motivele inventate de Claudiu Maior și postate  de Adrian Giurgea pe inmures.ro confirmă încă o dată lipsa de respect față de inaintașii nostri, care au luptat pentru o Românie Mare, au luptat pentru neamul românesc.

Nu este sănătos să vezi doar o singură manifestare oficială, iar altora să le interzici dreptul de a se manifesta. Mai este mult până departe și doar atunci când nu ai parte de libertate poți să conștientizezi ce dureros poate fi sufletului tău.

La Mulți Ani România !

Interzicerea manifestatiei celor din „Noua Dreapta” o greseala

Este de prost gust sa interzici manifestarea unor oameni ,simpatizanți ai unei asociații legal constituite și care culmea dorește de Ziua Națională a României să își arate in felul lor iubirea față de România.

Motivele inventate de Claudiu Maior și postate  de Adrian Giurgea pe inmures.ro confirmă încă o dată lipsa de respect față de inaintașii nostri, care au luptat pentru o Românie Mare, au luptat pentru neamul românesc.

Nu este sănătos să vezi doar o singură manifestare oficială, iar altora să le interzici dreptul de a se manifesta. Mai este mult până departe și doar atunci când nu ai parte de libertate poți să conștientizezi ce dureros poate fi sufletului tău.

La Mulți Ani România !

Postat de pe data de 1 dec., 2010 in categoria Civism. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 2,186 ori.

13 Raspunsuri pentru “Interzicerea manifestatiei celor din „Noua Dreapta” o greseala”

 1. Dumitru Buda spune:

  In opinia mea, nu interzicerea constituie o eroare ci nefericita argumentare a acesteia, comunicatul insuficient de convingator, care lasa loc de discutii. Daca dl. Maior dorea sa evite orice discutii, putea sa invoce reperele istorice de la care militantii Noii Drepte se revendica, iar aici avea la indemana o suma de personalitati controversate ce sunt invocate pe site-ul lor, retorica indiscutabil extremista, intoleranta, xenofoba, instigand la ura etnica si rasiala, tendinta retardanta de a promova un fel de neoprotocronism, dar si trecutul recent de violente si probleme legale ale asociatiei cu pricina. Imi pare rau, genul de discurs al Noii Drepte pe mine unul ma inspaimanta prin tonul acesta patetic ce exulta valori ale radicalismului din care oricand si oriunde in lume s-au nascut si se mai pot naste monstri. Din aceasta cauza, nu are relevanta daca textele lor program sunt scrise in romana, lucrurile erau identice indiferent cine si in ce limba le-ar fi scris.
  Admit ca, asa cum pui tu problema, ignorand substraturile ideologiei Noii Drepte, gestul dlui Maior poate parea o eroare diplomatica. Poate ca, din motivele expuse si de mine, chiar este, pentru ca da apa la moara, prin lacunele lui, indivizilor vizati. nu cred ca dl. Maior nu ar fi putut, la o adica, gasi cativa consultanti inteligenti si informati care sa-i fundamenteze dincolo de orice dubii decizia. Care e, rept, in fond, absolut corecta.

  • Dan Mașca spune:

   Mitrutz,
   ce decizie este corecta ?
   Am vazut marsul Noii Drepte. Civilizat, organizat si cu scandari de romani nationalisti cu bun simt.
   Citi dintre politicienii asa zisi democrati nu gindesc aiurea fata de unele minoritati?
   Ai citit postarile de pe siturile si blogurile NOII DREPTE ?
   Inainte de a critica si a INTERZICE DREPTUL la libera exprimare conform legilor in vigoare este important sa invatam sa fim liberi.
   Unii nu sunt liberi, chiar daca se dau a fi liberi si sunt sefi vremelnici.
   La Multi Ani Romania!

   • Dumitru Buda spune:

    Draga Dane,

    Le-am citit blogurile, le stiu textele, ii stiu ca si colectivitate de zece ani, i-am avut printre colegi. Imi rezerv dreptul de a imi pastra opinia.

    • Dan Mașca spune:

     Normal ca acest lucru este fundamental : dreptul de a avea o opinie, indiferent ca este diferita de a mea si de a putea sa o exprimi in limitele legii. Iar acesti oameni au trecut cu bine testul acesta.
     Doar acest drept la opinie l-au cerut.

