Sper din tot sufletul sa treaca de parlament legea prin care vom fi scutiti de taxa TV si daca se poate ar fi ideal daca s-ar anula si taxa radio.

Ar fi niste  masuri de dreapta si ar ajuta foarte mult piata media in general si mai ales finantarea de proiecte culturale si educationale de mediul privat in particular. Orice disparitie a taxelor inutile ajuta cetatenii.

Un foarte bun interviu legat de finantarea artei exclusiv din surse private este cel cu Francis Ford Coppola si va invit sa il cititi :

http://the99percent.com/articles/6973/Francis-Ford-Coppola-On-Risk-Money-Craft-Collaboration

O veste buna: anularea taxei TV.

Sper din tot sufletul sa treaca de parlament legea prin care vom fi scutiti de taxa TV si daca se poate ar fi ideal daca s-ar anula si taxa radio.

Ar fi niste  masuri de dreapta si ar ajuta foarte mult piata media in general si mai ales finantarea de proiecte culturale si educationale de mediul privat in particular. Orice disparitie a taxelor inutile ajuta cetatenii.

Un foarte bun interviu legat de finantarea artei exclusiv din surse private este cel cu Francis Ford Coppola si va invit sa il cititi :

http://the99percent.com/articles/6973/Francis-Ford-Coppola-On-Risk-Money-Craft-Collaboration

Postat de pe data de 20 feb., 2011 in categoria Civism, Opinii. Poti urmari comentariile acestui articol prin RSS 2.0. Acest articol a fost vizualizat de 2,651 ori.

8 Raspunsuri pentru “O veste buna: anularea taxei TV.”

 1. alin spune:

  Felicitari PSD pentru intiativa! Bravo Victor Ponta pentru acest demers cetatenesc!

 2. Dan Masca spune:

  Aline, a trecut prin aprobare tacita. Mai are de trecut un hop si sa vedem daca il trece.
  Oricum degeaba inlocuim taxa Tv cu finantarea de la buget, ca tot acolo ajungem

 3. AndreiaM spune:

  Dar exact asta ar urma. Finantarea de la buget si dependenta sporita de influente politice. Eu nu cred ca taxa e marea problema a TVR, ci lipsa de obiective clare in interesul public si influenta politica pronuntata. La un public cam sfertodoct, cu evidente carente de educatie si orientare culturala, fara repere istorico-culturale conturate si cu elite discutabile (in special cele cu resurse fiananciare ), as prefera un TV si radio public decent care sa faca eforturi in corectarea celor de mai sus, decat un TV si radio care „sa cante cum cer nuntasii”.

 4. eliodor spune:

  eu nu numai ca sustin finantarea de la buget a tvr, dar cred ca este singura institutie media cu productii digerabile. impreuna cu radioul public. ma refer la stiri (in marea lor majoritate), emisiuni/.posturi culturale si filme.
  de altfel Francis Ford Coppola nu vorbeste deloc de finantare privata ci de auto-finantare. el chiar spune explicit ca finantarea privata (casele de productie) iti conditioneaza demersurile (artistice). mie mi se pare ca el merge chiar intr-o zona a discursului ultra-stangist: „Maybe the students are right. They should be able to download music and movies. I’m going to be shot for saying this. But who said art has to cost money? And therefore, who says artists have to make money?”.

  • Dan Mașca spune:

   Sservus Eliodor, dar de ce nu putem vedea altfel problema :
   – citi se uita la TVR Cultural ?
   – Citi se uita la TVR Info sau TVR 2 ?
   Crezi ca este un procent mare ?
   Dar cei de la Discovery, Animal Planet, Viasat History si alte canale private de profil crezi ca fac materiale proaste ?
   Sunt finantati din bani publici ? 🙂
   Nu cred.
   Sigur ca toate vin din SUA, unde nu prea exista posturi publice, dar socialismul existentialist din Europa trebuie sa finanteze fabrici de peste 3000 de oameni .
   De ce nu ai dori ca cei de la TTM sa poate aplica pentru a primi bani de la stat sa produca emisiuni culturala si filme documentare ?
   Nu crezi ca finantarea de proiecte catre televiziuni private din bani publici , asa cum se face pe domeniul filmului prin CNC ar fi cam acelasi lucru ?

   • eliodor spune:

    ar fi ideale aceste „corecturi” legislative, sa poti aplica mai usor la finantare publica si daca esti o institutie media privata (desi stiu cateva ministere care finantau emisiuni in televiziuni nationale private). sunt foarte de acord. dar asta nu ar trebui sa excluda finantarea publica pentru televiziunile de nisa, de calitate, ale televiziunii publice. in schimb as urgenta modernizarea si eficientizarea lor. am impresia ca se pierd de 3 ori mai multi bani decat ar trebui, ca in toate institutiile publice de altfel..
    dar nu sunt de acord cu criteriul cantitatatii propus aici. nu cred ca e esential cati se uita la TVR Cultural. Televiziunea ARTE are un market share de 1 % in Germania dar inghite o finantare publica fabuloasa. o minoritate nu cred ca trebuie respectata doar daca este decupata pe criteriul etnic 🙂
    Discovery si Animal Planet, etc sunt alta poveste, cred eu. sunt televiziuni de popularizare a cunoasterii. televiziuni ultra-comerciale mi se pare mie. personal evit genul acesta de productii tv pentru ca am mereu sentimentul ca ma trateaza ca pe un mic burghez american 🙂

   • Dan MASCA spune:

    Eliodor, sistemul celor de la CNC combinat cu veniturile din publicitate cred ca este ok sa generam diverse emisiuni culturale si stiintifice la nivel ridicat si care pot fi facute si de case de productie independente etc.

 5. florentin spune:

  Eu spun sa va indignati de altceva mai mult, decat ca se plateste de cel putin 40 de ani abonament la TVR (televiziune publica si nu vreo televiziune de partid sau moft de patron si fara acoperire nationala). Urmariti cate emisiuni sunt in reluare si preluate de pe un canal public pe altul. Veti vedea ca sunt emisiuni date, in bataie de joc, in reluare pana si in sambete si duminici, cand o televiziune comerciala ar scoate bani frumosi din audiente. Cauza: TVR e praf la bani, avand anul incheiat cu o pierdere de vreo 18 milioane de euro. Managementul prost, nepotismul la angajare, cheltuirea banilor pe subproductii sunt dublate de o alta nesimtire. TVR-urile va tutuiesc! Dumneavoastra sunteti clienti. Clienti care ii tin pe aia in viata. Nu aveti parte de respect, cum de altfel procedeaza si alti cretini din primarii, consilii locale sau alte institutii pe bani publici, in adresarea lor catre contribuabili! Astea sunt probleme, dupa mine. Degeaba scoti taxa obligatorie, daca nu ai cu cine sa gasesti resurse sa iti tii mamutul in viata. Si sa fim seriosi! Cui i-ar conveni o televiziune gen comercial cu reclama in timpul emisiunilor? Macar TVR-ul nu are asa ceva, dar a copiat de la televiziunile comerciale nesmitirea de a se adresa cu tu celor care urmaresc programele. Tu, asta, este ca o reclama subliminala, ca sa inteleaga si tractoristii si masteranzii, ca daca le spui dumneavoastra pe unii ii pierzi! Concluzionand, problemele actuale ale TVR sunt managementul dezastruos si lipsa de respect pentru fraierul care plateste. Dacar fi sesizat asta TVR as fi aplaudat demersul lor, altfel parca e o masura de gen sa moara capra vecinului! Sunt sigur ca daca PSD era la putere nu venea cu astfel de propunere! Si, pentru cei care nu au tinere de minte, TVR a fost mereu in slujba partidului de guvernare. Pana si pe vremea PSD-ului!

Publica un raspuns