 2. decebal traian remes spune:

  no, domnu Masca, sa vede cai luptat pintru libertate.
  Bravo!
  astias mici de ani si prosti de minte si vorbesc voroave.

 3. touretul spune:

  Am fost si eu acolo si n-am vazut nimic revoltator. Dimpotriva. Tineri care au scandat indemnuri patriotice, care au mai spulberat din apatia indusa de vreme, discursurile de lemn ale politrucilor si, in general, marasmul in care se zbate Romania de azi, care are darul de a dilua orice patriotism ori mandrie de a fi roman.

 4. Mircea spune:

  Omului (fiinta superioara, nu dobitoc biped) i-a fost intotdeauna teama de necunoscut. Dar daca ii convine sa se balacareasca in ignoranta si sa califice pe cei din jur dupa manualul de istorie dinainte de 1989, atunci s-ar putea sa ramana doar un mic pui de comunist, caruia ii este frica de extrema dreapta (care, fata de ateii rosii, cel putin credea in Dumnezeu)

  • Dumitru Buda spune:

   Sincer jignirile gen „pui de comunist” mi se par calomnii de cartier, care nu fac cinste mentalitatii celui ce le emite. Nu e ceva la care sa se cada sa raspund, pentru ca acelasi tip de sintagma, cu variatiuni de rigoare, o pot si eu arunca asupra opinentului, bazandu-ma pe prejudecati.
   E absolut fals sa deduci ca daca cineva are rezerve fata de predispozitiile extremiste ale unei grupari de dreapta, atunci el e cu necesitate comunist.
   Chiar gandirea asta de tip simplificator e periculoasa, mult mai periculoasa decat orice dezbatere democratica si deschisa, in care e natural sa se exprime opinii libere, asumate ca subiective.
   Extremismul, fie ca a fost de stanga, fie ca a fost de dreapta, A FOST esentialmente acelasi, egal in diabolic si a provocat marile tragedii umane ale secolului trecut (Gulag, Holocaust).
   Prefer sa ma delimitez si sa critic, prefer sa fiu suspicios peste masura si prefer sa trag si ponoasele, de la cei care citesc numai in alb si negru, decat sa ignor potentialul totalitar al oricarei „Noi” actualizari, nuantate sau nu, a vreunei miscari extremiste.

   • Dumitru Buda spune:

    … iar daca „manifestatiunile” de pe strazile ploaioase targumuresene ale acestui 1 Decembrie, tinute de Noua Dreapta, au fost pasnice, cu atat mai bine. Bravo lor. M-as bucura sa stiu ca m-am inselat total. Dar pana la a elimina orice suspiciune de genul celor exprimate de mine mai e cale lunga. Le doresc succes!

 5. brother maghiar spune:

  domnule buda,se pare ca dvs confundati teava cu tubul.

  problema este chiar interzicerea manifestatiei ,nu motivele invocate,care pot constitui subiectul altei discutii.
  nici faptul ca dvs translatati discutia de la oportunitatea aprobarii la continutul doctrinei nu cred ca e ok.
  de ce nu pot sa manifeste cei de la ND si poate manifesta absolut orice forma de organizare a etnicilor maghiari si secui,inclusiv cu discursuri antiromanesti/antistatale si revansarde?

  • brother: imi pare rau daca argumentatia mea pare confuza. vreau sa fie clar: in opinia mea orice forma de extremism trebuie izolata si deconstruita, demascata daca e ilegala sau criticata daca ameninta democratia si libertatea sociala (implicit, si formele de extremism si separatism etnic maghiar).
   Nu pot insa sa nu atrag atentia asupra doctrinei ND. Pentru ca taman in ea se afla pericolul…

 6. brother maghiar spune:

  domnule,respect parerea ta
  doctrina -actiunile-rezultatele udmr sunt infinit mult mai oericuloase si,de ce nu mult mai jignitoare
  adica,sincer ca de la om la om,te-a jignit ceva ieri la manifestatia nd ?
  dar la manifestarile udmr?

Publica un raspuns